cnç bdne sureklı bakıp cıkıodum.turkcahna dan başka kmse olmuodukı.bızde bırbırımze sorduk sız gelsene kadar.ıyı kı geldiniz ya.bnm kız hep ılgı ıstıor ya doğduğundan berı kucagmdan ınmıor.yemek yapayım dıom salona bırakıom bır bakıom pesımden mutfaha gelmiş.kapıyı kapatıom açamayınca katıla katıla ağlıyor.ya kmse anlamıoor.hadı cnm yemek bır saat dıor.bır ıkı saatte oluor dıolar ama o bır,ıkı saatı bulamıyorum kı.ınanın yemek yapamıomBizim 9.ayimiz 9 ekimde doldu ama asimiz bayram dan sonraki hafta
vur tabı.gecen denıze gttım kızıma surmeseydım mahfolmustu.bız sürdugumz halde domates oldukKızlar bu arada güneş kremi falan sürmek gerekir mi? Kimyasal diye kullanmak istemiyorum ben
CANIM güneş kremi kullandım demişsin ya markası ne acabacnç bdne sureklı bakıp cıkıodum.turkcahna dan başka kmse olmuodukı.bızde bırbırımze sorduk sız gelsene kadar.ıyı kı geldiniz ya.bnm kız hep ılgı ıstıor ya doğduğundan berı kucagmdan ınmıor.yemek yapayım dıom salona bırakıom bır bakıom pesımden mutfaha gelmiş.kapıyı kapatıom açamayınca katıla katıla ağlıyor.ya kmse anlamıoor.hadı cnm yemek bır saat dıor.bır ıkı saatte oluor dıolar ama o bır,ıkı saatı bulamıyorum kı.ınanın yemek yapamıom
kızın gıdasını bile hazırlayamıorum ya.gorenler hep böyle hareketlimi dıor.doğru düzgün de uyumuyor artık.gecede bnm pilim bıtmiş oluor.ev harptan çıkmış gbı.sut sagarken bile en az yerımden 5kere kalkıyorum.gelıor pompanın kablosunu çekiyor.bu gıdısle cok anne sutu veremıcem dıe üzülüyorum.sutum olmasa sorun yok ama varken verememek beno uzuyor.asımız da yarın.bu arada sana bır sey sorcam.kızım iki yasındayken kızıma kardeş yapmayı düşünüyorum o günlere erısebılırsek.bazen ıstemıyorum bazense ıstıorum.ama kardeşide olsun ıstyrm.ablam ın ilkı 5aylıltı yanlışlıkla 2.ye hamıle kaldı.dıokı eğer o kadar erken yaprsan 2.yle uğraşmaktan ılkı büyür zaman ayıramazsın ve bır bakmışsın ılkı büyümüş ve sen buyudıgune adam akıllı sahıt olamadım yanı doyamadın.sen en ıı ne demek istedgmı sen anlarsın.smdı ben yalnızım bır yandan ıkıso bır büyüsün hemen kurtulayım yıllar sonra sılbastan olmasın dıom ama kızımın buyudıgunu görmek ona zaman ayırabılmek ılgısiz olmakta ıstemıyorum.doymak ıstıom.ablam bunu derken vıcdan azabndan ağladı.tecrubelı bır anne olarak ne dersin bu konuda.2.bebek ılk bebekten calarmı bu kadar
cnç bdne sureklı bakıp cıkıodum.turkcahna dan başka kmse olmuodukı.bızde bırbırımze sorduk sız gelsene kadar.ıyı kı geldiniz ya.bnm kız hep ılgı ıstıor ya doğduğundan berı kucagmdan ınmıor.yemek yapayım dıom salona bırakıom bır bakıom pesımden mutfaha gelmiş.kapıyı kapatıom açamayınca katıla katıla ağlıyor.ya kmse anlamıoor.hadı cnm yemek bır saat dıor.bır ıkı saatte oluor dıolar ama o bır,ıkı saatı bulamıyorum kı.ınanın yemek yapamıom
kızın gıdasını bile hazırlayamıorum ya.gorenler hep böyle hareketlimi dıor.doğru düzgün de uyumuyor artık.gecede bnm pilim bıtmiş oluor.ev harptan çıkmış gbı.sut sagarken bile en az yerımden 5kere kalkıyorum.gelıor pompanın kablosunu çekiyor.bu gıdısle cok anne sutu veremıcem dıe üzülüyorum.sutum olmasa sorun yok ama varken verememek beno uzuyor.asımız da yarın.bu arada sana bır sey sorcam.kızım iki yasındayken kızıma kardeş yapmayı düşünüyorum o günlere erısebılırsek.bazen ıstemıyorum bazense ıstıorum.ama kardeşide olsun ıstyrm.ablam ın ilkı 5aylıltı yanlışlıkla 2.ye hamıle kaldı.dıokı eğer o kadar erken yaprsan 2.yle uğraşmaktan ılkı büyür zaman ayıramazsın ve bır bakmışsın ılkı büyümüş ve sen buyudıgune adam akıllı sahıt olamadım yanı doyamadın.sen en ıı ne demek istedgmı sen anlarsın.smdı ben yalnızım bır yandan ıkıso bır büyüsün hemen kurtulayım yıllar sonra sılbastan olmasın dıom ama kızımın buyudıgunu görmek ona zaman ayırabılmek ılgısiz olmakta ıstemıyorum.doymak ıstıom.ablam bunu derken vıcdan azabndan ağladı.tecrubelı bır anne olarak ne dersin bu konuda.2.bebek ılk bebekten calarmı bu kadar
