2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Ben 2 hafta boyunca sanci cektigim icin tecrubelendim :)
tecrubelısın madem bnmde sana bır sorum var cnm.bu mesane batmaları hala arada sürüyor.bırden nefesim kesılıor sankı bıçak batırıorlr.ama kasığım dgl bıldıgın mesaneme oluor kaşığın altı yanı.ve genelde bebek hareketlı oldgnda oluor acaba kafasıylamı elıylemi ıtıor blmyrmkı.bırde bugun yürüyüşe çıktım uzun sure kasıklarmda hafıf sızı sancı oldu.bunlar gıbı mıydı sancıların

Kızlar kanamam oldu doktora zaten gidecektim bugün neyse gittik. yine malesef catala çıktım :KK43: sonra nst ye baglandim derken sancilarim başladı nu gece yada yarin sabah dedi
Ben eve gitmek istedim ve geldim.simdi sizden yardim istiyorum.neler yapmalıyım. Nefes yöntemleri vs.

Benim bildiğim nefes tekniği de şöyle: aynı sayıya kadar sayarak(örneğin 4-5) alıp yine aynı sayıda vermek. Sancı geldiğinde önce böyle iki kere derin nefes alıyoruz. Derin nefeslerden sonra normal nefese geçiyoruz. Sancı bitince de tekrar iki derin nefes alıyoruz. Böylece sancı sürecini daha kolay geçiriyoruz. Ikınma ve gül kokla çorba üfle nefesi aktif doğum sırasında yapılacak şeyler. Bir de sancı aralıklarını takip etmek çok önemli 30 dk 1 20n dk 1 çok önemli değil ama sancılar 10 dk da 3 sancı veya 5 dk da 1 sancı olunca hastaneye gitmek gerekli. Allah sağlıkla yavruna kavuştursun.

Yürümek ve hareket etmek de bebeğin doğum kanalına girmesini kolaylaştırırmış. Beline eşin masaj da yapabilir o da çok rahatlatıyormuş sancıların etkisini azaltmak için de başka düşüncelere odaklanmak nefes teknikleri ile mümkün olabilir. Güzel şeyler düşün ağrıya değil başka düşüncelere odaklan. Bebeğini kucağına aldığın anı hayal et.

Son düzenleme:
Bu arada epeydir yazamadım. Biz iyiyiz oğluşumla daha vaktimiz var ama en son kontrolde bir hafta önde çıktı bebişimizin kilosu hayırlısı olsun. Haftaya çarşamba da kontrolümüz var yine. Bu arada az zamada çok işler başardık almak istediğimiz evi 2 aylık bir sürecin sonunda aldık ve bu hafta taşınma boya badana ve ufak tefek tadilat işleri peşinde koşturdum. Okula da devam ediyorum. Yine de çok dikkat ettim kendimi fazla yormadan işleri hallettim. Çevremde de aileden birileri olunca işlerimi epey kolaylaştırdılar. İşler yolunda pazara taşınıyoruz. Yeni evimizde bebeğimizle çok güzel günlerimizi olacak inşallah.

Bu arada kirada iken bebeğe oda yapmayı düşünemiyorduk odalarımız müsait değildi yeni evimizde onun odası olacak. Hem de mavi boyadık hem de sim bile attılar çok beğendim. Daha sonra kendim dekoratif duvar süsleri de yapıcam ona . Çok hevesliyim. Yatağını da kraftın park yatağını almaya karar verdik. Bebek arabasına da karar verdim chicco lite olanlardan alacağız.

Okulda da son haftaya giriyorum. Artık izne çıkıcam. Kaldı 3-4 gün şurada ve hayırlısı ile izine çıktığımda doğum için fazla beklemek istemiyorum. O yüzden bol bol hareket edeceğim. Kasılmalar sancılar arada yokluyor ama düzenli değiller tabi ki. Bayramda annemlere gidicem belki dönerim belki de orada kalırım dönmem doğumu onlara yakın olan bir hastanede yapmak istiyorum. Aynı hastanede ağustos ayı boyunca gebe okuluna devam ettim ve ortamı sevdim.

Doğumun başlaması hormonlarla çok ilgili. Doğumla ilgili hormonlar salgılandığı zaman doğum başlayacaktır. Heyecanla bekliyoruz.

