Arkadaşlar:
Doğum sonrası depresyonuna girdim.
Sürekli ağlama krizlerine giriyorum.
Annem pazartesi işe başlayacak ama annem gitsin istemiyorum.
Eve başkası gelsin istemiyorum.
Sanki hep yetrsizmişim gibi geliyo,kızıms bakamayacakmışım gibi.
Hamileliğimi çok pozitif geçirmeme rağmen nasıl bu duruma gelfim bilmiyorum.
Eşim dr götüreyim seni diyo.
Zaten süt olayıda canımı sıktı yeterşnce yık.
Bugün 3. Dr gittşm oda mama verme dedi. İyi de napıcam.
Bu zaten depresyonumda temel neden.
Napıcamı bilmiyorum.
Kizlar saat 15:24 te 3.475 gr 49 cm minik prensesim meleğimm dünyalar güzeli kizim aramiza geldi biraz ağrim var ama sağliğimiz yerinde çok şükür herkesin ki gibi süt sorunumuz var sütüm hiç yok mama veriyoruz
Evet, dun 40 haftam bitti iste. Bgn 40+1 im artik. Senin bitti 40 haftan
Canım za
Canum zaten hastanede sürekli öama verdiler küvezde olduğu için bende sütümü sürekşi sağdım ilk 2 gün sütüm kırmızı idi hep göğüslerim kanamış dütün rengini bozmuş vermediler sağdım döktüm 3. Gün rengi krem gibi oldu verdilet o gündem sonra 3 gün daha krem rengiydi ana heo sağdım ve küvözden çıkmadına 2 gün kala savah akşam emzştdim şusndada emziriyorum ne kadar acı çeksemde dsyanıyorum sen naotın sütün geldimi
sancı çeken arkadaşlara b,r sorum olucak dayanılmayacak gibi mi sancılar?
İyi 0.4 luk cok degilmis. Bu igne ilk 12 saat cok etkili sonra etkisi dagilior.. Oglumda doktor daha erkn biraktirackti ben istemedim. Oncesinde gebelik kayiplarm wardi.. Zaten cogu doktor cok buyuk risk gormedikce sonlara dogru bu kan sulandiriilari biraktiriyorlar.. İyi dusun karar yine senin canm.
Kızlar Dr dan geldım. Nst de yine sancı yok. 40hafta doldu:) hayırla 1 hafta daha beklıcez dedi.... Bebeği saglıgı ıyı çok şükür. Hafta sonu doğmazsa pzt tekrar kontrole gıdecez ona göre netleşecek hayırlacanım acele etme. doğumun kendiliğinden başlasın bence. sen ve bebeğin hazır olduğunda doğum başlayacaktır. 42 haftaya kadar yolu var. nts de bebeğin kalbi iyi, hareketlerde problemsiz ve sıvısı yeterliyse 42 hafta dolana kadar beklenebilir. acele etme hiç başlayacaktır doğru zamanda. benim çevremde normal doğum yapan çok kişi 10 gün gecikmeli doğum yapıyor en az.
Arkadaşlar:
Doğum sonrası depresyonuna girdim.
Sürekli ağlama krizlerine giriyorum.
Annem pazartesi işe başlayacak ama annem gitsin istemiyorum.
Eve başkası gelsin istemiyorum.
Sanki hep yetrsizmişim gibi geliyo,kızıms bakamayacakmışım gibi.
Hamileliğimi çok pozitif geçirmeme rağmen nasıl bu duruma gelfim bilmiyorum.
Eşim dr götüreyim seni diyo.
Zaten süt olayıda canımı sıktı yeterşnce yık.
Bugün 3. Dr gittşm oda mama verme dedi. İyi de napıcam.
Bu zaten depresyonumda temel neden.
Napıcamı bilmiyorum.
Suni sancı epiduralsiz dayanılamicak gibi
Sancıdan önce suyum geldiği için normal sancıyı bilemiyorum:)
Yukselmeye baslamis cnmtakma kafana.Benim oğlum 3450 doğdu hastaneden çıkarken 3170 di sonra sarılık oldu 4. Günde 3000 e düştü geçen hafta 3240 olmuş kilo almaya başlamış ama sınırda kalmış dedi dr onun için mama takviyesi yapıyorum şu an bakalım önümüzdeki kontrolde nasıl olacak kilosu
olsun canim kilo almaya baslamis artik onrmli olan o. Evet onlar dogum kilosu ile karsilastiriyor su kadar zamanda dogum kilosuna ulasmasi lazim cs diyr ama sizde sarilik gobrk derken badireler atlatyini onemlibolan toparlanmaya gecmesi gerisi bosBenim oğlum 3450 doğdu hastaneden çıkarken 3170 di sonra sarılık oldu 4. Günde 3000 e düştü geçen hafta 3240 olmuş kilo almaya başlamış ama sınırda kalmış dedi dr onun için mama takviyesi yapıyorum şu an bakalım önümüzdeki kontrolde nasıl olacak kilosu
Kızlar Dr dan geldım. Nst de yine sancı yok. 40hafta doldu:) hayırla 1 hafta daha beklıcez dedi.... Bebeği saglıgı ıyı çok şükür. Hafta sonu doğmazsa pzt tekrar kontrole gıdecez ona göre netleşecek hayırla
Yukselmeye baslamis cnmtakma kafana.
