2014 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    369
  • Anket Kapalı .
Hoşgeldin canım bende hergün bakıyorum ama kimse yok artık bizimde ikinci dis çıkmak üzere surunerek gitmeye başladı dizleriyle gitmeyi daha ogrenemedi çok huysuz bir oğlum var hep kucak ta durmak istiyor
Bizim dişler geç kaldi o zaman daha 1 tanesi bile tam cikmadi. Huysuz değildir annesi benim kizim da hep insan istiyor 1 dk bile yalniz kalmiyor ve çok hareketli hep düşüp kafayi vuruyor

6 tane dişimiz var galiba 7. Yolda. Et vermeye başladım köfte yapıyorum.haşlama olarak falan da verilebilir.bizimde 7.aydan beri emekliyor.yürümek için uğraşıyor paşam
Maşallah oğluşuna:) ben de bugün ilk defa kuzu incik haşladım suyunu çorbaya karıştırdım sevdi. Ben daha köfte veremem herhalde dişi yok. Kıymayı ezip verdim bir kez. Köfteyi nasıl baharatsız mı yapıyorsun canım?

Slm kizlar sonunda birileri gelmis, ben kofteye sogan rendeliyorum, az ekmek ici ve bir fiske kimyon atiyorum hazmi kolay olsun diye. Benim su siralar yemekle ilgili sikintim var. Oglumun ust disleri cikarken cok sikinti yasadik, istahsizlik vs. Bir tek meyve yedirebildim o zamanlarda. Simdi kahvaltida yunurtayi, yogurt kaymagini seftali askina yiyor. Seftali rendeliyorum kahvalti icin. Bazen kara erik ve kayisi karisimi veriyorum. Oglen icin muzlu veya elmali yogurt veriyorum. Aksam da sebze vs yi ancak arkasindan kavun veya karpuzla yedirebiliyorum. Diger turlu hemen geri cikariyor. Ekmek veya evde yaptigim mayali poaca yiyor onlari da kendisi yedigi icin yiyor sanirim. Yani ozetle her ogunu meyve ile tamamlamak xorundayim yemesi icin. Siz nasil yapiyorsunuz?

Bizim de öyle canim meyveleri sapur supur yiyor ama kabak falan vereyim diyorum hemen midesi bulaniyor. Tatlarini seviyorlar galiba meyvenin. Yumurta yi ben de şeftali veya kayisiyla veriyorum yeniyor yoksa zaten çok zayif benim kizim. Bu arada ekmeği kendin mi yapıyorsun?

Kizlar uyku problemi devam ediyor mu sizde? Biz hala gece çok zor duyuyoruz ve en az 5 kez kalkiyor. 15 kez kalktigimi biliyorum çok zorlaniyorum. Ve uykusu gelince sakinleşmek yerine çok hareketleriyle benim kiz neden acaba?

Yemek isi sikintiya girdikten sonra yapmaya basladim. Sut, zeytinyagi, maya koyarak yapiyorum. Tavada bazlama seklinde yapiyorum. Dilimleyip buzluga atiyorum. Atistirmalik olarak eline veriyorum. Yumusak ve yemesi kolay oluyor. 3 ogun meyve yedigi icin ekmegi atistirmalik olarak veriyorum. Simdiye kadar beyaz unla yapiyordum, tam bugday unu aldim bundan sonra onunla yapcm.

Sağol canim ben de evde yapmaya düşünüyorum sen pratikmis:) benim kizim çok hareketli olduğu için ben yemek bile yapmaya firsat bulamıyorum bazen. Uykmuz da az. Gece bile en fazla 2 saat uyuyup uyaniyor. Sizin nasip uykunuz?

Canim bizimki 40 ciktiktan sonra olusturdugu uyku duzenine devam ediyor. Dis cikardigi zamanlar disinda saat 9 gibi emerek uyuyor, 1 saat sonra uyaniyor sonra gece 1-2 arasi uyaniyor. Yatagima alip beraber uyuyoruz. Saat 4 gibi uyaniyor bu saatten sonra saat 7 ye kadar saat basi uyaniyor. Uyanma dedigim mizirdaniyor. Memeyi agzina koydugu anda uyku moduna geciyor. Gunduz bakici 9 gibi uyutuyor, 11 de uyaniyor. Oglen eve geliyorum bir saat vakit geciriyoruz. Ogleden sonra da iki saat uyuyor. Geceleri uyandiginda biberonla su vermeyi dusunuyorm. Hatta bir ara basladim fakat dis cikarirken biraktim, o zamanlarda bir tek meme rahatlatiyordu oglumu.

