- 13 Aralık 2013
- 5.031
- 1.121
- 198
- 35
Seni anlayabiliyorum canım. Ben de eti sadece ilaç niyetine ayda bir falan yerdim. Hatta hamileliğimde de 2 ay kadar ağzıma sürmedim ama sonra dahiliye doktorum güzelce uyardı beni. Ya bu ilaçları içeceksin ya da beslenmene dikkat edeceksin diye. Sonrasında bebeğim için gerekliyse burnumu tutar da yerim dedim ve şimdi bazen nefes almadan yutuyorum o etli yemekleri. Yeşil mercimeği de daha çok tüketiyorum. Çorbaya, pilava herşeye katıyor annem et ya da yeşil mercimek. Yeşil mercimeğin süper bir tarifi var, Tokat yemeği, adı BAT. Tahminimce seversin, çünkü ekşili yeşillikli cevizli bir çeşit salata. Soğuk yeniyor. İstersen tarifini bir araştır ya da annemden öğrenip yazayım sana. Yazın soğuk soğuk çok iyi geliyor, süper hafifi ve çok besleyici. Bu arada dediğinde haklısın, dün yanlış olan ilk tahlil sonuçlarını görünce dahiliyecim özellikle sordu, demir ve kalsiyumu bir arada tüketmiyorsun değil mi diye? Ona çok dikkat et annesi. Demirli gıdalara mümkün olduğunca limon sık. Mesela kıymalı şehriye çorbası yedim dün, bol limonlu. Birkaç saat sonra semizotlu cacık yedim. Ayır gıdalarını. Sadece hemoglobinin mi düşük, yoksa ferritin ve demir depon da düşük mü?
10bin falan tutuyor araba.. 25bin borç var onun dışında 1200 tl*4,5 yıl yatması gereken..
yine de satalım ona yatır diyeceğim. ama ailesenede söyleyeceğim.
çekmeyeceğim ya.. annemin parasını da ki kadıncağız görüyor halimi iki lokma geçsin eksiklerini alsın diye veriyor aylığını.. beyfendi ailesini üzmeye mecali yok. beni ve doğmamış yavruya borç yüklemekten başka birşey bilmiyor. üstelik kendisi kendi havasında hiç ödün vermiyor..
10bin falan tutuyor araba.. 25bin borç var onun dışında 1200 tl*4,5 yıl yatması gereken..
çekmeyeceğim ya.. annemin parasını da ki kadıncağız görüyor halimi iki lokma geçsin eksiklerini alsın diye veriyor aylığını.. beyfendi ailesini üzmeye mecali yok. beni ve doğmamış yavruya borç yüklemekten başka birşey bilmiyor. üstelik kendisi kendi havasında hiç ödün vermiyor..
Evet canim bende ve bikac kiside dha vardi ama bu korkulacak bisey degil ozellikle erkek bebeklerin cogunda gorunen biseymis ve o zamanla doguma kadar duzeliyomus bana radyologda profosorde bunun % 90 gececegini soyledi sadce dogumdan sonra cocuk doktoruna bunu hatirlatmakta fayda varmis muayne edilmesi icin hehangi bi idrar kacagina karsilik... senin boyu nedir benim ki bi olcumde 4.8 diger olcumde 4.4tu her iki taraftada zaten 7ye kadarmi neydi aslinda normal kabul ediliyomus sen canini buna sikma kontrolleriji aksatma yeter
bnm var cnm bugun sag bobregınde genısleme var ve karın bolgesı kucuk dedı.napcaz dıorum ılerlerse sorun dıor başka bısey demıor ya.ılerlerse nolcakmıs bır bılgın varmı.rabbım bızlere bagslasın ya cok korktum
Hepsi düşük canım hepsi birbirinden düşük. Limonu da hiç duymamıştım bak bundan sonra oyle yiyim. Yoğurtta 2 saat sonra yiyim. Cok sağol hatırlatman için canım. Bu arada cok merak ettim bat tarifini. Netten araştırıp anneciğime yaptıracağım hemen belki biliyordur annem bilmiyorum tabi.
Selam kizlar nasilsiniz ? ben herzamanki gibi arada girebiliyorum.
Eminimki hamile olmadan yada olduktan sonra bir bebek ismi dusunmustur herkez, ben hic dusunmedim, cinsiyeti belli olunca dusunuruz demisti esim. bende arastirmadim. Ama Artik bir isim bulalim diye esimle dun oturduk bilgisayar basina. tabiki, boyle olacagini bildigim icin onceden , yani birlikte karar veremiyoruz, cok morelim bozuldu, onun begendigi isimlerle benim begendigim iismler hic uyusmuyor ... hep cevremde arkadaslarim koydugu isimler var, onlari ben istemiyorum.. elif azra pelin ayse , beyza bunlari diyor esim. ben ise
beren
begum,
belinay
ceren,
dilara
ebrar
oyku
yagmur
melis
hira
gibi isimleri begendim. Siz kiz bebeginze ne gibi isimler koydunuz ? ve bu isimlerden hangisi ni begendiniz. Fikrinize ihtiyacim var arkadaslar.
