tansıyonunmu dusuyor acaba:44::44::44::44::44::44:
hayır benim anlamadığım acaba bende mi sorun var ben bir kere gittim bu hamileliğimde doktora ne kese ölçümü ile ilgili bir şey dendi ne de bakıldı. doktor 27 sinde gel bakalım başlamış mı kalp atışları dedi ve transvajinal (vajinal ultrason) verdi. yapmayın arkadaşlar yok kesem şu mm yok içi boş deniyor. bir doktor ne dediyse onla devam edin al bak kafan karıştı işte. zaten oluşucaksa 1 gün içinde bile oluşur bebek. ama bu senin gittiğin doktorlardan hiç birşey olmaz onu söyleyeyim. hemen alıcaz derse o para amaçlı bir doktorluktur. ama oysaki takip önerilmesi lazım hemen. benim 2 kere başıma geldi bu ama hiç birinde alıcaz denmedi. evet sağlıksızdılar düştüler. ama hiç bir zaman kese şu mm denmedi bana normal gayet güzel denip yollandım eve. evet gayette normaldi. demekki nasibimde yokmuş. yaşıyacağım varmış.
ama içimdeki umut hiç bitmemişti. bunda da öyle. seninde bitmesin ve kafan karışmasın bak kendi doktorum ağzıyla söylemişti zamanında. bir kadının 3 aylıktı kalp atışı alındı ve bebek görüldü diye. demek ki bunlara çok örnek vardır eminim. yine tekrar ediyorum beklersen senin iyiliğine olur. en az 1 buçuk 2 hafta bekle derim.
al işte yine bir doktor faciası. neye göre kürtaj verdi canım. ve kaç haftalıksın. hemen bebek görünmeyince kürtaj öneren doktordan uzaklaş. ben 7. haftamdayım 27 sinde gidip nasip olursa görücez daha önce bakılmadı karından bakıldı okadar. ve 6 haftalıktım karından kese gözüktüğünde
ya kızlar bugün şeytan dürttü 2 dr.a birden gideyim dedim
2 ayrı özel hastaneye gittim.saat 9 buçukta dr. cihazı direk tuttu keseyi ölçmedi ama bir hafta öncesine göre büyümüş hatta bak çok belli olmasa da embiriyo oluşmaya başlamış 5-6 haftalık görünüyor 1 hafta sonra kalbi duyarız dedi.kan verdim
sonra saat 11 de diğer özel hastaneye gittim.daha önceki kese ölçümlerimi söyledinm çok az ve yavaş büyüyor bu anormal dedi baktı baktı ne kalp atışı olabilir ne yok sac ne embriyo hiçbişey yok dedi.ben alttan bakın lütfen dedim alttan baktı hiçbişey yok bu büyüklükte kese nasıl boş olabilir almamız lazım ama kestirip atmış olmayalım mucize bekleyelim bi haftaya bişey görmezsek haftaya salı alalım dedi
ne yapıyım sizde bakın lütfen???
Kızlar merhaba herkese,
Bende bugün gittim doktora 10 gün sonra gel bakalım dedi daha çok yeni olduğu için görülmeyebilirmiş.Alttanda bakmıcağını tehlikeli olduğunu söyledi hevesim kursağımda kaldı yaniifolikasite başlattı günlük tek sefer 5 mg
Bu arada SAT a göre 5+2 ama benim yumurtlama günü hesabıma göre 4 haftalık olması lazım daha çok küçük sanırım ondan gözükmeyecekti ki doktor öyle dedi...
kan ve hormon tahlillerini 1 ay önce yaptırmıştım ama hamilelik düşünmediğimden bilmeden yaptırdım onların sonuçlarıda temiz çıktı..ama 2 gündür çok açık pembe akıntım geliyor arada bu normal mi sizce?? doktora sorduğumda bu tek başına birşey ifade etmez norma dedi :26: birde günde 3-5 kere kasıklarımda ince ince ağrı oluyor sanki adet olucakmışım gibi sonra geçiyor.Mide bulantısı yok henüz ama iştahım kapandı hatta bugün tartıldım kg vermişim,umarım bebeğimi görebilirim 10 gün sonra ne olur dua edin benim için de kızlarr((
Yeni gelen arkadaşlarda olmuş hepinizin gözü aydın olsun..
Ben de uzun zamandır giremiyorum. Benimde başımdan birsürü şey geçti anlatmak bugüne nasip oldu.. Öncelikle qborg sana çok üzüldüm arkadaşşım. Rabbim herşeyin hayırlısını versin. İnş önümüzdeki aylar sana çok daha güzel ve sağlıklı bebişler nasip eder ..
