2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
DİŞİ ÇIKTI OĞLUMUNNNNNNNN Tüm huysuzluklarının sebebi anlaşıldı allahımmmmmm şükürler olsun darısı başınızaaaaa
aaaa cok sevindim yaaaa massallahhh ilk adimi atlatti .. wn azindan dis cikarma yapisini anladin halindwn anlarsin artik. ee peji dis etleri sismesimi onceden . anlamadm demisin . bildigjm kadaryla dia etleri kirmizi oluomus .. uykusuzluk derken kac saatte bi uyaniodu hal ve hareketlerinde ne degiati ates falan yapmams massllahhh

Suayf petiböre alternatif olsun ew yapımı nede olsa[/QUOTE
Suayf petiböre alternatif olsun ew yapımı nede olsa
Bende De birkac tarif var aslinda ama her zaman zamanimiz olmayabilir biskuvi yapmaya diye soyleyeyim dedim. Bana çok ilginç geldi cici bebeyi yasaklamasi. Bağırsaklarda bir problem yaratiyormus cici bebe.

hayırlı olsun benim oğlumda ilk dişini çıkardı
şimdi hemen yanındaki çıkacak sanırım bugün çok huysuzdu
ilk 4 diş arka arkaya çıkarmış sonra 5-6 ay çıkmazmış
şunları tamamlasakda bir rahatlasak
benimkinin diş sancısı huysuzluk oldu sadece
geceleri çok sık uyanıyor 20-30 dk da bir
ağlıyor sebepsiz
sonra diş patlayınca bu sefer huysuzluk azalıyor ama uyku bozukluğu devam ederken çok sık emmek istiyor.
ayrıca ben öyle belirgin bir kırmızılık göremedim
aksine dişin çıkacağını belirten beyazlık görünüyor.
merak eden arkadaşlar için bu vesileyle bende bu süreci yazayim istedim

Bende De birkac tarif var aslinda ama her zaman zamanimiz olmayabilir biskuvi yapmaya diye soyleyeyim dedim. Bana çok ilginç geldi cici bebeyi yasaklamasi. Bağırsaklarda bir problem yaratiyormus cici bebe.
Hadi ya ilginçmiş. Bolca yapıp cam kavanozlarda muhafaza etsek bayatlarmıki acep?paketli olan her üründen sakının deniyo ama nereye kadar yapcaz bakalım

canım kızarıklık olmadı sadece dişlerin çıkacağı yerler sertleşmişti, uykusuzluk saat başıydı geceleri en fazla bir saat uyuyp uyanıyordu emmek istiyordu sürekli eli ağzındaydı gece bile dişlerine sürtüyordu kuzum, aşırı salya oluyordu ve daha önce söylemeyi unutmuşum yanaklarında isilik oldu 1 hafta falan diş çıkardıktan sonra geçti. ama uykusu malesef aynı şekilde devam ediyor saat başı emmeye alıştı artık malesef çok sık uyanıyor geceleri yada yanındaki diş gelicek sanırım :)henüz isilik falan yok ama bakalım bekliyoruz :)

canım valla diş çıktı ama bizimki hala uykusuz :) inşallah hepsi çıkarda kurtulurum, yalnız bu süreçte kundak hayatımı kurtardı diyebilirim ellerini emip uyanmamasını sağladı bir ay önce kundağı çıkaracaktım iyiki çıkarmamışım diyorum şimdi

Baston puset yada 6ay üstü için oto koltugu alacak varmı? Hangi marka ve model düşünüyorsunuz?

Bu zor süreçte kundaklamayı doktormu tavsiye etti bilmiyorum ama düşüncemi yazmadan duramadım. Sizin bir yeriniz örneğin sırtınız kaşınıyor olsa ve ellerinizi bağlı tutsalar ne hissederdiniz. Ben bu diş kaşınma işini uyurken ağzına emzik vererek biraz çözdüm. 6 ay ve sonrası emzikler biraz daha büyük ve uykusunda bile onu ısırır gibi emerek diş kaşıyor. Normalde emzik kullanmıyordu. Gün içinde de tüm oyuncakları diş kaşıyıcılı olduğundan hepsi ile dişlerini kaşıyor. Bazen kaşınma krizi çok geldiğinde biberonla gece çayı veriyorum. Hem emziği dişlemesi, hemde gece çayı onu rahatlatıyor. Belkide sizin bebeğiniz kundakta kendini daha güvende ve rahat hissetmiştir. Bunu bilmiyorum tabikide.

ben doğduğundan beri kundaklıyorum bana sorarsanız eli kolu serbest uyumasını çokkkkk istiyorum ve aslında sizede katılıyorum nerdeyse beş aylık olacak bundan bende rahatsızım ama kundakla o kadar rahat huzurlu uyuyorki kundağa girerken hiç sesi çıkmıyor hemen uyuyor ve uzun uyuyor, çok denedim kundaksız uyutmayı ama malesef uyumadı uyumadıkça hırçınlaştı ağladı mızmızlandı. Normalde bebeğim çok neşeli güleç bi bebek olduğu için mızmızlandığında çok üzülüyorum çünkü mutsuz olduğunu çok belli ediyor. doktora tüm bunları anlatınca bırakın rahat ettiği gibi uyusun 6. aydan sonra zaten kendisi istemeyecek kundağı dedi, ki şimdide geceleri kendisi açıyor ve istediği gibi kaşıyor emiyor ellerini. İnşallah bir ay sonra tek kolunu kundaktan çıkarmayı deneyerek bende kundağa yavaş yavaş veda etmeyi düşünüyorum ama bugüne kadar kundağın bize yararınıda hiçe sayamam çünkü gece uyku düzenimiz bu yüzden çok iyiydi...

