2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .

bende de var ama doğumdan önce iğne vurulması gerektiğini bilmiyordum..
ablamda da vardı doğumdan sonra vurmuşlar?
araştırıcam...

Seni anlayabiliyorum canım. Ben de eti sadece ilaç niyetine ayda bir falan yerdim. Hatta hamileliğimde de 2 ay kadar ağzıma sürmedim ama sonra dahiliye doktorum güzelce uyardı beni. Ya bu ilaçları içeceksin ya da beslenmene dikkat edeceksin diye. Sonrasında bebeğim için gerekliyse burnumu tutar da yerim dedim ve şimdi bazen nefes almadan yutuyorum o etli yemekleri. Yeşil mercimeği de daha çok tüketiyorum. Çorbaya, pilava herşeye katıyor annem et ya da yeşil mercimek. Yeşil mercimeğin süper bir tarifi var, Tokat yemeği, adı BAT. Tahminimce seversin, çünkü ekşili yeşillikli cevizli bir çeşit salata. Soğuk yeniyor. İstersen tarifini bir araştır ya da annemden öğrenip yazayım sana. Yazın soğuk soğuk çok iyi geliyor, süper hafifi ve çok besleyici. Bu arada dediğinde haklısın, dün yanlış olan ilk tahlil sonuçlarını görünce dahiliyecim özellikle sordu, demir ve kalsiyumu bir arada tüketmiyorsun değil mi diye? Ona çok dikkat et annesi. Demirli gıdalara mümkün olduğunca limon sık. Mesela kıymalı şehriye çorbası yedim dün, bol limonlu. Birkaç saat sonra semizotlu cacık yedim. Ayır gıdalarını. Sadece hemoglobinin mi düşük, yoksa ferritin ve demir depon da düşük mü?

Evet canım aynen öyle. Ben biraz fazla dobrayım. Hiç düşünmem karşımdaki ne düşünecek diye. Rahat hissettiğim gibi yaşarım, kimse için değişemem. Ama bunları yaparken de sevimli sevimli yapıyorum ki kimse alınmasın. Yapım böyle benim, çizgi film gibi kızsın diyorlar bana Hatta dolmuşta bir ufaklıkla arkadaş olduk, hangi kanaldan çıktın sen dedi bana

Sağol canım, ben de özlüyorum burayı. Geçen tahlil sonuçlarım kötü çıkınca girdim, paylaşayım dedim. Sonra üzmek istemedim kimseyi, tahlillerimi tekrarlatayım, kesinleşsin, öyle yazayım diye düşündüm. İyi ki de öyle yapmışım. Çünkü yanlışmış o tahlil sonuçları.

Normal canım tabi onlarda bebeklere bişey olucak die korkuyorlar tabi insanın tuhafına gidio eskisi kadar arzulanmamak ama az kaldı yapıcak bişey yok

benim açımdan sorun yok.. durumun normal olup olmadığını bilmiyordum şimdi rahatladım
doğru diyorsun resmen bebeğe birşey olacak korkusu var onda:)) demek herkeste olabiliyormuş
iyi iyi...

bende de var ama doğumdan önce iğne vurulması gerektiğini bilmiyordum..
ablamda da vardı doğumdan sonra vurmuşlar?
araştırıcam...

Canım sen de benim gibi 28. haftandasın sanırım. Bizde de kan uyuşmazlığı var. Bu hafta içinde indirect coombs testini yaptırman gerekiyor. Negatif çıkarsa iğne olmuyorsun şimdi, pozitif çıkarsa bir gece hastanede kalıp, iğneni oluyorsun. Genelde negatif çıkıyormuş, içini ferah tut. Benim de negatif çıktı ve iğne yapmadılar.

Doktorun sana söylemedi mi bu testi? Mutlaka hatırlat. Daha önce düşüğün falan olduysa zaten hamileliğin başından beri belli aralıklarla yapıyorlar bu testi bildiğim kadarıyla. Benim ilk gebeliğim olduğundan ilk olarak 28. haftada yaptılar testi.

