Merhaba arkadaslar gecen pazar size suyumun geldigini ve hastanede oldugumu yazmistim ve pazartesi oglumu kucagima aldim normal dogumdu ve uzun bir sürecti 40+6 da dogdu yani normal dogum bekliyenler sitres yapmayin acele etmeyin olabiliyor böyle gecikmeler ben artik milletin halagelmedimi sorularindan bikmistim neyse kisaca dogumu anlatayim bu benim ikinci normal dogumdu ama birinci dogumum daha rahatti diyebilirim cünkü suyum geldigi halde sancilarim düzensiz diye suni sancida verdiler ve kac saat sanci cektim ama sonunda minik prensime kavustum herseye deger yani dünde hastaneden ciktik simdi uyku düzensizlikleri var ama insan cabuk alisiyo herseye
Ya resmen benim duygularım.Canim artik bende bu kafadayim zanirim. Aynen iyle doktorlar kesin bir dille mama verilmicek diyorlar ve ben daha fazla stres oluyorum. Yani dun nerdeyse 24 saat memede duran cocuk huzursuz uykusuz bir gun gecirdi degermi bebegimi tum gun ac bitakmaya dimdi bunu sorguluyorum. O ac hizirsuz ben uykusuz gergin. Birbirimize faydamiz olmuyor.
Depresyona girecegim asla ve asla aklima grlmezdi ama giriliyomus senle ve asia ile tamamen ayni seyleri yasiyorum ruh hali olarak. Resmen bir kaplan gibi yirticiyim su aralar ve moralsiz. Hayatta en cok istedigim sey kizima saglikla kavusmakti. Allahima cok sukur ki kavustum o zaman derdim ne benim. İnsanlar bak boyle seylere takarsan allah daha buyuk dertler verir bankorluk etme diyorlar daha da geriliyorum sanki elimde olan sebeplerle zorla takiuorum sabki bunlari kafama
Ya resmen benim duygularım.
Neden böyleyim?
Herşey güzel işte bebeğime kavuştum.
Hersey sütle başladı. Şimdi de ne yaparsam yapayım moralim düzelmiyo.
Oysaki ne pozitif bi hamilelik geçirmiştim.
Sorun ne diyo eşim BİLMİYORUM
Yukselmeye baslamis cnmtakma kafana.
olsun canim kilo almaya baslamis artik onrmli olan o. Evet onlar dogum kilosu ile karsilastiriyor su kadar zamanda dogum kilosuna ulasmasi lazim cs diyr ama sizde sarilik gobrk derken badireler atlatyini onemlibolan toparlanmaya gecmesi gerisi bos
Bizimde doktor randevumuzda sutumun yeterli oldugunu mamayi tamamen kesmemi solemisti doktorumuz dun kabus gibi bir gun gecirdim bu yuzden. Butun gun uyumadi kucakta durmuyor ohicviryerde durmuuordu kizim. Butun gun aglayarak idare ettim ama aksam artik pes ettim ce mama verdim maalesef ve istahla yedi cocuk tum gun ac kalmisti belki de . Off cok zorrr bu annelik
Canim artik bende bu kafadayim zanirim. Aynen iyle doktorlar kesin bir dille mama verilmicek diyorlar ve ben daha fazla stres oluyorum. Yani dun nerdeyse 24 saat memede duran cocuk huzursuz uykusuz bir gun gecirdi degermi bebegimi tum gun ac bitakmaya dimdi bunu sorguluyorum. O ac hizirsuz ben uykusuz gergin. Birbirimize faydamiz olmuyor.
Depresyona girecegim asla ve asla aklima grlmezdi ama giriliyomus senle ve asia ile tamamen ayni seyleri yasiyorum ruh hali olarak. Resmen bir kaplan gibi yirticiyim su aralar ve moralsiz. Hayatta en cok istedigim sey kizima saglikla kavusmakti. Allahima cok sukur ki kavustum o zaman derdim ne benim. İnsanlar bak boyle seylere takarsan allah daha buyuk dertler verir bankorluk etme diyorlar daha da geriliyorum sanki elimde olan sebeplerle zorla takiuorum sabki bunlari kafama
Kızlar suni sancı alanlar? Neden suni sancı verme gereği duyuldu?
Suni sancı daha mı fena? Biz Dr um ortak karar aldık. Kendı sancıma gelmezse sunu sancı almayacağım . Bebegın durumuna göre bekleyebeıldıgımkz kadar beklıcez gelmezse kendı sancıma. Sezeryana gırcem.
