2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
canım senin geceliğe bayıldım. nerden aldın bende istiyorum 1 tane var bende o da pembe ama olsun

Çok teşekkürler canım, beğenmene sevindim Kadıköyden aldım canım, eğer yakınsan Şifa Hastanesinin orda Nilüfer diye bir mağaza var ordan aldım, başka bir sürü model de var, bakarsın işte

Zaten eskiden ultrason diye bir şey yokken dönüp dönmediği belli olmuyormuş ki. Sancıda dönüyormuş bi şekilde. Ama benim doktor seninkinin pozisyonu uygun değil deyip 37-38 de sezeryana alırsa :/ Ben 40 dolana kadar beklerim. Erkekler 40 bitiminde geliyormuş diyorlar bakalım ne olacak :)

Çok teşekkürler canım, beğenmene sevindim Kadıköyden aldım canım, eğer yakınsan Şifa Hastanesinin orda Nilüfer diye bir mağaza var ordan aldım, başka bir sürü model de var, bakarsın işte

biliyorum orayı fırsat olup da gidemedim. Bekarken hep Kadıköydeydım de şimdi yolum pek düşmüyor..Bakarım saol canım :)

Teyzeleri biz de salı günü doktora gittik. Doktorum izinde olduğundan arkadaşına göründüm. İyi oldu aslında, ne kadar iyi bir doktor seçtiğimi bir kez daha anlamış oldum. Ne çok fark var arada. Mesela benim doktorum ultrasonda hiç canımı acıtmıyor, eliyle koymuş gibi tık tık hemencik ölçümleri yapıyor. Bebeğimle ilgili sevgi dolu cümleler kuruyor, yorumlar yapıyor, beni güldürüyor. İstediğim tüm tahlilleri yaptırıyor. Yataktan kalkarken elimden tutup, göbişimi sevip, beni kaldırıyor. Bunların hiçbiri yoktu diğer doktorda.

Bu arada başımıza bazı talihsizlikler geldi. Değerlerim çok kötü çıktı. Çok üzüldük ve inanamadık. Ertesi sabah tekrar tahlil yaptırdık, çok şükür herşey yolunda O gün laboratuvardaki ölçüm cihazlarının ayarı bozulmuş, çok özür diledi laboratuvar sorumlusu doktor ama gece boyu çektiğim sıkıntı bana yetti. İyiki de kuşkulanıp, inanmayıp, tekrar tahlil istemişiz.

Bebeğimin kilosu da çok iyi çıktı maşallah , eşim hemen "Hah tamam, git bunu da hemen yaz internete." diye çıkıştı bana. Tamam yazmıyorum zaten hiç kilosunu dedim Bu kocacıklar neden düşman kadınlar kulübüne anlamadım gitti Nazardan çok korkuyor adamcığım, çocuğu da kimselere göstermeyecek bu gidişle

Bir de bu arada kursumu bitirip, sertifikamı aldım. Evimizi taşıdık ama henüz yerleştirmedik. Annem "Siz önemli işlerinizi halledin, yazlığa gidin, dinlenin. Ben hallederim buraları." dedi. Allah başımızdan eksik etmesin onları. Haftaya işlerimizi toparlayıp, yazlığa kaçmayı düşünüyoruz. Çok geç kaldık bu yaz, daha hiç denize girmedim ve seçimler, doktor kontrolleri, düğün vs nedeniyle sık sık dönmemiz gerekecek. Umarım çok yorulmayız yollarda. Daha bebeğimiz için almamız gereken şeyler de var. Park yatağa karar veremedik. Süt sağma makinesi vs almadık. Hastane çantasını da hazırlamam lazım. Neyseki dün 2 tane lohusa geceliği aldım. Hoş kısa kollu aldıklarım, üşümem herhalde. Sabahlığım da var. 1 gece için ekstradan sabahlık almayacağım sanırım. Ama güzel bir üçlü takım beğenirsem alabilirim. Pijama yerine capri düşünüyorum altını, yerlere değmesin hastanede. Bir de önü kapalı terlik alacağım, daha rahat olur. Crocslardan mı alsam acaba bilemedim