olsun canim kilo almaya baslamis artik onrmli olan o. Evet onlar dogum kilosu ile karsilastiriyor su kadar zamanda dogum kilosuna ulasmasi lazim cs diyr ama sizde sarilik gobrk derken badireler atlatyini onemlibolan toparlanmaya gecmesi gerisi bos
Bizimde doktor randevumuzda sutumun yeterli oldugunu mamayi tamamen kesmemi solemisti doktorumuz dun kabus gibi bir gun gecirdim bu yuzden. Butun gun uyumadi kucakta durmuyor ohicviryerde durmuuordu kizim. Butun gun aglayarak idare ettim ama aksam artik pes ettim ce mama verdim maalesef ve istahla yedi cocuk tum gun ac kalmisti belki de . Off cok zorrr bu annelik
cnm pzt den sonra buyuk ihtimalle bende aranıza katilicamArkadaşlar;
Benim gibi doğum sonrası emzirme- süt sıkıntısı yaşayan anneler.
Birbirimize destek olarak bu süreci atlatırmıyız acaba?
Hepimiz neler yapıyoruz onları yazalım.
Doktorlarımız ne sedi pqylaşalım.
Hepşmize görüş olsun.
Hatta ben diyorum özelden mesajlaşalım whatsupp tan fln yazışırız. Yalnız olmadığımıxı bilmek rahatlatır belki.
Slmlar sizleri takip ediyorum çok aktif yazmasamda soruyu görünce paylasayim dedim..
Bu benim ikinci Doğumum olacak ilki spinaldi ayni dişçide uyusturup işlem yapilmasi gibi aci hic yok sadece dokunmalar hissediliyor zaten o kadar hizli cikariyolarki bebeği ona bakarken de dikiş işiniz bitiyor
Simdi yine spinal olucam inş insani geren tek şey ister istemez ameliyat ortami ama dediğim gibi can acisi fln yok bele yapilan iğneyi bile hissetmiyor insan
Hayirli ve kolay doğumlar herkese
Canim ben sagma makinesi ile bozugumÖyle durumlarda sağıp vermeyi denesene canım
Çok sıkışırsakta arada mama yerler canım nolucak o kadarda diil artık zaten bana göre
Canim artik bende bu kafadayim zanirim. Aynen iyle doktorlar kesin bir dille mama verilmicek diyorlar ve ben daha fazla stres oluyorum. Yani dun nerdeyse 24 saat memede duran cocuk huzursuz uykusuz bir gun gecirdi degermi bebegimi tum gun ac bitakmaya dimdi bunu sorguluyorum. O ac hizirsuz ben uykusuz gergin. Birbirimize faydamiz olmuyor.Neden böyle olduk biz??? bende girdim depresyona yeni yeni iyi oluyorum ama yine de tam atlatabilmiş değilim benim talihsizliğim annem sadece bir hafta kalabildi bende kv ve görümcem var onlar kalıyolar yoksa hepten kafayı yerdim bebeğimin gazını bile doğru düzgün çıkarabildiğim söylenemez gece uykuları zaten düzensiz bu sefer hem gece hem gündüz uykusuz zombi gibi oluyorum dayanıcak gücüm olmuyor bazen... Peki canım senin sütün yetiyor muymuş ki bu dr lar bu kadar emin bi şekilde mama verme diyor... Ben ağlayarak dr a gittiğimde dr umuz sağolsun çok iyi bi yaklaşımla neden üzülüyorsun herkesin başına gelen bi durum dünyanın sonu değil tek mama yiyen senin bebeğin değil hem mama bu kadar abartılacak bişey değil demişti yıpratma kendini bu kadar ben kafama göre veriyorum genelde emsin diye uğraşıyorum ama baktım uyumuyo ya da bazen aksine çok uyuduğu oluyodu uykusunda veriyorum mamayı biz daha farklı sıkıntılar yaşadık kafayı sıyırıyodum düne kadar onun için mamayı kafana takma bile derim öyle ya da böyle büyüyecek bu çocuklar kendi bebekliğimiz nasıldı sanki ne verilmiyosa hepsini veriyolarmış o zamanlar hangimize bişey oldu boşver dr ları sen annesisin herkesden ve herşeyden daha iyi bilirsin
Canim ben sagma makinesi ile bozugumaramiz ilk gunden beri hic iyi olmadi. Elimle sikiuorum sut fiskiriyo aletle tek damla grlmiyor. Bende vagectim firlatip attim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?