Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Neden sancın varken suni verdiler merak ettim. ? Bende normal doğum çok istiyorum ama bu suni sancı olayı biraz karışık sanki sezaryena almak için mecbur bırakmak gibi
Tabi bunda Sandalyenin kumaş olması pek iyi olmayabilir. Benim deri olduğundan yemek vs.dökülse bile sil gitsin.
Yan yatış yastıklarının en büyük faydası kusma anında geri kaçmaması. Genelde çocukları hep yan yatırın, sırt üstü boğulma yaşanabilir derler. Yan yatan bir bebiş dönemsin diye yastıklarla destekliyorsun. Ben aldım. Ablam da kullanmıştı. Faydalı bence.Bana da ilk sene hiç yorgan örtülmüyor dedi çevremdekiler. Battaniye örtücem ama bir yandan da üşümez mi ki yavrucuk diye düşünüyorum, çünkü ben kışın Ankara'da bu koca dana halimle yün yorgan örtüyorum üstüme ısınmak için -evimiz çok sıcak olduğu halde :)
Bu arada yastıktan konu açılmışken, yan yatış yastığı alıcak mısınız arkadaşlar?
Carputi çalışamaz raporuyla ilgili bilgin var mı acaba? Doktorum Sat a göre tam 32. Haftanda salı günü gel dedi.Bende 31+4 te Cumartesi günü gitsem bi sorun olur mu acaba? Şimdi salı günü gidersem onun için izin alma durumu olucak.
BAna 32+2 de gel dedi. Önce verirsem araya bayram giriyor senin kaybın olacak. Ben raporu verdiğim tarihten itibaremn 5 haftalık süren var dedi. O yüzden bayram biter bitmez gel dedi. O zaman da 32+2 oluyorum inş allah bir problem çıkmaz.Dr un niye oyle dediki bisey olmaz zaten 32. Haftanin icindesin bende 31+5 de aldim..
Ben duymuştum canım. Akrabımıza doktoru söylemiş ama arkadaşların dediği gibi içeri sokarak önermemiş. Sadece vajina çevresine ve vajina makat arasındaki bölgeye uygulamak gerekiyormuş. Yumuşatıp esnemeyi kolaylaştırıyormuş. Arkadaşım son 1 ay sürekli yaptı. Yalnız sancı ile gidip açılma olmayınca hiç mecburi sezeryan oldu. O yüzden etkili mi değil mi düşünüyorum açıkçası.Kızlar az önce forumda normal doğum ile ilgili tavsiyeler diye bir başlık vardı, okudum biraz. Son 1 ay kala zeytinyağı ile masajın çok işe yaradığını söylemişler, bir de hurma yemenin. Bunları daha önce duyan var mı?
hehe bulurum bennnn..
bana yeter ki bulamadım diyin
http://urun.gittigidiyor.com/bebek-...mama-sandalyesi-124746521#product-information
Valla öyle canım tosunlarımızı kucağımıza almaya az kaldıRose dogumlarimiz yaklasiyor arkadasim
hazirliklar hic bitmiyor bende simdi taze
fasulye patlican koycam buzluga izne cikmabniyi olmus evde olmak guzel aksamlarida yuruyuse cik ama..
Canım mama sandalyeleri 3-4 yaşına kadar kullanılabiliyor.benimde mutfak sandalyesinin kumaşları çıkabiliyo yıkanabiliyo yani..
ya mama sandalyeleri çok pahalı benim gördüklerim..ve bi yaştan sonra oturtamazsın ki onlara...
Bu kumaş mama sandalyesinde çocuk nasıl yemek yiyor önünde destek yok masaya mı yaklaştırıyorsun öyle ise çocuğun boyu ile masa tutmaz birbirine nasıl olcak canım??