cnm ben almamıştım görümcem eczanecı o getırdı sürdüm.ama ınan o güneşte hıc markasına bakma yı akıl edemedim.ama ıyı bıseydıkı çok güzel korudu kızımı.bız acıdan ölürken ertesı günler,çok şükür kızım sadece kararmıştı.bebege özeldi ama ısmıni blmyrum istersen ogrenırım gorumcemden ama suan tatılde bır hafta sonra ancak gelcekCANIM güneş kremi kullandım demişsin ya markası ne acaba
inş. gelişimi iyi gibi persentilden baktım ama hiç bir zaman şöyle löp löp bir çocuk olmayacak zaten bukadar hareketler o göt kilo tutmaz diyor anneannesi.Size de iyi tatiler canım bebek olunca en yakın yerler daha mantıklı tatil için.Bence kilosu gayet iyi canım benim oğlum da okadar tatil planında süper bende enez tarafını istiyorum istanbula yakın olduğu için yada sileyi ama senin gitcegin yerler süper valla keyfine bak
canım senin kız çıtıpıtı olacak öyle düşün .güle güle gidin şimdiden arabayla gidecekseniz dura dura gidersiniz güzel olur ben gittim çok güzel oralar.Maşallah oğluşuna canım. Benim kızım 72 cm ama 8 kg bile yok daha 7.9:) En güzeli senib gibi günübirlik bebekle ama biz dalyan-fethiye tarafına gidiyoruz pek mümkün gözükmüyor günübirlik. Artık deneyeceğiz bakalım nasıl olcak. İyi tatiller canım bu arada:)
hee yap diyor ya :)sen zaten o cevabı bekliyordum.bayılıyorum senin şu bebek sevgine ,kızına kardeş telaşına :) demiri iyi çıktıysa verme canım ben demir verdim ancak öyle iyi çıktı demiri.d vitaminini aksatma da benim oğlum dişlerini nispeten kolay çıkarıyor sanırım d vitimanini düzenli verdiğim için ve bol güneşe çıkardığım için.Yani yap dıosum.anladm cnm ya bende oyle düşünüyorum.3yasınds olsa zaten ılgımı yeterımce vermıs olcam .ıkınco bebegımın kızımdan çalmasına da ızin vermemem gerek .çok zor olcak cok parçaya bölüncm ama yıllar sonra sil bastan yapamam.seeın en azından kaynanan gelır bakarmış bnde oda yokkı.smdılık düşünmeyeyim bunları.daha onumde kocaman zaman var Rabbim o gunlerı bıde nasıp ederse.mama sandleysi bnde aldım.ama yok.bnm kız bır ıkı oynuyor sonra al beni kucağına gezdır dıye feryatlara başlıyor.valla bnm bebecım hareketlı dıonuz maşallah ama bıde gelın bnmkını görüm.yemek yapamıom dıom otesı var mı.sana zaten gıpta edıom üç çocuklu süper anne modelısın.bugun aşıdan gelsın ateş yapabılırmıs.nobetteyım,bugun. Ben paraben var dıe demır falan vermedm ama masallah demıri yerınde çıktı.aıle hekımi parabene bakma sen ısrarla ver kemuk gelısımı ıcın onemlı dedı napım bılemedm.kgsu gelısımı ıyıydi ama kgsu onemlı dglmıs artık
ama şuda var eğer snop bana deseydıkı evet büyüt oyle yap çünkü gerçekten ılgılenemezsın büyür gder .ben kızımı büyütmeden asla dusunmezdım çünkü onun her anı bnm ıcın her şeyden daha önemli.demir vermiyorum da dıerıde zor içiriıyorum ya kavgayla.ttatıl dıonuz cnm tatıl çekiyor.senin de çok ıhycn var bol bol gez.yazamıom gene kızım bacağıma trmanıyor bağıra çağıra cadı yainş. gelişimi iyi gibi persentilden baktım ama hiç bir zaman şöyle löp löp bir çocuk olmayacak zaten bukadar hareketler o göt kilo tutmaz diyor anneannesi.Size de iyi tatiler canım bebek olunca en yakın yerler daha mantıklı tatil için.
