2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
artikkkkk ayagimfa sallamak istemiorummm yaaa of nokcak bu halimiz . egitim şart ama nasil egotim verilir bilmem kiii

Benim oğlumda 6 ay 10 günlükken 9 kilonun üzerindeydi ama dr diyet vermedi, anne sütü birde ufak ufak ek gıdalar
anne sutuyle alsa bisi demiolar canm ben mamada veriodum . benm tontis doymuodu . bende gece veriorum mama yerine ek gida veriorum . yogurt pekmezli su yumurta meyve

artikkkkk ayagimfa sallamak istemiorummm yaaa of nokcak bu halimiz . egitim şart ama nasil egotim verilir bilmem kiii
canım benim arkadaşım şöyle yaptı eşi de psikolog ondan destek alarak, yatağına koydu bağıra bağıra ağlaya ağlaya uyudular bi hafta on gün yirmi gün alışana kadar,sonra alıştılar koyunca biraz mızmızlanıp uyumaya başladılar, tabii ki eğitim şart ama benim yapabileceğim bişey değil yapan arkadaşların ellerinden öper başıma koyarım çünkü ben dayanamam. benim mantığım şu değermi o kadar ağlamasına diyorum dayanmıyor işte yüreğim ben dayansam babası alır biliyorum ,birde dikkatimi şu çekiyor bu şekilde uyku eğitimi veren arkadaşlarım çok var çevremde istisnasız çocukların hiçbiri anne babaya pek düşkün değil yani ne bileyim işe giderken arkalarından ağlamıyorlar falan, geçen gün doktor hayri gözlükgil diye bi çocuk doktoru çıktı dedi ki benim çocuğum ağlayınca öyle bırakmam alırım sarılır yatarım onun bana benim sevgime ihtiyacı var dedi nedense bende öyle düşünüyorum, belkide haksızım yanlış bişey yaptığım ama dayanamıyorum napiyim

Arkadasim yukarıda yazdigin yaziyi alintiladim bebeğim e kotu davrandigimi farkediyorum demişsin o yüzden yanlış anlasildin bence

Amaaannn onu bende yapıyorum canım uyu artık yaa ye artık yaaa 24 saat öpüp kokluyorum ama bazen sabır taşı çatlıyo işte

kötü davranmaktan kastımın ne olduğunu hem yazdım hemde "pink" arkadaşımda gayet güzel özetlemiş
ama bazı arkadaşlar işi "fiziksel şiddetmi yoksa" ya dayandırınca
YOK ARTIK daha neler deme ihtiyacı duydum

bu konuda sana katılıyorum ve böyle olması gerektiğini düşünüyorum
çünkü bir arkadaşım da bana çok fazla ağlatılan bebeklerin vicdanı katı olurmuş demişti
o yüzden bu şekilde bir uyku eğitimi başlamadan bitti bizim evde
çünkü ben çocuğumun başından hiç ayrılmadığım halde, ağlayınca kucağımda sakinleştirdiğim halde
almadı çocuk eğitimi
bunu da duyunca vicdanım elvermedi.
yani arkadaşımın dediği şey ile senin tespitin arasında doğru ilişki var

diyorum ya ağlamadan koyduğumda önce yatağında oyalanır sonra uyursa amenna ama ağlarsa ben yapamam, mesela oğlum büyüdüğünde herşeyi istese almam yada kurallar koyarım isterse beş saat ağlasın dönmem kararımdan çünkü karakterini etkiler şımarık olur kural tanımaz ve saygısız olabilir kuralların hayırların olması gerek ama uyku eğitimi öyle bişey değil benim kucağımda uyuması onu şımatmaz tam tersine bana olan bağını kuvvetlendirir diye düşünüyorum

Arkadaslar bebegimin kilosu alt sınirda oldugu icin sutum olmasına rağmen doktor sadece gunde bir kere mama vermemi istedi. ama benim kizim biberon tutmuyor. Ne yapacağimi sasirdim. Nasil tutar bu kızcagızim biberonu. Arada ucunu eline veriyorum oynarken agzina sokup alişsin diye. mamayi da pek sevmedi. Golden goat aldik.
Cok uzuluyorum. Emmesi de sıkintili bazen 4 ya da 5 saat emmeden duruyor. Bu yuzden guzel kg alamiyor.
3 gundur uyku egitimi veriyorum ben surecin sonunda basarili olursam burda anlatayim nasil oldugunu.
Ben de vermek istiyorum cok.ama bir aya kadar taşinacagiz ve duzen bozulacak diye erteledim. Merakla sonucunu yazmani bekliyorum.