Canim gecen senin yasadiginin benzerini yasadim...annemler ikindi vakti cat diye geldiler ki huylari deil ole gelmek...esiminde hem disi agriyor ve cok yirgun gizleri kipkirmizi olmus dusun annemleri gorunce hosgeldin yapip ellerini optu...annemler esimin o halini gorunce kalkmak istediler ama esim birakmadi ben hic karismadim....hemen mutfaga gelip ne yemek yapacagimi sordu fikrim yok diince indi hemen markete malzemeler almis ne istersen onu yap ayip dedi...iste biseler yapip yedik sonra cay icdikden sonra annemler gitti...ardan 2 veya 4 gun gecti kv demler cat diye geldiler ama ben nasil yorgunum o gun 4 cilt bakim yaptim ve hep ayaktaydim...isyerinde...neyse kizdim bunlarin ne isi var yorgunum cart curt dedim...esimin tek kelimesi gecen gun annenler geldiginde ben boylemi yaptim demesi oldu vee yettide bana

Valla ben hiç bu kadar kotu ağrı cekmemiştim.bırak yürümeyi adam akıllı oturamıykrum.sağa tarafa yada sol tarafa ağırlığımı verip oturuyorum :) geceler gülarım oldu zaten bu ağrıdan. Bide bu sivriler beni deli etti gece zaten ağrım var hepsi de yedi bizi kaşım Kaş'ın bi hal oldum. Ama ben yine de toparlaya toparlaya da olsa günde 10.000 adım en az atıyorum. Dün cok zorladım sanırım çatıyı o yüzden ağla ağla bi hal oldum. Canım tansiyonunu yükseltmemeye çalış sakin ol. Tansiyon yüksekliği cok tehlikeli diye biliyorum hamilelikte.

Ahh ahh bende din gece duydum ezan sesini ama ninni gibi geldi okadar kaşıntıdan sonra uyuyakalmışım Allah affetsin kolamazdım namaz şuan kaçak göçmek yazıyorum. Bide eşimin en sevdiğim kuzeni kan kanseri olmuş. Bu radyasyondan diye düşünüyoruz sebebini. O yüzden de yasak koydu. Artık telefonla bile yürüyemiykrum yolda.

Birsey olmaz annesi cok sağlıklı olacak kızın annesiyle takım ayakkabılarını giyecek büyüyünce :) pazar günü açıktır umarım Kadıköy'e gideriz muhtemelen giderken bakarım canım cok sağol.

Keske dediğin gibi olsa canım ama değil. Bundan 1 ay once de kan tahlili yaptırmıştım ozaman da 8.4 çıkmıştı.bir de kolesterol cıktı bu sefer.288 toplam kolesterolüm. Gerçi hamilelerde kolesterol yüksek olurmuş hatta kolesterolüne bilebakılmazmış ama işte insan tedirgin oluyor. Haftada 3 günden fazla yiyemiyorum midem kaldırmıyor eskiden vejeteryandım hamilelikte yemeğe başladım et ve balık. Cok yersem midem bulanabilir sonra yine tiksinirdim diye korkuyorum haftada 3 gün kırmızı et,1 gün yeşil mercimek yiyorum birgün de semizotu yada balık :) ama dediğin gibi et ile yoğurt tüketmeyi cok seviyorum sanırım o yüzden kan emilimi yavaş oluyor

canım bence de meraktan bakmıştır. erkekler öyle detaylarla uğraşmazlar. bakması onu sevdiğini ilgilendiğini göstermez. o dediğin şey herkeste olan birşeydir.kadın erkek eski arkadaşlarına sevgilerine şöyle bir bakabilir.. sevdiğinden, beklentisi olduğundan değil öylesinedir..

