2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
lütfen cvp yazın!.......................
kızlar dr. bana spinal anestezi dedi ama yarın anestezi ile görüşeceğim ve aklım çokk karışık yorumlara baktım ve spinal anestezi olanların çoğunda baş ağrısı bel ağrısı oluyomuşşş
spinal ve epidural olanlar lütfen yorum yapabilir mi?
epidural daha acı verici acaba spinale göre izlemek istemiyorum korkuyorum çünki

Bende aldım ama henüz paketinden acmadım. Tavsiye üzerine aldık. Kimi at kılı dio kimi keçi değişik iddialar var hangisi doğrudur bilmem :))

Canm ben spinal oldum perşembe günü ameliyat sonrasi ilk kalkişta çok zorlandim hala daha oturup kalkarken zorlaniyorum henüz öyle çok ciddi baş ve bel ağrisi yaşamadim arada belime cizz die bişey geliyor o kdar ama daha sonra ne olur bilmem hrrkesin bünyesi farkli benden bi gün sonra olan arkadsşim benden önce ayaklandi mesela..

benimde sütüm geldi hatta fazlasıyla çok şişiyor artık boşaltmam gerekiyor ne kadarda bir boşaltmalıyım çözemedim ...benimki kusmuyor o neden oluyor ki??çok beslenince fazlasını kusar diye biliyorum acaba çok mu içiyor sende sağıp dondurmaşısın belki sütünün bi kısmını...ne bileyim tecrübeli arkadaşlar bilir belki

dikişler mi zorluyo yoksa anesteziyle ilgili bi problemmi?korkuyorum ve okuduklarmda olumlu tek bi cümle yok cnm

canim ayni sey benim de basima gelmisti.chicconun tarak firca takimini yikadim ve firca redmen koyun kokuyordu..kurufuktan sonra koku gecti fakat hafif sertlesti firca..bikac kez banyo sonrasi kullandim fircayi yine ayni kokuyu aldim ben de sadece kuru saca kullaniyorum bu yuzden..islakken taragi kullandim ama bingildagi kapandiktan sonra:/

cnm benim durumda aynı doktorum spinal dedi biz cumaya kadar beklemedeyiz spinal yorumları biraz korkutucu bide dogumu nerde yapıosun ben acıbadem de yapıcam doktorum bi sürü sezeryan yaptı sanırım hepsini spinal yapıodur ,sormadım ama böyle düşününce çok şikayet olsa epidural yapar heralde bende perşembe görüşcem anestezi ile yarın görüşmenden haberdar et benide benim de aklım karışık çok:))

Merhaba canım hiç korkma ben spinal oldum hiç de biyerim ağrımadı ama bel ağrısı olabiliyor oda spinalden değil her doğum yapan kadının beli ağrır omurga düzleşmeye çalışırmış iğneyle alakası yok yani ben sabah 9 buçukta spinal doğum yaptım akşam 10 da hastanenin kantininde kahve içiyordum düşün yani

çok saol cnm ya benim doktorumda spinal dedi korkuyodum bende :) bide iğne yapılırken acıyo mu acaba?

dikişler mi zorluyo yoksa anesteziyle ilgili bi problemmi?korkuyorum ve okuduklarmda olumlu tek bi cümle yok cnm
Benim anestezi sorunum olmadi dikiş yerlerimden ağrim var oda biraz kiloyla alakali faliba göbek baski yapiyor ama çok şükür ilk akşam dişinda ne bulanti başdönmesi baş ağrisi olmadi

hepinize hayırlı doğumlar diliyorum yazmadan gecemedim. spinal anestezi ve genel anesteziyi tecrübe ettim ve spinal çok çok rahattı. ne baş agrisi ne bel nede başka bir sorun asla yasamadim. genelden sonra mafolmustum. eğer 3. cocugum olursa spinal den şaşmam. sonda anesteziden sonra takıldı hiç hissedilmiyor. ignede de acı yok. bu benim tecrübem. sizler içinde en hayirlisi olsun inşallah

