Çok üzüldüğüm bi konu. Eren de herşeyi Ağlayarak istiyor. Öyle böyle ağlama da değil. Bildiğin Gözyaşları boncuk boncuk akıyor, gözler kıpkırmızı. O kadar çok ağlıyor ki Ağlama bittikten sonra bir süre iç çekiyor. Bir yere gitmek istemiyorum, gördüğü herşeye Ağlayarak elini uzatıyor. Sebeplerinden biri dedesi herşeyi yapıyor. Ben ve eşim yapmıyoruz. Bu durumda çocuk bizi kullanmaya başladı. Nasıl olsa dede yapacak biliyor..Bir çok şeyi denedik, öyle ağladığı anda dikkatini başka yöne çekmeye çalıştık, yok inat istediği şeyi unutmuyor. Görmemezlikten geldik Addeeee diyerek ayaklarıma yapışıyor.Bunu acilen düzeltmemiz lazım
günaydın kızlar nasılsınız..
bu ağlama inatla isteme olaylrı 2 yaş sendromuna giriş..
2 yaş sendromu 10 aylıkken başlayabiliyormuş kızlar..
burada bizim duruşumuz çok önemli..
onlar birşeyi inatla isteddiklerine ağlarlarsa ve biz bir seferinde verirsek aaa bak ağlama işe yarıyor deyip onu kullanırlarmış..
dikkat dağıtmak gerekiyormuş..
örnepin bardak istedi vermedik...ağlıyor aaaa bak oğlum burada ne varmış diye falan dikkat çekip istediği şeyi ortadan kaldıracakmışız..
Ağlama sesini söyleme hiç valla o sesten başım felaket ağrıyor artık. Eren artık benim sinirlerimi zorluyor. Ücretsiz iznim Eylül'de bitiyor. Çalışma hayatını özledim valla. Şimdiden beni bakıcı telaşı sardı. Araştırmaya başladım. Nasıl bırakıcam bilmiyorum. Annem bakıcı 3. Gün işi bırakır diyoryemek yemeyen, uyumayan ve sürekli Ağlayan bir çocuğa bakarsa valla helal olsun. Allahtan derslerim öğleden sonra. Yarım gün bakacak.
Merhabalar kizlaaaaarrrr...
Merhabaaaaa. Ayni Emir işte. Emir birseyi yapmadık mi ommaz ommaz diye ağlıyor. Olmayacak birsey istediğini biliyor ona ommaaaz diye ağlıyor. Tam bir kavram karmasasi... Allah sabir versin bize
Aa 2 yas sendromuna erken mi girmisler yani :/
Bu bakici olayi beni çok geriyor. Tanımadığım birine gun boyu emanet etmek fikrine hic alisamadim. Ne yapacagim bilmiyorum. ustelik benim işim tam gun. Eve yakinda değilim yani. Napacagimi hiiic bilmiyorum.
Bende Ekim de Başlama yapıcam Allah izin verirse.. Bende özledim gerçekten artık o zaman a büyümüşte olacaklar baya gözümüz arkada kalmaz sana bana yaptığını bakıcıya yapmaz yalancı çıkarır Merak etme bunlarda ki akıl kimsede yok valla bizde Öyleyiz yemez uyumaz sürekli Ağlar yalnız değilsin bak şimdi bunu yazarken ayakkabılığı açmış pis bi ayakkabıyı salonun ortasına attı oynayacakmış izin vermedik diye kriz geçiriyorAğlama sesini söyleme hiç valla o sesten başım felaket ağrıyor artık. Eren artık benim sinirlerimi zorluyor. Ücretsiz iznim Eylül'de bitiyor. Çalışma hayatını özledim valla. Şimdiden beni bakıcı telaşı sardı. Araştırmaya başladım. Nasıl bırakıcam bilmiyorum. Annem bakıcı 3. Gün işi bırakır diyoryemek yemeyen, uyumayan ve sürekli Ağlayan bir çocuğa bakarsa valla helal olsun. Allahtan derslerim öğleden sonra. Yarım gün bakacak.
ayniyaa ugrasiyorum cop oluyor valla yazik bisürü cocuk bulamiyor bunlari şımarıklık yapmalarina kızıyorum veriyorumm eline sevmediyse püskürtüyor aslada agzini acmiyor bir daha suan hasta tamam nazlanıyorda normaldede boylee
benim kızımda aynı. ayakkabılığı aşagı indirmek en büyük zevki. sürekli ağlayarak istiyor artık herşeyi. benden bulamadıgı yüzü de annemden buluyor. dayıları , teyzesi babam annem resmen her sabah kapıda karşılıyorlar hanımı ve bana geri dönüp bakmıyor bile:)) o şımarmasın da kim şımarsın.Valla bende artık yazmaktan bile usandım Allah sabır versin hepimize işimiz çok zor
Ayy inşallah dediğin gibi olur. Bakıcı işi insanı geriyor. Allah hayırlı, merhametli insanlarla karşılaştırsın hepimizi. Zamane bebeleri çok akıllı dediğin gibi maşallahları var. Tanıdık bi teyzemiz var 80 yaşlarında, şimdiki bebekler diplomalı doğuyor der:]hic oyle dusunme ilk bir ay iki ay cok zor olacak ama sonra sendenn daha iyi yiyecek daha iyi uyuyacak bize simariyorlar benim kizimda nasill. Uyuycak emmeden uyumaz asla kendi kendine yemeden yemez derdim bakicisi anlatiyor bambaska biri sanki ben geliyorum.basliyo vizirdamaya:)ve her istedigini yaptirmaya calisiyor cok akilli bu sipalar kime nasil davranılacağını biliyorlar:)
Hem Ağlayarak isteme hem de bakıcı konusunda durumlar aynıMerhabalar kizlaaaaarrrr...