canım senin kız çıtıpıtı olacak öyle düşün .güle güle gidin şimdiden arabayla gidecekseniz dura dura gidersiniz güzel olur ben gittim çok güzel oralar.
hee yap diyor ya :)sen zaten o cevabı bekliyordum.bayılıyorum senin şu bebek sevgine ,kızına kardeş telaşına :) demiri iyi çıktıysa verme canım ben demir verdim ancak öyle iyi çıktı demiri.d vitaminini aksatma da benim oğlum dişlerini nispeten kolay çıkarıyor sanırım d vitimanini düzenli verdiğim için ve bol güneşe çıkardığım için.
Buarada oğlum maş.çok düzeldi anneannesi tatilden döndü herhalde o tatildeyken kayınvalidem bakarken bir gelsin anneannemi hiç üzmeyeceğim dedi üzmüyor şimdi maş.en kocamanından.
Bak yine özledim oğlumu
Yani yap dıosum.anladm cnm ya bende oyle düşünüyorum.3yasınds olsa zaten ılgımı yeterımce vermıs olcam .ıkınco bebegımın kızımdan çalmasına da ızin vermemem gerek .çok zor olcak cok parçaya bölüncm ama yıllar sonra sil bastan yapamam.seeın en azından kaynanan gelır bakarmış bnde oda yokkı.smdılık düşünmeyeyim bunları.daha onumde kocaman zaman var Rabbim o gunlerı bıde nasıp ederse.mama sandleysi bnde aldım.ama yok.bnm kız bır ıkı oynuyor sonra al beni kucağına gezdır dıye feryatlara başlıyor.valla bnm bebecım hareketlı dıonuz maşallah ama bıde gelın bnmkını görüm.yemek yapamıom dıom otesı var mı.sana zaten gıpta edıom üç çocuklu süper anne modelısın.bugun aşıdan gelsın ateş yapabılırmıs.nobetteyım,bugun. Ben paraben var dıe demır falan vermedm ama masallah demıri yerınde çıktı.aıle hekımi parabene bakma sen ısrarla ver kemuk gelısımı ıcın onemlı dedı napım bılemedm.kgsu gelısımı ıyıydi ama kgsu onemlı dglmıs artık
ahh o zil ne delirtti seni:)kıssaydın sesini bari şimdi hepten kestin bu sefer telefona sararlar size gelenler :)Sabah zıle bastılar uyandı,demın gene zıle bastılar uyandı yenı uyumuştu.ramazan günü çıkıp bağıra bağıra küfür etmemek ıcın nasıl tuttum kendimi.ev sahıbıne gelıor bnm zıle basıpr ben ev sahıbıne gelmiştım.bana ne basıosun babamı geldin bassana ev sshıbıne Allahım ya.sonunda on dk uğraştım neyi nasl cekcem dıe buldum çektim zılin kablosunu.smdı bassınlar da görelim.bızımde uykumuz gttıkce düzelmeye başladı.eli daha az gıdıyor ağzına,sanırım dış ağrısı kısmen gectı.bıde braz uslu olsa bayram temuzlıgımı bitırebılsem of of.ıkıncıyı ıstedgme bakma sen bazen bebek işi zor zor dıe bagrıyorum evde :))
sen yap canım birlikte büyüsünler eşin de yardımcı oluyor zaten o adam hakkediyor ikinci bir çocuğu:) ama tabii zamanlamanı iyi yap ki kızına hiç bir konuda haksızlık olmasın ne süt ne ilgi eksikliği.çünkü insan hamilelikte en başlarda özellikle çok yorgun hissediyor.Bir de vücudunu topla tüm vitaminler mineraller yerine bir gelsin.sonra bakarsınız.arada çok kilo farkı yokmuş hemen hemen herkeisn bu civarlarda sanırım kiloya takılmayacağım artık hiç.Amannn her şeyi bir boşverdim sanki bugün iyice :)Aralarını yakın tut dıyor cnm.yoksa basla bsey soyledıde ben mı oyle anladım aslında anlatmstm sana,eşim ıstemıyor,kımı zaman bnde.ama emnm ki ilerde kızım kardeş ısteyecek.e rahata kavuştum derken ımkanı yok yenıden ben gelemem o sıkıntılara en azından böyle ıkısıylede ugrasıırm dıorum.bnnm görümcem le aşıya götürdüm elifi demın.oglu 6yasında.bugune kadar tek çocukla kalcaktı ogluda memnundu ama bnm kız doğunca son bır senedor annesıne ben kardeş ıstıorum bana kız yap dıye basını yıyor.oylekı eylülde çın takvımıme göre kız olurmuş eylülde çalışmaya başlayacak.