Surec bitince uzun yazicam neyin ne oldugunu ama o zararli tarzi yazilari ben de okudum sonuc olarak boyle karar aldim.Aglatmaya gelince benim oglum 29 eylul dogumlu annemler kayinvalidemler bi aglasin da gorelim bu cocuk aglamayi bilmiyor mu diyolar yani belki de hic aglatmamisimdir cocugumu ama uyku egitimine mecbur kaldim ayakta gezerek uyutuyorduk kaldi ki 8 kilo artik tasiyamadigim halde o halde bile uykuya dalmak istemiyo cirpiniyo agliyodu son 1 haftadir o sekil aglayacagina egitim alirken aglasin dedim ben de.Ayrica 4 gunde toplamda 8 kez uyuttum arada memede uyudu uyandirmadim toplam agladigi en uzun sure 20 dakkadir onda da surekli yanindaydim kucagima alip sakinlestirip geri biraktim.Baglilik bagimlilik farkini dusununun bu sirada annesi ise giderken aglamayan cocuk guvenli baglanmistir ve bu istenilen biseydir.Yani kar zarar hesabi yapmak lazim benim yaptigim %100 iyi demiyorum ama cocugum gun icerisinde uykusunu aldigi icin daha mutlu normalde aksam ustu cok huzursuz oluyodu mesela onlar artik yok yani 6 kere agladi maximum aglayisi da 20 dakka surmustur.Bu sirada Ferber yontemini uygulamadim icime sinmedi cocuga ogrenilmis caresizligi ogrettigi gibi bir kani olustu kafamda.Tracy Hogg yatir kaldiri uyguladim.

anne memesi gibi madelanin bir biberonu varmis onu netten bi arastirin isterseniz.Bir de agzina ittirmeyin geri cekin biberonun agzini bazen oyle aliyolarmis.Bu sirada bebis 5 ayliktan buyukse neden ek gida degilde mama verin dedi ki acaba doktor?

bu dediğini bende yaptım sadece üç gün
uyuması bir saati buldu ve o bir saatte en fazla on dakika yoğun ağladı
ki o an hemen kucağıma alıp sakinleştirdim
ama şuda bir gerçek yavrum ağladığı için güzel uyudu
ama bende ağlatmaktan yana değilim
şimdi mümkün olduğu kadar emzirerek uyutmaya çalışıyorum
en acısız olanı bu bence
ve şuda bir gerçek ki bebekler diş çıkarırken düzeni bozuluyor ve huy değiştiriyor
ayrıca cumartesi günü oğlum sünnet oldu
2 tanede dişi çıkmıştı zaten, yani bizim düzenimiz alt üst
ama sebeplerimiz var işte
aklı erince 1-1.5 yaşındayken belki düzene gireriz
napalım çalışmıyoruz evdeyiz bütün işim gücüm o, o yüzden ağlatmaya değmez diye düşünüyorum
bağlılık-bağımlılık kavramını da biliyor, bir öğretmen olarak bunları fazlasıyla okudum ama çocuğun karakteri ve annenin vicdanı işi bozuyor...

yani belki siz haklısınız belki ben bunu kesin olarak kimse söyleyemez, bende isterim koyayım yatağına yumsun gözünü uyusun ama benim bebeğim gündüz lavaboya giderken yatağa koysam bile durmuyor yatağında mızmızlanıyor ağlıcak oluyor, ben değeceğini düşünmüyorum ve yapım itibariyle bu eğitimi veremem o kadar dayanıklı değilim, ama dediğim gibi yapabilen yada yapmak isteyen yapar özgürce herkes bebeğinden mesul tabiki, ayrıca bu güvenli bağlanma durumuyla ilgili Doç.Dr. Sabiha PAKTUNA KESKİN in yazısında şöyle diyor "Duygu motor yeteneği geliştikçe, giderek çevrenin farkına varmaya başlayan çocuk, uzun süreli annesini çevredeki objelerden farklı değerlendirir. Anne çevreye ait değil onunla özdeştir. Çocuk annesi ile kendini özdeşleştirdiği, anneyi kendinden ayrı düşünemediği ya da algılayamadığı için onun yokluğuna tahammül edemez. Annenin çocuğu evde bırakıp, bir yere gitmesi, adeta olay olur. Çocuk etinden et koparmışçasına ağlar.O halde, bir çocuğun annesi onu evde bırakıp giderken ağlaması bir buçuk en çok iki yaşına kadar doğaldır. Annesi gittiğinde çocuk ağlamıyorsa bu anormaldir ve araştırılmalıdır. " yani ağlamaması anormal birşey anne bi çocuk için güven demektir yoksa ağladığında niye anne diye bağırsın ki

