2014 Kasım Anneleri

bende sizin gibiyim burada yazılanları okudukça endişelenmeye başladım....ne kadar detaylar varmış

Endişelenmeyin. Şöyle düşündüm, eğer kritik bir durum olsaydı doktor daha detaylıca konuşurdu benimle, demek ki kaygı verici bir durum yok ki çok fazla detaya girmedi - Polyannacılık yapıyorum napiyim

Siz de rahat olmaya çalışın, sağlığımız için tehlike yaratacak ani bir durum olmadıkça akışına bırakalım.

Dua ederken de hep diyorum ki "Sağlıklı ve hayırlı olacaksa, hakkımda iyi olacaksa benle kalsın bebeciğim". Zaman ilerledikçe daha büyük üzüntüleri yaşamaktan korusun Allah. Bir problem varsa gebeliğin erken safhada sonlanması çok daha iyi. Zaten biz çırpınsak da çatlasak da olumsuz bir şey varsa belli olur, işler yolundaysa da sağlıkla devam eder gider. Çok fazla endişe yaşayıp üstümüzde stres biriktirmeye gerek yok. Sakin kalalım, söylemesi kolay ama, deneyelim en azından beraberce.

ay bi doğuran doktor oluo zaten onlara neymiş allah aşkına
bizim senle aynı herşeyimiz benc takma kafana kesende normal benimde 11,8 mm sıkam sen güzel canını ona buna takma

ıns testlerın sonucu ıyı cıkar, bu testler ne zaman yapılıyor, nasıl yapılıyor, kac test var ??

amin canım inşallah genelde 2 ve üstü düşük yapmış kişilere doktoru sevk yazıyor. ve üniversite hastanesine gidiyorsun. ordan kadın doğumcuya gidiyorsun sevkini gösteriyorsun sana belli sorular soruyor işte ne kadar düşük var ne zaman oldu patolojiye gittimi vs. sonra o doktor bir sürü test istiyor. malesef hiç biri aynı gün değil ama. benim ilk testim biyokimya idi. 15 gün sonra protesin s-c diye bir test yaptılar. ondan sonra mikrobiyolojiye gittim. ve bugün 17 martta tıbbı genetik laboratuvarından eşimden rutin genetik adlı tüp ile kan aldılar. benden hem rutin genetik hemde genetik kromozom diye 2 tüp kan aldılar. sonuç 2 ay sonra çıkacak dediler gitmeden aramamız gerekiyormuş ama. artık bütün testleri 2 ay sonra alırım.

aynı durumdayız arkadaşım bana da doktor öyle dedi ,okuldan arkadaşlarla paylaştım temmuzda doğum yapan arkadaşıma da doktor bize söylediklerini söylemiş(doktorlarımız farklı) ama şimdi nur topu gibi bebeği var,bekleyeceğiz hayırlısı diyeceğiz

ay bi doğuran doktor oluo zaten onlara neymiş allah aşkına
bizim senle aynı herşeyimiz benc takma kafana kesende normal benimde 11,8 mm sıkam sen güzel canını ona buna takma

Benim haftam kimle tutuyor onu bile anlamıyorum artık. Tek net bildiğim eşim kampa gitmeden önceki son birliktelik.o da ne zaman döllenme bilemiyorum.s.ocagindaki ebe 5-6 gün bile sürebilir döllenme o kadar geç olabilir dedikeşke Her şey yolunda olsa ben beklerim

Senin yok sac göründü mu peki?

Son düzenleme:
selam kasim2014anneleri.ben ankarada yaşıyorum öğretmenim hamile olduğumu bugün kan testinde öğrendim beta hcg 45 çıktı.progesteron 20.ilk gebeligimde progesteron düşüktü 3ay iğne olmuştum.oglumu sağlıklı şekilde dünyaya getirdim Rabbim bu bebeğimi de sağlıkla kucağıma almayı nasip eder inşallah.sağlıklı bit gebelikmi diye 2gün sonra beta hcg bakılacak.burada güzel paylasimlarimiz olacak inşallah Allah herkese kolay bir hamilelik ve güzel bir doğum nasip etsin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canim hayırlı olsun aramıza hoş geldin.
Boş gebelik nasıl belli oluyor acaba? Nasıl anlaşılıyor? Ben kafayı yemek üzereyim ciddi şüphelerim var da:'(

Çok teşekkürler hayırlısı olsun bakalım. Ah sormayın o sıralar durumlar belli olana kadar ne kadar üzüldüm İlk başta hamileyim diye çok sevindim beta hcg güzel artıyordu, 6 haftalık oldum doktor kalp atışını görmek için çağırdı ama baktı yok. Belki geç döllenmedir dedi 1 hafta sonra tekrar gel dedi ama ben tabi bu sırada başka doktorada gittim o da kalp atışını göremedi. 7 haftalıkken gittim yine yok , doktor kesin görmemiz lazımdı artık dedi ama doktor beni çok üzgün gördüğü için 2-3 gün daha bekleyelim tekrar bakalım yine yoksa kürtaj dedi. Ben 7+4 olmuştum hafif kanama oldu ve doktoru aradım hemen gel dedi ve kürtaj yaptı. Sizin durumunuz nedir ? Ama üzülmeyin sakın ne olursa olsun. Çünkü doktor sağlıksız olacak bebek oluşmuyor, bence şanslısın dedi.