Rusyada doğum vakti gelip de doğumu başlamayanlar(40 hafta dolunca) için yaklaşık 20 dk falan göğüs uçlarına masaj yapılıyormuş ve suni sancı vermeden normal doğum sancılarının başlamasını sağlıyorlarmış haftası ileride olanlar için paylaşıyorum bunu da.

Bir sürü doğum yapan olmuş olmalı bir çoğunu okudum ama doğum sonrası gelip yazmamışlar yıldız doğum yaptı herhalde. Darısı hayırlısı ile başımıza olsun.

Benim bildiğim nefes tekniği de şöyle: aynı sayıya kadar sayarak(örneğin 4-5) alıp yine aynı sayıda vermek. Sancı geldiğinde önce böyle iki kere derin nefes alıyoruz. Derin nefeslerden sonra normal nefese geçiyoruz. Sancı bitince de tekrar iki derin nefes alıyoruz. Böylece sancı sürecini daha kolay geçiriyoruz. Ikınma ve gül kokla çorba üfle nefesi aktif doğum sırasında yapılacak şeyler. Bir de sancı aralıklarını takip etmek çok önemli 30 dk 1 20n dk 1 çok önemli değil ama sancılar 10 dk da 3 sancı veya 5 dk da 1 sancı olunca hastaneye gitmek gerekli. Allah sağlıkla yavruna kavuştursun.

Yürümek ve hareket etmek de bebeğin doğum kanalına girmesini kolaylaştırırmış. Beline eşin masaj da yapabilir o da çok rahatlatıyormuş sancıların etkisini azaltmak için de başka düşüncelere odaklanmak nefes teknikleri ile mümkün olabilir. Güzel şeyler düşün ağrıya değil başka düşüncelere odaklan. Bebeğini kucağına aldığın anı hayal et.
Allah razı olsun canımm saol nefesimi söylediğiniz gibi almaya çalışıyorum ama o an bire bir uygulamak mümkün değil.

Canım aslında kilosunu dert etmiyorum, ama doktorumun negatifliği bugün yansıdı bana anlaşılan. Doktorum tanınan ve çok tecrübeli bir doktor ve çok arkadaşımı doğurttu. Ama sonuçta sınırları eliyle işaretleyip, ölçüm yapıyor. Yanılmak çok kolay. Bir de eli çok hızlı, birkaç saniyede ölçüyor. Diğer gittiğim doktorların eli daha ağırdı mesela. Geçen hafta başka doktora gidip kilosunu öğreneyim dedim çok söyleyince. Ama eşim, doğuma az kaldı, kilosunu öğreneceğiz zaten, sağlıklı olsun yeter deyince hak verdim. Zaten bana kilosunu geçen hafta çok fazla dediği için inanamasam da tedirgin oldum. Demirim çok çok yüksek çıkmıştı, ondan mı oldu diye üzülmüştüm. Okumuştum biryerlerde aşırı demir göbek çevresini büyütüyor bebeğin diye. Ben de demiri bıraktım. Gerçekten göbek çevresi düzelmiş, çok önden gidiyordu.Çok aşağıda bebeğim, ölçümde zorlanıyor doktorlar böyle aşağıda olduğunda. Muhtemelen o nedenle olmuştur. Dur bakalım göreceğiz kısmetse çarşamba günü doğduğunda. Sağlıkla gelsinler de minnaklarımız.
Eşin doğru demiş :) Çarşambaya da birşey kalmadı zaten..Sezeryan olacağı için kilosuda çok mühim değil. Ultrason elle yapılan bir ölçüm çok da kesin bir sonuç vermiyor çok da takılmamak gerek haklısın..Senin dediğin gibi Dr un negatifliğinden etkilenmişsin belli ki...Meşhur bir Dr olmak kolay değil. İnş hiç anlamadan bebeğini kucağına alacaksın canım :D