kızlar omega 3 kullanmaya başladım ve kullandığım markaya yazı yazdım bebeğime de verebilir miyim ya da sütümden geçiyor mu diye hemen cevap vermişler.
cevapları aşağıdaki gibi:

Öncelikle Möller’s Omega-3’e gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.
Bebeğinizi emziriyor olduğunuz için anne sütüyle birlikte bebeğinize geçecektir. Siz kendiniz kullanmaya devam ettiğiniz müddetçe emzirme dönemi bitene kadar çocuğunuz için ayrıca kullanmanıza gerek yoktur. Anne sütü, sizden bebeğinize omega-3 yağ asitleri ve vitaminlerin geçişi açısından da mükemmel bir kaynaktır.
Emzirme dönemini tamamladıktan itibaren, bebeğinize verdiğiniz D vitamini damlasını da artık kullanmıyorsanız, Möller’s Omega-3’ü günde 2,5 ml. (yarım tatlı kaşığı) olacak şekilde güvenle verebilirsiniz.
4 yaşına kadar günde 2,5 ml. (yarım tatlı kaşığı), 4 yaşından sonra günde 5 ml (1 tatlı kaşığı) kullanabilirsiniz.
Yardımcı olabileceğimiz bir sorunuz olduğu takdirde bize ulaşmanızdan dolayı memnuniyet duyar, bebeğinizle birlikte sağlıklı günler dileriz.
Demem o ki omega 3 çok faydalı,ve sütümden geciyor olması beni çok sevindirdi.

Selam kızlar çok şükür hala birileri varmış çok sevindim. Benim kızımda ne dış ne emekleme hiçbişey yok çok hareketli ama hala daha sadece dönüyor oturuyor o kadar. Çok mızmız bu aralar dişler iyice sıkıntı vermeye başladı artık çıksa da kurtulsak yavrum çok zorluyor. Bu adalar da arkamdan ağlaya başladı kimse susturamiyor beni giderken görsün koparıyor yaygarayı sizde de başladı mi

İ

Canim merhaba nasilsin? Bebisin nasil? Ben hic bir şey kullanmiyorum artik. Ama omega 3 kullansam mi bilemedim. Doğumdan beri çok fazla kilo kaybettim normalden zayifim su an ve çok üzülüyorum. Kizim çok hareketli ve uykusuz bir yandan da calismak beni çok yordu. Ama vitaminlerden de sogudum kizimin bu kadar fazla hareketli olma sebebinin folik asit ve vitaminler olduğunu düşünmeye basladim. Doktorumuz da bunlar folik asit bebekleri zaten falan dedi. Durduğu yerde duramiyor benim kizim o yüzden de 8,5 aylik ve hala 7,5 kilo normal mi sizce? Uzulmeye basladim sanki az buyuyormus gibi

Canim merhaba.iyiyim sen nasilsin?kimse yazmiyordu artik ben de girmemeye basladim.kendi kendime konusuyor gibi olmustum artik.ben de zayifim ama seviyorum zaten zayif olmayi.sen kilo almak icin kullanacaksan oyle bir etkisi yokmus ama kendi enerjin icin kullanabilirsin bence.bir de sabahlari yulaf yemeni oneririm bana cok enerji veriyor yoksa hem bebek hem calismak cok zor.
Benim de oglum korkunc hareketli kucagimda 1 dk tutamiyorum okadar hizli emekliyor ki kulac atar gibi.surekli bir yerlere tutunup ayaga kalkiyor tutunup yuruyor.cok yorucu cunku dusecek diye surekli kolluyorum uyandiginda bile aglamak yerine hareket ediyor kac kez dustu yataktan.ben de hamilelikten once cok folik asit kullanmistim buna bagliyorum.kilosuna baktin mi kilo boy skalasindan?biz 14 unde gidecegiz benim de oglum cok zayif ama uzun boylu oldugu icin size gore kilomuz fazla.ben de oglumun hiper aktif oldugunu dusunmeye basladim.yani uyurken bile bacaklari defalarca kaldirip indiriyor,yataktan cikmaya calisiyor,bana tutunup ayaga kalkiyor yatmadan hemen once bunlar.sabrim kalmiyor bazen.

merhaba canim dis doneminde benim oglumda oyle olmustu bir de annem tatile gitti kayinvalidem bakmak icin bize gelsi ozaman korkunctu apartmandan iniyordum asagida bile cigliklarini duyuyordum.gecen haftam oyle korkunc gecti ki bu hafta annem geldi aglamiyor artik.

