Katılıyorum sana Doğduğu günden beri herseye dikkat etmeye çalışıyoruz hazır gıdalardan hep uzak duruyorum az bile yese midesine girecek Herşeyin büyümesini gelişmesini destekleyecek Şeyler olmasına Özen gösteriyorum döke saça yemek yiyor diye saatlerce mutfak temizliyorum benimde bir yakınım tv karşısında pirinç unu yedirip bana akıl vermişti sadece gülüyorum böyle insanlara yorum bile Yapmıyorum artık bu işin yeme içme kısmı tabi 14 aydır televizyonum kapalı bakıp etkilenmesin diye açmıyorum hiç açık görmedi Herşeyden feragat ediyoruz etmeliyizdeSevgili dogumdaslar (ay bu tanımı çok sevdim) oturduğun apartmanda bulunan arkadaşlarımın çocukları ile ilgilenmelerini gozlemliyorum belki aramızda da vardır şimdi yazacaklarımı yapan ama sanki bana doğru gelmiyor,kendi rahatını çocuğunun sağlığından daha önemli görüyormuş gibi geliyor.konu bebeklerin beslenmesi ile ilgili,bebeği açıktım diyor eline danole yı veriyor açıktım diyor hazır sütü veriyor çocuk günde 10 yakın hazır süt ile danole yiyor.başka hiç bir şey yok.zararlı dediğimde de başka birşey yemiyor ne yapayim gibi bir savunma yapıyor.herkes bildiği gibi yetiştirsin beslesin yavrusunu ama yazıktır beee. Uykuyla da aynı durum geçerli sabah çocuk geç kalksın diye çocuğu 1 de 2 de yatırıyor sabahta cocugu ile 11-12 ye kadar yatıyor.sonrada çocuk uyumuyor.sen çocuğun uyuması için bir ortam hazırladı mi.çocuk anne baba uyanıkken oyun oynamak var ken niye uyusun aksam erkenden.akşamda kocası gelin ce tüm gün çocukla uğraştım yemek yapamadim dışarda yiyelim tiripleri.kusura bakmayinda öyle bir dünya yok.bu rahat başbakan da bile yok.babanin evinde de yok.madem dünyaya getirdin birazda feragat edeceksin.
Sevgili dogumdaslar (ay bu tanımı çok sevdim) oturduğun apartmanda bulunan arkadaşlarımın çocukları ile ilgilenmelerini gozlemliyorum belki aramızda da vardır şimdi yazacaklarımı yapan ama sanki bana doğru gelmiyor,kendi rahatını çocuğunun sağlığından daha önemli görüyormuş gibi geliyor.konu bebeklerin beslenmesi ile ilgili,bebeği açıktım diyor eline danole yı veriyor açıktım diyor hazır sütü veriyor çocuk günde 10 yakın hazır süt ile danole yiyor.başka hiç bir şey yok.zararlı dediğimde de başka birşey yemiyor ne yapayim gibi bir savunma yapıyor.herkes bildiği gibi yetiştirsin beslesin yavrusunu ama yazıktır beee. Uykuyla da aynı durum geçerli sabah çocuk geç kalksın diye çocuğu 1 de 2 de yatırıyor sabahta cocugu ile 11-12 ye kadar yatıyor.sonrada çocuk uyumuyor.sen çocuğun uyuması için bir ortam hazırladı mi.çocuk anne baba uyanıkken oyun oynamak var ken niye uyusun aksam erkenden.akşamda kocası gelin ce tüm gün çocukla uğraştım yemek yapamadim dışarda yiyelim tiripleri.kusura bakmayinda öyle bir dünya yok.bu rahat başbakan da bile yok.babanin evinde de yok.madem dünyaya getirdin birazda feragat edeceksin.
aynen oylee sirf cocugun uykusu bolunmesin rahati bozulmasin diyee herseyimi ona gore ayarlarim yemeginide misafirlige gitsem yanimda götürürüm isten gelir .cocugumla hicbirsey yapmadan bir saat oynarim sonra isime bakarim ne ev iism kalir ne baska birsey herrsey tertipli düZenli aksama esimede en az 2 3 cesit yemek.hazrlarim sabaha cocugumun yiyeceginideE koyar isimi bitirirm bence bu tamamen.tembellikbaska birsey degill elimizde insan yetisiyoryaa az da kendimizden hayatimizdan odun verebilmeliyizBiz çalıştığımız halde çeşit çeşit yemekler sebze çorbaları yapıyoruz hazır hiç bir ürün vermedim şimdiye kadar akşam işten gelince evle falan uğraşmayıp çocuğumuzla oynuyoruz her şeyimiz onlara göre aylarlanmış şekilde.anneysen yeri gelecek uyumayacaksın dinlenmeyeceksin gezmeyeceksin böyle annelik yapmaya ne var ki...
