2014 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Minik bebeklerimizin cinsiyetleri ;

• Ankete Katılan
    431
canım gecmis olsun ben kurtulamadım hamile kaldım kalalı hem yanma hem kaşıntı. kac kez de tedavi oldum ama tetikleyen şey ne hiç bilmiyorum sadece enfeksiyona daha açık oluyomuşuz bu dönemde onu biliyorum

çok saol canım bende de enfeksiyon vardı ilaç kullandım sonra rahatladım tekrarladı heralde yanmam geçti ama idrar yaparken kasıklarım ağrıyo pazartesi gidicem doktora test istiycem tekrar

iyi geceler kızlar yarın detaylı ulrtasonum var ama bana randevu aldığımda bir kağıt verdiler bu kağıtla gel demediler ama üzerinde tarih saat falan yazıyodu şimdi onu bulamıyorum evi alt üst ettim ultrasona alırlar beni değilmi sonuçta onların kayıtlarında vardır herhalde sizlerede kağıt falan verdilermi

Sen saatinden eminsen bir problem olmaz canım. Onlar kayıt yapıyorlar. Iyi şanslar

Canım sen sanki sende reaktif hipoglisemi çıktığını yazmıştın uydurmuyosam?
Onu normal şeker yüklemesinde anladılar dimi 50 gr ile??

Canım sen sanki sende reaktif hipoglisemi çıktığını yazmıştın uydurmuyosam?
Onu normal şeker yüklemesinde anladılar dimi 50 gr ile??

evet canım doğru hatırlıyorsun. 75gr şeker ile 4 saatlik yükleme yapıldı 6 defa kan aldılar ve sanırım son 2 kanda bi yerde ortaya çıktı durum çünkü ilk 2 saatlik kısımda hemşire bilgisayardan bakıp şimdiye kadar iyi çıkıyor değerlerin falan diyordu ama son kanların sonucu çıkınca iş değişti..

Gözün aydin canim mis gibi mantarin oluyor ben onu gecen hafta yasadim ama benim gibi gecer diye ihmal etme daha beter aziyor kadintin basliyor sonra hemen dr una git derim.

şeker hastalığım olsa zaten rutin tahlillerde çıkardı ve ben bu kadar fazla test ve tahlile karşıyım. benim gibi düşünen bir doktorum olduğu için de şanslıyım.

boşu boşuna kendimi kusturamam ve doktorum da isteğimi haklı görüp gerek yok zaten dedi. riskli bir durum olsa zaten yaptırmamın şart olduğunu söylerdi.

sen kilo olayını sanırım yanlış anlıyorsun. benim aldığım kilolar yağ ve yemek yemekten alınmış kilolar değil. Sadece göbeğim şişiyor doğal olarak ve üst bacaklarım hafif kalınlaştı. regl olamadığım zamanlarda da 4-5 kilo fazla gösteriyordu tartı zaten, canım tatlı olmadığı için de telaşlanmıyorum sadece hayatımda ilk kez bu kadar kiloyu gördüm tartıda ve şaşırıyorum. çünkü görünürde alınmış bir kilo yok.

uyarını anlıyorum iyiliğimi düşünüyorsun ama herkesin tercihi ve sağlık durumu, bünyesi farklı sonuçta. sana doktorun gerek görmüş olabilir ama bana gerek görmedi ve zorla yapacak hali de yok.

Acaba niye durup dururken 75 gr la 4 saat yükleme yaptılar ki bişeyden şüphelendiler mi acaba?
Ben kendimde reaktif hipoglisemi olabileceğini düşünüyorumda bir kere kahvaltıdan sonra bakılan kan şekerim aşırı düşük çıkmıştı ve bütün belirtileri kendimi bildim bileli var bende ama doktorum benim şeker yüklemesi yaptırmamın bile çok gerekli olmadığını bende çıkmayacağını düşünüyo nerden çıkarıyor bunu bilmiyorum ama. O yüzden sordum canım bakalım nasıl yapıcaz neyse benim daha var zaten hayırlısı. Teşekkürler :)

Canım, randevunu aldıysan kağıda gerek yok. Ben sadece tlfnla randevu almıştım ve gittim. Kağıt falan yoktu elimde. Sen sadece bugüne kadar ki ultrasonların ve tetkiklerine yanına almayı unutma, onlara bakarak da rapor yazıyor bazı doktor.

