Doktordan geldik 2 hafta once 3300 olan kizim 3400 olmus ancak h7c kilo almamis nerdeyse daha kanala girmemis karnin cok buyuk dedi doktor bebegi iri bekliyorum dedi ama bi.olctu 3400 dedi oda sairdi cati muayenesi yapti catin cok dar kemigin inde dedi burdan cocuk basi cikmaz kesinlikle sezeryan dedi ve pzt ye gun verdi acaba baska doktorada gitsem mi sizce o kadar net konustu ki doktor bende hep nirmale alismistim
Canım kilo olayı hiç belli olmuyor mesela bana dr um en son 3300 demişti ama oğlum 3450 doğdu bebeğin o anki duruşuyla alakalı bi durum da olabilir belki de onun için az ölçmüştür karın çapını... Doğum şekline gelince çatın dar diyorsa bi yanlışlık olacağını sanmam başından beri gittiğin ve güvendiğin bi doktorsa hiç düşünme sezeryan ol derim... Ayrıca sezeryandan o kadar korkmayın ya valla o kadar da zor değil sonrasında size yardımcı olacak birileri varsa hele hiç korkmayın hızla iyileşiyor insan... Tabi ki normal doğumun yeri başkadır ama sezeryanda öyle abartıldığı gibi değil bence....
Arkadaşlar:
Doğum sonrası depresyonuna girdim.
Sürekli ağlama krizlerine giriyorum.
Annem pazartesi işe başlayacak ama annem gitsin istemiyorum.
Eve başkası gelsin istemiyorum.
Sanki hep yetrsizmişim gibi geliyo,kızıms bakamayacakmışım gibi.
Hamileliğimi çok pozitif geçirmeme rağmen nasıl bu duruma gelfim bilmiyorum.
Eşim dr götüreyim seni diyo.
Zaten süt olayıda canımı sıktı yeterşnce yık.
Bugün 3. Dr gittşm oda mama verme dedi. İyi de napıcam.
Bu zaten depresyonumda temel neden.
Napıcamı bilmiyorum.
bende 38. haftadayım son haftalar geçmek bilmez oldu doktorum izinde dönmesini bekliyoruz yorgunluk var sabırsızlık var karışık ruh halleri :/ doğuran arkadaşlar sağlıkla büyütsünler bebişlerini darısı biz doğurmayanların başına ..buarada ayak testini bnde denedim değdirebiliyorum daha
Canum zaten hastanede sürekli öama verdiler küvezde olduğu için bende sütümü sürekşi sağdım ilk 2 gün sütüm kırmızı idi hep göğüslerim kanamış dütün rengini bozmuş vermediler sağdım döktüm 3. Gün rengi krem gibi oldu verdilet o gündem sonra 3 gün daha krem rengiydi ana heo sağdım ve küvözden çıkmadına 2 gün kala savah akşam emzştdim şusndada emziriyorum ne kadar acı çeksemde dsyanıyorum sen naotın sütün geldimi
Yok yok korkma zaten biberonun deliği de çok ufak sallayınca bile gelmiyo emmesi lazım gelmesi için... Ben mamadan önce de sonra da yine meme veriyorum
Doktordan geldik 2 hafta once 3300 olan kizim 3400 olmus ancak h7c kilo almamis nerdeyse daha kanala girmemis karnin cok buyuk dedi doktor bebegi iri bekliyorum dedi ama bi.olctu 3400 dedi oda sairdi cati muayenesi yapti catin cok dar kemigin inde dedi burdan cocuk basi cikmaz kesinlikle sezeryan dedi ve pzt ye gun verdi acaba baska doktorada gitsem mi sizce o kadar net konustu ki doktor bende hep nirmale alismistim[/QUOT
Aaaa benimkide pazartesi ayni gunmu doguracagiz yoksa
Kizlar bugun 40 haftam bitti, hicc belirtim yok benim , stresteyim her an ne olacak n bitecek diye. Dun sabah 10 a dogru kucuk tuvaletimi yaptiktan sonra avcumun yarisi kadar koyu kivamli , yapiskan , jole gibi ve sarimtrak bir akinti geldi. Nisan olabilecegini dusundum, 2 saat sonra ondan daha az sekilde ayni akinti geldi, ama o saatten bu saate hala bisey yok, yarin kontrolum var bakalim n diyecek dr. Herkese hayrli saglikli dogumlar diliyorumm
Kizlar saat 15:24 te 3.475 gr 49 cm minik prensesim meleğimm dünyalar güzeli kizim aramiza geldi biraz ağrim var ama sağliğimiz yerinde çok şükür herkesin ki gibi süt sorunumuz var sütüm hiç yok mama veriyoruz
kızlar lansinoh göğüs ucu kremi n zamn kullanılmaya başlanılmalı doğumdan kaç gün önce yada emzirmeden önce mi ve günde kaç kere? bide sadece ucamı sürülüyo etrafınada mı sürülür???
