2014 Kasım Anneleri

çok teşekkürler canım yaa sende bebişinin o tatlı kalp sesini en kısa zamanda hayırlı şekilme duyman temennisiyle sağlıklı hamilelik diliyorum sana ....Herkese...

bende en çok kozmetik ürünlere taktım kafayı
çalışıyorum mkyaj da yapıyorum mesala fondoten yüze sürülmemeli mi
oje nın bir zararı var mı gibi gibi.....

Oje ve oje çıkarıcılar -asetonsuz bile olsa- çok sağlıklı değil diye duymuştum gebelik esnasında. Fondötenler de çok yoğun kimyasallar içeriyor, mümkün olduğunca kaçınmak gerek. Tabi bunlar hep kulaktan dolma ya da internetten okuma bilgiler, bilimsel bi makale var mı deseniz açıp gösterecek kaynağım yok.
Ben kullanmayı bıraktım. Makyaj da öyle ahım şahım yapmazdım ama iyice azalttım, toplantı vs varsa çok az allık ve göz kalemi kullanıyorum. (Ürünlerim organik, petro kimyasallar, paraben, vs içermiyor)
Ama feci solgun görünüyorum, ayrıca da çok bakımsız ve paçoz hissediyorum. Bu da moral bozucu oluyor tabi.

Son düzenleme:

allahalla nie denemediki duymayı çok saçma
benimde kesem 11 cm tatlım bence boşuna bekletio doktor seni :26:

ben makyajı bugün doktoruma sordum canımm
çok seviyorumm çünkü soluk solukta işe gelemem
hiç bi zararı yok dedi
ama ben yinede dermo kozmetik ürünler kullanıyorum içim çok rahat

Canım kesenin içnde bebek var mıydı yoksa sadece keseyi mi gördün

sadece kese canım zaten şu imza bölümündeki haftam falan da yalan oldu.dr. baya baya geç döllenmeiş dedi.ama kafayı yicem kese günde 1,1 mm büyürmüş benim bir haftada toplam 3 mm büyümüş ya((kesemi çeker koyarım ama şimdilik içinde hiç birşey görünmüyor.Dr. kalp atışı için kese çok küçük dedi.onu da duyamadım.ters giden bişeyler mi var ya(((nette kesenin yavaş büyümesi diyorum bi ton şey geliyor önüme.böyle devam ederse kürtaj diyor:'(((((((

ben makyajı bugün doktoruma sordum canımm
çok seviyorumm çünkü soluk solukta işe gelemem
hiç bi zararı yok dedi
ama ben yinede dermo kozmetik ürünler kullanıyorum içim çok rahat

Aaa süper o zaman. Kazulet gibi gezmeme gerek yok yani, iyiymiş :)

Çok iyi etmişsiniz sormakla, teşekkürler. Bugün göz kalemi sürdüm diye vicdan yapmıştım resmen. İçim rahatladı şimdi :)

Bir de bir şey sorabilir miyim? Şu güzel, hareketli "smiley" leri nerden, nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar? Benim ekranımda görünmüyor da. Siz sevimli sevimli işaretler yapıyorsunuz, çok hoşuma gidiyor :)

allahalla nie denemediki duymayı çok saçma
benimde kesem 11 cm tatlım bence boşuna bekletio doktor seni :26:

anlamadım ki((kesen hala küçük dedi denesefalan duyamadık dese anlarım da.karındandı zaten de yok denemedi bile.bir hafta biraz daha büyüsün haftaya pazartesi duyarız dedi(

aslında doğru diyosun ne kadar kimyasallardan uzak durursak o kadar iyi
inşallah bende keseyi görmeye gittiğimde daha detaylı olarak dr.uma da sorarım

Bismillah, hemen kürtaj filan en kötüsünü düşünmeyin.
Bazen hekimler bizim ne kadar hassas ve pimpirikli olabileceğimizi atlayıp soğuk ve duyarsız davranabiliyorlar. Belki öylesine söyledi geçti, doğru dürüst ve net bir açıklama bile yapmadı. Ne de olsa onun gördüğü milyonuncu gebedir, ama çoğumuz için ilk ya da ikinci, heyecanlıyız.

Bence telaş etmeyin, bir dahaki kontrolde inşallah çok iyi şeyler duyarsınız. En olmadı ikinci bir doktordan görüş alırsınız. Hemen öyle koyvermek yok, iyi olucak inşallah.

Ahh canım keşke bunları dr a ayrıntılı bir şekilde sorsaydın bazı dr ları soru yağmuruna tutmak gerekiyor konuşturmak için internette pek sağlıklı bilgi bulamazsın şu durumda, en iyisi tekrar bi randevu al dr a git Allah yardımcın olsun ama şunuda unutma geç döllenmişse kesede bebeği o yüzden görememişsindir

neden içeriye çamaşır asmak sakıncalı olsun ki hamilelikte , dün ben astım ve içeriyi hiç havalandırmadım

aslında doğru diyosun ne kadar kimyasallardan uzak durursak o kadar iyi
inşallah bende keseyi görmeye gittiğimde daha detaylı olarak dr.uma da sorarım

Tatlım bu konuda dr u didik didik soru yağmuruna tut bana cips asitli içecek soda hariç tabii kahve çay günde bir bardak dedi yasaklı listesine aldı kozmetik yasak dedi yoğurdumu kendim yapıyorum onuda takdir etti dışardaki yoğurttan besin alamazsın sende dene maya olarak probiyotik kullan tadı harika oluyor ev yoğurdunun ben evlendiğimden beri dışardan yoğurt almadım yumurta olarak serbest dolaşan bulamazsan s yada m boy al büyük alma mevsiminde olmayan hiç bir şeyide yeme ha bide konserve yasak

Doktordan doktora da yaklaşım çok değişiyor gördüğüm kadarıyla.

Çoğu arkadaşımızın kese ölçüsü var mesela. Benim gittiğim doktor bana sadece ultrasonda bakıp "Çok iyi" dedi, ne ölçü ne hafta hiçbir şey söylemedi. 2 hafta sonra gelin kalp atışlarına bakalım dedi. Bir de muayeneden sonra idrar ve kan vermiştim. Bugün de telefonla aradı beni, "Sonuçlarınız gayet iyi, her şey normal sınırlarda" dedi. Hadi güle güle :)

Yani belki bana da detaylıca birşeyler söyleseydi, 2 hafta değil de 1 hafta sonraya randevu verseydi, ölçüp baksaydı filan keseye, ben de endişe edicektim.

Şimdi sizleri dinleyince böyle benim doktor çok mu hafife alıyor acaba diye düşündüm. Ya da diğer doktorlar çok mu detaycı bakıyor. Allah allah, kafam karıştı valla..

ben de bir haftadir senin yasadiklarini yasiyorum ve yersem yada koku duyarsam aninda cikariyorum. sabahlari baslayip biter yaziyor hamilelik bulantilari icin benim bitmiyo cubuk kraker, leblebi, peynir, kekik, tuzlu salatalik dediler hepsini denedim ise yaramiyor. bugun kok zencefil kaynattik bulanti olunca birer yudum icin demis saracoglu. biraz once onu ictim sanki ise yaradi dene sen de.

sağ üstte kullanıcı kontrol paneli-sol ortada hesabımın orada seçenekleri düzenle-alt tarafa doğru çeşitli seçeneklerden gelişmiş düzenleyici işaretle en altta değişiklikleri kaydet ve smile hazır

canım 32 yaşındayım ben eksik bilgiyi tamamlayayım dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…