Biz çalıştığımız halde çeşit çeşit yemekler sebze çorbaları yapıyoruz hazır hiç bir ürün vermedim şimdiye kadar akşam işten gelince evle falan uğraşmayıp çocuğumuzla oynuyoruz her şeyimiz onlara göre aylarlanmış şekilde.anneysen yeri gelecek uyumayacaksın dinlenmeyeceksin gezmeyeceksin böyle annelik yapmaya ne var ki...
Canım çalışan anneler bile bu kadar şey yaparken bu evde oturanların böyle yapması kabul edilemez.allah her bebeğe en az senin kadar ilgili anne nasip etsinKatılıyorum sana Doğduğu günden beri herseye dikkat etmeye çalışıyoruz hazır gıdalardan hep uzak duruyorum az bile yese midesine girecek Herşeyin büyümesini gelişmesini destekleyecek Şeyler olmasına Özen gösteriyorum döke saça yemek yiyor diye saatlerce mutfak temizliyorum benimde bir yakınım tv karşısında pirinç unu yedirip bana akıl vermişti sadece gülüyorum böyle insanlara yorum bile Yapmıyorum artık bu işin yeme içme kısmı tabi 14 aydır televizyonum kapalı bakıp etkilenmesin diye açmıyorum hiç açık görmedi Herşeyden feragat ediyoruz etmeliyizde
canım ben İhlas kullanıyorum 9 ay önce 2500 e almıştık şu haznesi olduğu için diğer Süpürgeler gibi havaya toz vermiyor. alerjik durumlar için de esime doktor tavsiye etmişti. biraz ağır pratik olmuyor ben de dikey pratik bir süpürge arıyorum oğlum bişeyler kırıp doktugunde hemen temizleyebilmek için. Eğer sağlam olsun ve çekiş kuvveti olsun alerjene de hitap etsin dersen İhlas öneririmKizlar formumuzla alakasiz bisey soracam ama fikrinize cok ihtiyacim var
Oncelikle halilarimin cogu akrilik oldugu icin temizlemk bi olum gibi kac supurge aldim hicc memnun kalmadim bu defa gercekten cok arastiriyorum hangi marka onerirsiniz kullanipta memnun kalan yazarsa sevinirim cekis kuvveti iyi olsun istyrum artik kafayi yiyecem resmn supurge almktan en sonunda halilarimi hepp degistirecm yani
10 ay sonra bakalım ben nasıl olucam ay şimdiden gözüm de büyüyor valla işe başlamak zor olacakCanım çalışan anneler bile bu kadar şey yaparken bu evde oturanların böyle yapması kabul edilemez.allah her bebeğe en az senin kadar ilgili anne nasip etsin
calisma saatlerin nasil bencee cok rahat idare edersin ya buyumus olacak bayaa bakacak biriside varsa gayet iyi olur insan evdede bunaliyor evden uzaklasinca cocuga karşıda daha sabirli oluyorsun ozLedigin icin:)10 ay sonra bakalım ben nasıl olucam ay şimdiden gözüm de büyüyor valla işe başlamak zor olacak
Valla nerede başlayacağıma da bağlı 8-9 nöbet tutacağım bir serviste olabilir sana Katılıyorum ama hem yine kendi paramı kazanmaya başlıcam hemde sosyalleşirim biraz Çocuktan ayrı kalınca özlerim de evde sürekli dip dibe insanın tahammülü kalmıyor annem ve kayınvalidem bakacak 1 yıl da öyle gider 3 yaşına gelince anaokuluna veririm diye düşünüyorumcalisma saatlerin nasil bencee cok rahat idare edersin ya buyumus olacak bayaa bakacak biriside varsa gayet iyi olur insan evdede bunaliyor evden uzaklasinca cocuga karşıda daha sabirli oluyorsun ozLedigin icin:)
Günaydın arkadaşlar..
Oğlumun öksürüğü sıklaştı ya..
Ben geçecek diye beklerken sıklaştı iyice..
Gittim pekmez tereyağı kaynattım verdim...
Sonra ılık ballı süt verdim...
Akşam zaten gece uykusuna geçişimiz yine 1,5 saat sürdü gerildim...