Şip şaksın sen valla bu konularda, hemen buluyorsun maşallah. Adı da kumaş mama sandalyesiymiş. Incecik kumaş değil, şu bebeğin ağ kısmına denk gelen yer bebek bezi kalınlığında pofuduk, bebeği sıkı tutuyo yani. Senin ikizler için de çok kullanışlı. Mama sandalyeleri 150 civarı. Bu ürün 25 tl gibi bişey. Tamamdır bunu da hallettik inşallah![]()
Canım mama sandalyeleri 3-4 yaşına kadar kullanılabiliyor.
cnm ben sezeryanla doğum yaptım ama sancımı da dibine kadar çektim. bence bunun çok tarifi yok. kimilerine beline vurur diyo ama benim benlim hiç ağrımadı. çoğunlukla kasıklaırm çok çektirdi bana. ve bacaklarımın ön kısmına vuruyodu dizime kadar. ama en fazla kasık bölgemde vardı. her sancı geldiğinde tüm karnım taş gibi oluyodu hatta elle bile hissediliyodu. herkesin adet sancısı da farklıdır ama benim ki adet sancısının baya fazlası gibiydi. kendi sancın olunca idare ediyo insan da suni olunca aralık yok. yani bende öyleyddi. aralıksız şiddetlşenen ve şiddeti azıcık azalan bi sancı düşün. suni öyle hiç kesilmiyo. ama kendi sancın en sona kadar yükseliyo sonra inişe geçiyo. normal doğum yapıcak arkadaşlarım umarım suni sancısız tamamen normal kendi sancılarıyla doğururlar. ama hep söylüyorum adımıza hangisi daha hayırlıysa o şeklide sağlıkla kolaylıkla gerçekleşsin doğumlarımız...kızlar doğum sancısının neye benzedıgını sordum ama cvp veren olmadıdeneyımlı anneler var sanırım aramızda
Bende çevremden gördüğüm kadarıyla çocuklar seviyor arkadaşımın çocuğu 2 yaşında kullanıyor hatta onsuz da bişey yemiyor ben ilk 1 sene için almayı düşünüyorum sonra bebeğime kalmış bişey isterse oturur :)
Doğru canım kullanılıyor ama çocuklar oturmuyoki. Benim arkadaşların çocuğuna bakıyorum, inanır mısın oturtamıyolar. Bir de 2 yaşından sonra bence bizimle aynı masaya sandalyeye oturmaya alışsın. Kendi yemeğe çalışsın. Bir de çok yer kaplıyor mama sandalyeleri. Arkadaşımın kızı 1,5 yaşında 1 kez bile oturtamadım diyor. Gerçi bu durum çocuktan çocuğa değişir de şimdiki nesil hareketli, çocukları zaptetmek çok zor. Allah yardımcımız olsun..
Bu arada kızlar arkadaşımın yanında 1 tane alt açma, 2 tane penye battaniye vardı. Ikisi de yetmedi. Hastane de herşey çok çabuk kirleniyor gördüğüm kadarıyla. Bugün eşi gidip 1 tane daha alt açma ve battaniye aldı. Alt açmayı bebiş ıslatmış, bezden nasıl sızdı dedim, onlarda anlamamış. Bezide primaydı. Bana mutlaka alt açma 2 tane, penye battaniye de 3 tane al yanına dedi. Bilginiz olsun.
Dünkü arkadaşımın kızı 11 aylık olduğu için kendi yedirdi. Bide önlük taktı boynuna. Ama biraz daha büyüyüp bizimle aynı masaya oturunca, dediğin gibi masaya yaklaştırılır. Biraz masaya da bağlı canım, ama olur bence ya..Bu kumaş mama sandalyesinde çocuk nasıl yemek yiyor önünde destek yok masaya mı yaklaştırıyorsun öyle ise çocuğun boyu ile masa tutmaz birbirine nasıl olcak canım??
Boy olarak tutma gibi bebeğin boyu küçük altına bişey koyup yükseltmek lazım oda olmaz Yada tekrardan boyuna göre masa almak lazım :)Dünkü arkadaşımın kızı 11 aylık olduğu için kendi yedirdi. Bide önlük taktı boynuna. Ama biraz daha büyüyüp bizimle aynı masaya oturunca, dediğin gibi masaya yaklaştırılır. Biraz masaya da bağlı canım, ama olur bence ya..
hayırlı olsun canım arakdaşının bebeği. darısı başımıza inşallah hayırlısıyla. can bebe, dalin ve baby&me nin tek kullanımlık alt açma örtüleri var. ben kızımda hep onlardan kullandım. kirlenene kadar kullanıp kirlenince atıyordum. alt açma örtüsü hiç almadım şimdi de almıcam. surekli masraf olur dıyorsanız hastane için en azından alabilirsiniz 1 pakette 8-10 tane oluyor.