Merhabaaaaa. Ayni Emir işte. Emir birseyi yapmadık mi ommaz ommaz diye ağlıyor. Olmayacak birsey istediğini biliyor ona ommaaaz diye ağlıyor. Tam bir kavram karmasasi... Allah sabir versin bize
Aa 2 yas sendromuna erken mi girmisler yani :/
Bu bakici olayi beni çok geriyor. Tanımadığım birine gun boyu emanet etmek fikrine hic alisamadim. Ne yapacagim bilmiyorum. ustelik benim işim tam gun. Eve yakinda değilim yani. Napacagimi hiiic bilmiyorum.
Bende Ekim de Başlama yapıcam Allah izin verirse.. Bende özledim gerçekten artık o zaman a büyümüşte olacaklar baya gözümüz arkada kalmaz sana bana yaptığını bakıcıya yapmaz yalancı çıkarır Merak etme bunlarda ki akıl kimsede yok valla bizde Öyleyiz yemez uyumaz sürekli Ağlar yalnız değilsin bak şimdi bunu yazarken ayakkabılığı açmış pis bi ayakkabıyı salonun ortasına attı oynayacakmış izin vermedik diye kriz geçiriyor
evet canım zeyy ile özelden görüşüyoruz biz..o ikizlerle çok zor durumda araştırmış akşam yazdı bana bazı bıigiler bulmus..2 yaş sendromu bazı çocukklarda 10 aydan itibaren başlıyormuş
Kesin bizim ki de 2 yaş sendromuna girdi o zaman. Yakında ben de tükenmişlik sendromuna giricem, çok az kaldı
aynen canım...
gaz ve daha diş sorunu bitmedi birde bunlar başladı..
her türlü sorunda bizi buldu herhalde..
kasım annelerinin şansı
Bizim oğlanda da var o tutturma olayı...
Ama öyle tepinecek kadar henüz krize girecek kadar olmadı..
Yine unutmuyor tutturuyor ama unutturana kadar akla karayı seçiyoruz..
Zaten bir çok şeyi öğrensin keşfetsin diye hiç sınır koymuyoruz şimdilik...
Kendine zarar verecek noktaya geldim mi o zaman bi "dur" diyoruz...
Dün mesela alıştırma bardağını parçalarına ayırdı içinde hala su var..
"Bebeğim onu ben alayım diğerleriyle oyna su dolu üstüne dökülecek" dedim..
Aldım kıyamet koptu..
"İyi madem al" dedim : )
Tabi kaçınılmaz son...
Baştan aşağıya sırılsıklam etti kendini..
Kızmadım napayım gittim baştan aşağı değiştirdim üstünü : )
Umarım akıllı bebişler olurlar ilerde : )
aynen bende kısıtlama yapmıyorum ama kendine veya çevresine zarar vereceği şeylere izin vermiyorum..
o andada kıyamet kopuyor buda yeni huyu kendini yerlere atıp tepinip bağırır şekilde ağlıyor..
şu anda bunu kullanıyor bana karşı bende elimden geldiğince vazgeçirmeye çalışıyorum
dediğin gibi dikkat dağıtıyorum yada o an ağlasada izin vermiyorum inatla konuşuo zararlı olduğunu söylüyorum öpüyorum onu..
bir süre sonra sakinleliyor ama baya uzun sürüyor..
o ara sürekli başka şeyler düşünüyrum kızmak istemiyorum kendimi tutuyorum..
çok fena tutturma olatı
İnşallah dışarda böyle olmazlar ya..
