bende ilkinde geç hissetmiştim, şimdikiyle karşılaştırınca 9 ay boyunca çok çok az hareket hissettiğimi anlıyorum, hiç kasılma ve doğum sancısı da hissetmedim, doktor NST ile baktığında sancıları görüyodu ben hissetmiyordum:)) çok şanslı olduğumu doğumun çok kolay olacağını çok az sancı hissedeceğimi falan söylerdi ama malesef 41. haftada kızım doğum kanalından çıkınca normal doğuramadım. hissettiğim en güçlü hareketide bu kanaldan çıkışıydı zaten:)herkese günaydın..
sağlıklı ve güzel sonuçlar alacağımız bir hafta dilerim.
ben hsonu annemin yanına gittim. bebeği hala hissetmiyorum deyince beni doktora götürdü. çok şükür kızım sağlıklı, sorun bendeymiş (öküz anne), hissetmiyor olmanız imkansız dedi adam :) neyse iyi olduğu gittiğimiz, çok özlemiştim miniğimi, hasret giderdim.
bu hsonu da kendi doktorumla rutin kontrolümüz var, bakalım o ne diyecek.
öptüm hepinizi..
:))) bak işte evlat okadar tatlı ki, lavman kaka vs.. yanında okadar önemsizki insanlar 2.3.5.yi doğuruyorlar da bu yaşadıklarının lafını bile etmeye değer görmüyorlar:)ayy cok kötü ya lavman kaka iyy zaten ilk ve son hamileligim allahin izniyle bi dogursam tamam 2den fazla dogum yapanlari hic anlamadim.
ben almanyadayim tam karsimda hastanede suda dogum var ama cok yapan yokmus nedense herkes normal yatakda doguruyomus
hava yolu irketini arayıp sor cnm hepsinin uygulaması farklı olabiliyormuş.Teskkurler canim benim burda binecigim thy degil malesef insallah sorun olmaz
çantaların geçtiği kısımda radyasyon var ama kapılarda risk yok sadece türkiyede hassas davranıyolar gebelere diye okudum 1-2 yerde. yinede avmlerde falan bende geçmiyorum.canım bende 25. haftamda ucaga bınıcem evet thy aradım 28. den sonra rapor istıyoruz dedi.
ama ben şunu anlamdım benim 25 haftalık demem nasıl ıkna edeck onları... belkı 28 deyım ve 25 dıyorum oyle degılmı?
orayı tam çözemedim. bizim beyanımız yeterlmi?
ve birşey daha ben avm lerde xray cıhazlarından geçmiyorum. havaalanındada geçmeme sansımız varmı?
şöyle düşün günlük tüm insanların alması gereken şeker miktarı 50 gr.
tüm bir gün bu kadar şeker almak zorundasın daha fazlası olmaz diyor doktorlar. yani muz yediğin 1 günde içinde şeker olan hiçbirşey yiyemessin çünkü muz zaten tek başına 42 gr şeker içerir. hele baklava dondurma asla yemeyeceğin anlamına gelir bu.
bir düşün bakalım sen günde yediğin meyveler yediğin unlu gıdalar toplandığında kaç gr şeker alıyorsun?
hadi bunları geçtim. zararlı olduğuna inanıp testi yaptırmadığını düşünelim.
gebelik şekerin varmı yokmu varsa kalıcı olacakmı çocuk içeride şekerden dolayı şişip şeker hastası olurmu doğduğunda şeker hastalarında kan pıhtılaşması sorunuda var buda ameliyatlarda çok önemli sorun olurmu bunların hiçbirini bilemeyecek ve önlem alamayacaksın. ben doktor değilim ama + ve - leri düşündüğümde kesinlikle yaptırmamız gereken bir şey olduğuna inanıyorum.
İnş.sağlıkla gelsin, benim de Allah izin verirse ilk olucak. Sen tecrübeli annesin, tecrübelerini bol bol paylaş lütfen :)
hahahahah hiç güleceğim yoktu. Ama doğru söylüyosun benim doktorum bile bana şakayla karısık takılıyor, maşallah herşeyden de haberin var diyerek. Çok feci araştırıyorum çünkü deliler gibi :) Ama işte buna hazırlıksız yakalandım bu his hiçbir yerde yazmıyor. Ama inan bu tekmeleri aşağıda hissetmekten çok başka bişey, yani hani altına tampon koymussun da o da birazcık geri kaçmış gibi, orda öyle bir his. Doktorum da kongredeymiş aradım sekreteri çıktı cuma dönecekmiş. Zaten cumartesi de benim randevum var artık bakıcam o gune kadar tekrar boyle hissim olursa atlar giderim başka doktora napiiim :)
aldığın kilo birazda hamile kalmadan önceki kilona bağlı. ben ilk hamilelğimde 54 kiloyla hamile kalmış. 24 kilo felan almış ve 40ımda hepsini vermiştim.
şimdi o kadar alamam 56 ile hamile kaldım ama 15-16 ile doğurur gene 40ımda veririm diye düşünüyorum.