Son düzenleme:
Onca olumsuz şeyin arasında unutmuşum sol tarafta da miyim varmış ama şimdilik çok küçük dedi

Bence sakin olmaya çalış canım ,benim tanıdık arkadaşım var çikolata kisti varken gebelik yaşadı ayrıca bir tanesi de hamileyken kist ameliyatı oldu.Bence olumsuz yönlere fazla takılma.Bizim durumumuzu doktorlar değil zaman gösterecek canım.

Canim senin imzanda 6. Hafta yaziyor yani aha 5 haftalik filan heralde. Doktor niye bu kadar strese soktu yok 11 gunde 7mm ilk yaptirdigin kac mm'di. Ben kendimi sat'a gore 5+4.saniyodum ama gec yumurtladigimdan eminim doktorda olctu tam 5+1lik kese buldu ve boyutu 6.1mmdi. Moralini bozma benimki bana kucuk geldi ama normal dedi doktor. Benim dusuklerim var yinede korkuyorum ama en kotusu olacaksa bile sagliksiz oldugu icin vucut reddediyor. Boyutlara takilma. Tahmin ettigin yumurtama tarihine simdiyi say ustune 2 hafta ekle. Kese boyutu icinde 4 hafta + (kese boyutu) atiyom 4 hafta 11mm ise o kese 5+4 oluyormus oyle okudum ama herkeste degisebiliyor canim uzme kendnni

Benim durum şu sırasıyla kese ölçümleri
6 Mart 3,9 mm
10 Mart 7,9 mm
17 Mart 11 mm (ve bugün Dr. A gittiğimde kese küçük diyip kalp atisina bakmadı bile)
1 hafta sonraya çağırdı. Benim korkum kese çok yavaş buyuyo((

13 Şubat son birlikteliğim anca tek bildiğim o yumurtlama ilgili en ufak bi fikrim yok.cunku ondan önceki ay çok geç çatladi yumurtam.bugun kaç hastalığı bilmiyorum ama 11 olctu.keske her şey iyi olsun normal olsun da varsın geç döllenme falan olsun

Son düzenleme:

Kese boyutlarını hatırlayamıyorum ama doktor bana kese çok küçük diyordu sanki benim 7 haftalıkken 11 mm gibi bir şeydi. Yolg sac kesesi oluşmuştu ama. Dediğim gibi dua edip Allah'tan hayırlısını isteyin, zaten her şey olacağına varıyor. Sağlıklı olacaksa olsun inşallah.

Ah canım keşke ya keşke. Farkında değildim ama meğer ne çabuk alışmışim gebeligeşimdi sonlandı veya aksi bir durum ihtimali beni bitirdi (

Inşallah Rabbim hayırlısıni verir.cok çabuk sevinmisim fazla acele etmişim. Keşke eşimin ailesi doymamış olsaydı. Nasip ya

slm kızlar. belirsizlikler için sakın moralinizi bozmayın.yok kesem küçük, yok haftam tutmuyo, yok belirtim yok diye kendinizi yiyip bitirmeyin. bence netten de çok araştırma yapmayın. bilgi çöplüğünden başka bişey değil çünkü. hangi sitede doğru bilgiler yazıyo bilemeyiz. sakin sakin stressiz zamanın geçmesini bekleyin bence. yaptıgınız stres hem size hem bebeğinize zararlı. güzel şeyler nasıl allahtansa olumsuzluklarda allahtan. rebbim hepimize sağlıklı hayırlı bebekler nasip etsin inşallah. ama olmazsa da Allahın bi bildiği vardır deyip Ona sığınmak lazım. yoksa çok üzülür kendimizi harap ederiz. inşallah hepimiz en kısa zamanda güzel haberler vericez burdan. bende cumatresiyi bekliyorum kalp atışları için inşallah...

Çok güzel yazmışsın canım. Söylediğin gibi eve geldiğimden beri bi o site bi bu site bakınıp duruyorum.hepsi birbirinden alakasız ve pek çoğu olumsuz şeyler buldum kendime dair.moralimi de alt üst ettim.akisina bırakmam napalım nasibimde yoksa sizlere hayırlı sağlıklı gebelikler dileyip aranızda ayrılacam. Ama yok eğer nasibimde varsa Rabbime Şükredicem ve yoluma devam edicem insallah

Son düzenleme:
gebelıgın ılk 3 ayı en zoru ilk cocugumdada öyleydı hep bır beklentı var keseydı kalp atışıydı fln 4.aylarda hiç olmazsa kıpırdamaya başlıyor hareketlerınden az cok anlıyosun ıyı olduğunu gercı ozamanda bir kıpırdamadımı allah noldu niye kıpırdamadı diyoruz dogurana kadar rahat yok anlasılan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…