2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Kızlar sık sık giremiyorum bebişim 5.ayını bitirdiğinde 8,300 gr çıktı çorba püre kahvaltı meyveye başladık 6 gün sonra 6.ay bitecek dönemiyor emekleme vs yok sizin bebisler başladı mı
canım bu biraz bebekle ilgili her bebek anı değil benim oğlum 4 buçuk aylıkken döndü ama daha kilolu bebekler daha geç dönüyormuş diye duymuştum tabii doğrumu bilmiyorum, bizimkide 5 ay bir haftalık yarın kilosunu öğrenicem ama 4 ay 1 haftalıkken 7500 kiloydu yani şu an büyük ihtimal seninkinden zayıftır, yazık o koca popişi nasıl kaldırsın fındık kurdun annesi az daha güçlensin sabır :)

kaşıkla ek gıda veriyorum, sütü ek gıdadan ayırsın diye kaşıkla vermeyi tercih etmiyorum:))
yiğenim silikon olan hiçbişeyi kabul etmedi emzik göğüs kalkanı yada biberon asla tutmadı mecburen kaşıkla verdiler ama zor oluyor cidden :)

Canım doktorun verdiği listede labne peyniri yazmış. Normal peynir daha sonra veriliyor. nedenini açıkçası pek araştırmadım ama tad olarak labne+biskuvi+anne sutu karışımına bayılıyor.

Canım doktorun verdiği listede labne peyniri yazmış. Normal peynir daha sonra veriliyor. nedenini açıkçası pek araştırmadım ama tad olarak labne+biskuvi+anne sutu karışımına bayılıyor.
hımmmm anladım canım ben henüz liste almadım bu sefer alıcam henüz 5 aylık beniim bıdık :)

eweeet ignelerimizi plduk bugun hep yaninda olucam atrsini kontrol etmem lazim . bu arada saglik ocagindaki hemsire dediki bebeklerin bagirsaklari ve bobregi en gec gelisen organlari. kizlar diyecegim suki litfen corbadir degisik sebzwler gidalardir birden cocuga yukleme
yapiorsunuz okuorum yedirsiklerini yapmain yazik gunah midelerine kmbilir ne kadar zor ögutuolar. bide bobrege de zarar mos... benm kendi doktoruma dedimki bi onceki hafta neden corba vermediniz icirenler var yedirenler var die . asla 7 ay bitmeden onermiyirum dedi. daha erken demisti zaten. lutfen biraz daha yavas ve sakin gidin bu iste.

oglum 8.800 imis 70 cm. zaten kilo almasi yasaklanmisti oglumun.
bu arada bir bilgi daha vereim mama nisasta ve sekerden olustugu icin cocugu pasa sisiriomus. mama saatlerinde ek gidada verceginz sei verin gecede mama verin tok dursun die mamaya yuklenmein yani :)

canım sende naptın bi anda çocuğa yüklenmeyin demişsin burda herkez bilinçli bence, sebze çorbası bende verdim ama iki tatlı kaşığı verdim yani sadece tadını alsın yada alerjisi varmı o sebzeye görmek için, yada muhallebi yoğurt verilenler benim açımdan 1 çorba kaşığını geçmez yani burda amaç çocuğu doyurmak değil ek gıdaya ufak ufak alıştırmak sofra gıdasını öğretmektir. ben mesela sadece meyve verdiğim günler yarım armut yada yarım elma veriyorum üstelik yarım adete çıkmak 3 haftamı aldı sürekli az az artırdım

Ahh canım ya walla bende öyle diyodum kızım için bi hevesliydiki sofraya herşeyde elini atıyordu bazen tatsın diye eline bişeyler veriyodum ağzından zor alıyoduk Tamam yaşadık diyodum 1 haftadır başladık ek gıdaya kabus gibi yoğurt sevmedi, sebze sevmedi peynir sevmedi Mahallebi ve meyve favorimiz yiyen bebiş olur inşallah

Canım benim doktor labneyi tavsiye etmiyoruz dedi akşamdan kullanacağın kadar peyniri suya koy sabaha kadar tuzunu bırakır onu kullan dedi. Ben evde yapmayı deniycem labneyi bakalım güzel olursa paylaşırım

Ayy denesemmi acaba ama rendem yok pazar günü rende bulayimde bi deneyeyim çok heveslendim şimdi

Ben çalışmıyorum %80 anne sütü ile besleniyor 5.ay kontrolünde bende çok istedim ek gıdaya başlamayı yavaş yavaş alıştırayim dedim doktora ama kabul etmedi.Bağırsak florası 6.aydan önce besinler için yeterli düzeyde değil buda çocukta aslında alerjisi olmadığı halde alerjik reaksiyon geliştirmesine sebep olur dedi. Gereksiz yere kabız sorunu ile uğraşırsın bebeğine yazık,eğer sütün yetmeseydi ufaktan başlardık mecburen dedi bende bekliyorum sabırsızlıkla :)

De
Demek senin kızda biberonla oynuyor bende bitek benimkimi diyordum resmen oyun oynuyor damaklari ile sıkıyor ben memeyi unutmasını biberonun kolay akışına alışmasın diye 0+ biberon başlığı ile devam ediyorum ne kadar doğru yapıyorum bilmiyorum ama acaba ondanmı diyorum bende

Kızlar sık sık giremiyorum bebişim 5.ayını bitirdiğinde 8,300 gr çıktı çorba püre kahvaltı meyveye başladık 6 gün sonra 6.ay bitecek dönemiyor emekleme vs yok sizin bebisler başladı mı
Bazen dönüyor bazense hiç dönmüyor ben dönmeye baslayınca artık hep döner diyordum ama hep dönmüyor oyuncağına uzanmak için filan dönüyor emekleme içinde erken diyor kayınvalidem 8.ay gibi emekler diyor

evet canım. Senin yorumlarını severek takip ediyorum. Tesekkurler paylaşımların için
Rica ederim canım burada yorumlarımızla taşadığımız deneyimlerini le birbirimize çok faydalı oluyoruz bence şahsen ben bebeğimi sanki sizlerin desteği ile büyütüyormuş gibi hissediyorum ve kendimi hiç yalnız hissetmiyordum

Kesinlikle katılıyorum benim doktorumda 6 ay bitmeden önermedi ek gıda bağırsakları hazır değil dedi çok heves etmeme rağmen çevremden baskı görmeme rağmen başlamadım gerçi başlayanlardan doktor diyorsa başlıyordur sütü azdır kilosu yavaş gidiyorduk kimsenin kendi kafasına göre gittiğini sanmam yada en azından ben cesaret edemiyorum . Bide bu arada aşıdan sonra bebeğin nasıl etkilenecek gecemiz normalde nasıl geçiyor aşıdan sonra bu gece nasıl geçti diye yarın yazarmısın :)

C
Canım mama derken devam sütünümü kastediyorsun kaşık mamasını mı ?

İnşallah canım işte bende bundan korkuyorum kızkardeşimin oğlu bebekliğinden beri ne versek yedi hiç sorun olmadı görümcemin oğlu ise hiç yemiyor kapıyor ağzını korkuyorum bende yemeyen çocuk çok zor gerçekten. Doktorlarca diyor ısrar etmeyin diye ama nasıl olacak bilmiyorum su veremiyorum mesela kaşıkla çıkarıyor hemen yada ağzını kapıyor Allah yardımcımız olsun tek derdimiz bu olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…