2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431

Canım benimde suyum geldi banada sabahtan akşama kadar suni sancı verdiler berbattı :)
Sen epiduralsiz mi oldun?

Ya resmen benim duygularım.
Neden böyleyim?
Herşey güzel işte bebeğime kavuştum.
Hersey sütle başladı. Şimdi de ne yaparsam yapayım moralim düzelmiyo.
Oysaki ne pozitif bi hamilelik geçirmiştim.
Sorun ne diyo eşim BİLMİYORUM

kizlar iki kere yazmaya calistim bi mani cikti..asla ama asla sutum yetiyo mu artacak mi azalacak mi diye dusunmeyin lutfennn!! siz emzirin gerisini beyninize birakin sut gelmese de az olsada siz emzirin bi sure sonra beyin daha cok sut uretmesi icin komut vericek sut brzlerinize..siz sadece elinizi yikamak gibi bir rutin gorevi yapiyormuscasina emzirin..bir de ikinci cocugum tek bir kez bile gogus ucu kremi kullanmadim ben.catlak olusuyorsa menenizde bilin ki buda bedeninizin size sinyalidir ve dogru emzirmiyorsunuz.ben ne yapiyorum sut pompasina yerlestirir gibi bevegon agzin

bebegin agzina ortaliyorum gogsumu ,k.rengi kismi girebildigi kadar girecek iceri! ve hem alttan hem ustten yaklasik 2.5 cm uzalikta orta ve isaret parmagimla (sigara tutar gibi) bastiriyorum hem gogsum bebegin burnuna yapismiyor nefes alabilsin diye hem de sut daha kolay cikiyor..ilk 10 dk seker ve su agirlikli ggelir sut ve oksitosin icerdigi icin bebekte uyku yapar muhakkak 10 dkdan fazka emzrin sonraki 6-7 dk protein sonraki 4-5 dk da yag agirlikdir.en son kisim kilo alimina ortaki kisimsa beyin gelisimini destekler.bu yuzden yaklasik 20 dk emzirin her memeden..ve ilk 10 dk dan sonra bizim beynimiz daha cok sut uretmesi icin sinyal veriyor 10 dk dan az emzirince o kadar sutin bebege yettigini dusunuyo beyin..karisik olmamistir unarim..tel.den cok zor oluyor yazmak..dogum yapan arkadaslarimi gobulden kutluyorum..bekleyenlerde bol bol uyusun:)

Arkadaşlar dün yazmıştım. 18:35te 37+1de epidural sezeryan ile oğlum dünyaya geldi. Bugün öğleden önce taburcu olduk. Şimdi evimizdeyiz. Memeyi henüz tam alamıyoruz. Elimle sıkıp ağzına dayarsam biraz emer gibi yapıyo. Yoksa kendini hiiiçç yormuyo saolsun :) ameliyat yerim elbette acıyor hala. Yardımsız yatıp kalkamıyorum. Şimdilik bu kadar benden. Hepiniz için dua ediyorum. Sağlıkla bir nefeste kurtarsın. Bebişlerine kavuşanlat sağlıkla büyütsün inşallah

Baby blues deniyo buna canım yeni annelerin yüzde 70-80 i yaşıyormuş biraz önce uzun uzun okudum geçicek...:)

Evet canım almaya başlaması güzel onun için içim rahat biraz %10 kilo kaybı normalmiş aslında... Yavrucak yaa acaba açlıktan mı durmuyo e göz göre göre de nasıl aç bırakıcaksın ki ? Napıcan dr u mu dinliycen mamaya devam mı edicen? bizimki gazdan durmuyo devamlı kucağımızda herkes gittiğinde ben napıcam bilmem kucakta uyuyo hani hep anlatırlar ya emzirin koyun yatağına uyusun diye o bizim için hiç geçerli olamadı maalesef