Kızlar merhaba,umarım herkes iyidir forumda epeydir topige yazamıyorum ama facedeki 2014 eylül ekim annelerinde aktifim ve takip ediyorum sürekli... kimler o gruba üye ve face isimleriniz ne acaba.bugunlerde orası daha aktif gibi. ..
Peş peşe doğumlar oluyor artık. dogum yapan annisleri tebrik ediyorum. ben de ekim 10 da doğum yapacağım inşallah. Bugün zorunlu izine ayrıldım bir dönem okullar bana tatil.evdeki ogretmenlige başlayacağım artik :) bu surede de evdeki son hazırlıkları yaparım eksikleri tamamlarım artik. Bu arada bugün kontrolumuz vardı Melegim Doğa 3065 gr olmuş ,anestezi uzmanıyla görüştük bilgi aldık kombine anestezi ile sezaryen olucam inş. ..
Ben r de bugün bebisimizin odasını sipariş ettik,doğduktan 15 gün sonra gelicek inş... odamiz küçük olduğu için bir yatak bir dolap aldik. Bu odanın beyazini aldik nasıl annişler?

Eklentiler

• IMG-20140925-WA0058.webp
    IMG-20140925-WA0058.webp
    6,4 KB · Görüntüleme: 84
  • IMG-20140925-WA0062.webp
    IMG-20140925-WA0062.webp
    7,6 KB · Görüntüleme: 74
  • IMG-20140925-WA0063.webp
    IMG-20140925-WA0063.webp
    9,2 KB · Görüntüleme: 80
Bu arada epeydir yazamadım. Biz iyiyiz oğluşumla daha vaktimiz var ama en son kontrolde bir hafta önde çıktı bebişimizin kilosu hayırlısı olsun. Haftaya çarşamba da kontrolümüz var yine. Bu arada az zamada çok işler başardık almak istediğimiz evi 2 aylık bir sürecin sonunda aldık ve bu hafta taşınma boya badana ve ufak tefek tadilat işleri peşinde koşturdum. Okula da devam ediyorum. Yine de çok dikkat ettim kendimi fazla yormadan işleri hallettim. Çevremde de aileden birileri olunca işlerimi epey kolaylaştırdılar. İşler yolunda pazara taşınıyoruz. Yeni evimizde bebeğimizle çok güzel günlerimizi olacak inşallah.

Bu arada kirada iken bebeğe oda yapmayı düşünemiyorduk odalarımız müsait değildi yeni evimizde onun odası olacak. Hem de mavi boyadık hem de sim bile attılar çok beğendim. Daha sonra kendim dekoratif duvar süsleri de yapıcam ona . Çok hevesliyim. Yatağını da kraftın park yatağını almaya karar verdik. Bebek arabasına da karar verdim chicco lite olanlardan alacağız.

Okulda da son haftaya giriyorum. Artık izne çıkıcam. Kaldı 3-4 gün şurada ve hayırlısı ile izine çıktığımda doğum için fazla beklemek istemiyorum. O yüzden bol bol hareket edeceğim. Kasılmalar sancılar arada yokluyor ama düzenli değiller tabi ki. Bayramda annemlere gidicem belki dönerim belki de orada kalırım dönmem doğumu onlara yakın olan bir hastanede yapmak istiyorum. Aynı hastanede ağustos ayı boyunca gebe okuluna devam ettim ve ortamı sevdim.

Doğumun başlaması hormonlarla çok ilgili. Doğumla ilgili hormonlar salgılandığı zaman doğum başlayacaktır. Heyecanla bekliyoruz.

Rusyada doğum vakti gelip de doğumu başlamayanlar(40 hafta dolunca) için yaklaşık 20 dk falan göğüs uçlarına masaj yapılıyormuş ve suni sancı vermeden normal doğum sancılarının başlamasını sağlıyorlarmış haftası ileride olanlar için paylaşıyorum bunu da.

Bir sürü doğum yapan olmuş olmalı bir çoğunu okudum ama doğum sonrası gelip yazmamışlar yıldız doğum yaptı herhalde. Darısı hayırlısı ile başımıza olsun.

Yeni eviniz ve bebeğinin odası hayırlı uğurlu olsun canım. Taşınmak büyük işkence. Ama bence en iyisi hamileyken taşınmak. Kimse iş yaptırmıyor, uzaktan seyirci oluyor insan. Sağolsunlar annem, babam, eşim hiç yormadılar beni. Onlar çok yoruldu gerçi :(

Okulda son haftan neyseki serin havlara denk gelmiş. Ben izne çıkmadan önce sıcaklarda gittim seminerlere, çok kötüydü.