çok pişmanım rahatm,bozulck bıleydım oğlum ıkı yasına gırer grmez yapardım ndn kardeş dıe tutturdu dıor.bu sadece bır örnek.hep aynı seyı gördüm tek çocukta.yanı aslında telasımın nednı ıkıso bir büyüsün yalnızım da kmsem yok.bır esım yardım eder.e dıer görümcem de aynısı oldu büyük oğlunu okula almaya giderken kundaktakı bebegıni besıgıne bırakıp gıdıp gelıordu.bnm aklım çıkar ama mecburdum dıor
e bu durumda kalmak istemiyorum çünkü bnm gelıp bakacak bır kaynanam vs yok.kızım 9.300cıktı kgsu.artık boy atıolar ve dış çıkarıyorlar oyle aşırı anormal derecede zayıf olmadıkça kılo almış almamış onemlı dgl o ılk aylarda onemlıydı dedı takılmayın boyle şeylere dedı
ahh o zil ne delirtti seni:)kıssaydın sesini bari şimdi hepten kestin bu sefer telefona sararlar size gelenler :)
bayram temizliğini abartma ya çocuklu kadınsın olduğu kadar ben evimi kapatıp gideceğim.bize gelen abla da bizi bıraktı temizlik işi iyice yattı eşim de yardım etmiyor zaten .neden sadece bizim sorunumuz olsunki bu temizlik.bakış açımı değiştiriyorum canım bundan sonra böyle :)
sen yap canım birlikte büyüsünler eşin de yardımcı oluyor zaten o adam hakkediyor ikinci bir çocuğu:) ama tabii zamanlamanı iyi yap ki kızına hiç bir konuda haksızlık olmasın ne süt ne ilgi eksikliği.çünkü insan hamilelikte en başlarda özellikle çok yorgun hissediyor.Bir de vücudunu topla tüm vitaminler mineraller yerine bir gelsin.sonra bakarsınız.arada çok kilo farkı yokmuş hemen hemen herkeisn bu civarlarda sanırım kiloya takılmayacağım artık hiç.Amannn her şeyi bir boşverdim sanki bugün iyice :)
yok canım hiç kilo sorunu yaşamamıştım zaten doğumdan iki hafta sonra tartıldım eski kilomdan 1 kg düşüktü hatta.zaten 11,5 kg almıştım.senin göbeğin biraz kalma sebepleri:sezeryan ile doğum,3. çocuk ve regl olmamak olabilir.ödem olduğunu düşünüyorsan her gün maydonoz suyu iç bir süre.bir de sağlıklı beslenmeye bak.her gün yeşil çay içiyorum ve abur cubur sevmiyorum.biraz dikkat etsen o da gider bence .hadi gayretCanim sende kilo falan kalmadi galiba benim biraz göbis var bakalım nezaman gidicek daha ben iki sefer adet oldum ona bagliyirum
evet daha zaman var ama bazı seylerı kafamda netlestırmeye ıhtıyacm vardı ve senın cvbın bnm ıcın çok onemlıydı tskCanim önünde daha zaman var şimdiden bunları düşünme zamana bırak herşeyin hayırlısı. Ben devitini veriyorum ama kan ilacını vermiyorum birde artık bebekler eskisi gibi kilo almaz artık çünkü hareketlendiler artık
ben ıkı den önce düşünmüştüm zaten.o güne kadar da kım ole kım kala.ama olurda kızım 4,5yaşına ulaşırsa 2.ye asla.sut daha ne kadar verebılırım blmyrum su 9ay da ben erıdım bıttım ya.smdı bıde gelıp makıneyı çekiyor bıde ayaklanınca hıc düşünemiyorum.artık gttıgı yere kadar dıcem valla bsey demıcem. Ben sanırım 2.yı esımden gızlı yparım kata kuleye getirerek :):):):):):) çünkü şuan ıcın bır tane yeter dıor .bakalm zaman gösterir ya.demın gorumcemn oğulları burdaydı.bırı 13 bırı 5yasında.buyugune sen bakta kıza ben mutfağı toplayıp,gelın dedım.kısa zaman sonra benm yanıma geldı.bır gttımkı ıcerıye bebegı oturtmuş koltuğa gelmişahh o zil ne delirtti seni:)kıssaydın sesini bari şimdi hepten kestin bu sefer telefona sararlar size gelenler :)
