2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
Günaydın kızlar bugün çok fena hastayım yalnızsanız ve çocuğunuzu tek başınıza büyütüyorsanız hasta olmak bir kat daha zormuş Sıcak bir şey bile içmeye fırsat vermedi bana şimdi ayağımda sallıyorum keşke sallamaya başlamadan yapsaydım bir fincan sıcak çay içerdim şumdi en çok da kızıma geçecek diye korkuyorum emzurdiğim için ilaç da alamıyorum dua edin benim içinde hemen toparlanayim

Geçmiş olsun, bebeğini oyalanacağı bir şeyin içine koyup yapsan kendine birşeyler?
Yada bir komşun ya da bir tanıdığından rica etsen?

Valla ben de çok direndi ama baktım geçecek gibi değil doktora gittim faranjit olmuşum antibiyotik verdi mecburen içtim, ben de senin gibiyim tek başıma bakıyorum ve güçlü olmak zorundayim

canım çok geçmiş olsun 25 günlükken öyle olmuştum bende gurbetteyim bilirim o durumu gazdan bebeğim çığırırken başım inleye inleye avuttum kuzumu, inşallah atlatırsın, ama benimki bebeğe geçmemişti inşallah seninkide geçmez,şimdi grip oldu kuzum ilk defa burnu tıkalı malesef ama anne sütü koruyor hafif atlatıyor

20 dakika agladi derken toplam 20 dakka agladi yani demem o ki cok aglatmadim ama tabi cocuktan cocuga far
Sabiha Paktuna Keskin kimmis diye arastirdim tanidigim biri degildi cunku acikcasi dusuncesi bana cok mantiksiz geldi.Sabiha Paktuna Keskun 3 yasindaki bebegin olumune sebebiyet vermekten tutun da meslekten mene kadar cezalar almis birisi kusura bakmayin ama boyle birinin fikirleri benim yanimda degerli olamaz.Kaldi ku boyle konular da bir doktor oyle der digeri boyle der kesin bisey yoktur

Uyku egitimi konusu cok su goturur ben burda etik mi degil mi tartisalim diye yazmadim merak eden uygulamak isteyen olursa fikir vereyim diye yazdim ama goruyorum ki kimse uygulamamis ama herkes her seyi cok iyi biliyor dolayisiyla ayrintisini buraya yazmayacagim merak eden ozelden yazabilir.

kimse uygulamamış herkes herşeyi çok iyi biliyor diyorsunuz siz uyguluyorsunuz diye çok şey biliyor mu oluyorsunuz, siz bir doçentin görüşüne mantıksız geldi bana diyorsunuz da biz sizin gibi tanımadığımız birinin görüşüne karşıt görüş sununca neden size tuhaf geliyor. ayrıca Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde şuan Prof.olan Mustafa Akçakuşuda araştırabilirsiniz o da uyku eğitimine tamamen karşı, ama gerçi şimdi onada havadan profluk vermişlerdir belki dimi. konuyu tartışmaya açmanız mühim değil tartışmaya konuşmaya açık olmanız önemli göreceli bir durumda dahi karşıt görüşe tahammül edememeniz de bana mantıksız geldi.

3 yasindaki cocugun olumune sebebiyet vermis hatta meslekten men cezasi almis ama profosor ya dogru soyluyodur mu demeliydim.(bu sirada kadin docent degil profosor) Kaldi ki madem aglatmayacaksiniz cocuk cok degerli ya ucretsiz izne ayrilin neden ise gidiyosunuz bunu tartisilam(ama gerekceleriniz vardir kaldi hakilsiniz elestirmiyorum ama nasil yapiyolar cocugu birakip ise gidiyolar desem ne hissederdiniz?) bizim de uyku egitimi verirken gerekcelerimiz oldugu gibi.Empati yapin biraz.

Ise giden anneler yanlis anlamayin kimseyi yargilamiyorum hak da veriyorum size ama iste annelikle ilgili tutumu elestirirken kimse kimsenin merhamerini vicdanini sorgulamasin yani herkesin kendi tercihi nasil yetistirecegi.

ben geçmiş yazılarımda nasıl ağlatıyorlar gibi bir cümle kurmadım tam tersine yapabilenin elinden öperim ama ben dayanmam yazdım tekrar okuyun isterseniz, benim işim sizi asla ilgilendirmez çünkü ben burada işe gitmemle ilgili yazı yazmadım bu konuyu yoruma açmadım bu konuda yorum yapmak size düşmez, siz uyku eğitiminizle ilgili buraya yazmışsınız tabiki yorum alacaksınız kaldı ki ben sizin yazınızı ilk alıntılamadım benim edsofi arkadaşıma yazdığım yazıyı alıntılayarak bana cevap hakkı tanıyanda sizsiniz ilk siz benim yazımı alıntıladınız yani, siz uyku eğitimi verin yada vermeyin bana ne, sadece bende değil bi çok kişi karşıt görüş bildirmiş siz eleştiriyi kaldıramıyorsanız benim yapabileceğim bişey yok buraya yazı yazarsanız yorum ve cevap hakkı doğar bu kadar basit, kimsenin sizin uyku eğitiminizle ilgilenmemesi zorunuza gitmiş belli ki

