2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .

canım çözülemeyecek kadar büyük sorunlar mı var aranızda?

Cok enteresan..bir o kadar da sinir bisey...hamilelikten sonra yasamayiz umarim

Kesinlikle kaşınmak kadar sinir bozucu bir durum yok. Yarın doktora gidiyorum Allah'tan soracağım ilk soru bu

Pes etmesem de sütüm geç geleceğini bilsem de insanın morali bozulur valla benim bozulur. Direk sütüm gelmedi sanırım hiç gelmeyecek soyle boyle biton senaryo yazar strese girerim o streste sütümü iyice etkiler

Gercekten Kamuran nerde? Ay inşallah hersey yolundadır annesi sağlığına Biran önce kavuşur

canım çözülemeyecek kadar büyük sorunlar mı var aranızda?
Düzelmek için hiç bir çaba sarf etmiyor eski bekar hayatındaki gibi devam etmek istiyor sorumluluk alamyım geziyim tozuyum ama hesap sorulmasın evdede işte iyi davranılsın hiçbirşeyine ses çıkarılmasın. Evliliğimizin başından beri çok olaylar geçti aramızda 4. ayında iş yerinden bir kızla mesajlarını yakaladım. Kavga ettik güvensizlik başladı. Ben ona vurdum oda bana tabi. Hç özür falan dilemedi. Hafta sonları seni çanta gibi gezdirmem ben diye hiç bir plan yapmadı kendi evde durmadı. Aramamı istemedi dışardayken. Ailesi beni gale almadılar hiç önemsemediler evlendik ik haftadan yatılı gelmeye başladılar sonra her hafta. Benim bir planım olsa onlar sırf bize gelecekler diye erteledim. kendi evime benden izinsiz misafir davet ettiler. Ayağımdan ameliyat oldum akşamına bunlar geçmiş olsun demeye değilde okey partisi için evime geldiler. Bende sonunda patladım. Onlarda küstüler işte tüm ailesi bana karşı bunun üzerine cephe aldı. hepsi soğuk davranıyorlar sen böyle yaptın falan diye birde sürekli kaynanam falan suçluyordu. Eşim abisi ile aynı iş yerinde çalışıyor öğlen onlara yemeğe gidiyor orda sürekli karın bizi kovdu falan diye dolduruyorlardı. Oda tabi benimle sürekli tartıştı bunun sonunda vurduda kaç kere. Benim ailemde eşimin davranışlarını görünce aramızı düzelsin diye konuştular ama eşim bunu ters algıladı. Aileme tavır aldı. Sonra bebek oldu. Başta sevinmedi. Ufak bir tartışmamız oldu hemen ben senide çocuğuda istemiyorum dedi bende istemiyorsan kapı orda çık git dedim. oda gecenin bir yarısı gitti. Doktora falan gittik beraber baba olacağının farkına varınca biraz yumuşadı iyi olmuştu. ama kendi kendine karar almış yatağını ayırdı. 2 ay ayrı odada kaldı sürekli oyun bilgisayar gece yarılarına kadar oturuyordu. Aramızda ufak bir konuşma geçti telefonda bende herkes daha önemli dedim sırf bu yüzden günlerce konuşmadı yemek yemedi birgün akşame ve gelmedi bekledim 4-5 gün abisinde kalmış bu arada haber vermedi. Gelincede tatile gidicem ben dedi gitti gideceği yeri söylemedi. Geldikten sonra yine iyiydi keşke beraber gitseydik falan bende iyi düzelme olmuş diye sevindim. Bu arada k.v beni aradı eşim tatildeyken aradım açmadı nerde diye bende bilmiyorum nerdeyse dedim. söylemedi işte yaptıkalrını söyledim oğlun küsüyor kaç aydır söyle böyle diye oda benim oğlum böyle şerefsiz falan diye dert yandı bende kadın benden yana sanıyorum. İyice beni gaza getirdi. Ağzımdan laf aldı. Tatilden döünşte eşim abisine gitmiş k.v. eltime konuşmalarımız anlatmış oda tabi onlara gidince eşime aktarmış. Eşim yine eve geldi bana bozuk. ERtesi gün k.v aradı bu kez bende yeter artık diye bağırdım çağırdım onunlada arayı bozdum. Oda oğlunu aramıiş karın böyle böyle şeyler konuştu senin hakkında banada böyle bağırdı diye. Eşim akşama üstüme gelince bende artık dayanamadım herkes üstüme üstüme geldi hem suçlu hem güçlü bende babamları aradım gelin alın diye geldiler. Evin kirasını her türlü faturasını ben ödüyorum ben gidince evde sefa çekecek diye sinirlendim evin kağı kilidini değiştirdim. Arabanın kredisi benim üzerime hala ödüyorum arabayı alıyım bari dedim emniyete başvurdum işte işler böylece büyüdü
3 aydır annemlerdeyim.

