2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
kesinlikle öle

yani şeker yararlı demiyorum tabiki, yanlış anlaşılmasın

zaten tatlı yiyemiyorum hamile kalmadan öncede pek yemezdim ama bu hamileliğimde şeker ,tatlı ,hamur işi ,çay,cips, kola hazır gıdalar,midemi bulandırıyo daha çok meyve sebze su vs öle şeyler tüketiyorum

Canim hosgeldin aramiza burada da senin gibi esi asagida olup yukariya cikanlar oldu ve 30 haftaya kadarda cikarmis endiselenme agir is yapma agir kaldirma mumkun oldugunca ayaklarini yukselt yat.

sevindim ya

hahahahah hiç güleceğim yoktu. Ama doğru söylüyosun benim doktorum bile bana şakayla karısık takılıyor, maşallah herşeyden de haberin var diyerek. Çok feci araştırıyorum çünkü deliler gibi :) Ama işte buna hazırlıksız yakalandım bu his hiçbir yerde yazmıyor. Ama inan bu tekmeleri aşağıda hissetmekten çok başka bişey, yani hani altına tampon koymussun da o da birazcık geri kaçmış gibi, orda öyle bir his. Doktorum da kongredeymiş aradım sekreteri çıktı cuma dönecekmiş. Zaten cumartesi de benim randevum var artık bakıcam o gune kadar tekrar boyle hissim olursa atlar giderim başka doktora napiiim :)

Kızlar biz havaalanındaki xray dan huylanıyoruz. bu girdiğimiz usg ler daha riskli degilmi.. sonuc oarak bebgın iç organlarını dahi gösteriyorlar...

Benimde aşağıda biraz canim cok az daha yukselirse yeterli dedi doktorum 32.haftaya kadar cikabiliyormus.agir is yürüyüş iliski uzun yol yasakladi bana dktrm

şöyle düşün günlük tüm insanların alması gereken şeker miktarı 50 gr.

tüm bir gün bu kadar şeker almak zorundasın daha fazlası olmaz diyor doktorlar. yani muz yediğin 1 günde içinde şeker olan hiçbirşey yiyemessin çünkü muz zaten tek başına 42 gr şeker içerir. hele baklava dondurma asla yemeyeceğin anlamına gelir bu.

bir düşün bakalım sen günde yediğin meyveler yediğin unlu gıdalar toplandığında kaç gr şeker alıyorsun?

hadi bunları geçtim. zararlı olduğuna inanıp testi yaptırmadığını düşünelim.

gebelik şekerin varmı yokmu varsa kalıcı olacakmı çocuk içeride şekerden dolayı şişip şeker hastası olurmu doğduğunda şeker hastalarında kan pıhtılaşması sorunuda var buda ameliyatlarda çok önemli sorun olurmu bunların hiçbirini bilemeyecek ve önlem alamayacaksın. ben doktor değilim ama + ve - leri düşündüğümde kesinlikle yaptırmamız gereken bir şey olduğuna inanıyorum.

ben ilk hamileliğimde bu haftalarda 9 kilo almıştım şimdi ise 3 kilo bebişlerimiz sağlıklı olsunda hiç sorun değil doktoruma soracam haftaya çok merak ediyorum

aldığın kilo birazda hamile kalmadan önceki kilona bağlı. ben ilk hamilelğimde 54 kiloyla hamile kalmış. 24 kilo felan almış ve 40ımda hepsini vermiştim.
şimdi o kadar alamam 56 ile hamile kaldım ama 15-16 ile doğurur gene 40ımda veririm diye düşünüyorum.

5 kilo ile tosun gibi çocuk doğuran doğumdan önceki hayatı kilolu arkadaşlarım var :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…