aaa ne güzelmiş bilseydim bende alırdımEki Görüntüle 1712465
Canım ben bunun mavisini almıştım işte buydu...
Kızlar bizimki kalktığında biberonda formul süt veriyorum sabah yedide kalkıyor.sonra on gibi kahvaltı.bazen gündüz yemek az yiyor bende yine formül mama veriyorum.
Hatamı yapıyorum.biz bu arada mqmayla buyuduk anne sütü bir ay aldı sadece.
Günlük yemek yemezse vermelimiyim yoksa beklemelimiyim bilemedim.
Bcuma günü aşısı var.ddetaylı sormam lzmmm
aaa ne güzelmiş bilseydim bende alırdım
Banada Lazım bacım ama şöyle uygun bişey olsun çok Pahalı bişey alamam valla
bizde almadik hala onerilere acigiz alanlar vardi sanki ama hatirlamiyorum kim ne aldi memnunmu
Yani formül mamayı bıraktın artık vermiyormusun onun yerine sütt.Canım benim oğlum da 3 ay emdi bıraktı biz de mamayla büyüdük..
Bu yüzden doktorumuz 4. aydan sonra ufak ufak ek gıdaya başlatmıştı şükür şu an hiçbir sorunumuz yok her şeyi güzel yiyor..
Bizim düzen şöyle canım..
4-5 gündür gece yemesini bıraktı şükür ama sabah 6 gibi acıkıyor..
Sabah 06:00 gibi inek sütü ya da çocuk sütü veriyorum 180-200 ml bir tane bebe bisküvisiyle..
09:00 - 10:00 arası kahvaltısını yapıyor.. (Peynir,yumurta,tereyağı,pekmez,süt,bazen ekmek ya da bisküvi)
Sonra uyuyor biraz..
12:30 - 13:30 arası öğlen mutlaka sıvı bir öğün vermeye çalışıyorum çorba içiyor dolu bir kase (et ya da tavuk suyuyla yapmaya gayret ediyorum değişiyor şehriye,tarhana,mercimek,yayla çorbası vs..)
15:00 - 15:30 arası meyveli yoğurdunu yiyor (kendim mayalıyorum)..
Sonra yine biraz uyuyor..
18:00 - 18:30 gibi evde yaptığım yemeğimden ne varsa onu yediriyorum..(etli karnabahar, tavuklu patates, kıymalı pırasa, dolma vs vs..) Ya da pilav makarna ne varsa yani mesela pilavla sulu yemeğimden karıştırıyorum..
20:00 - 21:00 arası da uykuya geçiş saatleri..
Yatmadan önce yine 200 ml yaklaşık sütle bisküvi veriyorum ya da arı mama yapıyorum arada bir yediriyorum..
Mışıl mışıl uyuyor..
Ben o zamanlar aldığım şeyleri atıyordum canım demekki görmemişsin..
Artık ikinci bebişe alırsın : )
Benim oğlum erken emekledi ama yürümesi geç oldu.baktık yürümüyor ona yol göstrmek amaçlı eşimle karşılıklı geçerek kısa mesafede sevdiği oyuncaklarını göstererek yürüme alıştrmaları yaptık ve başarılı olduk.mesafeye gün geçtikçe genişlettik.istersen sizde deneyin .kayınvalidede beline kuşak bağla yürüt demişti eskiden onlar öle yaparmış.Kızlar yürümeyen tek yavru benim oğlum mu acaba merak ettim :) dün 13 aylık olduk biz emeklemeye gec basladık anca ayaga kalktık işte. Yürümüyor ama her deliğe gırıyor emekleyerek işini görüyor o yuzden de sanırım yurume gibi bir cabası yok :)
Bizdede aynı sıkıntı var biberonu çevirip döküyor ayrıca yere sürüp akmasını sağlıyor gözden kaçırırsam tekrar ağzına alıyor bende damlatmayan suluk arıyorum yengem chicco almıştı ondada akıtma oluyordu nette bunu gördüm ama etrafımda satıcı olmadığı için bakamadımHanımlar biz suyu biberondan içiyoruz ama oyun oynuyor yerlere döküyor.alıştırma bardağı aldım iki tane farklı model ama onlarlada dökülüyor.kullanan varmı içinizde ve tavsiye verebileceğiniz.
1 Yaşından 2 yaşına Kadar %70 ek gıda %30 mama veya anne sütü olarak devam edilirsin yaman hala günde 3-4 biberon mama içiyor çünkü yemekleri az yiyorKızlar bizimki kalktığında biberonda formul süt veriyorum sabah yedide kalkıyor.sonra on gibi kahvaltı.bazen gündüz yemek az yiyor bende yine formül mama veriyorum.
Hatamı yapıyorum.biz bu arada mqmayla buyuduk anne sütü bir ay aldı sadece.
Günlük yemek yemezse vermelimiyim yoksa beklemelimiyim bilemedim.
