Allahım bu hamileliğin başından beri ne çektik ya :) valla öğrenmediğimiz abuk şey kalmadı.
Şimdi anladım durumu canım. Iyi tarafı doktorun bunu ultrasonda fark etmiş olması.
Bence şimdi bile alsa olur nasılsa sonlarına geldik:) dert etme doktorun tecrübeli senin riske girdiğini hissettiği an alır bebişi.
Dinlenmek nerdeee,çalışıorum hala (neyse ki yarım gun) ve de evde bebek odasının tadilat işleri bitti,şimdi yıkama yerleştirme faslında...Ay nasıl gozumde buyuyor ,ev dandini...Anladım canım seninki farklıymış ben normal kordon dolanması sandım... Ama yinede korkma hiç bişey olmaz Allahın izniyle keşke yer değiştirsin ama değiştirmezse de haftaya alınsa bile bebeğin 37. Hafta oluyor artık korkulacak bi hafta değil en azından... çoğumuzun sıkıntılı ve tehlikeli geçiyor yalnız değilsin canım dinlenmeye bak bence kendini yorma ki suyunun gelmesini tetiklemiş olmayasın sakin sakin kontrolünü bekle dr un çok daha tehlikeli görseydi şimdi bile alırdı bebeğini çünkü çok riskli durumlarda 35. Haftada alınıyor
geçmiş olsun ya güzel düşün güzel olsun inşallah ş an bende sıkıntılıyım ama sana da üzüldüm gerçekten bugün herkeste bir problem var(
Teşekkür ederim hepinize ilginiz için...Şimdi devlette başka bir doktora gidiyorum tanıdık vasıtasıyla,umarım umutlarım boşa çıkmaz da kordon başka yere geçmiş olur ...Size de haber veririmcok gecmıs olsun cnm benım
ınsallah duzelır durum
bızede hbr vermeyı unutma sakın
arkadaşlar bi sorum olucak rapor aldıktan sonra izne 37. haftaya girdiğimiz de mi yoksa bitirdiğimizde mi çıkıyoruz
Gunaydin kizlar 35+3 teyim dunden beri karnim sertesip duruyor tahta gibi resmen nasil yattigimI bilmiyorum simdI yine oyle ve agrida var kasik ve karnimda bebek te hareket etmiyor gerci boyle sert iken nasil oynaycaksa normal mi degilmi bende anlayamadim sizlerinde boyle oluyormu
sağol cnm, hesaplayayım ozaman kafam karışıyor bu tarihlerde.
şuan 33+0 ım bu durumda 36+0 yani 26 ağustosta mı izne çıkmam gerek. eğer bilgin varsa yardımcı olabilir misin kafayı yicem bu konularda
sağol cnm, hesaplayayım ozaman kafam karışıyor bu tarihlerde.
şuan 33+0 ım bu durumda 36+0 yani 26 ağustosta mı izne çıkmam gerek. eğer bilgin varsa yardımcı olabilir misin kafayı yicem bu konularda
Gunaydin kizlar
Kendi doktorum tatildeymis bebegim dun geceden beri cok az harkeet ediyor sabki bende atlayip hastaneye geldim sirami brkliyorum. Bana ve kizima dua edin olur mu
CAnm gözün aydin yokmus bir seyy benim kizda iki gun hareketliyse iki gun cok durgun oluyor dun bende korktum ama aksama düzeldi hareketleriGunaydin kizlar
Kendi doktorum tatildeymis bebegim dun geceden beri cok az harkeet ediyor sabki bende atlayip hastaneye geldim sirami brkliyorum. Bana ve kizima dua edin olur mu
çok saolun kızlar, çok şükür kızım iyiymiş. Bu vesile ile hayatımda ilk defa NST'ye de girmiş oldum. Ağrı sancı hiç çıkmadı ama bebek uyuyor gibi çıktı NST'te hareketsiz. Ben zaten hareketsiz diye gitmiştim.
Ama sonrasında ultrasona geçince birden hareketlendi yavrum eller kollay ayaklar oynamaya başladı çok şükür :)
Kızlar ölçümle ilgili de bişeyler söylemek istiyorum. Doktor karnımın büyüklüğüne göre senin bebeğin kesinlikle haftasından ileri dedi ama yaptığı ölçümde öyle çıkmadı, hatta şöyle söyliyeyim. bugün tam 36+0 olmama rağmen femur uzunluğu 33 hafta, karın çevresi 34 hafta ile uyumlu çıktı. Yok dedi doktor bu ölçümler imkansız, 5 dakika sonra tekrar ölçtü ve femur uzunluğu 37+6 hafta ile uyumlu çıktı bu defa da mesela.
Hatta kendi de dedi ultrason vazgeçilmezimiz ama bu haftalarda vazgeçilmezimiz olmasının sebebi bebeğin kilosuna boyuna bakmak değil. Suyuna ve plesentaya bakmak dedi.
O nedenle eski usule uygun karnın büyüklüğü ve rahmin nereye kadar ulaştığını hesaplayan teknik çok daha güvenilirdir dedi.
tatlım ben 02.08 de aldım şuan 32 haftalık gebe 05.09 a kadar (37 hafta) çalışabilir yazıodu yani 32+0 la 37+0 arası olması gerek 05.09 dahilmiş personele sordumda
çok şükür hakikaten iyi bir doktor. Ama bildiğim bir doktor aynı zamanda. Zaten rapido'nun da kendi doktoru. Çok ilgili anneyi rahatlatmayı seven ve iş edinen bir doktor saolsun.
37+0'da izne çıkacaksın tatlım. verdiğin tarihlere göre 2 Eylül'e geliyor.
Seninle ayniyiz bende bugun 33+0 im dr um 1 eylulde dedi bana
ama bu durumda 37 bitmiş olmuyor mu? 37+0 da
Canımız ciğerimiz tamerimiz
Şimdi okudum canım geçmiş olsun
raporu 32 bittiğinde alıyoruz, izne de 37 bitiminde çıkıyoruz :) benim de bu konuyu çözmem çok zor oldu..karışık hesaplar.
kızlar dün ilk kez nst ye girdim, doğum vardı, kadının seslerini duydukça var olan doğum korkum tavan yaptı.gece uyuyamadım hiç.gerçi sonrasında bebeği gördüm falan çok güzeldi ama yine de etkisini atamadım üzerimden
arkadaşlar sabahtan beri ağrılarım var düzenli değil ama hiç bu kadarda çok sık olmamıştı. sizdede böyle durumlar varmı acaba? endişeleniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?