Benimde ikizler kendi arasında bölünerek üçüz oldular. Şuan 7 - 7,5 haftalık üçüde. ve hepsinin kalp atışlarını duyduk. Mucize gibi bir olay nadir rastlanan bir durum dedi. iki kese var biri kendi arasında tekrar bölündü ve tek kesede iki tane bir kesede bir taneler. Riskli ve zor bir gebelik dedi doktor. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun...
benim adete göre 8. hafta ama geç döllenme olmuş demişti doktor bu 3. gidişim ilk gidişimde geç döllenmiş ufak henüz dedi bebekler 3z dedi. kaç hafta dedim 5 dedi. geçen hafta bebeklerin sesi duyulmadı dedim kaç hafta geçen 5 demiştiniz daha 5 galiba yanlış tahmin ettik duyulması lazımdı dedi çıktı.
bu hafta gittik ses duyulmadı bebekler görünmedi 3 kesede boş maalesef görmem lazımdı kürtaj dedi. dedim Allajh'tan ümit kesilmez beklim belki 3tane geç oluşurlar sen bilirsin ama oluşmaz için rahat etsin dedi çıktıbirde Kapalı bir doktor diye Allah'tan korkar diye güvenip gittim
arkadaşlar merhaba bugün keseyi gördük çok sevindimmm :) 3 hafta sonra kalp atışlarını dinlemeye çağırdı doktor çok heyecanlıyım içinde bişi büyüyor :)
canım uzan dinlen sakın iş yapma..kese adet olman gereken tarihten 10 gün sonrasında görünmesi lazım ama görünmüyorsa 1 hafta daha beklemelisin belki geç döllenme olmuştur diye...güzel şeyler düşün canını sıkma..
Aynısını ben yaşıyorum canım olabilirmiş ama beni yine de tedirgin ediyor, kötü düşünmeyelim umarım herşey yolunda gider...ama dr banada dedi eğer çok durulmayacak sancın ve kanaman olursa risk var o zaman ara gel dedi..
Arkadaşlar kalp atışını 6.hafta başında duymak şart mı ? Benim doktorum öyle diyor çünkü 6. haftada duymamız lazım diyor. Çok endişeyle bekliyorum, bir kere boş gebelik yaşadım psikolojimi baya etkiledi. Şu an 4+4 haftalık hamileyim.
Canim bi onceki arkadasa da dedigim gibi doktorlar iyi guzel yardimcilar ama bazilari cok karamsar. senin 3uz bebegin var 3ununde bos gebelik olmasi bence cok garip. Bence daha erken oldugu icin ultrasonda bebekler gorunmedi. hadi bi tanesi attim en fazla 2 tanesi bos gebelik olsun ama bu bile dusuk bi olasilik. Dinleme sakin doktoru bekle. Yumurtlama takibi yapiyormuydun? Belkide cok gec yumurtladin ve haliyle gec dollendi. ben 5+1de gittim daha sirf kese gordum doktor en az 7. haftaya kadar beklemek lazim bebekleri gormek icin dedi. Allahim insallah evlatlarini sana bagislasin canim. Ben 3unun birden bos gebelik olabilecegine pek anlam veremiyorum
ayyy canım valla böye yazılar okudukça bana umut ışığı doğuyor demin bir siteden daha gördüm 10-11 . haftaya kadar duyulamayan durumlar da olur yazıyordu.burda herkese sevşncini paylaştıkça ben de bana nasip olacak sanıyordum hemenhayır benim anlamadığım acaba bende mi sorun var ben bir kere gittim bu hamileliğimde doktora ne kese ölçümü ile ilgili bir şey dendi ne de bakıldı. doktor 27 sinde gel bakalım başlamış mı kalp atışları dedi ve transvajinal (vajinal ultrason) verdi. yapmayın arkadaşlar yok kesem şu mm yok içi boş deniyor. bir doktor ne dediyse onla devam edin al bak kafan karıştı işte. zaten oluşucaksa 1 gün içinde bile oluşur bebek. ama bu senin gittiğin doktorlardan hiç birşey olmaz onu söyleyeyim. hemen alıcaz derse o para amaçlı bir doktorluktur. ama oysaki takip önerilmesi lazım hemen. benim 2 kere başıma geldi bu ama hiç birinde alıcaz denmedi. evet sağlıksızdılar düştüler. ama hiç bir zaman kese şu mm denmedi bana normal gayet güzel denip yollandım eve. evet gayette normaldi. demekki nasibimde yokmuş. yaşıyacağım varmış.
ama içimdeki umut hiç bitmemişti. bunda da öyle. seninde bitmesin ve kafan karışmasın bak kendi doktorum ağzıyla söylemişti zamanında. bir kadının 3 aylıktı kalp atışı alındı ve bebek görüldü diye. demek ki bunlara çok örnek vardır eminim. yine tekrar ediyorum beklersen senin iyiliğine olur. en az 1 buçuk 2 hafta bekle derim.
