2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Kızlar artık çok ağlıyorum ne olur bana çok iyi bir doktor önerin istanbul avrupa dan en iyisini bebegim hep huysuz hep huysuz çok az gülümsüyor kahkaha attığı yok doktorlar yetkilerini yaptı ama bulamıyorlar hep ihnen ihh diyor gün boyu mutsuz

Erkek bebek mi?

canım gaz olabilir mi bazı bebeklerde kolik 1 yaşına kadar sürüyormuş, birde kakasını yaparken ağlıyor mu poposunda çatlak olabilir böbreklerinid kontrol ettir bunlar arkadaşlarımın bebeklerinde karşılaştığım sorunlar aklıma bunlar geldi

canım bebeğin birde yatıyo ama kaçta kalkıyo o da önemli mesela bizimki erken yatıy ama altıda kalkıyo önceden yedideydi şimdi altıya çekti kendi kendine ve gece çok sık uyanmaya başladı yani noluyo bende bilmiyorum

Merhaba benımkı de ayakta sallamaya razı olsa keşke. Ben kucakta sallıyorum. ilk zamanlar cok gazlıydı o zamandan alışkanlık oldu hep kucakk.. acılen farklı bir yontem bulmam lazım..

Cnm surekli mi boyle yoksa ara ara mi.buyume atagi geciriyor olabilir tabi tum tahlil ve tetkikler yapildiysa.bi univ hastanesine gotur istersen arastirilsin. Eger ataksa bak elimde bi tablo var hafta hafta .benm kizim o simsek cakan ve mavi renkli haftalarda kuduruyor resmen aglama krizine giriyor.

Eklentiler

• FB_IMG_1423761302850.webp
    9,1 KB · Görüntüleme: 148
Birde yattigi icin 11de kalkiyor.ama dun 1de yatmasna ragmen 8de kaldirdim gece bu sefer 1bucukta bagira bagira aglayarak uyudu.cok uykusu oldugu icin uyuyamadi ve uykum var diye agladi. Fönle uyutabildik.esim de erken kaldirdim diye dellendi. Ikisiyle ugrastim gece gece. Biri aglar biri kizar. Kizim galip geldi ve ben bugun uyandrmadm 11de kalkti yine.kiyamadm cok uykusuz cunku.
Merhaba benımkı de ayakta sallamaya razı olsa keşke. Ben kucakta sallıyorum. ilk zamanlar cok gazlıydı o zamandan alışkanlık oldu hep kucakk.. acılen farklı bir yontem bulmam lazım..
benmkine yontem sokmuyor. Aglayinca esim kucaklayiveriyor alismasina musade etmiyor.memede de uyudugu oluyor sallanarak da. Besiginde sallanmak istemiyor ama. Uykuya bi sekilde geciyor sekline takilmiyorum ben de saat cok gec.
yaza dogru duzene girse keske. Deniz kenarinda oturuyoruz. Yaza hergun denize sokup onu yormayi planlaiyorum. Dus deniz kosturmaca yorulur da erken yatar belki.
gerci bebek bunlar heran huy degistirebilirler

bu yazdıklarının aynısı benimde başımdaydı
ama ben şunu öğrendimki hiçbirşeyden sızlanmamalıyız çünkü daha beteri geliyormuş
yani saat 1 de yatıp 4 saat sonra kalkan bebeğim gitti
diş çıkardığı için 10 dk. da -20 dk-yarım saatte bir kalmaya başladı
neyse dişi patlattı ama yine de en fazla 2 saat uyuyor kalkıyor
ve geceleri uyandığında emzirip koyduğum çocuk şimdi uyumuyor
diş çıkardığı için sürekli emmek istiyor, memeyi bırakınca birde ayakta sallıyorum
bunu gece kaç defa yapıyorum düşün
oysa önceden bizde 1 de yatıyor diye sızlanırdık ama sabah 10-10 buçuğa kadar uyurduk
yok yok bunların sağı solu belli olmuyor
senin eşinde aynı benimkinin kafasında bırak istediği zaman uyusun uyansın derdi
şimdi inan ben pert oldum, bu tempoda
ve bugün kulağım çok ağrıdı ve hiç uyuyamadım, yavrum yanımda uyudu ama ben uyuyamadım
demekki neymiş, rabbimden geliyorsa buna şükür demeliymişiz.