Canım yazmayayım dedim ama dayanamadım sen hala böyle bir adamı neden çekiyorsun ne kendisi ne ailesi sana iyi davranmamış nasıl insanlarmış ya.. Sana bu halinle neler çektirmişler kendi aralarında bile tutarsız ve laf taşıyan bir aile..Hepimizin evi dört dörtlük değil arada kavgalar tartışmalar oluyor ama senin eşin normal zamanlarda bile yok beni dışarda arama yok tatile tek gitmeler..Senin eşin evliliğin ama ne olur kendi değerini kendin bil ve bu adama bir dur de.. Dönsen de geri tavrını koy ama ben dönme derim..Lütfen yanlış anlama bir yuvanın yıkılmasından yana değilim ama bir kadının hamileyken bu kadar üzülmesine gönlüm razı olmuyor.Allah yardımcın olsun.

Ne diyim ki ne desem boş aslında sen ne düşünüyorsun canım?

Kızlar sezaryen de olsa normal de olsa doğum sonrası stres yapmamaya çalışın. İnşallah ilk veya ikinci emzirmede süt gelecektir. Tek derdimiz zaten dikişlerin acısı oluyor. Bir de süt var mı yok mu derdiyle canınızı sıkmayın. Gelmese de telaş yapmayın, 3 güne kadar gelmemesi de normalmiş.
Allah hayırla sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah

Ayyy canım ya çoook üzüldüm keşke elimizden bir şey gelse. canım evlenmeden önce de böyle değil miydi nasıl evlendin bu kişiyle? bu adam sana hiç koca olmamış bundan sonra da çok zor düzelir gibi görünüyor, kendini boşyere yıpratma. gidin bir aile danışmanına görüşün derim ama başkalarının lafıyla sana saldırganlaşan, çocugunu evini düşünmeyen adamdan bundan sonra da hayır gelmez diye düşünüyorum. unutamazsın da sana yaptıklarını. Allah bildiği gibi yapsın onu da ailesini de. yazık ki baba olacak bu kişi. bebeğinin ismi çok güzel, benim ismim aslı oğlum olursa kerem koyacam diye ahdim vardı. mustafa kerem de çok güzel bi isim. 3 saniyelik hevesten başka o çocukta hakkı yok onun. eğer affetmek istersen,yuvanı kurtarmak istersen de baştan konuş her şeyi. bencillik etmesine seni yıpratmasına daha fazla izin verme. hayatta en önemli şey sensin ve senin bebeğin. düşünüp düşünüp sıkma canını. hayat kimbilir önüne daha neler çıkartacak kim bilir. en dibe inmeden en yükseğe zıplanmazmış, en yükseğe çıkacağını düşün. zor çok zor bir durum yaşadıkların,anlamaya çalışıyorum seni ama ancak yaşayan bilir. Rabbim sana ferah kapılarını açsın,işlerini kolaylaştırsın. varsa yapabileceğim bir şey söyle lütfen. resmi kurumda çalışıyorum istersen aile terapisti ayarlayabilirim. ne bilim işte aklıma başka bir şey gelmiyor. dualarım seninle ve paşa oğlunla. bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine dua et Allah'a sığın o herkese hakettiğini verir canım.

