2014 Kasım Anneleri

Cabm bilmiyorum ama benm oglum ayskkabyla yurudu hala ayakkabisiz birakmaya korkuyorum dusecek die 2aydr net yurumesine ragmn bizmki ayakkabyla daha iyi yani
Dogrudur canim bizim ayakkabiz ortapedik cok hafif ama ayagnda ayakkabi varkn emeklerkn bile cok agir birsey varmsfa ayagini zor kalrio gibi emeklio)

Merhaba canim Rabbim evladini saglikla buyutebilmeyi nasip etsin Allah bagislasin.. Beni anlatmissin, ilk aylarimi.. suan hala zorlaniyorum desem de tekrar o günleri hatirlayinca bin şükür bugunumuze.. Gececek gercekten buna inan zaten inanmazsan her günün sikinti icinde nereye kadar gider? Kizimin gazi coktu 12saatte sadece 10dk uyudugunu bilirim.. Sürekli aglardim eski günlerimi bile ozlerdim.. Hic daha bunlar iyi gunlerin diyenleri kafana takma.. Oglun biraz daha büyüsün oyuncaklarla ilgilenmeye etrafi kesfetmeye baslasin nefes almaya baslayacaksin sen de.. Onun gulusleri tüm yorgunlugunu alacak.. Daha oturacak, emekleyecek, yürüyecek.. Yururken kosup boynuna sarilacak.. Hep guzel seyler düşün ve kimsenin bebegiyle kiyaslama.. Hem de ne güzel bahar gelir hazirlanir cikarsiniz disari surekli, tam gezdirebilecegin zamanda havalar güzel olacak öyle düşün.. Sorularina cevap veremeyecegim belki ama seninle ayni yollardan gecen var bil istedim..

: )))
Yok yok akıllı bizim çocuklarımız kasım bebekleri iyidir iyi : )))))

Teşekkürler..
Rabbim bağışlasın miniğini..
Nasıl yoğun bir ruh haliyle yazmışsın o kadar belli ki... Ama bugünlerini böyle stres altında "acaba ne zaman geçecek ne zaman düzelecek" vs. diye düşünüp de geçirme...
Düşünsen de değişen bir şey olmayacak lütfen.. Bebeğinin gözlerine her baktığında sağlıklı olduğu için şükret önce ve gülümse...
Herkes bir şekilde çok zor atlattı bu dönemleri emin ol canım... Ben 25 günlük lohusayken ameliyata girdim.. Benden 20 gün sonra oğlum ameliyat oldu... Biz bir de gurbetteyiz kimsemiz yok.. Bunları da düşün biraz ferahla.. Şükür ki yine annen haftasonu bile olsa gelebiliyormuş büyük güç sımmsıkı sarıl...
Söylediklerin bizde de oldu.. Ben de ara ara ağlama krizleri yaşadım.. Benim bebeğim o kadar huysuz değildi ama diğer sıkıntılar dedim ya huyunu biraz olsun değiştirmişti..
Benim bebeğim 3-4 ay akadar hep omuzumda kucağımda uyuyakalırdı öyle yatırırdım sonra sonra ayağa alıştı sallıyorduk..
Hamak olayı biz de beşiğinde bazen hala sallayarak uyutuyoruz..
Büyüdükçe artık yavaştan bırakırsın sallanmaya alışan bebek kolay kolay bırakmıyor...
Bebeğin daha minik canım uyku düzenleri 6 aydan sonra yavaştan rayına oturuyor bunu sen de farkedeceksin... Şimdi öyle saatli yine yatırmaya çalış ama ben saata bakmazdım yani şimdilerde önemli herşeyin saati.. Özellikle katı gıdaya geçtiğinde tam o zaman her şey saatli oluyor zaten : )
Kucak olayı arkadaşın da dediği gibi hala daha kucak istiyorlar azalır ama tamamen bitmez sonuçta anneyiz biz kocaman kucaklamamız lazım onları : )
Valla ilk aylar alışma dönemi yoğun ihtiyaçlarını hep senden gideren bir bebiş olduğu için daha zor geçiyor tabi ki..
İnan biraz daha büyüsün az kalmış oyunlara tepki versin daha güzel olacak her şey..
Sen her söyleneni kafana takma.. Yürüyünce zor olacak derlerdi aksine bebeğimin yürümesi bana çok daha iyi geldi.. Ağlamak yerine peşimden geliyor artık bişiler istiyor karıştırıyor.. Seni hep mutlu edecek annesi az kalmış düzen oturmasına.. Tabi dört dörtlük bekleme ama yavaş yavaş olacak sana iyi gelecek..
Benim bebeğim doğduğunda eşim okula başlamıştı düşün okulu daha 2,5 sene sürecek ben akşamları bile yalnızdım en az 9-10 a kadar.. Bir şekilde geçiyor inan bana gülümsemeyi unutma lütfen...
Düşün ki bir çok insandan daha iyi durumdasın...

Bende perikanadına katılıyorum bu günler geçici annenin yanında olduğuna şükret ben doğumdan dört ay sonra annemi ve kardeşimi bi trafik kazasında kaybettim ve yeğenim gözlerini kaybetti görmüyor suanda annesi o kadar cok dua ediyorki kızı eski sağlıgına kavuşsun diye şükret şükrettikçe herşey yoluna girer ALLAH büyüktür ben en zor günlerimi önce ALLAH sonra bebeğim sayesinden atlattım onlar olmasa nasıl geçerdi bu günler minicik bedeniyle beni tekrar hayata bağladı.sende kendini fazla sıkma rahat ol senin stresin onada yansıyor.ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.