Bcuma günü aşısı var.ddetaylı sormam lzmmm
Ben böyle pipetlide aldım.fazla çekip üstünü ıslatıyo ve oda akıyor.avent için iyi diyorlar ama bilemedimm.HAMSTER .!.:Bizdede aynı sıkıntı var biberonu çevirip döküyor ayrıca yere sürüp akmasını sağlıyor gözden kaçırırsam tekrar ağzına alıyor bende damlatmayan suluk arıyorum yengem chicco almıştı ondada akıtma oluyordu nette bunu gördüm ama etrafımda satıcı olmadığı için bakamadım Eki Görüntüle 1712870
kizim 20 ekim doğumlu yürümuyor hala canim hic sikinti yapmiyorum ben denemeler yapiyor ama iki adimdan sonra düşüyor hep zamani vardir elbet ömür boyu yuruyecekler zaten insallah :) kizimin alerjisi olup hic kalsiyum alamadigindan kemikleri zayiftir ondan yuruyemiyordur diyeni bile duydum cok üzüldüm.. Hep cevrenin etkisi ilk sorulari simdi yürüyor mu? ve dedigin gibi 1yasini gecti ama hala minicik bebek gibi yürüdüğünü gormedigimden oyle hissediyorum sanirim..
yaa ne guzel boynuna sarilip mi.. Bu guzel anlarin da tadini cikar bosver canim bir daha ne zaman boyle minik olacaklar.. Kizim cok rahatına düşkün yanimda uyudugu cok nadirdir hele bana sarilarak uyumasi.. Ne güzel bir duygudur heyecanla beraber sarilip uyuyacagimiz günü bekliyorum yani aralarda kacamak hep degil :)
Pes etmek yokbizdede ayni biraksam surekli memede uyuyacak s emmesede yatakta oturuyor gecende vermiyim dedim rahat bisaat oturdu kalkip kalkip ayaga ustumuze atiyor kendini dondu dolasti baktim uyuyacagi yok pes ettim yine verdim.s
ayy canım boynunamı sarılıyo
dörtgözle bekliyorum bana sarılıp yatmasını
bana yaslanıyo elini ayağını üzerime atıyo ama bilinçli bi şekilde sarılmasını istiyorum inşallah
İkincimi aman Allahim Allah buna saglik sihhat versin ikinciyi yapamiycam benCanım benim oğlum da 3 ay emdi bıraktı biz de mamayla büyüdük..
Bu yüzden doktorumuz 4. aydan sonra ufak ufak ek gıdaya başlatmıştı şükür şu an hiçbir sorunumuz yok her şeyi güzel yiyor..
Bizim düzen şöyle canım..
4-5 gündür gece yemesini bıraktı şükür ama sabah 6 gibi acıkıyor..
Sabah 06:00 gibi inek sütü ya da çocuk sütü veriyorum 180-200 ml bir tane bebe bisküvisiyle..
09:00 - 10:00 arası kahvaltısını yapıyor.. (Peynir,yumurta,tereyağı,pekmez,süt,bazen ekmek ya da bisküvi)
Sonra uyuyor biraz..
12:30 - 13:30 arası öğlen mutlaka sıvı bir öğün vermeye çalışıyorum çorba içiyor dolu bir kase (et ya da tavuk suyuyla yapmaya gayret ediyorum değişiyor şehriye,tarhana,mercimek,yayla çorbası vs..)
15:00 - 15:30 arası meyveli yoğurdunu yiyor (kendim mayalıyorum)..
Sonra yine biraz uyuyor..
18:00 - 18:30 gibi evde yaptığım yemeğimden ne varsa onu yediriyorum..(etli karnabahar, tavuklu patates, kıymalı pırasa, dolma vs vs..) Ya da pilav makarna ne varsa yani mesela pilavla sulu yemeğimden karıştırıyorum..
20:00 - 21:00 arası da uykuya geçiş saatleri..
Yatmadan önce yine 200 ml yaklaşık sütle bisküvi veriyorum ya da arı mama yapıyorum arada bir yediriyorum..
Mışıl mışıl uyuyor..
Ben o zamanlar aldığım şeyleri atıyordum canım demekki görmemişsin..
Artık ikinci bebişe alırsın : )
Hanımlar biz suyu biberondan içiyoruz ama oyun oynuyor yerlere döküyor.alıştırma bardağı aldım iki tane farklı model ama onlarlada dökülüyor.kullanan varmı içinizde ve tavsiye verebileceğiniz.
Maşallah çok tatlı bebek..bebeklerin resimlerini çok seviyorumsaçlar aynı bebeklerin foto yüklemek istedim karışıklık oldu..Eki Görüntüle 1712330
Çok küçüklükten beri oturuyor galiba saçları azmış o zaman.bayada dolgun bebek maşallah kolları filan ısırmalık..biz memnunuz arkada tek kalmak istemiyo ama yanında birisi olunca oturuyoEki Görüntüle 1712331
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?