O uyuduktan sonra da lavanta kaynattıp beşiğinin başucuna koydum...
İnşallah atlatır ciğerlerine inmemiştir değil mi..?
34ist sen nerelere kayboldun buralardaydın hep.. Yazmaz oldun... Nasılsın kuzucuk nasıl?
ya bizimde hastalık öksürüğe çevirdi bend ekorkuyorum ciğerleremi indi diye..
hastanelerde mikrop yuvası..oraya götürünce ayrı bir dert off
10 ay sonra bakalım ben nasıl olucam ay şimdiden gözüm de büyüyor valla işe başlamak zor olacak
Kredi falan borcumuz yoktu öyle kısmet oldu iki sene izin almak sizde çocukların geleceği için çalışıyorsunuz ne yapacaksın mecbur işte Rabbim kolaylık versin tüm çalışan annelere ileride akılları erince zor olacak aslında gitmemizi istemeyecekler ama çalışmak zorundayızhadi ya geçmiş olsun cnm benimkini geçti ya çok şükür sadece peditus kullandım
antibiyoktik yazdı ama gerek kalmadı kullanmaya ufaktan başlayıp çoğaldı dimi senn
bence götür doktora canım ya arkadaşımında öleydi götürdü ciğerlerine inmiş antibiyotik
balgam söktürücü falan kullanıo biraz dinle göğsünü hırıltı falan varsa hiç bekleme
tamam doktor istemioz çok fazla ilaçtan kaçıoz ama bazende mecburuz onlara.
ay cnm ya hiç sorma okadar yoğun ki işler
hem sene sonu hem program değişikliği sayım
bilmm ne derken 1 dakka zaman yok eve bile çoğu zaman
geç gittim valla.oğluşum iyi çok şükür burnu falan geçti öksürüğüde
çok hafi kaldı sadece peditus kullandık bitti çok şükür.ama şöle bir durum
var kalsiyum ve d vitamini iyi çıktı biraz kansızlık var dedi akdeniz anamesi
dedi ama tahlil verdi bi kaç tane ona göre daha iyi anlarız dedi sonra başka doktorlara
gösterdim sonuçları anormal bi durum yok o %2 ihtimal dedi oda her insanda olabilir dedi
ailede yok nasıl geçerki diğer dktorlarda 3 ay önceki sonuçlara göre de değerlendirdiler gayet güzel
yükselmiş dedi ama kafam bu konuda karışık.
geçmiş olsun cnm paşaya
napalım öle ama mecbur kalıoruz bi yerde
götürüoz bitkisel çözmeye çalışıoz fayda etmio
napıcaz öküsürğü fazlaysa bence götür tabi o tereyağ pekmezi
dene biraz belki faydalı olur gerek kalmaz.
10 ay mı ne güzel daha çok var baya büyücek
yaman paşa ayrılması daha zor olur ama belki durmak istemez sensiz
ama alışır aklı baya ermeye başlar çünkü ne kadar şanslısın.
hadi ya geçmiş olsun cnm benimkini geçti ya çok şükür sadece peditus kullandım
antibiyoktik yazdı ama gerek kalmadı kullanmaya ufaktan başlayıp çoğaldı dimi senn
bence götür doktora canım ya arkadaşımında öleydi götürdü ciğerlerine inmiş antibiyotik
balgam söktürücü falan kullanıo biraz dinle göğsünü hırıltı falan varsa hiç bekleme
tamam doktor istemioz çok fazla ilaçtan kaçıoz ama bazende mecburuz onlara.
ay cnm ya hiç sorma okadar yoğun ki işler
hem sene sonu hem program değişikliği sayım
bilmm ne derken 1 dakka zaman yok eve bile çoğu zaman
geç gittim valla.oğluşum iyi çok şükür burnu falan geçti öksürüğüde
çok hafi kaldı sadece peditus kullandık bitti çok şükür.ama şöle bir durum
var kalsiyum ve d vitamini iyi çıktı biraz kansızlık var dedi akdeniz anamesi
dedi ama tahlil verdi bi kaç tane ona göre daha iyi anlarız dedi sonra başka doktorlara
gösterdim sonuçları anormal bi durum yok o %2 ihtimal dedi oda her insanda olabilir dedi
ailede yok nasıl geçerki diğer dktorlarda 3 ay önceki sonuçlara göre de değerlendirdiler gayet güzel
yükselmiş dedi ama kafam bu konuda karışık.
geçmiş olsun cnm paşaya
napalım öle ama mecbur kalıoruz bi yerde
götürüoz bitkisel çözmeye çalışıoz fayda etmio
napıcaz öküsürğü fazlaysa bence götür tabi o tereyağ pekmezi
dene biraz belki faydalı olur gerek kalmaz.