Ben gittim canım, dediğin gibi kan uyuşmazlığı için indirect coombs yaptılar. Çok şükür negatif çıktı. Kadın doğumcum izindeydi, başka kadın doğumcuya göründüm. Sonrasında da aynı hastanede takibimi yapan dahiliyecime göründüm. Dahiliyecim kramp, kasılma falan olmamasına rağmen İleride oluşabilecek ve erken doğuma neden olabilecek rahim kasılmalarına karşı efervesan magnezyum verdi. Ama ilaç meyve aromalı ve şekerli, muhtemelen de tatlandırıcılı. Ben içinde tatlandırıcı var diye şekersiz sakız bile çiğnemiyorum. Eczacıya danışıp, toz magnezyumun içeriğini öğreneceğim. Bu suda eritilenden hoşlanmadım. Onun dışında klasik demir, ferritin, kalsiyum, B12, tiroid tahlillerim yapıldı. Ekstradan olan dediğim gibi kan uyuşmazlığı testiydi. Bir de tansiyonumu ölçtü, ben zaten sık sık eczanede ölçtürüyorum. Ama hastanede daha da düşük çıktı, iyi dedi doktor. 10 a 5 çıktı tansiyonum, eczanede genelde 11 e 6 çıkıyordu. Belki ölçümdem kaynaklanıyordur bilemiyorum. 5 düşük değil mi dedim, yok gayet iyi dedi.

Kızlar bu arada benim doktorum 32. haftadan sonra 2 haftada bir çağırıyormuş. Sonraki iki randevumu ona göre planlayarak aldım. Aklınızda olsun yani sıklaşacak randevular.

Son düzenleme:

bilgi için saol hiç haberim yoktu cidden..
doktorum da söylemedi bana hiç...
ilgilenirim artık..

aynen öyle canım olan yavrularımıza oluo kv kızıp kendimi yıpratıorum bide karnımdaki yawrumun ne günahı var onuda üzüorum die bidaha üzülüorum... eşinde çok sert demş ama olsun anlamaları gerekiodu... neyse be güzelim herkesin başında var sanırım böyle düşüncesiz insanlar allah yardımcımız olsun ne diyeyim... inşallah bebişlerimz olunca yatıya gelmezler yoksa fıttırabilirim ben

hamileliğimin 4 . haftasında düşük tehlikesi atlatmıştım ve tedbir amaçlı yarım doz kan uyuşmazlığı iğnesi yapmışlardı, ama ondan sonra hiçbirşey demedi doktor, 1 hafta sonra gidicem bende sorayım bunu testi

öyle olunca yaptıklarını hemen kakıyolar burnumuza. benim eşimde çok ii davranıo bizimkilere karşı bende ondan dolayı pek bişiy yapmak istemiorm onun ailesine o da kakar burnuma hemen bizimkiler kesinlikle çat kapı gelmezler ben gelin derim yat dinlen be kızım diolar ısrar edince geliolar. ama eşimn tarafı çat kapı musaitmiyim değilmiyim hiç düşünmezler sağolsunlar

Canım merhaba nasılsın?
Çok şükür tahlillerin iyi çıkmış :) Canım o tahlillerin içinde idrar kültürü var mıydı? benim doktorum da tahlil istedi ama idrar yok içinde haftaya yaptırcam da bir sorayım dedim. v
Benim eşim de buraya yazmamı istemiyor nazar olurmuş. Hatta bebek sarışın renkli gözlü ve tombul olursa kimseye göstermicekmiş hastanede napcaz bilmiyorum:)

Merhaba arkadaşlar normal doğum yapmak isteyenlere duyrulur son aya girdiğimizde çömelerek banyo yapmalıymışız benim ablam hemşire yıllardır önceden drlar söylerdi dio ama şimdiki drlar söylemiyo dedi bilginiz olsun yinede drnuza sorun isterseniz

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Kafana takma uzme kendini hatirkadikca ...insan daha cok uzuluyor...