Kizlar pzt sezeryan olacaktim ama kizim beklemedi aksam 6 gibi bi akinti gibi bisey hissetim lop diye bisey dustu lavaboya gittim beyaz yumurta aki gibi bisey doktorumu aradim hastaneye gut baksinlar dedi hazırlanirken hafif pembe bisey geldi nisandi yurumeye başladıkca suyum gekdi cok islandim pantolonum ipislak oldu nstye bagladila sanci yok bebek kanala girmemis mecbur sezeryan oldum spinal oldum saat 8 de kizim dogdu bide bende miyon varmis onuda almislar bisey hissetmedim hic biraz agrim oldu agri kesici vurdular kizim emdi sayilir damlada olsa sutum geldi iyiyiz

Oturduğum yerden kalkınca yuruyemıyorum. Bacaklarım ayrık kalıyor. Egık yürüyorum . Sol kasığıma baskı var.
gözün aydın canım, sanırım bebiş doğum kanalına girmiş.
benimde yarın anestezistle görümem var, doktor nasıl istersen birlikte karar verin bence farketmez dedi.. korktuğum için genel anestezi isteyeceğim, geçmişte 5dakkalık local anestezi işlemlerinde bile doktora zor anlar yaşatmış biriyim, bebeği bırakıp beni sakinleştirmekle uğraşmaları gerekebilir, risk almak istemiyorum. ilkide genel olmuştu, herkesten 1 saat sonra gördüm yavrumu ama bişey kaybettiğimi düşünmüyorum, birlikte paylaşacağımız daha çooook özel anımız oldu ve olacak nasılsa..
herkesin farklı tecrübeleri var ve 1-2 defa yaşadılar bunu en iyisi kaygılarını anestezi dr ile paylaş onlar neler neler görüyor, daha iyi yönlendirir..
benimki sertleşmedi ama aynı koku işte.. en iyisi bende kuru saçta deneyeyim. hay allah yaa bide piyasanın en övülen ve pahalı fırçası olacak..

Canım hayırlı olsunnnnn

Canım ben epidural oldum.
Çok memnun kaldım.
Dikişlerden dolayı kalkmak zor oluyo evet ama 3 güne o da kalmıyo. Benim 14. Günüm dikişsiz gibiyim.
Hiç baş bel ağrısı çekmedim.
Operasyondan sonra doktorum kafein tüket dedi tükettim bolca. Ondan olabilir.

Bu süt olayı canımı sıkıyo ya.
Artık pes ettim resmen.
Süt görünce ağlıyorum. Yemeden içmeden kesildim. Hiç bi şeyi oturtamadım 15 gğnde süt düşünmekten.
Annemde gitti tek başımayım artık.
Çok canım sıkkın.
Sıkıldım süt süt süt...
Her kafadan bir sess.,,

canım daha 15 gün olmuş bişeylerin oturması için erken. yaşadıkların normal şeyler, herkes bunları yaşıyor, sen fazla kafana takıyorsun. şu açıdan bak, 3 dr sana mamayı bırak dediyse bebeğini sağlıklı görmüşler, kilo alımını normal bulmuşlar ve biraz aç kalsada bişey olmayacak derecede güçlü bulmuşlardır. demekki iyi bakmışsın beslemişsin.
şimdi mevzu mamayı tamamen bırakmaksa onunda bir sürü yöntemi var, seç birini dene, uymazsa başka yönteme geç vs.. sonunda bulursun sana en uygununu, olmazsada olmaz, ben elimden geleni yaptım vicdanım rahat dersin yine devam edersin mamaya, bu senin anneliğinden eksiltmezki.
ama önce bi dur tebrik et kendini, 15 günlük sağlıklı bir bebek var kucağında, şimdiye kadar ne oldysa oldu hangi yoldan geçtiysen geçtin, sonuçta doğru yerdesin, sakin kafayla ne yapmak istediğine karar verip yoluna devam et..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…