Bakalım buraya yaz gelirse inşallah test edicem oğlumu : )
En son karla oynamaya çıktı sadece kendi yürümek istedi onun dışında bişi tutturmadı : )
Eki Görüntüle 1748290 Artist bakışlar attı : )
Aslında eskiyim , 12 kasım 2014te doğum yaptım daha sonra pek takip etmedim yoğunluktan.Doğumdan önce takip etmek kolaydı artık çok zor. Tüm annelere Allah kolaylık versin canım.Masallah Allahim esirgesin cok tatli yenisin galiba:))
Canim o kucaga alistoysa o hic bitmeyeck benimki 14 aylik hala ayni kucagimdan inmio yemek temizlik wc ihtiyacmi bile karsilayamiorm simdiden unutturdun unutturdun yoksa buyunce hic onune gecemiorsun.. Inan bak saat suan uc kalkti oturdu esine acisan bile nereye kadar benve esinide yardimlasarak bakmaya alistirmaya bak ben ornegn biras snra kaldiracm birasda sen bak die:)) buarda uykusu icin saatle uyutmayi dene ole duzwlio gunduz uykulari basta her bir saat bile uyutucaksin aksam belli bi saatte uyuck o saatleri hic atlamayakcnsn.. Buyudukcede saat aralarini uzut ik saatte bi uc saatte bi gibi.. Allah yardimcimiz olsn hepimizinMrb arkdşlar...
Allah bebeklerinize sağlık, uyku, akıl versin :) son bir kaç sayfayı okudum sadece. Anladım ki bi tutturmadır gidiyo. İnşllh vazgeçerler bu huylarından.
Ben 2015 eylülde doğum yaptım oğlum tam 4 aylık. Beni çok bunalttı zaten kış iyice sıkılıyorum. Gündüz uykusu hiç yok o yüzden uykusuzluktan ağlıyo çok. Mamadan sonra 20 dk falan uyuyo hep başındayım tuvalete gidemiyorum. 4 aydır ne yemek yapabiliyorum ne 2 lokma yiyebiliyorum. Hep kucak istiyo. Kucakta ve odadan odaya geziyorz. Belim sırtım kollarım bacaklarım ağrıyo dedli gibi. Ağlamasından da başım çatlıcak bigün. Annem çalışıyo kaynvalideden fayda yok eşim sağolsun yardımcı ama ne kadar olacak zaten akşamdan akşama evde onda da dinlensin mi yemek mi hazırlasın çocuk mu baksın kıyamıyorm pek ama yapabileceği kadar ilgileniyo. Bi ara psikolojim bozuldu iyice zaten sütüm kesildi 2,5 ay emzirebildim. Arada hala ağlama krizlerim oluyo tek başıma. Arkadşlr sağolsun hep işi var herkesin herkes çok meşgul ama herkesin başına gelecek böyle şeyler o zmn anlayacaklar benim ne kadar yardımlarına ihtiyacım olduğunu. Evim kir içinde. Kendim bile banyo yapamıyorum zorla artk. Çok bunaldım. Bi de bunun üstüne herkes " bunlar iyi günlerin" diyo oğlumun ne kadar huysuz olduğunu biliyolar sanki. Beni sizlerin anlayabileceğini düşündüğüm için yazma ihtiyacı hissettim. En azından yakın zamanda bnm yaşadıklarımı yaşayanlar vardır aranızda. Desteğinize ihtiyacım varsorularım da var sizlere.
Ben bebeğimi hamakta sallayarak uyuyuyorum onda bile zorla uyuyo nezaman bırakmalıyız ve nasıl??
Uyku düzeni nasıl olmalı bu zamanlarda gündüz ne kadar aralıkla ve ne kadar uzun uyumalı?
Kucaktan inme olayı ne zaman bitecek?
Ne zaman herşey daha normal olacak?
En önemlisi de bugünler geçecek mi?
İlk aylar mı daha zor yoksa şimdi sizinkilerin yaşında mı? Yani her geçen gün daha mı iyi oluyo daha mı zor?
Sıkıntı stresten bebeğimin tadını çıkaramıyorum tabiki onun huysuzluğundan yani.
Evden çıkamamak da cabası. Kaş bıyık orman, ev leş gibi, kendim banyo zor yapıyorum, yemek yapmak ve yemek mümkün değil, uyku yok, kusuk kokuları içinde yaşıyorum. Allah oğluma sağlık versin hepimizinkilere ama çok yıprandım. Bu 4 ayın her 24 saatini dolu dolu sıkıntıyla yaşadım yaşıyorum...
Evet eski hayatıma dönemem tabiki ama ne zaman daha normal bi hayat başlayacak?
Lütfen bana cevap vererek yardım edin. Önce Allah sonra eşim haftasonları da annem yardımcı oluyo ama dediğim gibi yetişmiyo hiçbirşey. Annem gelince cts günleri süpürge mi, toz mu, çamaşır-ütü mü, mutfak mı, kendine bakmak mı,dış işleri halletmek mi, uyumak mı hangi birini yapayım birgünde yetmiyo işte. Tükendim resmen...
Masaallah ona byrdan yurumesi icin kendi kendibe kalmasini ogrenmesi lazim onumu anlamys koltuga tutunup kalkioda sadece o kadar.. Allah bizede nasip etsn en kisa zamanda ins:))Ben kızımı hemen salmıştım dısarda 1 yaşını yeni doldurmuştu ama cok dengeli yururdu. Kzım mayıs doğumlu tabi park bahçeye salıyordum sürekli onunda etkisi var. Oğlumu naparım bilmiyorum bakalım zaman gösterecek. Bugün ilk defa yere tutunarak kalkıp ıkı adım atmış :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?