Sağol canım, idrar tahlili yoktu. Onu 15 gün kadar önce yaptırmıştım. Sorun çıkmamıştı. Çok su içiyorum ben, fazlaca alkali hatta idrarım. Sabahları hariç, gün içinde su renginde çıkıyor. Tek kötü yanım, ben gece çiş için uyanmıyorum pek. En son gece 2 gibi yapıyorum, sonra sabah 8 e kadar falan uyuyorum. Kalktığımda doğal olarak koyu renkli oluyor. Bir de gece uyanıp koca dötümü kaldırıp, çişe gidebilsem iyi olacak aslında

Benim en başında yaptılar. Düşüğüm falan da yoktu. Devlet hastanesinde a'dan z'ye her şeyi yapıyorlar. Ben eve gidince sonuca bi bakayım negatif mi çıkmış pozitif mi.

Mantikli canim..bide ablana sorarmisin..bebegin donmesi icin masaj felan varmi diye..teske ederim

valla kızlar ne diyeceğimi bilmiyorum.
üzülmeyim, dert etmeyim diyorum. şimdi eşim aradı. kredi işini halletmemiz lazım.kredi çektirecek. elimiz rahatlar dedi. ben de nasıl rahatlar dedim. daha önce yazdım konuşmuştuk.. sonra neyse akşam gelelim konuşalım. gelsin bakalım konuşalım. beyfendi 2 ay rahat edeceğim diye (kendisi rahat edecek sadece sigaraydı şuydu buydu) 4yıl bize el ne getirse onu yiyecez. o durum olacak.el ne getirir niye getirsin..biz niye bu kadar salakça iş yapalım ki..

çünkü aylardır annemin sayesinde bir lokma geçiyor (ne aylardır ya evlendik evleneli veriyor kadın.üstüne kredi çekip mutfak eşyasını almıştık yani 2 senedir en az ayda 500tl veriyordu kadın .) . o da gidecek..

gelsin bakalım.. kopsun inceldiği yerden herşey. kızını beni düşünmüyor. ben nasıl anneme söyledim niye onu üzdüm de elindeki aylığı bana verdi kadın.. kendi ailesine kıyamıyor. onlar girsin borca onlara öde ödeyebileceksen o zaman.. neymiş çekemiyorlarmış.biz evlenirken iki bilezik taktılar. onun dışında katkıları olmadı. ama 2senedir borçları bitmiyor.. nasıl borçsa.. başka borçları da varmış.neyse..
annem keyfinden mi verdi aylığını.. ama o kıyamıyor kimseye ..

tazminatını al diyorum isteyemem diyor. yani tazminat hakkı var ama işten çıkması lazım. o işyerini de kaybetmesini ben de istemem. ancak bir konuşup bir rica etse..belki tazminatını alıp devam ettirebilirler..elinden geleni yapmıyor. elini taşın altına sokmuyor.. 2binlira için üstelik uzun vadeli onca borcun altına girmek onu daha çok rahatlatıyor..

böyle hamilelik geçiriyorum.

Son düzenleme:

Bak öyle bir uygulamadan haberim yoktu. Bence 28. haftan dolmadan bir danış canım. Çünkü 28. haftada yapılıyormuş bu iğne.

Normal idrar tahlilini sağlık ocağı her gittiğimde yapıyor. Bir de idrar kültür testi var ya canım bana hamileliğin başında yapılmıştı sinsi enfeksiyon, protein kaçağı var mı diye bakıyorlar acaba o tekrarlanıyor mu diye merak ettim.
Ben de paso tuvalete gidiyorum geliyorum, su içiyorum tekrar gidiyorum geceleri. En az 2 kez kalkıyorum gece ama hiç güzel olmuyor uykum bölünüyor

1 Ağustosta devlet hastanesine randevu aldım kızlar. Bebeğimin genel durumuna baktırıcam. 8inde zaten kendi doktoruma gidicem ama suyuna falan baktırmak istedim. Dönüp dönmediğini de sorarım yine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…