2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
cnm hastane çıkışları premature yada yeni doğan oluyor 10-20 parçalarda 0-3 ay gördüğümü hatırlamıyorum emin misin? hangi marka? çok parçalı setlerde 2-3 takım kıyafet oluyor 1 günlük giyim için 3lü 5li setler yeterli.
hastanedeyken alttan çıtçıtlı body üstüne tulum yada alt üst takım, şapka, eldiven giyer. ben sezeyan olacağı için 2gece 3 gün kalacağım, kendimede bebeğede hergüne 1 tane ve 1 yedek koyacağım. ama 2 tane hastane çıkışı, 2 tanede 0-3ay koymayı düşünüyorum. minik kızımda ablası gibi iri olacak galiba yenidoğan boyunu fazla giyemez 2 tane alsam yeter bize zaten hediyede gelir daha. şubatta çıtçıtlı body üstüne yeni doğan boyu tulum onunda üstüne 0-3ay boyu takım giydirip önce ince kundağa sonra kalın örgü battaniyeye sarıp port bebeye koyup elime vermişti hemşireler:)) bende kış boyunca böyle giydirdim hep. kızımın çocuk doktoru sen ne giyersen 1 kat fazla giydir demişti, alta fanila niyetine pijama/tulum üste 1 boy büyük kıyafet giydirmiştim. eylülde hava şimdiki gibi olur herhalde, tek kat kıyafet giydirilir ama ekimden sonra soğuk olur katlar artar sanırım.
:))) 30lu haftalarda dev gibi olur o göbek şimdiden anlaşılıyor benimki:)) hem yazın fazla giyside olmaz ki kamufle edelim. ama tesettürlüysen bekli manto-çarşaf falan kapatabilir ama anlarlarsa ne olacak? sorun çıkarıp almama olasılıkları yok mu

canım neden o kadar fazla kilo almıştın? doktorun ne dedi?

Canim sende annesin bilirsin tabi ama ben yine de soylemek istedim. Yeni dogmus bebege hicbizaman tek kat giydirilmez. Cunku yenidoganlarin henuz vucut isisini sabitleyebilecek yetileri yoktur. O yuzden ki yazda olsa kista olsa iki kat giydirmekte fayda var. Kissa kalin iki kat, yazsa ince iki kat olabilir zira iki kat kiyafet aralarinda kalan hava boslugu nedeniyle yalitim saglar ve sogukta cocugu soguktan, sicakta da cocugu sicaktan korur. Hayilisiyla kucagina al bebisini canim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Iyi de canim karnina xray falan tutarlarsa ya

Kizlar cok sukur seker testim normal cikti bgn.doktorum bebegin suyunun fazla olmadigini gayet normal oldugunu tibbi bi dille baya acikladi.suyumun fazla oldugunu ogrendigimde sizlerle paylastim sikintimi.allah razi olsun cevap yazan arkadaslar icimi rahatlatti hernekadar geri donup cevap yazamasamda..ozellike sdenizs sana tesekkurler:)..darisi sizlerin basina.insallah herkes guzel haberlerle doner tun kontrollerinden..burda guzel guzel haberler okuruz.iyiki varsiniz sizleri seviyorum..sevgi pitircigi oldum bu aksam:)))

Kizlar bisey sorucam kanz nasil bi marka urunlerini kullanan ya da bilen var mi?bulundugum sehirde cok fazla marka yok.kanz ve sobe var..fikri olan paylasirsa sevinirim..iki markaninda hastane cikis takimlarina baktim bgn.sobe cok kaliteli gibi gelmedi sanki??

Canım Marks & Spencer ve komik ama gayet hastane çıkışı diye satıyolar:) port bebe de almayalım diyorduk biz ekstra para vermeyelim gereksiz olur demiştik ama ne yapıcaz bakalım.. Teşekkürler çok. Bir kenara not ettim hepsini :)

Çok teşekkürler canım. Peki hastaneden çıkarıp eve getirmek için ana kucağı yeterli mi?
Yenidoğan fazla almamaya çalışmak gerek zaten heralde tahmin ediyorum.

