öğle yemeğini yedim sonra hepsini kustum(( bu kusma ne zaman bitecek ya. midem çok kötü, ne iyi gelir bilen var mı hatunlar
canım toplam 16 hafta 8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası. Ben 3 hafta varken çıkarım die düşünüorum doğumdan sonra kullanırım kalan iznimi 13 haftada bebişimle geçiririm :)
annem kayınvalidem evdeler onlar gelip bakıcaklar aralarında paylaştılar bile günleri :)
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/08/20130816-8.htm
madde 9 (1) gebe veya emziren çalışan günde yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamaz.
Bu linkte var canım
şu kadar haftalık gebedir diye alıp şirketin insan kaynaklarına veriyorsun
biz günde 9 saat çalışıyoruz, çıkış saatimi 18:00 normalde, gebeler 16:30 da çıkıyor
ben henüz resmi olarak açıklamadığım için rapor vermedim normal saatimde çıkıyorum
benim durumumla aynısın :))
Kızlar dün doktora gittik çok şükür ikili testi yaptırdık ultrasyona göre de iyi çıktı Rabbim e çok şükür. Bebişim dün 12+1 di fakat ultrasyonda ilk defa 12+6 göründüyavruşum benim ne hareketler yaptı yine anne babasına bir ara belini bile kaldırdı maşallah doktorda onayladı haraketli olduğunu . Kameraya aldık bakıyoruz arada, cinsiyetini hala söylemedi 2 hafta sonra kesin söylerim dedi . en son gitmemde 60 kiloydum dün 61 .800 gr çıktı . Fakat doktor beni zayıf buldu içerde eşime söyledi zayıflamış dedi acaba önceki kilomu hatırlamadı mı ? daha mı çok almalıydım acaba?
Biraz önce yine oldu.Sürekli su içersem bi şey olmaz herhalde...
zor olmazmi kiz bebisten ayrilmak?
Ne is yapiorsun?
Maddi durumunuz cokmu kötü?
ya canım midem çok bulanıyo hala kusuyorum hiç bişey yiyemiyorum midem yanıyo o kadar kötü ki belim ağrıyo yani o kadar üzülüyorum ki kendime de kızıyorum kafama taktığım için neticede herşey bebiş için ama allahım ne olursun bu mide bulantım yanmam geçsin yalvarıyorum
Slm kizlar,
Dun doktora gittim cnm mide bulantisi icin zencefili tafsiye etti. Taze zencefili kahvaltida cayinin icine azicik kesip ekliyecekmissin ama demliye degil bardaginin icine her bardakda yenilenecekmis birde yemeklerinede katabilirsin dedi. Denemedim henuz.
:) iyiki annelerimiz var allahım onları başımızdan eksik etmesin.
alacan elbiselerin rengi belli oldu...allahim hayirlisini versin..kac dakika sürdü ikili test?
Ultrasonla bakılırken bilmiyorum. Zaten bebişi görmek hoşuma gittiği için farkında değilim. Ultrasondan sonra da normal kan tahlili veriyorsun o kadar.
ilk benim çocuğum kalmıcak anane yada babannesiyle muhasebeciyim ben eşimde bilgisayar yazılımcısı çok şükür durumumuz iyi ben çalışırım die düşünüyorum ama bellide olmaz 5 senedir çalışıyorum evde kalamıorum ve eşimden bu zamana kadar para istemedim bana o koyar biraz kendi ayaklarım üzerinde durdum. Ama bebiş olunca düşüncem ne yönde değişir bilemem :)))
aminnn.. Ama ben çok özlicem bebeğimi. Işte nasıl durucaz biz
canım geçmiş olsun sürekli su iç zaten vücudundaki mineraller ishalle gidiyor.vücudunun dengesinin bozulmaması için ne kadar içebiliyosan okadar iç su.bana muz cok iyi geliyor,muz,leblebi,patates haşlaması bol bol tüket bugun. yarına bişeyin kalmaz allahın izniyle inşallah...
evinde kal canim tadini biraz cikart bebis biraz büyüyünce gidersin sende...ama böyle en önemli anlari kacirirsin .
Neden mi böyle diyorum, cünkü cok iyi bunu gözlemledim ben....birincisi olan komsumuzdu, birakip birakip giderdi ise....simdi kizi ve oglu ne diyor biliyormusun, sen bize annelikmi yaptin diyorlar birsey oldugunda....
Ikinciside dayim gil...onlarda ayni yapti, üc bebisini birakip giderlerdi, ve sonrasi ne oldu....annenin ne oldugunu bilmiyorlar...sen bize karisamasin, biraz az paramiz olsaydida sen basimizda kalsaydin diyorlar...
Yani ben bunlari gördüm ve cok üzülmüstüm....
Tabi insan bilemez ne olacagini daha, hayat bu....
bende çok özlerim yahu şimdi bile özlüyorum şu ultrason cihazlarının fiyatı uygun olsa alıcam eve :) olsun 1buçuk saat erken gidicez eve annelerimz yemeğimizi yapmış olcak bebeğin uyuma saatine sana göre ayarlatırsın gittiğinde uykusunu almış olur anneciğini beklio olur canım :))
alacan elbiselerin rengi belli oldu...allahim hayirlisini versin..kac dakika sürdü ikili test?
Ultrasonla bakılırken bilmiyorum. Zaten bebişi görmek hoşuma gittiği için farkında değilim. Ultrasondan sonra da normal kan tahlili veriyorsun o kadar.
bende izlemesini cok seviyorum.... meralg nin dedigi gibi ultrason aletleri ucus olsada eve alsak birtane....
anladım canım bunun kararını vermek için çok erken canım bakalım hayatımızda ne değişcek. Aslında plan yapmamak gerek akışına bırakmak lazım :))
kiz cok hosuma gitti dedigin laf, ultrason aleti olsada eve alsak :) hehehe walla öyle birsey olsa, yerimden kipirdamam :)
evet hersey icin cok erken....ama allah izin verirse ben evde kalacam 13 senedir calisiyorum, hic durmadan...simdide anneligin tadini insallah cikaririm...tabi sizde
1 buçuk saat erken mi gidicez?
evet canım 1buçuk saat süresini tam bilmiorum ama 1 sene sanırım. Okumuştum ben bununla ilgili yazı ama aklımda kalmamış ne yazıkkı :)
bende izlemesini cok seviyorum.... meralg nin dedigi gibi ultrason aletleri ucus olsada eve alsak birtane....
kiz cok hosuma gitti dedigin laf, ultrason aleti olsada eve alsak :) hehehe walla öyle birsey olsa, yerimden kipirdamam :)
evet hersey icin cok erken....ama allah izin verirse ben evde kalacam 13 senedir calisiyorum, hic durmadan...simdide anneligin tadini insallah cikaririm...tabi sizde
:) DEME NE GÜZEL OLURDU YAA :)))) SEN EMEKLİYE AYRIL CANIM ÇOK ÇALIŞMIŞSIN. İNŞALLAH BİZDE AYRILIRIZ EMEKLİYE TEZ VAKİTTE :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?