ona ilgisi olsa evlenmezdiniz.aranızda problemlerde olurdu.fazla deşme konuyu çünkü deştikçe birşeyler de çıkar. şüpheler artar.. değişik bir hal alır.. Ancak elbette hiçbirşey yokmuş gibi davranmayacaksın. ki konu gündeme gelmiş konuşulmuş. bundan sonra daha dikkatli olacaktır. bir de birşey var yasaklar hep tatlıdır derler.. boştan yere o tatlıya bakmasın.. evinizde huzurlu aile ortamı olsun... sen konuşacağını konuşmuşsun.. bundan sonra üzerinde durma. birbirinize huzur verin destek olun birçok şeyi paylaşın.. kendinize ve bebeğinizin geleceği için şen şakrak olun...eve değerli biri gelecek. şimdi onun telaşı olur. Sonra da tüm ilgisi bebeğinize kayar. bak onu da kıskanma:)

canım dozu artırmadılar mı? ben 1 tane draje olandan kullanıyordum. sonra diğerinden verdiler.. günde 2 tane alıyorum. bir tanesini gece yatarken bir tanesini de öğlen yemeğinden önce..
kan kaybı riskine karşı erteliyorlardır. ama sen zaten normal doğum yapmayacaksın. o bu durumda daha riskli. canım herşey sağlığınız için.. kendine iyi bak ilaçlarını düzenli al.. elimizden başka birşey gelmiyor.

yalnız birşey soracağım halsizlik,yorgunluk,sürekli uyku hali var mı? eğer yoksa ileryanın dediği gibi belki ölçümlerde vardır bir sorun ya da hani bünyen güçlüdür..
ben de çok vardı. ilaçlarını kullanınca azaldı. tabi yinede hamileliğin ve sıcakların vermiş olduğu halsizlik vs var.

geçmiş olsun.. biz de sizi özledik.

ahh tatlım ahh.
8 haftalık hamileyken doğum günüm vardı. ben doğum günü falan istemiyorum dedim eşime.. annemlerde tel.kutladı. gelmeyin yorgun oluyorum dedim.
işten geldim.yemek şu bu derken yerimden kalamıyorum.onları da zor yapıyor yemesini bile zor yiyorum..
saat 10 olmasını zor bekliyorum ki iğne olacağım. 9,30 da tel.geldi. kardeşimler gelecek. dedi mesafede var. ben istemiyorum dedim. onlar gelelim diyebilir sen kibarca yorgun halsiz bu halde hiçbirşey istemiyor demedin diye atıştık.. gelmeyin diyemedim diyor. yorulmayın siz de dese gelelim demezler. ben kendi annemlere dedim.. ben diyemem diyor.. doğum günü benim işten gelen benim, sabah erken kalkacak benim, yorgun halsiz benim... tek istediğim sakince dinlenmek..

o zaman çok üzülmüştüm ben de.. ama şimdi aklım olsa.. açar ben söylerim. alıncaklar mı alınsınlar kızacaklar mı kızsınlar.. başka zaman neyse ama o saatte yorgunluğa sabahın iş stresi için en büyük hediye dinlenmek olacaktı. ama ne yaptı benim eşim tartışınca onları arayıp kızgın birşekilde gelmeyin istemiyor diye söylendi.. sakince söylese ne olacaktı sanki..

karşımızıdaki üzülücek kırılacak diye birşey diyemiyoruz sonra üzülen biz oluyoruz. aslında neysek onu söyleyeceğiz ki ona göre çevremizdekiler öyle davranacak. mesela ilerya çok güzel baştan belirlemiş herşeyi.. aşağıda alıntıladım.

sen ya da eşin söyleseydin yerine yat burda uyuyup hasta olacaksın.. rahat et yerinde vs. diye.