benim de bugün 5-6 hafta gibi gözüküyor dedial işte yine bir doktor faciası. neye göre kürtaj verdi canım. ve kaç haftalıksın. hemen bebek görünmeyince kürtaj öneren doktordan uzaklaş. ben 7. haftamdayım 27 sinde gidip nasip olursa görücez daha önce bakılmadı karından bakıldı okadar. ve 6 haftalıktım karından kese gözüktüğünde
Hay Allah... İkinci doktora gitmeseydiniz aklınız karışmayacaktı sanırım
Bence beklemek ve bir süre sonra kendi doktorunuza tekrar muayene olmak en mantıklısı. Bu ilk haftalarda gelişim çok düzenli olmayabiliyor, bazı bebekler sonradan açılıyor tabiri caizse, yakalıyorlar normal haftalık gelişimlerini. Çok okuduk böyle arkadaşların öykülerini.
Sakin olmaya çalışın olur mu? Çok zor biliyorum ama azıcık sabredin, inşallah kendi doktorunuzdan hayırlı haberler alıcaksınız. İçinizi karartmayın, bebeğiniz de olumsuz etkilenmesin.
Bizim dualarımız da sizinle.
ohhh yarasınnben süt degilde mız yidimfolik asit aldım çünkümm
bence bı tansıyon takıbı yapbilmiyorumki çok halsiz hissediyorum zaten baş dönmem de çok var 1 haftadır...
merhabalar arkadaşlar
herkese sağlıklı huzurlu güzel bir gebelik dilerim.
benim bat çarşamba. ama ben sabırsız davrandım idrar testi yaptım sabah. ikinci çizgim silik de olsa hemen çıktı. inşallah gebeyimdir..
gebeysem eğer sata göre aralıkta doğum görünüyor. ancak bu ikinci gebeliğim olacak. oğlum sezaryanla doğduğu için dr gününü beklemeden kasımda yapar sanırım.
karamelim24 ben de seninle aynı durumdayım, henüz doktora gitmedim, arkadaşların belirtilerini takip ediyorum, şimdilik çok bi belirti yok:)
5+6 da hem keseyi gördük hem de kalp atışını duydukşuan da 8+1 günlük gebeyim
amin cnm inşaallah sağlıkla hepimiz kucağımıza alırız...
ay hadi inşallah senin de güzel haberlerini duyarız inşallahh
kızlar ben de çalışıyorum, işim oturarak ama yine de belim çok ağrıyor, daha keseyi görmeye gitmedik..çok tedirgin oluyorum..rapor mu alsam diye...tedaviyle olduğu için midir nedir çok kasıyorum kendimi bir şey olcak diye...çalışan var mı aranızda...biraz beni rahatlatın kızlar yaa(
ayyy canım valla böye yazılar okudukça bana umut ışığı doğuyor demin bir siteden daha gördüm 10-11 . haftaya kadar duyulamayan durumlar da olur yazıyordu.burda herkese sevşncini paylaştıkça ben de bana nasip olacak sanıyordum hemen
benim de bugün 5-6 hafta gibi gözüküyor dedi
haklısın canım güya daha net sınuç alayım derken eldeki sonuçtan oluyordum
şu bir saattir kafamı topladım döktüm düşündüm.öncelikle Allah hepinizden bin kere razı olsun Allah bebişlerinizi size bağışlasın.her sıkıntımı paylaşıp mana moral vermeniz bana çok büyük güç veriyor.
veee karar verdim.umudumu asla yitirmicem biliyorum her şey güzel olacak yavrucuğum haftaya pazartesi ilk babasıyla birlikte görmemi istedi o yüzden bana kendini göstermedi biliyorum.güçlüyüm inanıyorum Rabbim kollarımı boş koymayacak,tam ümidi kestiğim an ve her şeyin bittiğini düşündüğüm çok berbat bi günde geldi miniğimin haberi o yüzden biliyorum ki Rabbim bana tamamını nasip edecek inşallah
hayır yani tuttrumuş 6.haftada duyulur ya dedim geç döllenme dediniz öyle bile olsa 6dasın daha bebekler oluşmamış dedi çıktı boş olabilir derdim o değil ama yani tavrı sinir etti bi teselli eder insan direkt kürtaj dedi ne kadar ücret dedik 1500 tl dedi gözleri parladı resmen gıcık oldum en çok tavrına üzüldüm Rabbim hayırlısını versin inşallah hadi 2si boş hepsi dolmaz yada dolmayacak az bekeleyelim diyorum sen bilirsin için rahat etsin ama maalesef olmaz diyor uyuz kadın Rabbim inş.bebeklerimi bağışlar ilk hamileliğim inş. sağlıkla duyarız haftaya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?