Çoook geçmiş olsun. Ben de şuan hastayım. İlaç kullanmıyorum. Alternatif tedavi şansıma annem babam burda şuan. Bal limon kış çayı ıhlamur idare ediyoruz. Bebeğimi emzirirken maske takıyorum ben.
Dilerim bebişe bulaşmadan en kısa sürede iyileşirsin. Tekrar geçmiş olsun

anne memesi gibi madelanin bir biberonu varmis onu netten bi arastirin isterseniz.Bir de agzina ittirmeyin geri cekin biberonun agzini bazen oyle aliyolarmis.Bu sirada bebis 5 ayliktan buyukse neden ek gida degilde mama verin dedi ki acaba doktor?
Anne gogus ucuna benzeyen tam 3 degisik uç deniyorum almiyor. Annes sutundeki deger 6.aydan sonra duser bir kez mamayla destekleyelim dedi. Heralde zayif oldugu icin soyledi. Zatenn kizim almiyor ne biberon ne mama. Vermeyecegim. Ufak ufak ek gida tadiyor. Ben doyumluk degil tadimlik veriyorum acikcasi. 1cay kasigi kadar. Emdikten sonra deniyorum bir de. Haftaya 2 cay kasigi olacak miktari.
acikcasi benim bebeğim her gece aglayarak uyuyor egitim vermememe ragmen. Her gece fönle uyutuyoruz ya da emerek. gece 1den sonra uyuyor. Bir bebek icin 1 cok gec bir saat. Doktor bile şasirdi. Sabah 11de uyaniyor. sacmasapan bir duzenimiz var.
her gece zaten aglayarak uyuyan bir bebegin birazcik aglamasinda sakinca gormuyorum ben.
suan ucretsiz izindeyim ögretmenim. Peki ben işe baslayinca ne olacak.
Uyku onemli bir bebek icin. uyusun da buyusun deriz ya hep.
acimasizca saatlerce coxuk aglatilmiyor sonucta. Bunun yolu yordami var. Uyku rutini olusuyor. Tracy hogg.u biliyorun. Kaldir yatir yontemi. Agladigi zaman kucakliyor sakinlesince birakiyoruz bebegi.
herkesin evladi kendine kiymetli. Herkes istedigi gibi buyutur uyutur. Insafsizlik falan yok ortada.
Seni cok iyi anliyorum. Ben karsi degilim eğtime. Eşimden destek buldugum an baslayacağim.

Hergun mu kusuyor ktpkurdu.
benim yavrumda da reflu var. 6ay 6gunluk bugun. Onceye göre seyreldi cok sukur. Ilacsiz bekledik sadece buyumesini. Buyudukce azaldi. Tabi hala öğurmeler bitmedi ama. Darisi başiniza
canım hergün değil her saat her dk mübarek kustukca yiyor yedikçe kusuyor malesef, bizede ilaç vermedi başta bi doktora gittik motiliumla gaviscon verdi ama sonra işe yaramayınca başka doktora gittik kilo alıyo büyüdükçe geçer dedi bekliyorum sabırla, ama gerçekten çok zorluyo artık geçen pazar iki saat dışarı çıktık 4 kıyafet 3 önlük kirletti düşün artık

Ilgi bekledigim icin mi yazdim buraya uyku egitimi verdigimi sizce?Ben buraya birine yardimim dokunur mu acaba diye yazdim cunku bazen bebekle ilgili bir sorun oldugunda kadinlar kulubunden arayip buluyorum Allah Razi olsun diyorum yazana.Simdi bakin zaten uyku egitimi vermek zor bir surec bir de burda -acik acik yazilmasa da- ben soyle kiyamam boyle aglamatam demek ne demek ben yapamam ama sen yapiyosun yani? Bu beni yargilamak oluyor acikcasi ben boyle algiladim.Tabiki calisacaksiniz benim buna bir lafim yok olamazda ama mesela yarin ise basliyacam sutu ne kadar sagayim filan gibi bir soru sorsaniz ben de altina calismayin ne gerek var bebeginizi birakmayin ben de calisan anneyim anma ucretsiz izne ayrildim filan yazsam bu normal bir tavir mi bu tartismaya acik bir konu mu sizce?

Senin bebegin kilosu yerinde masallah hatirladigim kadariyla.zamanla toparlar. Kimisinin 2 yil suruyor kimi 6 ay kimi 1 yil. Cocugun yapisina bagli. ben de 5 kez ust degistrdigimi bilirim. Hele oturma odasndaki hali sirf kusmuk.sile sile mafoldm. Yikanacak. Fişkirarak kustugu icin her yere siçriyor.
koltiklar da kusmuk. Ortu orttum artik.
gelisim geriligi olmasin saglikli olsunda gecici bu kusmalar.
Bir de benimki emince duz yatirmiyorum hemen. Az dik tutuyoruz.

Kizlar slmlar nasilsinizz kilolar ne durumda..
Oglum 24 eylul de dogdu ..benim kilolar sadece 7 kilo gitti geriye 7 kilom kaldi goguslar ve sirt karinda var biraz basen sukur yok ...ve hala regl olmadim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…