Arkadaslar herkese merhaba bugun herkes kv den dert yanmis heralde en sanslilari Kamuran la benim biz kv le ayni sokaktayiz aramizda dört ev var ama cok sukur bana bi zararlari yok cagirmadan gelmezler arada oyle eltimle cikip gelirler oda benim titiz oldugumu bilir ona gore hareket eder cok sukur dun aksamda kp aksamlari yemek yapma al cocuklari cik gel Allah ne verdiyse hep beraber yeriz dedi cok mutlu oldum tamam baba dedim.hatta kp vçocukları alip parka goturur onlarla oturup cocuklar gibi simarir.zaten benim esimle hemen evlenmemim sebebide kp cunku esim askerden gelince bi iki sene gecsin oyle evlenelim diyodu ama kp karsi cikti sen bu kizi seviyormusun dedi oda evet dedi ozaman gidip istiyoruz dedi ve iki ay sonra nisan yaptik 8 ay sonrada dugunumuz oldu cok sukur 8 yili bitirdik ama ne kv nede kp le bi sorun oldu ama hersey karsilikli arkadaslar ben saygida kusur etmedim onlarda sevgilerini eksik etmediler.
Canım benimmmm bitanemm.. Çok sağol moral oldun bana . soylediklerini yapicam . kızım icin aşkım icin.. Sanirim unutulmayi hakediyor. Umarim cabuk gecer. Guven konusu biraz zor. Cunku ben bugune kadar ona karsi tek bir hata bile yapmadim. Onu mutsuz edecek bisey beni bitirir. Ama o hep uzdu beni. Seviyordur illaki sevmiyor diyemem. Ama insan esinin uzulecegini bilerek yapiyorsa bazi seyleri oturup bi dusunmesi lazim yani.. Bu 3 gun ona da ders olmustur umarim.. Elam benim minik prensesim tek mutluluk sebebi kurban olurum onu verene.. Simdi toparlanmaya geciyorum :) aksama gelince konusuruz herhalde umarim hersey yoluna girer. Rabbim kimseyi sevdikleri ile imtihan etmesin. . sagol canim benimm iyi ki varsinn cok seviyoruz kizimla sizi :*
aaa alevi demek istedin sanırım:) yok canım bizim sülalede alevi. deniz güzel şey tabi, eşimin memleketinde bol bol var. trabzonlu eşim:) ama Erzurum insanıyla,toprağıyla,havasıyla her şeyiyle bambaşka. memleketim ya daha ne olsun:)
Benim ikili testim çok kötü çıkmıştı, yaşım da 35 ve iki böbrekte de genişleme olunca down sendromu riski artıyormuş. Tek başına bir şey ifade etmeme olasılığı yüksek ama dediğim gibi bende ekstra faktörler de var. Ayrıca, tek böbrekte olması daha iyiye işaretmiş ve genellikle düzelirmiş senin de dediğin gibi. Ama benim oğlumun iki böbreğinde de hafif düzeyde genişleme varmış. Elimde ultrason fotoğrafı var, 22 haftalıkken 7.8 mm imiş. Dr. takip edicez dedi, epeydir kontrole gitmedim. Haftaya gideyim artık... Anladığım kadarıyla senin bebeğinin tek böbreğinde var genişleme ve oldukça düşük derecede.
Arkadaslar herkese merhaba bugun herkes kv den dert yanmis heralde en sanslilari Kamuran la benim biz kv le ayni sokaktayiz aramizda dört ev var ama cok sukur bana bi zararlari yok cagirmadan gelmezler arada oyle eltimle cikip gelirler oda benim titiz oldugumu bilir ona gore hareket eder cok sukur dun aksamda kp aksamlari yemek yapma al cocuklari cik gel Allah ne verdiyse hep beraber yeriz dedi cok mutlu oldum tamam baba dedim.hatta kp vçocukları alip parka goturur onlarla oturup cocuklar gibi simarir.zaten benim esimle hemen evlenmemim sebebide kp cunku esim askerden gelince bi iki sene gecsin oyle evlenelim diyodu ama kp karsi cikti sen bu kizi seviyormusun dedi oda evet dedi ozaman gidip istiyoruz dedi ve iki ay sonra nisan yaptik 8 ay sonrada dugunumuz oldu cok sukur 8 yili bitirdik ama ne kv nede kp le bi sorun oldu ama hersey karsilikli arkadaslar ben saygida kusur etmedim onlarda sevgilerini eksik etmediler.
Kiskandim sizi :) bu da biz :) Eki Görüntüle 1191885
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
kızlar teşekkür ederim ilgilinize ve dualarınıza...
allah yardımcımız olsun..
araba,ev ne biliyim birşey alırsın da ona borç ödediğin için de biraz sıkarsın herşeyden.sonra zamanı vardır biter geçer.. ama bu böyle değil. hayatımız boyunca ödeyeceğiz . yersin içersin gezersin de yine borç ödersin o da bir yere kadar ama o yok bu yok.. kendini sıktığınla kalıyorsun.
eşime söylediğim yavaş gayet yapıcı bir şekilde krediyi çekemeyiz biz borç batağından çıkamayız..nefes alamayız dedim. arabayı satalım dedim. birşey söylemedi.. uzatmadım. o şöyle böyle deseydi. ben geçen söylediğinde de uzun uzun anlattığımı söyleyecektim çok düşündümü senin dediğin olmaz diyecektim.. neyse ...
ofladı pofladı onun için sorun yok.. ama benim hala içim yanıyor..
ailesiyle konuşmaya bilgilendirmeyi düşünüyorum. demedi demesinler..
maşallah canım :) buda benim oğlanın 2 hafta önceki hali :)Eki Görüntüle 1191840
Kiskandim sizi :) bu da biz :) Eki Görüntüle 1191885
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?