Meme ucu masajı korkunç geldi bana. Çünkü bir kere yanlışlıkla sıktım ucunu, feci kasıldı karnım. Öyle birşey mi acaba doğum sancısı?

Allah razı olsun canımm saol nefesimi söylediğiniz gibi almaya çalışıyorum ama o an bire bir uygulamak mümkün değil.

Kıyamam ya, canıııım. Allah yardım etsin ikinize de. Büyük cesaret anne olmak, biz kadınlar muhteşem canlılarız ;)

Eşin doğru demiş :) Çarşambaya da birşey kalmadı zaten..Sezeryan olacağı için kilosuda çok mühim değil. Ultrason elle yapılan bir ölçüm çok da kesin bir sonuç vermiyor çok da takılmamak gerek haklısın..Senin dediğin gibi Dr un negatifliğinden etkilenmişsin belli ki...Meşhur bir Dr olmak kolay değil. İnş hiç anlamadan bebeğini kucağına alacaksın canım :D

Evet canım. Aslında düşününce ben kilo aldığımda bebeğimin de kilosu artmış, ben almadığımda bebeğim de almamış oluyor. Belkide doktor doğru ölçüyor, günahını almak istemem. Kardeşimin eşine doktoru 3500 demiş, 3700 doğdu fıstığım. Tam tersi de olabiliyor yani. Zaten normalde 1 aylıkken bebekler 4-4 buçuk arası bir kiloya ulaşıyorlar. Kilolu doğan çok kilo almıyor ama zayıf doğan çok alıyor. Arkadaşlarımdan biliyorum. Hep dediğim gibi herşeyin başı sağlık. Sezeryanda da kiloluysa karnını çok bastırıyorlar falan dedikleri için geçen hafta korkmuştum ama şu an sadece sağlıkla hayırlısıyla oğluma kavuşmak istiyorum. Hepimiz için dileklerim aynı.

Son aylarda hatta ayda diyeyim göğüs uçlarının uyarılması hem sütün gelmesini hem de doğum sancısını tetikliyor. Bir kere sıkmakla olur mu bilmem ama dikkat etmek gerek.

iyiakşamlar kızlar telden kk ya giremiyorum bilgisayarıda kucagıma alacak ne halim ne de vaktim oldu kusuruma bakmayın yoldaşlarım .ben iyi olmaya çalışıyorum umarım hepiniz iyisinizdir 10717660_10203480543987698_646736624_n.webp oglumuz bu tatlı sıpacık kızlar maşallah demeyi unutmayın :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

cnm ben anlamadm.narkozu azmı vermıs kı uyanıp kustun.nasl öyle bır hata yaparlar kı ya.ben de okurken kotu oldum kendmı senin yerine koydum.Allah göstermesin bana travma yanı.ama her seye rağmen oğlusuna çok şükür kavuştum.resım ekle görelim kuzunu.bole doğum hikayeleri okudukça daha da sabrszlanıorum
benim daha önce ameliyat geçmişimde narkozdan çok geç uyanma geçmişim vardı doktorum onu hatırlatmamı istedi anesteziciye canım ama öyle bi vermişki son bi kaç dikiş kala uyanmışım .öyle bi tranva yaşadımki zaten kollar bacaklar günlerce masajla zor açıldı :KK14: acı çektim çok ama oglumuza kavuştuk bunlarda geçer :KK54:

OTE="nilkon4246, post: 36996938, member: 431177"]lAllah analı babalı buyutsun kötü bur sezeryan tecruben olmus ama bi yandanda ne mutluku sağlıcakla bebeğini kucağına aldın darısı bizlere olsun inşallah fotoyu bekliyoruz
amin inşallah saglıkla sizlerede nasip olsun teşekür ederiz

Gözünüzaydın :) Allah sağlıklı sıhhatli ömür nasip etsin Alperen' a :KK66: Bizim de bir Alperen'imiz oalcak inşallah..
ogluma adaş demek saglıkla gelsin amin inşallah teşekür ederiz :KK19:

Allah analı babalı büyütsün:) darısı bizim başımıza inş.
amin inşallah teşekür ederiz