canım ilk başlardan beri bakıyorum, eşin seni hep üzüyor, bende acaba bir kabahatin oldu da o yüzden mi bu adamı çekiyorsun diye düşünüyordum. huzursuz bir ailede büyümenin ne olduğunu çok iyi biliyorum ve maalesef eşinin değişmesi çokkk zor, bencil insanlar ömür boyu değişmiyor, babamda öyleydi, inşallah çocuğunada sana yaşattıklarını yaşatmaz, kilidi değiştirmekle ve arabayı almakla bence doğru yapmışsın, herhalde eşim elbebek gül bebek büyümüş her istediğinin olmasına alışmış, zaten aileside garipmiş , anne dediğin ara bulucu olur yuva yıkmaz

sanırım benim yazdıklarımı da okumuşsundur, maalesef benimde eşimle aram pek iyi değil, iki zıt kutubuz ama buna rağmen bir yere gidecek olsak birbirimize mutlaka haber veririz, tek başına tatil belki olabilir ama beni tatilde arama ne demek!!! evlendiğini anlayamayan sorumsuz şımarık biri, Allah yardımcın olsun, boşan demek istemiyorum ama olurda birleşirseniz sakın 2. çocuğu düşünme çünkü bu adamla çok zor bir hayatın olacak gibi

Ayşe Önerin kitabını hamile kaldığım gibi aldım. Kesinlikle çok öğretici...
Her kafadan ses çıkıyor ben doğru ne diye düşünmüyorum. Kitapta yazıyor :))
Emzirme cd sini henüz izlemedim. Evde oturmaya başladığım zamana erteliyorum herşeyi..

Bebeğimin elbiselerini de o zaman yıkamaya başlamaya karar verdim. Şimdi vaktim olmuyor hiçbirşeye zaten..

Granür sabun için çamaşırda kalabiliyor bebek için sıvı deterjan varmış onu önerdiler...Hangisi iyi acaba bilemedim..
Mümkün mertebe herşeyin doğalını istiyorum...

Aynen canım ben de izinli olduğumda inşallah daha çok yoğunlaşacağım bu işlere... Kıyafetleri yıkamayı falan da annemin gelişine erteledim, o da zaten benim iznimden bikaç gün önce gelecek.

Ben hacı şakir granül alacağım canım, suyla hafif karıştırıp koyarsan kalıntı bırakmıyormuş.. Sıvı deterjan almayı düşünmüyorum. Kullananlar hep sabun tozu öneriyor..

saol canım hiç düşünmemiştim suyla karıştırıp koymayı çok mantıklı :) ben de öyle yaparım. israil malı diye hacışakir almıcam ben dalin v.s. alternatif bakıcam artık..

ben de seni uzun zamandır takip ediyorum..eşinin yaptıklarını kabullenmek mümkün değil. zaten tek bir sorununuz yokmuş. sorun birden fazla...bu durumda düzelmesini beklemek zaman kaybı olur gibi.. adamın anası yuva yapacağına yuva yıkma derdinde. demek senin üstünden geçinmek için sana katlanıyolarmış. senin yokluğunu yaşamadan kıymetini anlamaz diyodum ama adamın akıl hocası çokmuş. arama beni demek herşeyi özetliyor.

doğru dürüst evine gelip namusuna sahip çıkan bir adam değil.. yani barışsan bile artık alışmış. e tek başına evinde yaşadıktan sonra neden bu adamın egolarını tatmin edesin. çalışıp ekmeğini kazanıyosun. annen çocuğuna bakar ne güzel. boşansan zaten bebeğin her durumda senin. seni bu duruma getiren bir adını iki edenler utansın..Allah bildiği gibi yapsın. biz ne desek herşey Allahın takdirinedir.

sezeryanla doğum yapan anneler hemen banyo yapamadığı için süt biraz geç geliyormuş. O nedenle sezeryandan sonra sadece göğsü ılık suyla yıkamak sütün gelmesini sağlıyormuş canım.