Tam hamilelik bitti stres bitti derken hepimiz daha çok gerildik sanırım tamam bebek bakmak kolay değil biliyodum ama bu kadar moralimin bozuk olacağını bende hiç tahmin etmemiştim ne hayaller kurarken neler yaşıyorum... Dokuz ay bekledik bu günleri görelim diye şimdi sıkıntı ne ? inanır mısın bebeği ilk dr a götürdüğümüz gün çocuk katında ağladım resmen bi de ilk dr umuzu da beğenmemiştik kendimi o kadar savunmasız ve güçsüz hissettim ki hamileyken herşey ne kadar daha kolaymış dedim bütün tahlilleri testleri biliyodum herşeye hazırlıklıydım ama anladım ki bebeğimle ilgili hiç bişey bilmiyomuşum... Aslında biraz çocuk bakımı ile ilgili kitap okusaymışım diye çok kızdım kendime ama çevremdeki herkes annelik iç güdüseldir okuma öyle şeyler çocuk psikolojisi ile ilgili oku daha iyi diyolardı ama diyorum ya keşke okusaymışım biraz bişeyler öğrenirmişim çok boş hissettim kendimi daha yeni yeni dilinden anlamaya başladım gazı mı var karnı mı aç diye insan kendini devamlı yetersiz hissediyor...Bende çok gerginim bakalım ne zaman geçicek forumda böyle olan bi biziz galiba

Kızlar suni sancı alanlar? Neden suni sancı verme gereği duyuldu?
Suni sancı daha mı fena? Biz Dr um ortak karar aldık. Kendı sancıma gelmezse sunu sancı almayacağım . Bebegın durumuna göre bekleyebeıldıgımkz kadar beklıcez gelmezse kendı sancıma. Sezeryana gırcem.

Canım bana bütün gün verildi başlarda normal sancı gibi dayanılır bişey sonra berbat bişi oluyo
Epidural alırsan hiç problem yok
Önce suyum geldi benim sancım hiç yoktu su sürekli gittiği için bebeği tehlikeye atmamak için mecbur kalındı suni sancıya
Epidural başta yanlış takılmış 2 saat sancı çektim o yüzden ama çıkarılıp geri takılınca epidural kötü bişey hissetmedim bir daha:)
Demem o ki, epidural ile verilirse korkacak hiçbişey yok normal sancı kadar ancak hissediyorsun

Bende yaşadım bu kafa karışıklıklarını zamanla azalıyo kızlar daha da azalıcak ben inanıyorum:)

Bende yaşadım bu kafa karışıklıklarını zamanla azalıyo kızlar daha da azalıcak ben inanıyorum:)

Evet canım azalıyor ama bazen de tam azaldı dediğim noktada başa sarmış gibi hissediyorum bazen çok güçlüyüm çok mutluyum bazen de tam tersi....

Evet canım azalıyor ama bazen de tam azaldı dediğim noktada başa sarmış gibi hissediyorum bazen çok güçlüyüm çok mutluyum bazen de tam tersi....

Canım bu yoğun hali 2-3 hafta sürebilen bir durummuş..ve çok çok normalmiş
Hamileyken salgıladığımız birçok hormon doğum gerçekleştiği andan itibaren 6 hafta-40 ı çıkmak-hızla düşüşe geçermiş.
Bu hızlı hormonal değişim e tabi bide üstüne yeni bir can sorumluluğu aşırı uykusuzluk yorgunluk beyne depresyon sinyali gönderip bizleri depresyona girdim zannettirirmiş. Yaklaşık 6 hafta sonra vücut hamile kalmadan önceki düzenine dönüyor ve biz normalleşiyoruz. Buna da bebeğin 40 ının çıkması diyoruz :) geçicek..

pekii bebeişimiz emmiyorsa ne yapıcazz? benimki bu kadar uzun ememiyo çok çabuk yoruluyo. 10 -12 dk anca ..bu sorunu nasıl aşacağız??

Evet öyleymiş yarı kırkımızı atlattık 21. Günümüz bugün bir an önce çıksa şu kırkımız da rahat etsek :)

İçebilirsin canım hatta dr um bana emzirme döneminde de iç dedi her gün olmasa bile içiyorum magnorm kullanıyorum ben... Hemen geçmiyo şikayetler zaten benimde hala kalçam ağrıyo

Kızlar ben kafama göre elevite devam ediyorum ama bir zararı yoktur heralde inşallah dimi??
Pzt sokabilicem doktora..

Anladım canım neysekı çok şükür evladını aldın sağlıkla kucağına... Suyun gelince Sezeryan tercıh etmedın dimi???

allah bağışlasın bebişini canım. darısı başımıza.

benim doktorum normal doğumda epidurali önermiyor umarım suni sancı almak zorunda kalmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…