bayram temizliğini abartma ya çocuklu kadınsın olduğu kadar ben evimi kapatıp gideceğim.bize gelen abla da bizi bıraktı temizlik işi iyice yattı eşim de yardım etmiyor zaten .neden sadece bizim sorunumuz olsunki bu temizlik.bakış açımı değiştiriyorum canım bundan sonra böyle :)
sen yap canım birlikte büyüsünler eşin de yardımcı oluyor zaten o adam hakkediyor ikinci bir çocuğu:) ama tabii zamanlamanı iyi yap ki kızına hiç bir konuda haksızlık olmasın ne süt ne ilgi eksikliği.çünkü insan hamilelikte en başlarda özellikle çok yorgun hissediyor.Bir de vücudunu topla tüm vitaminler mineraller yerine bir gelsin.sonra bakarsınız.arada çok kilo farkı yokmuş hemen hemen herkeisn bu civarlarda sanırım kiloya takılmayacağım artık hiç.Amannn her şeyi bir boşverdim sanki bugün iyice :)
3cocuk normaldır bende katılıyorum.bnde 4kg almıştım 9kg gerı verdım.gobek sezeryene rağmen kalmadı rahım içinin genos cıkmasıda avantaj olmuştu karnım dümdüz ama daha adet görmedim bnde.yok canım hiç kilo sorunu yaşamamıştım zaten doğumdan iki hafta sonra tartıldım eski kilomdan 1 kg düşüktü hatta.zaten 11,5 kg almıştım.senin göbeğin biraz kalma sebepleri:sezeryan ile doğum,3. çocuk ve regl olmamak olabilir.ödem olduğunu düşünüyorsan her gün maydonoz suyu iç bir süre.bir de sağlıklı beslenmeye bak.her gün yeşil çay içiyorum ve abur cubur sevmiyorum.biraz dikkat etsen o da gider bence .hadi gayret
yok ben de çok dikkat ediyorum yanımda yatırıyorum oğlumu yatağın bir kenarında onun beşiğini koydum bir de bir kaç yastık ordan düşmez diğer tarafta da ben varım zaten.işe gitmek için hazırlanırken bile yatağında lıyorum beşiğine koyuyorum düşmesin diye.benim yeğenim var 14 yaşında çok güzel bakıyor çok ilgileniyor oğlumla anneme yardımcı oluyor ama dediğin gibi çocuktan çocuğa fark eder.ben ıkı den önce düşünmüştüm zaten.o güne kadar da kım ole kım kala.ama olurda kızım 4,5yaşına ulaşırsa 2.ye asla.sut daha ne kadar verebılırım blmyrum su 9ay da ben erıdım bıttım ya.smdı bıde gelıp makıneyı çekiyor bıde ayaklanınca hıc düşünemiyorum.artık gttıgı yere kadar dıcem valla bsey demıcem. Ben sanırım 2.yı esımden gızlı yparım kata kuleye getirerek :):):):):):) çünkü şuan ıcın bır tane yeter dıor .bakalm zaman gösterir ya.demın gorumcemn oğulları burdaydı.bırı 13 bırı 5yasında.buyugune sen bakta kıza ben mutfağı toplayıp,gelın dedım.kısa zaman sonra benm yanıma geldı.bır gttımkı ıcerıye bebegı oturtmuş koltuğa gelmiş
kızım bır uzansa yere uçacak kafa üstü.içimden kızdım yanı 13 14yasında bunu hesap edemıormu dıye.bem o yasta zehır gıdıydım. kez,daha anladmkı çocuk çocuğa emanet edılmez
yahu ne güzel kızlar hiç biriniz adet görmüyorsunuz benim her ay eskiye göre 1-2 gün gecikme ile geliyor maş.hatta hiç ağrım olmuyordu valeyi vurdum normal doğum bu işe yaradı diyordumki son 2 aydır ağrılı oluyor bir de3cocuk normaldır bende katılıyorum.bnde 4kg almıştım 9kg gerı verdım.gobek sezeryene rağmen kalmadı rahım içinin genos cıkmasıda avantaj olmuştu karnım dümdüz ama daha adet görmedim bnde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?