valla bana doğumdan bir ay önce dediler de ben çok kullanmadım. Sana tavsiyem doğumdan iki hafta önce.Doğumdan sonra çok yararlandım. Benim de çatlaklarım oldu başlarda ama her emzirmeden sonra meme ucuna sürdüm geçti.Hala kullanıyorum.kızlar lansinoh göğüs ucu kremi n zamn kullanılmaya başlanılmalı doğumdan kaç gün önce yada emzirmeden önce mi ve günde kaç kere? bide sadece ucamı sürülüyo etrafınada mı sürülür???
Benim de sütüm sezeryan olduğu için 3. günü geldi. Üstelik göğüs ucum yoktu. Küçük bir pompayla üç gün boyunca göğüs ucunu çıkarttık çok şükür. Şimdi bu konularda sıkıntımız yok. Bebeğim sarılık da oldu ama fototerapi almadan onu da atlattık çok şükür. Şimdi kusmasıyla uğraşıyoruz emdikten sonra muhakkak kusuyor az önce doktordan geldik bir hastalık durumu yok dedi. Ama üst baş kalmıyor. iki güne bir çamaşır yıkıyorumkızlar sağlık ocağından geldim içim çok rahatladı bebeğin kavraması çok iyi dedi ve o başarır sütü artırır dedi..sadece 100 gram kaybetmiş iyi dedi...sarılık riski artık az dedi ......midesi çok küçük zaten bebişin şu an bi kaç damla yani damla damla geldi dün sütüm ...bebek 2 - 3 günlük zaten bu da yetiyor sanırım sizce de öylemi?? bol bol emzir dedi silikon göğüs ucu al dedi göğüs ucum pek yok çünkü..çok uyuman lazım dedi çok beslenmese bile bebeğin gazı olur sürekli gaz çıkar dedi göbek pansumanını anlattı çok iyiydi ya tüm aşıklarını yapacaklarmış sağlık ocağından destek alın kızlar insan çok çaresiz kalıyor telefon et dedi sürekli çok şükür yani rahatladım:)))
Benim uc gundur cektigim sanci dayanilmicak gibi degil usutursunde regl donemin sancili gecer ya aynen o şekilde yaklasik bir dk kadar suruyosancı çeken arkadaşlara b,r sorum olucak dayanılmayacak gibi mi sancılar?
benim 5gün kaldı başlayayım o zaman...günde 1 kere yeterli sanırımdoğumdan bir ay önce falan başlanılıyor die biliyorum
ben aldım ama arada sürüyorum üşeniyorum açıkcaso
etrafınada sürüyorum ben
erken başlamanın faydası oluyo yani ... benim çarşamba doğum olacak nasipse günde 1kere yeterli midirvalla bana doğumdan bir ay önce dediler de ben çok kullanmadım. Sana tavsiyem doğumdan iki hafta önce.Doğumdan sonra çok yararlandım. Benim de çatlaklarım oldu başlarda ama her emzirmeden sonra meme ucuna sürdüm geçti.Hala kullanıyorum.
Canim ikiniz icinde hayirlisi hangisi ise o olsunKizlarrrrrr kizim geliyor doğum yoluna girmiş bi iki güne gelir dedi doktorumuz ama kan akişisinda ritim bozukluğu ve sivida azalma varmiş dopper istedi sonuçlar çok iç açici değil acil sezeryana alacaklar dua edin bana bol bol kizim sağlikla doğsun normal doğum beklenirse doğum esnasinda beyine zarar verebilir miş..
canım haklısın normal sağlıklı evet ama bebeğini düşünmen gerek bence.ben senin yerinde olsam tereddütsüz sezryan derdim %1 bile olsa bebeğimin sağlığı için o riski almaz sezeryan olurdum.bak sende diyosun biri özel diğeri devlet dr. riske atma meleğini...tabiki senin kararın inş. hayırlı kararı verirsinArkadaşlar bana yardımcı olun lütfen, etrafımdaki herkes normal doğurursun diyor, ama gittiğim iki doktor da biri yaşım 35 olduğu diğeri de boyum kısa (1.45) olduğu için açılma olmayabilir ve bebek sıkışıp kalabilir riskli düşüncesiyle sezaryen öneriyor. Yaşımı öne süren doktorum zaten doğum yaptırmayan biri ve özelde. Diğeri de devlette. Ama ben ne karar vereyim, bebeğimi düşününce tereddütsüz sezaryen diyorum ama normalin de daha sağlıklı olacağını ve mümkün olabileceği ihtimali de kafamı karıştırıyor.