10 ay mı ne güzel daha çok var baya büyücek
yaman paşa ayrılması daha zor olur ama belki durmak istemez sensiz
ama alışır aklı baya ermeye başlar çünkü ne kadar şanslısın.
Gunaydin..
Biz de hastalar kervanindan cikmisken tekrar girdik..Babamiz hastaydi kac gündür kizim da dün hep atesliydi hicbir sey yemedi yutkundu durdu sanirim yine bogaz enfeksiyonu doktora götürmeye korkuyorum resmen domuz gribi her yerde.. Ve malesef ki yarin alerji doktorunda kontrolümüz var mecbur gidecegiz.. Rabbim korusun hepsini..
Istanbul a da gelmis ve biz istanbuldayiz..Geçmiş olsun... Biz de öyleydik geniz akıntısı berbat bir şey.. Çocuk acaip huzursuz oluyor.. Bir de öksürük yapıyor..
Bizimde güya azaldı ama derin derin öksürüyor..
Ben de çok korkuyorum o illet gripten Allah esirgesin...
Herkese gunaydinlar tum bebislere gecmis olsun
Kizlar benim oglum 5dk yerinde oturup durmuyor nasil basedecm inann bilmiyorum kalabalik ailede buyuyr hep kuzenleriyle yanyana eve girdigimzde bizi yiyor resmn kapiya kafa atyor artik acmadigimda ayrica her dedigi illa olacak yani kiyametleri kopariyor en sevmedigim cocuk tipiydi:))kizdigimdada agliyor dayanamiyrumda konusuyorum yinede bildigini okuyo
Istanbul a da gelmis ve biz istanbuldayiz..
Size de gecmis olsun canim daha 1 ay olmadi ki aynisini yasadi uykusunda tikanmisti bile geniz akintisindan antibiyotik kullandik simdi tekrar antibiyotik istemiyorum..
Bir tarif verdi bir arkadasim sagolsun sizinle de paylasayim:
Once kaseye bir limon kucuk kucuk dogranir kabuguyla.. Sonra bir kabuk tarcin bolup atilir.. 15-20 karanfil, bir tutam corek otu, 1 dolu tatli kasigi toz zencefil ve bunlarin ustunu kapatana kadar bal ilave edilir.. 4-5 saat bekletilir karistirip sivi kismindan hastaligin seyrine gore mesela gunde iki uc bal kasigi yenilir..
Ben de karanfil yoktu karanfilsiz hazirladim.. Ve bu tarif biraz daha büyükler icin sanirim verirken dikkatli verin bal ve zencefil bizde etki yapmiyor şükür ki..
Canım bu dönem sanırım hep böyle..
Benim oğlum da dediği olmazsa yıkıyor ortalığı öyle bir ağlıyor sanki düşüp bir yerini acıtmış...
Bi de kızınca dediğin gibi daha çok içlenip ağlıyorlar onu da yapamıyorum kısır döngü : )
Valla ben zaten kendine zarar vermeyecek şekilde hiç kısıtlamıyorum yani o kriz anlarımız çok olmuyor ama tabi sonradan tüm evi toplayıp temizleyecek gücüm oluyor yoksa evde sanki 10 çocuk oyun oynamış havası oluyor...
Sürekli oyun değiştiriyoruz biz canım işim gücüm o oluyor..
Öğlen arası akşam yemeğimin temelini hazırlıyorum akşam eve gidince de en faz 15 dk da akşam yemeğimi ocağa koyuyorum sonrası hep oğlumla..
Yıkanabilir boya kalemleri de alıcam oğluma bişileri yazıp çizmeyi seviyor en azından rahat olsun..
- Çamaşır asıyoruz bayılıyor asmaya.. Makine bitince o bana haber veriyor sepeti getiriyor sonra da asıyoruz..
- Sonra elektrik süpürgesinle oynuyoruz biraz..
- Sonra gölge oyununu çok seviyor.. Gölgesini yakalamaya çalışıyor benim elimin gölgesinin peşine düşüyor : )
- Mutfaktayken de valla karıştırmayı seviyor kendi kabına nohut felan koyuyorum kendi kaşığıyla karıştırıyor boş su kabına tek tek elleriyle dolduruyor.. Güzel vakit geçiriyor.. Tabi sonra mutfağın haliiiiiii uuvvvvvv..