Bence hemen başla emzirme aralarında da sür ucuna ve kahverengi bölüme ama bebek emeceği zaman temizlemen gerek baktın yara olmuyor sürmezsin ben öle yaptım
Benim de sütüm sezeryan olduğu için 3. günü geldi. Üstelik göğüs ucum yoktu. Küçük bir pompayla üç gün boyunca göğüs ucunu çıkarttık çok şükür. Şimdi bu konularda sıkıntımız yok. Bebeğim sarılık da oldu ama fototerapi almadan onu da atlattık çok şükür. Şimdi kusmasıyla uğraşıyoruz emdikten sonra muhakkak kusuyor az önce doktordan geldik bir hastalık durumu yok dedi. Ama üst baş kalmıyor. iki güne bir çamaşır yıkıyorum
Benim çocuklarım 1 yaşına kadar kustu çok çok dikkatli olman lazım hep boğazına kaçabilir yan yatır mutlaka her yerleri batar birde ekşi kokar ama bebek çabuk toparlanır inan benim kiler öle oldu
Bence hemen başla emzirme aralarında da sür ucuna ve kahverengi bölüme ama bebek emeceği zaman temizlemen gerek baktın yara olmuyor sürmezsin ben öle yaptım
Kizlar bugun 40 haftam bitti, hicc belirtim yok benim , stresteyim her an ne olacak n bitecek diye. Dun sabah 10 a dogru kucuk tuvaletimi yaptiktan sonra avcumun yarisi kadar koyu kivamli , yapiskan , jole gibi ve sarimtrak bir akinti geldi. Nisan olabilecegini dusundum, 2 saat sonra ondan daha az sekilde ayni akinti geldi, ama o saatten bu saate hala bisey yok, yarin kontrolum var bakalim n diyecek dr. Herkese hayrli saglikli dogumlar diliyorumm
Oyle olacak canim benim ya ayni gun dogurmak kismetmis allahim ikimizede ve herkese hayirli dogum nasip etsin hic aklimda yoktu sezeryan saskinim spinal ol dedi doktor sen nasil olacaksin
Kizlar saat 15:24 te 3.475 gr 49 cm minik prensesim meleğimm dünyalar güzeli kizim aramiza geldi biraz ağrim var ama sağliğimiz yerinde çok şükür herkesin ki gibi süt sorunumuz var sütüm hiç yok mama veriyoruz
Canm, kaclik kullaniyorsun ? Aslinda simdiye biraktirmasi lazimdi ben oglumda doguma iki gun kala biraktim.Kızımda da igne yerine sadece coraspin kullandim. Doktor 30.haftada birak dedi. Ben de dayanamadim 32.hafta biraktim. Sen bu igne isini doktorunla yyine konus canm. Sanirim normal dusunuon kndini riske atma igneyle.
0.4 luk kullanıyorum. Oğlunda 2 gün kala birakman sorun mu oldu. Zaten doktorumla 2 kere konustum. o 24 saat kala birakicaz diyor. Ama aspirini 34. Haftada biraktim.