2014 Kasım Anneleri

Kızlar bizimki kalktığında biberonda formul süt veriyorum sabah yedide kalkıyor.sonra on gibi kahvaltı.bazen gündüz yemek az yiyor bende yine formül mama veriyorum.
Hatamı yapıyorum.biz bu arada mqmayla buyuduk anne sütü bir ay aldı sadece.
Günlük yemek yemezse vermelimiyim yoksa beklemelimiyim bilemedim.

Bcuma günü aşısı var.ddetaylı sormam lzmmm

Canım benim oğlum da 3 ay emdi bıraktı biz de mamayla büyüdük..
Bu yüzden doktorumuz 4. aydan sonra ufak ufak ek gıdaya başlatmıştı şükür şu an hiçbir sorunumuz yok her şeyi güzel yiyor..

Bizim düzen şöyle canım..
4-5 gündür gece yemesini bıraktı şükür ama sabah 6 gibi acıkıyor..
Sabah 06:00 gibi inek sütü ya da çocuk sütü veriyorum 180-200 ml bir tane bebe bisküvisiyle..

09:00 - 10:00 arası kahvaltısını yapıyor.. (Peynir,yumurta,tereyağı,pekmez,süt,bazen ekmek ya da bisküvi)
Sonra uyuyor biraz..

12:30 - 13:30 arası öğlen mutlaka sıvı bir öğün vermeye çalışıyorum çorba içiyor dolu bir kase (et ya da tavuk suyuyla yapmaya gayret ediyorum değişiyor şehriye,tarhana,mercimek,yayla çorbası vs..)

15:00 - 15:30 arası meyveli yoğurdunu yiyor (kendim mayalıyorum)..
Sonra yine biraz uyuyor..

18:00 - 18:30 gibi evde yaptığım yemeğimden ne varsa onu yediriyorum..(etli karnabahar, tavuklu patates, kıymalı pırasa, dolma vs vs..) Ya da pilav makarna ne varsa yani mesela pilavla sulu yemeğimden karıştırıyorum..

20:00 - 21:00 arası da uykuya geçiş saatleri..
Yatmadan önce yine 200 ml yaklaşık sütle bisküvi veriyorum ya da arı mama yapıyorum arada bir yediriyorum..
Mışıl mışıl uyuyor..

aaa ne güzelmiş bilseydim bende alırdım

Ben o zamanlar aldığım şeyleri atıyordum canım demekki görmemişsin..
Artık ikinci bebişe alırsın : )

Yani formül mamayı bıraktın artık vermiyormusun onun yerine sütt.
Ben sabah kalktığında ve akşamları bazen yatarken veriyorum.tabii bide yemek yemek istemiyor aç kalmasın diye veriyorumm.
Mesela doktora ben gece beslemiyorum kalktığında uyutuyorum tekrar dediğimde eğer mama isterse ver demişti kilosu bira düşük olduğu için.8800 dü bir ay önce.
cuma aşısı var menenjit.o zaman ne kadar kilo almış öğrenicezzz
Ben sütü daha yeni yeni başladım.kahvaltıda vermeye başladım bardakla ama pek sevmiyor kaşıkla biraz veriyorum iştee.

Hanımlar biz suyu biberondan içiyoruz ama oyun oynuyor yerlere döküyor.alıştırma bardağı aldım iki tane farklı model ama onlarlada dökülüyor.kullanan varmı içinizde ve tavsiye verebileceğiniz.

Benim oğlum erken emekledi ama yürümesi geç oldu.baktık yürümüyor ona yol göstrmek amaçlı eşimle karşılıklı geçerek kısa mesafede sevdiği oyuncaklarını göstererek yürüme alıştrmaları yaptık ve başarılı olduk.mesafeye gün geçtikçe genişlettik.istersen sizde deneyin .kayınvalidede beline kuşak bağla yürüt demişti eskiden onlar öle yaparmış.