- Astığımız çamaşırlar kurumuşsa uzun şeyler varsa özellikle onların arasına girip saklambaç oynamaya bayılıyor müthiş kahkahasıyla doluyor yuvam..
- Onun dolabı ve çekmecesi var onları karıştırıp dökmesi oynaması serbest..
Bunları bir gün içinde yaptığımız oluyor..
Daha da bir sürü var yaz yaz bitmez..
Hiç enerjileri bitmiyor ki onların..
Canım her yerde var ya nerden hortladı yine bu grip bilmiyorum..
Erzurumda da görülmüş..
Korkuyorum ben de..
Canım ben pekmez tereyağı tarifini yapıyorum öksürüğe karşı çok çok iyi geliyor bize...
Bu kadar karışımı kat karıştır oy pratik olması lazım : )
Biran önce iyileşsinler inşallah ya...
Canm bdnm evin diger odalari soguk sadece salonda durmk zorunda buda hircnlastryor tabi ayrca nerde olursak olalim kim cay ve kagve icerse bu arada kupada icilirse agzni mutlaka degdryur sicksa bi daha yaklasmyr ama cay bardagna oyle yapmiyr eline daha once vermsim die heralde illa kendk icecek bunuda baskasnn evnde yapmm dokup sacyr hatta kiriyr yerde sofra gorCanım bu dönem sanırım hep böyle..
Benim oğlum da dediği olmazsa yıkıyor ortalığı öyle bir ağlıyor sanki düşüp bir yerini acıtmış...
Bi de kızınca dediğin gibi daha çok içlenip ağlıyorlar onu da yapamıyorum kısır döngü : )
Valla ben zaten kendine zarar vermeyecek şekilde hiç kısıtlamıyorum yani o kriz anlarımız çok olmuyor ama tabi sonradan tüm evi toplayıp temizleyecek gücüm oluyor yoksa evde sanki 10 çocuk oyun oynamış havası oluyor...
Sürekli oyun değiştiriyoruz biz canım işim gücüm o oluyor..
Öğlen arası akşam yemeğimin temelini hazırlıyorum akşam eve gidince de en faz 15 dk da akşam yemeğimi ocağa koyuyorum sonrası hep oğlumla..
Yıkanabilir boya kalemleri de alıcam oğluma bişileri yazıp çizmeyi seviyor en azından rahat olsun..
- Çamaşır asıyoruz bayılıyor asmaya.. Makine bitince o bana haber veriyor sepeti getiriyor sonra da asıyoruz..
- Sonra elektrik süpürgesinle oynuyoruz biraz..
- Sonra gölge oyununu çok seviyor.. Gölgesini yakalamaya çalışıyor benim elimin gölgesinin peşine düşüyor : )
- Mutfaktayken de valla karıştırmayı seviyor kendi kabına nohut felan koyuyorum kendi kaşığıyla karıştırıyor boş su kabına tek tek elleriyle dolduruyor.. Güzel vakit geçiriyor.. Tabi sonra mutfağın haliiiiiii uuvvvvvv..
- Astığımız çamaşırlar kurumuşsa uzun şeyler varsa özellikle onların arasına girip saklambaç oynamaya bayılıyor müthiş kahkahasıyla doluyor yuvam..
- Onun dolabı ve çekmecesi var onları karıştırıp dökmesi oynaması serbest..
Bunları bir gün içinde yaptığımız oluyor..
Daha da bir sürü var yaz yaz bitmez..
Hiç enerjileri bitmiyor ki onların..
Canım her yerde var ya nerden hortladı yine bu grip bilmiyorum..
Erzurumda da görülmüş..
Korkuyorum ben de..
Canım ben pekmez tereyağı tarifini yapıyorum öksürüğe karşı çok çok iyi geliyor bize...
Bu kadar karışımı kat karıştır oy pratik olması lazım : )
Biran önce iyileşsinler inşallah ya...
Canm bdnm evin diger odalari soguk sadece salonda durmk zorunda buda hircnlastryor tabi ayrca nerde olursak olalim kim cay ve kagve icerse bu arada kupada icilirse agzni mutlaka degdryur sicksa bi daha yaklasmyr ama cay bardagna oyle yapmiyr eline daha once vermsim die heralde illa kendk icecek bunuda baskasnn evnde yapmm dokup sacyr hatta kiriyr yerde sofra gor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?