Hadi hayırlı haberler gel inş :)

Canım benim bildiğim kadarıyla böbrek büyümesinin yanında hiçbir risk faktörün yoksa (yaş, ikil üçlü dörtlü test veya ultrasonda başka anormal bulgu) birşey ifade etmiyor kendini üzmene gerek yok. Sana tek tavsiyem internetten fazla okuma ve iyi bir perinatoloğa görün böyle şeyler araştırdıkta insanı hasta ediyo.

Yok meyve falan denedim benide kesmiyo bende bi markanın çubuk çikolataları var bir tanesi 50 kalori fln ondan 1-2 tane yiyorum hergün en azından ne yediğimi biliim diye bide bazen akşamları 1 top dondurma alıyorum külahını atıyorum

yok canım ben çok kaşındım ondan yaptılar:)) ben ısrarla babamın diabet doktoruna gidip bende bi sorun var dedim durdum. önce normal açlık şekeri 3 aylık şeker vs.. yaptırdı hepsi normal çıktı, sen şeker olmazsın beslenmene dikkat ediyosun, sporunu yapıyosun vs.. deyip yolladı beni. bi süre sonra tekrar gittim tekrar bildiğim şeker belirtilerini sıraladım dinledi dinledi yok bunlardan şeker çıkmaz başka bişii çıkacak dedi:)) ben en son, yiyorum yiyorum doymuyorum, kusacak kadar çok yemişken bile açlık hissediyorum ama aşırı düşük karbonhidratlı beslenirsem hatta ketosise girersem hiç açlık hissetmiyorum, karatay, dukan yada paleo beslenmeyi denediğimde açlık hissetmiyorum ama aşırı halsiz kalıyorum deyince iş değişti. ozaman istediği bir sürü tahlile şeker yüklemeyi de ekledi. bu tahlilleri ilk gittiğimde de istemişti ozaman normaldi ama bu sefer nerdeyse hiç bişii iyi çıkmadı, birde troid çıktı. önce troidi düzelticez sonra diğerleride düzelir zaten dedi. gerçektende troid düzelince bu açlık sorunlarımdan tutta kolestrolüme kadar herşey düzeldi. yani aslında herşeyin sebebi troidmiş okadar ısrar etmesemde doktora güvenseymişim zaten şeker yükleme yapmasada, sadece troidi tespit edip derdimi çözecekmiş:)) şuan hipoglisemiye bağlı hiç bir şikayetim yok, ilaçta kullanmıyorum, tabii beslenmeme de dikkat ediyorum etmesem belki şikayetlerim olurdu.

Son düzenleme:
Kızlarrrrr
çok güzel bebek şekerleri siparişi verdim.....

Nerden sipariş ettiğini söyleyebilir misin? Bir de eline ulaşınca fotoğrafını paylaşabilir misin? Bize de fikir olur.Bir de kızlar ben hastane nevresim takımıyla pijamam birbiriyle takım olsun istiyorum.Hazır nerden bulabilirim acaba?

slm kızlar günaydın.. harika bir afyon sandıklı sabahından size.. birazdan kalkıyorum kahvaltılık atıştırıp cuppp havuza... sonra eşimle oğlumla yine kahvaltıda buluşacağız. bugün tatilin son günü oteldeki.. öğlen sunumum, akşam yine bursaya yolculuk var pazara kdr eşim gitmeyecek. düzeldi gb gb çok şükür. daha detalı anlatacağım ama 8 deki çamur maskeme yetişmem lazım. sağlıcakla kalın anacaım byeeee..

ay kuzum yerler seni ya acık dayan şunun şurasında kaç hafta kaldıki yarıyı çoktan geçti 6 ayı doldurduk. izne çıkmamızada çok az kaldı üzme kendini karşındaki insan ne kadar sölenisen sölen algıladığı kadar anlar seni.

bebeğim sağlıklı çok şükür şuan ama sorun yaşandığı dönemler şunu düşünmüştüm veya farkına vardım ailemden başka hiçbişey önemli değil onlarla iyi ol başkası yalan üstüne bas geç. inan bebeğin kucağındayken ağladığın şeyleri hatırlamayacaksın çok güzel bi duygu çünkü inan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…