ama tabi umudum yazda bizde deniz kenarındayız hemen hemen hergün yormayı düşünüyorum bende senin gibi :))

2 gün önce kızıma demir ilacı başlayım dedim verdim. dün bebişimin ıkınmalarıyla kendime hatırlatmadığım 2,3 ay çektiğimiz gaz sancılarında bulduk.bu gün ilacın sebep olduğu son gazlarıda atana kadar bi daha verirmiyim tövbe diyip durdum.çok gerekmedikçe o ilacın yanına yaklaşmam .demir ilacı veren arkadaşlarda durum nasıl?

Kızlar biz de dün Dr a gittik. Oğlumda bir sıkıntı yokmuş yalnız rengini beğenmedi kan ilacina başlamalısin dedi. Bugün başladık. Ek gida konusunda yiyeceklerin değil de yemeyeceklerini söyleyeyim dedi, kesinlikle cici bebe öneriyoruz, onun yerine petibor verin dedi, muz, ananas kivi çilek yasak, tuz şeker yememeli dedi. Bir de diyetisyene yönlendirdi. O da uçan fasulyenin paylaştığı şeyi verdi bana da.

bende 4. ayda başladım 3 gün sonra bıraktım
sonra doktora kan sayımı yaptırdık iyi dedi 6. ayda başlayın kan ilacına dedi
açıkcası 6. ayda bir ay kullanıp sonra gıda takviyesiyle gitmeyi düşünüyorum

Çok çok leziz ev yapımı bebe bisküvisi

18 kişi bu tarifi beğendi
Gönderen: özge bölükbaşı
>> kullanıcının diğer tarifleri

Fotoğraf : özge bölükbaşı

2 çay bardağı organik tam buğday unu
1/2 çay bardağı organik irmik
2 çay bardağı organik yulaf unu veya pirinç unu (ben yulaf unu kullandım)
4 yemek kaşığı organik tereyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
2-3 yemek kaşığı yoğurt suyu

Yoğurma kabınıza oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını, irmiği, yulaf veya pirinç ununu, yoğurdu ve yoğurt suyunu ekleyip yoğurun. Buğday ununu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin. İstediğiniz gibi şekillendirerek yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden 175 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Üstleri pembeleşip kızarınca pişmiş demektir.

Kahvaltısına eklerken rondodan çekip koyarsanız ezmekle uğraşmazsınız. Çay bardağı olarak da AİDA bardakları kullandım. AFİYET OLSUN BEBİŞLERİMİZE :)

İçerisine pekmez koymadım çünkü pekmez ısıtılmaz, pişirilmez zararı çok fazlaymış. Pekmez yüksek isıya maruz kalınca zaralı maddeler üretir. Bilgilenmek için ''Pekmezde kanser tehlikesi'' tıklayın.

Tarifin altındaki linklerden şeker neden kullanmamalıyım, şeker yerine tatlandırmak için ne kulanabilirim bilgisine ulaşabilirsiniz.

İlk kez vereceğiniz bütün gıdalar için önce doktorunuza danışın ve üç gün bekleme kuralını uygulayın.

Hadi gözün aydın canım darısı başımıza :) Neler yaşadın çıkmadan önce ne gibi huysuzluklar biraz bahsedermisin :)
Canım ateş ishal falan olmadı ama uykusuzluk çok oldu huysuzluk cok oldu hep mizmizlandi onbeş gün boyunca her gün kontrol ettim ama goremedim dişi sonra bi sabah bakıcı farketti :) ama huysuzluk hala devam ediyor sanırım yanında ki diş de çıkacak

[QUOTE"pink918, post: 39546478, member: 607691"]Maşallah ona Bakalım bizimki ne zaman çıkaracak.hangi dişi çıktı alt mı üst mü?[/QUOTE]
Alt canım :) darısı başınıza aşırı salya üretimi var bizimkinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…