Canim iki sezeryanim oldu sadece hastanede yattigin sure yapmiyosun iki gece kaldiktan sonra taburcu oldugunda doktor sezeryan yerine sprey sikiyor seffaf bisey zaten. Evede geldiginde sicsk suyla banyo yapabiliyorsun ayrica sut gelmicek diye sakin korkmayin emzirdikce sut gelcektir ilk zamanlar gogus ucu yara bile oluyor ama tek cozumu emzirmek

benim hormonlar tavan yaptı galiba, sabahtan beri ağlayıp duruyorum
işlerde çok yoğun buraya gelip aklımıda dağıtamıyorum, hadi hayırlısı bakalım....

kızlar ben geldım.saat 3 gbı hastaneye tahlıl sonuçlarını almaya gıttım.seker yuklemesı normal cıktı.açlık 80 tokluk 97 cıktı.idrar tahlılı temız cıktı.indırek coombs cok sukur temız cıktı.ıgne ıcın başvurduk ama tam 1 saat bekledik ıgne gelmedı.artık kapalı ortamdan fenalaşmaya basladm.konuştuk aksam 8 gbı gıdıp ıgnemı olcam.o zamana kadar gelır dedıler ki inş gelmiş olur.bu sefer başka bır doktor vardı bu cok sekerdı.omega 3 u sordum.ben vermıorum dedı ısrarla gereksız dedı.ama ıstersen alabılırsın zararsız ama gereksız dedı.kızlar maltofer fol demır ılacı aldım.kullanan varmı aranızda.bana gano bıle yaramadı.buda ıstıfra ettırırse dıye korkmuor dglm hanı.:26: gecen seker yuklemesını beraber yaptrdgm kadınları gordum.senın kı kac haftalık dedıler.29a gırdık dedım.karnın hıc yok dıye sasrdılar.ama kızınkıde fazla yoktu onunda 29 bıtmıs.neyse sıze demıstım ya doktor bna bebegının bobregınde gensleme var dedı vs.bunu o kızlara soyledım sohbet arasında.demezlermı aynısını bızede dedı.bırıne demıskı senın bebegın bobregınde bır sorun var ama anlamam ıcın 1hafta sonra gene gel.dıer kadınada senın bebegın bacakları kısa demıs.daha once bısey demedı kımse.smdı bu böyle dedı cok moralımız bozuldu dedıler.dedım sızın mı benm mi hepımıze aynısını demıs.bıde kız demıs bebegımın cınsıyetını solemıonuz.7ay bıttı soylemıceksenız ozele gtcem demıs.o zamanda kıza benzıor demıs.böyle saçma sapan seyler ıste.bugünkü doktordan çıktım esım bayılmalarını sordunmu dedı.unuttum deyınce haydaaa on dk zorla bekletıp benı tekrar doktora sok.doktora sordum.4.aydan berı ozellıkle bıseyler yedıkten sonra bayılma hissi gelıor,bazende bayılıorum normalmı dedım.normal dgl.kendını kardolojıye göster muayene ol dedıı.bu sıralar cok fenalasıorum.havalarda etkı yapıor galıba bılemıyorum kı! sekerden suphelenmıslerdı oda cok sukur temız cıktı:26: bugun kendıme tatlı zıyafetı vercem

benim hormonlar tavan yaptı galiba, sabahtan beri ağlayıp duruyorum
işlerde çok yoğun buraya gelip aklımıda dağıtamıyorum, hadi hayırlısı bakalım....
ne kadar hormonlarımız kafayı yemıs olsada durup dururken ağlamıosun sen,bnce senın canını sıkan bısey olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…