5 kilo ile tosun gibi çocuk doğuran doğumdan önceki hayatı kilolu arkadaşlarım var :)
tabi canım benim tabiki paylaşırım tecrübe ve deneyimlerimi ama inanki bende daha çok şey öğreniyorum burdaki paylaşımlardan yorumlardan önceki hamileliğimde tamamen bilinçsiz bi şekilde geçirmiştim ve bukadar araştırmamıştım herşeyi zamanla yaşayarak öğrenmiştim .
Bazen bilmemek daha iyi bişey :) Çok bilirsen, çok dinliyosun kendini.. Bazen iyi, çoğu zaman evham verici bişey bu. İlk evladını ne zaman doğurdun ? Normal mi yaptın ? Doğumunla ilgili tecrübe ve tavsiyelerin alalım canım :)
evet canım çok bilince kafanda daha çok karışıyor 2011 martta doğum yaptım canım hep normal doğum istedim çatı muayenesi falan normaldi 39. haftamda kontrol için doktoruma gittim doktorum ellerin yüzün çok şişmissin bide idrar tahlili yapalım eğer normalse sancılarını bekleriz değilse duruma göre bakrız dedi tahlillerimde protein çıktı yani gebelik zehirlenmesiymiş istersen mesaim bitmeden hemen sezeryan yapıyım istersen sabah gel suni sancı deneyelim yok araştırcam dersen tıp fakültesi veya başka hastanelere git için rahat olsun dedi bende eşime haber verdim önce anneme gittik sonra evimize gittik sabah sezeryan olmaya karar verdim doktorum eğer bebeğin hareketsiz olursa yada tansiyonun çıkarsa acil hastaneye git dedi ve 15 martta sezeryan oldum ameliyat sırasında da tansiyonum baya yükselmiş ölümlerden dönmüşüm sabah 10 da ameliyata girdim ayılmam akşam 18 i geçmişti rabbim bidaha böyle sıkıntılar yaşatmasın sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşaallah
Ah canım ya neler yaşamışsın böyle, Allah bir daha göstermesin. Gelecek bebeğin de, sende sağlıkla atlatın inş doğumu.
Gebelik zehirlenmesi riskini yaşadım bende geçen hafta. Ne olduğunu çok iyi öğrendim ve korktum. Protein ve pıhtılaşma testlerim normal çıktı çok şükür. Gerçi şu anda bile ellerim ayaklarım şiş, zaman zaman tansiyonum da yükseliyor ama çok değil. Kontrol etmem gerekiyormuş her gün tansiyonumu. Hamilelikte en korktuğum şey oldu bu. Genelde son 3 ay içinde ya da doğuma yakın dönemlerde gösterirmiş kendini... Allah kimseye yaşatmasın dilerim...
Kızlar tüm vücüdümda şöyle tatlı tatlı bir kaşıntı var.
sırtım bacalarım karnım kollarım vs..
döküntü filan yok...
aynı durumda olan varmı ?:18:tedirgin oldum
Sagol canım duaların icin. Bende dua ediyorum ve sabrediyorum ama dediğin gibi çok duygusalım bu dönemde.Allaha sığındım bekliyorum.kızlar bugun cok yogundum yazamadım
ama hepsını okudum
yenı gelenler hosgelmısler
rapıdo bal fsuzelın ne guzel hbrlerını aldık darısı senın basına sımdı sendende guzel hbrler belıyoruz
senay 81 hıc uzulme kardesım allahın bı bıldıgı vardır
bu donemde ınsan hassas olabılıyor esınınde belkı kafasında bıseyler vardır
sabret sen kafanı karnındakıne ve kızlarıan yonlendır
dua at bol bol hepımızın dualarıda senınledeıu emınınım
kızıma ısım arıyorum kızlar ya
ızgı nasıl
cok mu uydurma gıbı
eskı turkce ıyı guzel adaletlı demekmıs
yada yemek yemiycen falan galiba ne bilim iyice kendimden korktum.doguma kimseyi sokmam beni bu halde görmesinler
canım bende 25. haftamda ucaga bınıcem evet thy aradım 28. den sonra rapor istıyoruz dedi.
ama ben şunu anlamdım benim 25 haftalık demem nasıl ıkna edeck onları... belkı 28 deyım ve 25 dıyorum oyle degılmı?
orayı tam çözemedim. bizim beyanımız yeterlmi?
ve birşey daha ben avm lerde xray cıhazlarından geçmiyorum. havaalanındada geçmeme sansımız varmı?
Normal doğum olursa gününü saatinide bilemezsin işin kötüsü. Bizde eşimde giricek diye planlamıştık ama tekrar bi gözden geçirmek gerek heralde
Doktorumdan bile utanırım ya ben bırak eşimi off bu ne ya
ben ilk hamileliğimde bu haftalarda 9 kilo almıştım şimdi ise 3 kilo bebişlerimiz sağlıklı olsunda hiç sorun değil doktoruma soracam haftaya çok merak ediyorum
Kızlar biz havaalanındaki xray dan huylanıyoruz. bu girdiğimiz usg ler daha riskli degilmi.. sonuc oarak bebgın iç organlarını dahi gösteriyorlar...
canım ultrason radyo dalgaları aracılığı ile görüntüleme yapıyor. ondan dolayı radyasyon riski yok diye biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?