Kızlarrrr sabah kızıma yumurtaya peynir verdim 45 dk. Sonra kustu doğduğundan beri ilk defa kusuyo çok üzüldüm sonra bi bonya yaptıriyim dedim bi baktım bütün vücudunda kızarıklıklar var alerji sanırım ama daha öncende verdim farklı bişey vermedim doktorunada ulaşamadım hala dönecek bekliyorum.neyseki şimdi iyi geçti kızarıklıklar.

Ben kendimide bebeğimide kasmıyorum walla nasıl olsa kendi kendine uyumayı öğrenecek şimdilik varsın emerek uyusun bikaç yıl sonra istesemde emziremiycem. Tabi herkesin durumu ve şartları aynı değildir ben kendi imkanlarım dahilinde konuşuyorum. Zaten tek bi doğru yok sonuçta herkes bi yöntemle büyütüyor bebeğini .sağlıklı oluşumlarda gerisi halloluyor zaten bi şekilde

Benim sormak istediğim, aranızda işe gidenler bebeği yine ağlıyor mu evden çıkarken?
Yoksa daha küçük oldukları için farkına varmıyorlar mı?

Sana kesinlikle katılıyorum biz şu anda kucakta uyutuyoruz saat 09:00 gibi mamasını veriyorum sonra babası alıyor kucağında uyutuyor bazen hemen dalıyor bazen huysyzlanınca emzik veriyoruz meme emer pozisyonunda gibi pış pış yaparak uyutuyoruz şimdiye kadar kolaydı çünkü ufaktı artık büyüyor büyüdükçe bu pozisyon ne kadar sağlıklı ve rahat olacak bilemiyorum yani nereye kadar gider gitmediği noktada nasıl uyuturuz hiçbir fikrim yok bazı zamanlar bende düşünüyorum uyku eğitimi hatta yapıp başarılı olanlara çok özeniyorum ama ne ben ne eşim yapamayız zaten ağlayan bi bebek birde bu şekilde ağlatmak insafsızlık gibi geliyor yapabilen bravo nasıl bir sabır nasıl bir sinir gücüyle yapıyorlar bilemiyor. Benim mantığım ağlıyorsa bana ihtiyacı var ve bu durumda bana ihtiyacı varken bile bile ağlatmak benden mahrum bırakmak minicik bebeğe eziyet gibi geliyor...

canım çok güzel ifade etmişsin aynen, mantığımız aynı ağlıyorsa ve ellerini bana doğru uzatıyorsa nasıl bırakırım ben onu o yatakta benim için mümkün değil malesef, hem ne kadar zor olabilir ki 4 yiğenim var hepsi bi buçuk iki yaşına kadar ayakta sallandı uyudu iki yaştan sonra anneleri babaları yanına uzandı uyuttu sonra yatağında bıraktılar yani çekeceğim maximum iki yıl, var yok bi evladım var 5 senede olsa çekerim elbet büyüyecek ondan değerli ne olabilri ki

dudakları
Benim sormak istediğim, aranızda işe gidenler bebeği yine ağlıyor mu evden çıkarken?
Yoksa daha küçük oldukları için farkına varmıyorlar mı?
nı büzüyor benimki kapıdan çıkınca mızıldanıyor bakıcı hemen oynatıyor unutturmaya çalışıyor henüz küçük olduğu için tam anlamıyor kaçıyorum bazen

canım görüştünmü doktorla ne dedi bir de kaç aylık şimdi ben daha geçmedi yumurtaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…