Canm uzuldm durumuna ama gecici bi surec ben hatrlamiyorum bile belki cook zor degildi yada etrafmda yardimci coktu ama gun gelip bunaldgim olmuyor degildi yindde ogluma sarilip aglardim iyiki hayatimda onceleri o yok diye agliyordum varsin yorsunda aglim
Hala var zorluklari ama herseye ragmn iyiki varlar
Nice aglayip inleyenler var oyle dusun birak evin pis olsn onemli degil bebisine masajlar yap saclarini oksa uyutma saatlerine dikkT et duzene girer insallh

carputi gunlerdir aliexpresse bakıyorum senin dedigin ergobaby goremedim, satıcılara guvenemedim falan ama en sonunda bi karar verdim ordan 39 $ a manduca kanguru siparis ettim yorumlar süper fiyatta süper baska sitelerde 425 tl satiliyor.. insallah sorunsuz gelirse sana sarılmak istiyorum cok tesekkur

ah canım benim Allah yardımcın olsun
hepsini bizde yaşadık ben tek başıma değildim ama inan bende yaşadım banada çok zor geldi nezaman büyüycek diye gün saydım
hiç başkalarının lafına bakma büyüdükçe daha iyi oluyolar merak etme inşallah
ben ilk 5 aylık olunca biraz biraz alışmaya başlamıştım kızıma sonra 6 aylık ta daha iiyiydi ve bir yaşında daha çok rahatladık eskiye göre tabi
ilk bebek tecrübesizlik ikinci olsa bu kadar stres yapmam heralde artık öğrendik
Allah kolaylık versin
her bebek düzenini kendi belirliyo bence
aynı saatte şunu yaptım bunu yaptımlarla olmuyo
he çocuğu ağlatabilirim yatağında tek bırakırım ağlar ağlar uyur diyosan belki oluyodur bilmiyorum
öyle görüşlerde var çünkü
Allah kolaylık versin geçicek ama bunu düşün rahatlat kendini

ne güzel yazmışsın

maşallah çok tatlı

Teşekkür ederiz ablası...
Hava güneşli olduğu an bakmıyorum öyle hemen giydirip çıkartıyorum...
Napayım burda zaten her daim soğuk...
Çocuk evde bunalıyor..
Bizim de şartlarımız böyle : )
Kapalı yerlere avm lerdense açık havada karda ağzı burnu sarılı yürüsün daha iyi geliyor şimdilik bana..

zorunlu değilsen bırakma canım ya
çok zor başkasına emanet etmek
benim annem bakmasına rağmen bazen çok zorlanıyorum
herşeyi takma kafana diye telkin ediyorum kendimi
sabah mesela peçeteyi almış ağzına emiyo annemde hiç görmüyor orda mutfakta uğraşırken ben olsam gözümden ayırmam böyle şeyler canımı sıkıyo
başkasına bıraksam bayağ takarım kafaya heralde
çok zor ya Allah yardımcımız olsun

aynen katılıyorum bende götürmüyorum avm lere falan
benimki zaten dışarı adım atınca esnemeye başlıyo annesi gibi :)

Ayni been
Seni cok iyi anlıyorum ve burdaki cogu kiside ayni yollardan gecti merak etme evet hic gecmeyecekmis gibi geliyor ama su gibi geciyo aslında.
Yasina girip de birseyler anlamaya baslayinca mesela kosup anne diye boynuna sarilinca, sabah uyanip yatağından inip goZlerini ogusturarak yanina gelince, babasiyla bogusup kahkahalara boguldugunu görünce vs bütün bu sıkıntılara deger diyeceksin.. ben tekrar hamileyim ve bütün basima gelecekleri bildigim halde (hatta daha zor olacak haliyle) gecici bir donem oldigunu bildigim icin daha sakin ve sabirli hissediyorum kendimi. Arkadaslar cok güzel yazmislar. Biz ANNEYIZ.. :)

kiyamam yaa canlari sıkılıyo sürekli biryeredegidemiyolar gecen gece ustunu degstrdim kizimin yatircam basladi atta atta demeye ustunu giyiyo biyere gidecem sandi galiba:)bizde çıkardık azcik gezdirdik sokakta isiklari gezen insanlari gordu rahatladı:)aksama kadar kargalari izliyor camda zatenn hava iyi oldugu her firsatta cikariyorum.ama yinede sıkılıyor

sysa E efsunkarr perikanadi develi3838 parolamyokask ZEBEBEK
çok çok tşkkr ederm cvplarınız için. Çok iyi geldi bana. Etrafmdaki insanlardan moral bulamıyorm. Tabiki şükrediyorm ama insan kendini kaybediyo arada Allah hepimizin çocuklarına sağlık versin inşllah. Hayırlı, akıllı, uslu evlat olsunlar inşllh. Tekrardan tşkkr ederm bu kdar cvp gelmesi çok mutlu etti. en azından biliyorum ki geçecek inşallah :)

genelde ilkler. Zor oluyor herkeste belkide anne.tecrubesizliginden:)sen artik tecrubelisin ikinci okadar zorlamayacaktir kendi halinde rahat yiyen uyuyan gazsiz bir bebek olur İnşallah bunlar olursa cocuk bakmak.birsey degilmis zaten bunu anladim ilk tecrubemde ben:)

OrganikParasetamoL tşk ederm cnm. Allah bebeğini sağlıkla huzurla kucağına almayı nasip etsin inşallah. İnşallah sıkıntısız bi bebiş olur seni yormaz güzel güzel uyur emer gazı olmaz. Şuan da 2. bebek fikri bile beni tekrar bunalıma sokmaya yeter ki hep istemişimdir 2 tane olsun diye de bu 4 ayda herşeyden vazgeçtim Allah oğluma sağlıklı ömürler versin inşllh. Allah senin de yardmcn olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…