oğlu olacak anneler bugun bır arkadaşım bana soyle bır tavsıye de bulundu. benim kızım altı açıkken hiç yapmazdı onda hıc boyle sorun yaşamadım ama erkek cocuk malum :) yukarı doğru da yaptıgı ıcın battaniye koltuk heryer batıyor dedi. küçük küçük havlu bezler al dedi bol bol. cocugu bezlerken üzerine koyarsın en azından tutar biraz. mantıklı geldi bana paylaşmak istedim :))
Zeyyy sakın dokunma canım tırmalarsa ası olman gerekir ilisme süt ver ama dokunmakızlar yaaaa balkonun altında yavru bir kedi miyavlama da denemez viyaklayıp duruyo dünde duymuştum aşağı indim süt vermeye ortadan kayboldu...
şimdide sesi geliyo...eğer bulursam alsam balkona bir kutuya koysam yarında eşimle veterinere götürüp aşılarını yaptırsam bana bir zararı olur mu acaba??
ya hamile olmasan bir saniye düşünmiycem de bebeklerimi etkiler mi acaba??
daha önce kedi köpek beslemişliğim var bir alerjim falan olduğunu sanmıyorum ne yapsam??
sesi de kesildi şimdi gerçi ama sesi gelince içim acıyo![]()
Canım zeytin yağını bilmem ama hurmanın gebelikte yenmesinin tehlikeli olduğunu biliyorum doğuma yakın yenilebilir ama gebede düsüğe neden oluyor ramazanda yemek için yalvardım ama esim asla yedirmedi sakıncalıymıs.hurmayı biliyorum doğumu kolaylaştırıyomuş diye..
gerçi ben hamile kaldığımdan beri her gün yemeye çalışıyorum çok rahatlatıyo sancılarımı..
doğuma yakın yiyince de doğumu kolaylaştırıyomuş..
zeytinyağıyla masaj nereye yapılcak canım karına mı onu duymadım hiç...
Kesinlikle mantıklı. Yeğenimde birebir yaşadım. İlk yeğenim kızdı o yüzden tecrübeliyim alt açmaya nasılsa diye rahat bir şekilde 2. yeğenim erkek olan Eren'imi aldım önüme başladım işlem ama açar açmaz o benden hızlı çıktıhayırlı olsun canım arakdaşının bebeği. darısı başımıza inşallah hayırlısıyla. can bebe, dalin ve baby&me nin tek kullanımlık alt açma örtüleri var. ben kızımda hep onlardan kullandım. kirlenene kadar kullanıp kirlenince atıyordum. alt açma örtüsü hiç almadım şimdi de almıcam. surekli masraf olur dıyorsanız hastane için en azından alabilirsiniz 1 pakette 8-10 tane oluyor.
oğlu olacak anneler bugun bır arkadaşım bana soyle bır tavsıye de bulundu. benim kızım altı açıkken hiç yapmazdı onda hıc boyle sorun yaşamadım ama erkek cocuk malum :) yukarı doğru da yaptıgı ıcın battaniye koltuk heryer batıyor dedi. küçük küçük havlu bezler al dedi bol bol. cocugu bezlerken üzerine koyarsın en azından tutar biraz. mantıklı geldi bana paylaşmak istedim :))
hayırlı olsun canım arakdaşının bebeği. darısı başımıza inşallah hayırlısıyla. can bebe, dalin ve baby&me nin tek kullanımlık alt açma örtüleri var. ben kızımda hep onlardan kullandım. kirlenene kadar kullanıp kirlenince atıyordum. alt açma örtüsü hiç almadım şimdi de almıcam. surekli masraf olur dıyorsanız hastane için en azından alabilirsiniz 1 pakette 8-10 tane oluyor.
Kızlar pipi pedi diye birsey var duydunuz mu bilmiyorum erkek bebekler için altını açınca pipisinin üstüne konuluyor.Bende bilmiyordum oğlu olan bir arkadasımda fazla varmıs bana da getirdi saolsun.Âmin canım inşallah darısı bizlerin başına. Evet bunu çok kişiden duydum, erkek bebekler her an heryeri batırabiliyomuş. Havlu bezleri hiç duymamıştım. Bulunduralım o zaman..