Âmin canım.
Geçmiş olsun

belki 4 kilo üstü doğan bebekler içindir. anakucağı/otokoltuğu varsa port bebeye gerek yok tabiiki aynı işi görüyo+araç güvenliğide sağlıyor bende port bebe almayacağım bu sefer ozaman hediye gelmişti kullanmıştık.

canım neden o kadar fazla kilo almıştın? doktorun ne dedi?

Valla nedenini tuhaf bi şekilde bilöiyorum ama doktırumun söylediğine göre karbonhidrat ağırlıklı besleniyormuşum örn dondurma sabah akşam yerim haftada 2 ye düştü işin enteresan yanı doğumdan 1 ay sonra eski halime dönüyorum

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

çok sevindim canımmmm hayırlısıyla sağlıkla bebişini beklemek kaldı geriye.

Çok teşekkürler canım. Peki hastaneden çıkarıp eve getirmek için ana kucağı yeterli mi?
Yenidoğan fazla almamaya çalışmak gerek zaten heralde tahmin ediyorum.

hayatım benim jujube den 6 yada tam hatırlamıyorum 8 parça aldığım hastane çıkışı yenidoğan.

Ki annemin aldıkları da yeni doğan. En son Carters tan da alayım yenidoğan dedim ama 3,5 kg ya kadar diyor. Ya benim cocugum 3,800 doğarsa ne olacak diye, diğerlerini 0-3 ay aldım bende. Yeğenimden hatırlıyorum 3,200 doğmustu ve 0-3 ayların içinde kayboluyordu kusum el ve ayak kısımları bol kalıyordu, olsun napalım, dar gelmesin de :)

Ana kucağı yeterli tabi ki, ana kucağının markasına göre de eğer yenidoğanın oturmasına çok müsait değilse, içine yenidoğan için bel oyuntusunu yok eden aparatlar satılıyor bir de ondan alırsın oldu da bitti maşallah :)

Son düzenleme:

arkadaşım muhtemelen senin hamileliğinde gfazlaca ödem tutmussun sen yani aldığın her kilo aslında gerçek kilo değilmiş. Yoksa karbonhidrat yemekten o kadar kilo alsan hayatta 40 günde veremezsin yağa dönüşüyor sonuçta

Tabi buda ihtimallerden bitanesi ama doktorumla oturup boylu boyunca konuşunca bu karara vardık. Hamilelikleri i saymassak ben 10 yıldır belkide daha fazladır hep 56 kiloyum ne alır ne veririm tatlı hamur işi çok severim yerim tartının ne kadar doğru olduğunu anlanak için önce beni çıkarır arjadaşlarım ve hep sen benden çok çok yiyosun ama 1 kilo oynamıyosun ben çok az yediğim halde hep kilo alıp vermekten çatladım lafını hep duyarım. Bi ara 60 kilo olayım boyum uzun diye annem özel macın bile yaptırdı kaşık kaşık yedim dayda yok. Metobolizmam çok hızlı yediklerim hemen enerjiye dönüşüyormuş ayrıca mide asidim fazla imiş ama hamilelikte tam tersi durum oluşuyormuş doğurdummu yine eski halime dönüyorum işte sırrım bu

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

GUNAYDIN oncelıkle
canım benım ılk bebegım deneyım yok tabıı
yınede cvp vereyım mı

ben hıc hastane cıkısı almadım bence cok gereksız parcalar var
ben tulum aldım
ıcıne badı altına patıklı tulum gıydırrsın hemde takımlar hep aynı
ayrı ayrı almak hem uygun olur hem zevkıne gore kombınlersın yavrunu
ne bılım yanı
bence gerek yok o

İnşallah bu doğumundada aynı şekilde olur ve hiç ayrılmaz eliniz canım
Benim eşim çok hevesli ben çekiniyorum biraz ama sonunda giricek heralde benimkide:)

ah ne guzel benım esımde gırmek ıstemıyor
ben fena olurum orda senden cok senınle ılgıleneceklerı yerde benımle ılgılenırler dıyor
oyssa yanımda olsa elımı tutsa dımı

amaaaaa kayınvalıdem ne dedı ben dogumuna gırecem dedı
yıne bır gelını sınırden catlatma operasyonu
benım annem yok sankı
gırecek bırı varsa once esım sonra annemı ısterım
kayınvalıdem benı kendı kızı sanıyor yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…