Canim ben buralardayım bende bakıyorum kimse yazmayinca çıkıyorum oğlunun da maşallahı var benimki daha yeni yarı surunerek yarıda dizlerini kaldırıp kendini öne atarak emekliyor benimki peşimden ağlama ya başladı hangi odaya gitsem yanımda artık kollarim tutmuyor bende biran önce yürüyüp beni bıraksın istiyorum çünkü diğer cocuklarima vakit ayırmak istiyorum

Her coc
Sağol canım iyiyim ben de. Tatile girdim artık daha iyiyim:) Aynı benim kızı anlatmışsın aynen her yere tırmanıyor her şeye tutunup ayağa kalkıyor düşüyor sonra. Hele uykusu gelince daha bir çıldırıyor resmen dövüşerek uyutuyorum:) Ama bazen insanın sabrı kalmıyor haklısın. Yulafı deneyeceğim canım? Nerden alıyorsun canım bu yulaflı gevreklerden falan mı? Ben kilomdan şikayetçiyim 1.70 boyum ama 45 kiloya düştüm en azından 50 kilo olmak istiyorum

mrb arkadaşlar. bebekleriniz için güneş kremi kullanıyor musunuz. solante babay mi sebe med mi önerirsiniz acil cvp için teşekkür ederim

arkadaşlar merhaba bende ekim 2014 annesiyim. Sizlere bir konu hakkında danışmak istedim. Başına gelen varsa bilgilerini öğrenmek isterim.

benim bebeğim şimdi tam 9 ayını bitirdi. Kilosu 2 aydır gram değişmedi. fakat çok iştahlı yemeğini yiyor emiyor. Buna rağmen hiç kilo almaması beni tedirgin ediyordu. 1 aydır kahvaltı etmek istemiyor. uyurken çok zorlanıyor ve hep ayaklarını havaya kaldırıyor. Pişik de oldu hiç olmamıştı. Geceleri huzursuz uyuyor uyumak istiyor ama uyuyamıyor. elleri ağzından hiç çıkmıyor. Tabi hepinizin aklına gelen ilk şey diş çıkartıyordur olacak benimde öyle oldu. Ama 2 haftadır bezini sabahları alırken anüs kısmında beyaz minik pamuk gibi şeyler görmeye başladım. Ne olduğunu anlamam 2 hafta takip etmemle son buldu. Kıl kurdunda şüphe etmeye başladım ve bütün saydığım huzursuz hallerin, araştırma sonucunda buna bağlı olabileceğini gördüm. şimdi ilçedeyim haftaya doktora götüreceğim. Bu tarz bir durum yaşayan var mı arkadaşlar

canım dediğin şeyi annem ben bebekken yaşamış anlattıklarını ilk okuduğumda aklıma o geldi ve sende ondan şüphelenmişsin. annem bahsediyor ateşim çıkmış huysuzluk yapıp hiç uyumamışım sabahki bezimden de bir avuç dolusu kıl kurdu dökülmüş hiç ihmal etme bebeğini ayrıca beyaz pamuk gibi dediğin şey mantarda olabilir ben geçen bebeğime antibiyotik verdim ve mantar yaptı dikkat et sende altını her değiştiğinde ılık su ile yumuşak bi bezle temizle bebeğin kız ise daha dikkatli davran. dr. yine danış ama anneme dr kolonya ile temizle demiş çok net hatırlamıyorum yanlışlık olsun istemem tabi ama ılık suyla yıka bebişi. çok geçmiş olsun

canım bene geçici bir durumdur peşinden ağlaması.yine de en küçük ve en çok korunmaya bakıma ihtiyacı olan oğlun şuan için kızlarınla bebeğin uyuduktan sonra uzun uzun konuş da knedilerini kötü hissetmesinler.kardeşimi çok kıskanırdım çocukken .hatırladıkça üzülüyorum şimdi.

eti lifalif alıyorum ben bir de en son rusya seyahatimden getirmiştim yanımda.ama tr.de lifalif güzel kahvaltılık gevrekler gibi değil ama mutlaka muz flan ekle ceviz elma yoksa kilo verirsin ben enerji için yiyorum .gerçekten zayıfmışsın canım ben 178cm 60 kg.oldum şimdi .

mrb arkadaşlar. bebekleriniz için güneş kremi kullanıyor musunuz. solante babay mi sebe med mi önerirsiniz acil cvp için teşekkür ederim
kullanmıyorum canım.kullanan arkadaşlar cevap verecektir .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…