bu arada malesef bizimki kesinlikle emzik almıyor emzik tutsa belki dediğiniz gibi kaşımasınada yardımcı olurdu

Baston puset yada 6ay üstü için oto koltugu alacak varmı? Hangi marka ve model düşünüyorsunuz?
Ben baston puseti yaz gelince almayı düşünüyorum, 1-2 aya kadar da oto koltuğu. Ben de alanlarin, arastiranlarin fikirlerini merak ediyorum.ben daha araştırmaya baslamadim.

bu arada malesef bizimki kesinlikle emzik almıyor emzik tutsa belki dediğiniz gibi kaşımasınada yardımcı olurdu
Çok imrendim şimdi. Çünkü benimkisi kundak bir yana üzerine örtü bile örttürmüyor. Sırf bu yüzden üzerini açtığı için yanımda yatırmak zorunda kalıyorum. Ilk doğduğunda kundağı kaç kere denesem kabul etmedi. Bende yenidoğan iken geceleri kundak yanlısıydım.

evet gerçekten çok rahat oluyor ben ilk kırk gün emzirirkende kundakladım uyurkende sonra emzirirken bıraktım sadece uyurken yapıyorum ama artık yavaş yavaş bıraktırıcam inşalah gerçi bunu çocuk belirliyor kimisi istiyor kimisi reddediyor aynı emzikde olduğu gibi. peki uyku tulumuyla uyutsan zaten üstünü örtmene gerek kalmaz denedinmi

bende kullaniorum valla ozellikle uyuttugum zamn yoksa uyumuo elini agzina sokuo uykusu dagilio birakmak icin acele etmek gerwk yok bwnce biz kararli anneler olduktan sonra cok sonrada birakabilir hicbisi kalici degil :) . ayni benmkide emzik almio bu sebepten cok sikinti cektim zamaninda inat dahada alnio valla ne emzikler aldim .. bakalm diate napcammm ya sen ilk asamayi atlattin vallahi

dişten bende çok korkuyordum ama hiç korktuğum gibi olmadı evet uykusuzluk huysuzluk oldu ama hepi topu iki hafta o da katlanılacak bir zaman zaten ateş olacağını sanmıyorum çünkü azı dişinde bile en yüksek ateş 38 i geçmezmiş bence sende hiç telaş yapma eminim çok rahat geçireceksin o süreci, şimdi iki gündür uykusu biraz daha iyi gibi inşallah zamanla düzelir diye umut ediyorum

[QUOTEkızımktpkurdu, post: 39583405, member: 473348"]bu arada malesef bizimki kesinlikle emzik almıyor emzik tutsa belki dediğiniz gibi kaşımasınada yardımcı olurdu[/QUOTE]

benim kızımda ilk aylarda emzik tutmamıştı hem damaklı hem damaksız emzik denedik içi kalkıyot tutamıyor du ama 15, 20 gündür tamamen kendi isteğiyle öyle güzel emiyorki damaklı emziği bence ara ara deneyin ben en azından memede uyuma isteğinden kurtuldum ve emzikle daha uzun süre uyuyor

6 ay üstü oto koltuğu derken?
bizim doğumdan itibaren kraft kullanıyoruz 0-13 kg
ama yazın büyük koltuğa geçmeyi planlıyoruz onun için de cybex aldık 9-36 kg
cybexde ön bariyer çocuğu tutuyor omuzlarından geçen kemerler değil
o kemerlerin sıkıntısını yolculuklarımızda çok çektim çocuğu bağlamak sorun oluyor gerçekten

pardon gece çayı dediğiniz şey nedir aceba
benim oğlumunda gece geç yatma sorunu varda
11 de uyuyorsa yarım saat sonra kalkıyor ve uyuması 1 buçuğu buluyor

Ana kucağı şeklinde ya şimdiki ondan 6 ay üstü dedim oturmaya baslıycaklar yakında bende büyüklerden arastırıyorum. Benimde simdiki kraft. Yegenim verdi kac kiloya kadar bilmiyorum ama boydan olmuyor küçük kaldı bebegime :)
Benim oglumda tam tersi erken yatma sorunu var. Aksam 6 da gece uykusuna geciyo sabah 5te kalkıyor. Cok zorlanıyorum. Saat 6 oldumu ağlama krizine giriyo mecbur uyutuyorum

evet bizimde karftında boyu kısa gelmeye başladı
benimki gece 12ye 1 e kadar kaç kez uyku krizine giriyor ama uyuduğunu gece uykusuna bağlamıyorki
sorun bu ama napalım diş çıkarma süreci çok zormuş zaten tek sorun bu olsun diyorum artık

Evet denedim, ancak yaklaşık 20 günlükten beri zıbın dahi giydirirken ve çıkarırken ııııhhhh diyerek kendini kasıyor. Uyku tulumunuda kabul etmed

Marketlerde bebek reyonlarında mamaların olduğu yerde bulabilirsiniz. Milupanın var. Karışık bitki çayı aslında. Ben gündüzde veriyorum bazen. 100 ml suya bir tatlı kaşığı biberonla veriliyor. Onu hem oyalıyor, hem biraz sakinleşiyor. Gece çok uyanmaması için son uykusundan önce biberonla mama vermeye gayret ediyorum. Böylece o tam tokluk hissedip uzun süre uyuyor benimde gece uyandığı zaman için sütüm birikmiş oluyor. Gece çayını henüz emeli 1 saat olmuş huysuzlanmış mama istiyorsa falan veriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…