Canım hayırlı uğurlu olsun, Allah bağışlasın yakışıklıyı :KK66: ama ben neden apar topar sezayen oldun ve neden genel oldun anlamadım o_O
ben normal istemiyodum psikolojikolarak yapamam diyodum canım sezeryana karar verilmişti cumaya ama ben çarşamba doktora gittim sancı ve açılma vardı o yüzden hastaneye aldı 24 saatte dogal yolla 1 cm bile açılma olmadı suni sancı ile dogurtacaklardı onuda ben istemedim doktorumda kararı bana bıraktı . genel olma sebebim agır migrenli olmam spinaldede baş agrısı kalmasıydı canım

Hem geçmiş olsun hem de hayırlı olsun canım. Allah analı babalı, sağlıkla büyütmeyi de nasip etsin. Tez zamanda geçer inşallah ağrıların da rahat bir nefes alırsın
saol canım amin inş. agrılar henüz geçmedi estetik dikişmiş benimki iki yandan düğümlü ve ben en çok o iki kenarın agrısını çektim :KK43: neyseki yarın alınacak inşallah daha iyi olurum

geçmiş olsun.. neden genel anestezi yaptılar neden öyle dikişler atıldı bilmiyorum. bazılarına yapıştırma usulü gibi birşey yapılıyormuş.

oğlumuz iyi sen de daha iyisin inşallah.
allah sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin.

gözün aydın..inşallah bir an önce oğluna kavuşursun..

allah sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin..
benim doktor yapıştırma açılabiliyor ve iltihap kapıyo diye bunu yapıyomuş canım yapıştırmalar gayet rahattı hastanede ben sürünerek yürürken

günaydın canım, neler çekmişsin :KK43: :KK43: çok şükür sorun olmadan atlatabilmişsin, çok tatlı ve yakuşuklu oğluna sağlıklı uzun bir ömür dilerim,hayırlı bir evlat olur inşallah
amin inş canım

Canım çok geçmiş olsun. Bence anestezi uzmanından şikayetçi olmalısınız. İşini düzgün yapsaymış. Sana böyle bir travma yaşatmaya ne hakkı var?
Kendine dikkat et. Yakışıklını bizim için minnak ayaklarından öp. Maşallah ona. :nazar: Sağlıkla, huzurla büyütün inşallah.
.
2 dakika ayarlanabilirmi bilmiyorumki canım tranvayı unutmaya çalışıyorum agrılarımıda, tek istegim ogluşuma hakkıyla anne olmak çünkü dikişlerden vs den ogluma kendim bakamadım çok fazla kucagıma alamadım 4 günde sütüm gelmedi bebegim benden uzaklaştı sanki onun çok fazla vicdan azabı var üstümde . umarım bi an önce geçer hepsi :KK55: öperim teyzesi

Ya ne bileyim canım, bugün doktorum gergindi. Onun bana yansıması sanırım. Çünkü normalde şeker gibidir. Bir de konuşmuştuk ya seninle de çok şüphelenmiştim son söylediği kilodan, inanamamıştım. Bugün de kafasını maşallah 40 hafta 6 gün dedi. O kadar koca kafalı mı benim oğlum ya o_O Sağlıkla gelsinler, diğerleri önemli değil. Ama insan iyice pimpirikleniyor sanırım bu son zamanlarda.

Bir de bizim hastanede normal de sezeryanda aynı para. Sadece normal onlar için plansız oluyor tabi.

Hani ameliyattan önce aç olmak gerekiyor ya, ilacımızı içmeyecek miyiz acaba diye düşünmüştüm. Az suyla iç dedi. Bu bahaneyle bir yudum da olsa su içmiş olurum. Çünkü susuzluk çok yoruyormuş.
Canım doktorların da bi anı bi anını tutmayabiliyor. Bizden önce bi gıcık giriyor kızdırıyor, bize de olumsuz davranıyırlar. Bizde de normal sezeryan aynı para ama doktorun hangisine onay verirse uymak koşuluyla. Kafaları büyük çıkıyor canım. Bence olması gereken bu. Hepimizde öyle.

İyiydi canım çok şükür. Doktor bu kez kilosunu söylemedi. Takma kilosunu ideal kilosuna ulaştı senin bebeğin dedi. Artık sık sık gitmem gerekiyormuş pazartesi tekrar çağırdı. Artık sadece suyuna baksak yeter dedi doktor... bir de her gittiğimde nst tabiki. Bugün yine sancı çıkmadı. Doğuma gönderdiği bayanında ilk doğumu olacakmış ve benden 4 gün büyüktü gebelik haftası. 39+6 da yapmış oluyor doğumu yani.
Bizim de birkaç günümüz kaldı bence:) sancı çıksa iyiydi ama paArtesi çıkar inşallah:) bakalım yarın bende ne çıkacak.