Tam hamilelik bitti stres bitti derken hepimiz daha çok gerildik sanırım tamam bebek bakmak kolay değil biliyodum ama bu kadar moralimin bozuk olacağını bende hiç tahmin etmemiştim ne hayaller kurarken neler yaşıyorum... Dokuz ay bekledik bu günleri görelim diye şimdi sıkıntı ne ? inanır mısın bebeği ilk dr a götürdüğümüz gün çocuk katında ağladım resmen bi de ilk dr umuzu da beğenmemiştik kendimi o kadar savunmasız ve güçsüz hissettim ki hamileyken herşey ne kadar daha kolaymış dedim bütün tahlilleri testleri biliyodum herşeye hazırlıklıydım ama anladım ki bebeğimle ilgili hiç bişey bilmiyomuşum... Aslında biraz çocuk bakımı ile ilgili kitap okusaymışım diye çok kızdım kendime ama çevremdeki herkes annelik iç güdüseldir okuma öyle şeyler çocuk psikolojisi ile ilgili oku daha iyi diyolardı ama diyorum ya keşke okusaymışım biraz bişeyler öğrenirmişim çok boş hissettim kendimi daha yeni yeni dilinden anlamaya başladım gazı mı var karnı mı aç diye insan kendini devamlı yetersiz hissediyor...Bende çok gerginim bakalım ne zaman geçicekforumda böyle olan bi biziz galiba
Bende yaşadım bu kafa karışıklıklarını zamanla azalıyo kızlar daha da azalıcak ben inanıyorum:)
Evet canım azalıyor ama bazen de tam azaldı dediğim noktada başa sarmış gibi hissediyorum bazen çok güçlüyüm çok mutluyum bazen de tam tersi....
Canım emzik konusunda bilgim yok.
Biberon benim ki.
Benimde emzik almam gerek.
pekii bebeişimiz emmiyorsa ne yapıcazz? benimki bu kadar uzun ememiyo çok çabuk yoruluyo. 10 -12 dk anca ..bu sorunu nasıl aşacağız??bebegin agzina ortaliyorum gogsumu ,k.rengi kismi girebildigi kadar girecek iceri! ve hem alttan hem ustten yaklasik 2.5 cm uzalikta orta ve isaret parmagimla (sigara tutar gibi) bastiriyorum hem gogsum bebegin burnuna yapismiyor nefes alabilsin diye hem de sut daha kolay cikiyor..ilk 10 dk seker ve su agirlikli ggelir sut ve oksitosin icerdigi icin bebekte uyku yapar muhakkak 10 dkdan fazka emzrin sonraki 6-7 dk protein sonraki 4-5 dk da yag agirlikdir.en son kisim kilo alimina ortaki kisimsa beyin gelisimini destekler.bu yuzden yaklasik 20 dk emzirin her memeden..ve ilk 10 dk dan sonra bizim beynimiz daha cok sut uretmesi icin sinyal veriyor 10 dk dan az emzirince o kadar sutin bebege yettigini dusunuyo beyin..karisik olmamistir unarim..tel.den cok zor oluyor yazmak..dogum yapan arkadaslarimi gobulden kutluyorum..bekleyenlerde bol bol uyusun:)
Canım bu yoğun hali 2-3 hafta sürebilen bir durummuş..ve çok çok normalmiş
Hamileyken salgıladığımız birçok hormon doğum gerçekleştiği andan itibaren 6 hafta-40 ı çıkmak-hızla düşüşe geçermiş.
Bu hızlı hormonal değişim e tabi bide üstüne yeni bir can sorumluluğu aşırı uykusuzluk yorgunluk beyne depresyon sinyali gönderip bizleri depresyona girdim zannettirirmiş. Yaklaşık 6 hafta sonra vücut hamile kalmadan önceki düzenine dönüyor ve biz normalleşiyoruz. Buna da bebeğin 40 ının çıkması diyoruz :) geçicek..
İçebilirsin canım hatta dr um bana emzirme döneminde de iç dedi her gün olmasa bile içiyorum magnorm kullanıyorum ben... Hemen geçmiyo şikayetler zaten benimde hala kalçam ağrıyo
Anladım canım neysekı çok şükür evladını aldın sağlıkla kucağına... Suyun gelince Sezeryan tercıh etmedın dimi???Canım bana bütün gün verildi başlarda normal sancı gibi dayanılır bişey sonra berbat bişi oluyo
Epidural alırsan hiç problem yok
Önce suyum geldi benim sancım hiç yoktu su sürekli gittiği için bebeği tehlikeye atmamak için mecbur kalındı suni sancıya
Epidural başta yanlış takılmış 2 saat sancı çektim o yüzden ama çıkarılıp geri takılınca epidural kötü bişey hissetmedim bir daha:)
Demem o ki, epidural ile verilirse korkacak hiçbişey yok normal sancı kadar ancak hissediyorsun
Arkadaşlar dün yazmıştım. 18:35te 37+1de epidural sezeryan ile oğlum dünyaya geldi. Bugün öğleden önce taburcu olduk. Şimdi evimizdeyiz. Memeyi henüz tam alamıyoruz. Elimle sıkıp ağzına dayarsam biraz emer gibi yapıyo. Yoksa kendini hiiiçç yormuyo saolsun :) ameliyat yerim elbette acıyor hala. Yardımsız yatıp kalkamıyorum. Şimdilik bu kadar benden. Hepiniz için dua ediyorum. Sağlıkla bir nefeste kurtarsın. Bebişlerine kavuşanlat sağlıkla büyütsün inşallah
Canım bana bütün gün verildi başlarda normal sancı gibi dayanılır bişey sonra berbat bişi oluyo
Epidural alırsan hiç problem yok
Önce suyum geldi benim sancım hiç yoktu su sürekli gittiği için bebeği tehlikeye atmamak için mecbur kalındı suni sancıya
Epidural başta yanlış takılmış 2 saat sancı çektim o yüzden ama çıkarılıp geri takılınca epidural kötü bişey hissetmedim bir daha:)
Demem o ki, epidural ile verilirse korkacak hiçbişey yok normal sancı kadar ancak hissediyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?