Evet canım ben de o %1 ihtimalden bile korkuyorum ama işte çevrenin baskısı insanı tereddüt içinde bırakıyor. Çok teşekkür ederimcanım haklısın normal sağlıklı evet ama bebeğini düşünmen gerek bence.ben senin yerinde olsam tereddütsüz sezryan derdim %1 bile olsa bebeğimin sağlığı için o riski almaz sezeryan olurdum.bak sende diyosun biri özel diğeri devlet dr. riske atma meleğini...tabiki senin kararın inş. hayırlı kararı verirsin
Fsuzel doğum yaptı mı forumda görmüyorum hiç aynı gün doğuracaktık :)
Canım bende mamaya başladım aslında kilo almaya başlamış bebeğim ama tam sınırda dedi dr isterseniz mama takviyesi yapabilirsiniz dedi bende emzirdikten sonra vermeye başladım günde üç kere falan veriyorum çünkü emse bile 60 cc mamayı bitirebiliyor demek ki iştahı yerinde diyorum... Ben ilk başlarda kaşıkla yedirdim ama çok zor oluyo dökülüyo o yüzden biberona geçtim şu an için bi sıkıntı yok memeyi alıyo avent in biberonunu aldım anne göğsüne en yakın olanı... Enjektörde korkuttu beni çünkü büyümeye başladıkçA boğazına kaçırıyo özellikle 15 günden sonra en iyisi biberon geldi bana... Sen ne kadar mama takviyesi yapıyosun günde?
Bence kesinlikle başka doktora git canım anlamıyorum Türkiye'deki doktorları ne kadar meraklılar sezaryan yapmaya.hep oradaki kadınlarda mı problem çıkıyor burda 100 doğumdan 90 ı normal oluyo orda 10 tane normal.Doktordan geldik 2 hafta once 3300 olan kizim 3400 olmus ancak h7c kilo almamis nerdeyse daha kanala girmemis karnin cok buyuk dedi doktor bebegi iri bekliyorum dedi ama bi.olctu 3400 dedi oda sairdi cati muayenesi yapti catin cok dar kemigin inde dedi burdan cocuk basi cikmaz kesinlikle sezeryan dedi ve pzt ye gun verdi acaba baska doktorada gitsem mi sizce o kadar net konustu ki doktor bende hep nirmale alismistim
başka doktora da görün canım. türkiyedeki kadınların yüzde 80inin çatısı dar nedense! hiç inandırıcı değil.Doktordan geldik 2 hafta once 3300 olan kizim 3400 olmus ancak h7c kilo almamis nerdeyse daha kanala girmemis karnin cok buyuk dedi doktor bebegi iri bekliyorum dedi ama bi.olctu 3400 dedi oda sairdi cati muayenesi yapti catin cok dar kemigin inde dedi burdan cocuk basi cikmaz kesinlikle sezeryan dedi ve pzt ye gun verdi acaba baska doktorada gitsem mi sizce o kadar net konustu ki doktor bende hep nirmale alismistim
Canum zaten hastanede sürekli öama verdiler küvezde olduğu için bende sütümü sürekşi sağdım ilk 2 gün sütüm kırmızı idi hep göğüslerim kanamış dütün rengini bozmuş vermediler sağdım döktüm 3. Gün rengi krem gibi oldu verdilet o gündem sonra 3 gün daha krem rengiydi ana heo sağdım ve küvözden çıkmadına 2 gün kala savah akşam emzştdim şusndada emziriyorum ne kadar acı çeksemde dsyanıyorum sen naotın sütün geldimiCanımm sağ salim doğumunu yapmana çok sevindim:)
1 hafta mama verirken bi yandan sürekli emzirdin mi sağdın mı ne yaptın peki canım?
Bende de Avent in yeni doğan biberon u var onu kullanıyorum da bugün ilk defa biraz miskin emiyo gibi geldi korktum. Doktorun söylediği banada 60 canım
Kızlar benim bacağıma yine kramp girmeye başladı. Hamilelikte de girmişti.Süt içemiyorum bebeğe gaz olur diye acaba doktorum hamilelikte verdiği kalsiyum -magnorm, calci-net-içsem iyi gelir mi, bebeğe zararı olur mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?