Kızlar kanamam oldu doktora zaten gidecektim bugün neyse gittik. yine malesef catala çıktım :KK43: sonra nst ye baglandim derken sancilarim başladı nu gece yada yarin sabah dedi
Ben eve gitmek istedim ve geldim.simdi sizden yardim istiyorum.neler yapmalıyım. Nefes yöntemleri vs.
Canım sana Allah yardım eder inşallah. Allah bir avazda kurtarsın. Aminn. Güzel haberini bekliyoruz.

tecrubelısın madem bnmde sana bır sorum var cnm.bu mesane batmaları hala arada sürüyor.bırden nefesim kesılıor sankı bıçak batırıorlr.ama kasığım dgl bıldıgın mesaneme oluor kaşığın altı yanı.ve genelde bebek hareketlı oldgnda oluor acaba kafasıylamı elıylemi ıtıor blmyrmkı.bırde bugun yürüyüşe çıktım uzun sure kasıklarmda hafıf sızı sancı oldu.bunlar gıbı mıydı sancıların

Aynen oyle canim hâla mesanemde hissediyorum nefesim kesiliyor bicak batiyormus gibi oluyor . Bir de kasilma oldugu sirada sanci oluyor kasiklarda . Yani senin hissettigin sey ile benimki ayni bazen belimden vuruyordu hatta kalcama kadar bacaklarima felan da vuruyordu

iyiakşamlar kızlar telden kk ya giremiyorum bilgisayarıda kucagıma alacak ne halim ne de vaktim oldu kusuruma bakmayın yoldaşlarım .ben iyi olmaya çalışıyorum umarım hepiniz iyisinizdir Eki Görüntüle 1254278 oglumuz bu tatlı sıpacık kızlar maşallah demeyi unutmayın :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

benim daha önce ameliyat geçmişimde narkozdan çok geç uyanma geçmişim vardı doktorum onu hatırlatmamı istedi anesteziciye canım ama öyle bi vermişki son bi kaç dikiş kala uyanmışım .öyle bi tranva yaşadımki zaten kollar bacaklar günlerce masajla zor açıldı :KK14: acı çektim çok ama oglumuza kavuştuk bunlarda geçer :KK54:

amin inşallah saglıkla sizlerede nasip olsun teşekür ederiz

ogluma adaş demek saglıkla gelsin amin inşallah teşekür ederiz :KK19:

amin inşallah teşekür ederiz

ben normal istemiyodum psikolojikolarak yapamam diyodum canım sezeryana karar verilmişti cumaya ama ben çarşamba doktora gittim sancı ve açılma vardı o yüzden hastaneye aldı 24 saatte dogal yolla 1 cm bile açılma olmadı suni sancı ile dogurtacaklardı onuda ben istemedim doktorumda kararı bana bıraktı . genel olma sebebim agır migrenli olmam spinaldede baş agrısı kalmasıydı canım

saol canım amin inş. agrılar henüz geçmedi estetik dikişmiş benimki iki yandan düğümlü ve ben en çok o iki kenarın agrısını çektim :KK43: neyseki yarın alınacak inşallah daha iyi olurum

benim doktor yapıştırma açılabiliyor ve iltihap kapıyo diye bunu yapıyomuş canım yapıştırmalar gayet rahattı hastanede ben sürünerek yürürken

amin inş canım

2 dakika ayarlanabilirmi bilmiyorumki canım tranvayı unutmaya çalışıyorum agrılarımıda, tek istegim ogluşuma hakkıyla anne olmak çünkü dikişlerden vs den ogluma kendim bakamadım çok fazla kucagıma alamadım 4 günde sütüm gelmedi bebegim benden uzaklaştı sanki onun çok fazla vicdan azabı var üstümde . umarım bi an önce geçer hepsi :KK55: öperim teyzesi

Ayyy ne tatli masallah insanin gorunce dogurasi geliyor :) Allah anali babali buyutsun insallah sagligini bozmasin...

Back
X