Slm k8zlar benim oglumda 2aydir yuruyrduda dusuyordu ben hep arkasinda tutuyrdum dusecek die 2 3 gundur ilk adim ayakkabilarini giydirdim biraktim hic durmuyirum yaninda bin massllh daha dusmedi gayet guzel yuruyo ben once ayakkabisini giydirmiyrdum ayakkabiyla guzel yuruyo yere net basiyr ondanmi acaba bilemedim simdi hiccc durmuyor gayet guzel yuruyo

Hanımlar biz suyu biberondan içiyoruz ama oyun oynuyor yerlere döküyor.alıştırma bardağı aldım iki tane farklı model ama onlarlada dökülüyor.kullanan varmı içinizde ve tavsiye verebileceğiniz.
Bizdede aynı sıkıntı var biberonu çevirip döküyor ayrıca yere sürüp akmasını sağlıyor gözden kaçırırsam tekrar ağzına alıyor bende damlatmayan suluk arıyorum yengem chicco almıştı ondada akıtma oluyordu nette bunu gördüm ama etrafımda satıcı olmadığı için bakamadım

1 Yaşından 2 yaşına Kadar %70 ek gıda %30 mama veya anne sütü olarak devam edilirsin yaman hala günde 3-4 biberon mama içiyor çünkü yemekleri az yiyor
Senin bebeğinin ihtiyaçları doğulusunda kilosu na göre vermeye devam edebilirsin eğer emiyor olsaydı 2 yaşına kadar süt alacaktı bunlarda formül süt anne sütüne yakın üretilmiş
1 YAŞ kontrolünde bana doktorum inek sütü önermiyorum formül mama almaya devam etsin daha dengeli bir beslenme olur dedi
Bir çok doktor doğrudan inek sütü verilmesini artık önermiyor sütü süt olaarak değil yoğurt ve peynir olarak verilmesini faydalı buluyor
Minicik mideleri olduğunu düşünürsek azda yese faydalı Şeyler vermeye dikkat etmek Lazım

Ben böyle pipetlide aldım.fazla çekip üstünü ıslatıyo ve oda akıyor.avent için iyi diyorlar ama bilemedimm.

Ben.kizimi 1 yas kontrolüne goturemedimya surekli baska sebeplerlen gidiyoruz ama oyle genel kontrole götüremedim extra ne yapiyorlar gidenler soyleyebilir mi acaba

Kizlar biraz garip bi soru ama oglumu simdiyikadik ilk defa uyku tulumunu gece yatarkn giydirdim cok soguk da degil evim klima acik yani siz naler giydiriyrsnz icten ben herzamnki giydirdiklerimi giydrdim bide tulum giydi uzerinide cok kalin olmayn battaniye orttmkontrol ederimde terlemismi die yinede bilemedm

Evet canim cok güzel bir duygu gerçekten de bazen yoruyor işte. Simdilerde gece emmeyi biraktirmaya çalıştığım için de ona hayir diyemiyorum yanımda yatiriyorum kötü hissetmesin diye.

bizdede ayni biraksam surekli memede uyuyacak s emmesede yatakta oturuyor gecende vermiyim dedim rahat bisaat oturdu kalkip kalkip ayaga ustumuze atiyor kendini dondu dolasti baktim uyuyacagi yok pes ettim yine verdim.s
Pes etmek yok yoksa alisamazlar vallah. Allah hepimize kolaylik versin.

ayy canım boynunamı sarılıyo
dörtgözle bekliyorum bana sarılıp yatmasını
bana yaslanıyo elini ayağını üzerime atıyo ama bilinçli bi şekilde sarılmasını istiyorum inşallah

Ya öyle kalmıor bütün gece gene ama ilk uyudugunda ya da korkup aglayarak uyandığında kolumla sararim o da minik eliyle boynumu sarar öyle uyur.

İkincimi aman Allahim Allah buna saglik sihhat versin ikinciyi yapamiycam ben

Bu iki alıştırma bardağını aldım. Chicco berbat, oğlum yere attığı anda altındaki tutacak çıkıyor, resmen bardak parçalara ayrılıyor, Kapağı çok gevşek kapanmıyor tam. Ağız kısmı sert olduğundan ve içinde pipet gibi bişey olduğundan suyu çok kuvvetli çekmek gerekiyor. Kısacası Eren chicconun bardağını kullanamadı. Daha doğrusu sert ağızlı bardak kullanamadı. Önceden ikeadan almıştım, o da aynı şekilde Ağız kısmı sert olunca Isırdı hep. Baştaki avent mükemmel bir bardak. Çok memnunum, rahatlıkla kullanıyoruz, sızdırma yok, kapak çok güzel kapanıyor ve çocuk rahatlıkla kavrayabiliyor. Tabi bizimki su içen bi çocuk değil malesef. Ben zorla içirmeye çalışıyorum ama benim gibi suyla arası yok oğlumun. Inşallah zamanla sever su içmeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…