üzülmenin kimseye faydası yok.. aksine sen ve yavruna zararı olur. önce üzülüp snrada bebeğe zararı olur diye de üzülmenin faydası yok.. bunu masum yavruna yapmaya bizim dahil kimsenin hakkı yok..

kartları açık oynamanın faydaları. ilerya cım valla özletiyorsunuz..

gerçi sıcaklarla boğuşmaktan kimsenin hali yok.. ama burası da olmasa hamileliğimizde kafamızdaki sorulardan sıkıntıları nasıl giderirdik bilmiyorum. yani elbette drlardan alıyoruz ama burası terapi gibi geliyor.. herşeyle herkesle ilgili konuşabiliyoruz.

Son düzenleme:
:)) inşallah zamanında gelirler ben erken gelecek tedirginliğimi hala atamadım...
sen hangi hastanede doğuracaksın?

Canım ne zaman hayırlısı ise o zaman gelsinler inşallah, sağlıklı olsunlar da Florence Nightingale hastanesinde yapacağım canım inşallah, Kızıltopraktaki. Sen?

akşam ki olayın tekrarı olmıcak kesinlikle kendimi yıpratamam hiç. baştan yüz verdik herşeye tamam dersem olacağı bu malesef. bebeğimde benimle beraber yaşıo benm yüzümden stresli oluo bebeğime kötülük yapıorum resmen. neyse eşimle konuşucam ama anlatıcam istemiorum bi daha die ben kendime zor bişiyler ayarlıorum ama bi yerde durdurmam gerek bunlarıı yoksa çocuk olunca evden çıkmıcaklar sanırım ama yollarım valla anneme bile dedim kırkım çıkana kadar durursnz ama sonra bebeğimle vakit geçirmek istiyorum arada gelirsinz biz geliriz dedim annem anlayışla karşıladı bunu gel kaynanaya söyle binbir türlü şey düşünsn hakkımda...

kendimi asla ezdirmem herkes haddini bildiririm ama konu eşinin anne babası olunca öyle olmuo susuosun eşin üzülmesin die ama bundan sonra kendimi üzemem hiç onlar üzülsün umrum değil hiç

ahh be yavrucum müdürler hep öyle allah yardımcın olsun. konuş annemin yanında kalmam gerek de salı günüde gitme bence inşallah halledersn canım çünkü işe gitsende aklın annende kalıcak işe veremiceksn kendini müdürüne de siz beni idare edin işe gelsem bile verimli olamam de bişiyler söyle almaya bak izni... allahtan bizimki öyle değil ben söyleyince o iş bitiyo hayır diyemio bana :)

Ne güzel canım ya kadın dediğin bakımlı olucak yoksa dediğin gibi erkekler önemli değil sen her haline güzel deselerde maalesef öle değil bunu bence hepimiz biliyoruz.ben cinsel ilişkiden korkuyorum artık sanırım doğuma kadarda yapmayı düşünmüyorum eşimde korkuyo bebeğe zarar veririz die bakalım artık

İnşallah tatlım hepimiz sağlıkla tamamlarız bu süreci inşallah.. Açıktır heralde canım, internet sitesi de var istersen bir arayıp sor, boşuna gitmezsin olmazsa.

Bu hafta kontrole giden oldumu arkadaşlar doktorunuz özellikle belirttiği şeyler varmı acaba normal doğum için neler yapabiliriz ben her seferinde soruyorum sadece yürüyüş dedi. Kan uyuşmazlığım var haftaya iğne yapacak doktorum. Sizlerde de varsa doktorunuza hatırlatın

Canım ne zaman hayırlısı ise o zaman gelsinler inşallah, sağlıklı olsunlar da Florence Nightingale hastanesinde yapacağım canım inşallah, Kızıltopraktaki. Sen?

benim erdem de olacak inş.bana uzak diye son ayım da annemlerde kalıcam zor olacak biraz yeditepedeydim memnun kalmayınca ablamın doktoruna gittim çok memnunum uzaklığa katlanıyorum..

Normal canım tabi onlarda bebeklere bişey olucak die korkuyorlar tabi insanın tuhafına gidio eskisi kadar arzulanmamak ama az kaldı yapıcak bişey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…