2014 Kasım Anneleri

Size eğitiminizi lisans mezunu musunuz ilkokul veya ortaokul mu merak ettiğimden sormadım zaten cümlenin devamında işin ehli olan doktorlara bırakalım dedim kendimi de dahil ettim
Sağlıkta olduğu gibi daha bir çok alanda bu benim doğrularım değil gerçekler vardır ve işler bunlar üzerinden yürür
Sağlık bir doktor işi değil bir ekip işidir doktorundan personeline hemşiresinden tekniklerine bir bütündür o yüzden beni tebrik etmenize gerek yok bunları işim gereği öğreniyorum yine de teşekkür ederim iki gündür size de epey bişeyler aktardığımı düşünüyorum ama tebriği zaten yukarıda çok dolmuşsun boşalacak yer arıyorsun herhalde diyerek samimi olmadan ettiğinizi anlıyorum boş konuşan biri olduğunuza da düşünmedim tabiki bilmek zorunda değilsiniz eğitiminiz bu yönde değil herkes kendi göreviyle meşgul olsun bilgilendirmem burda bitti benimde sünnet yaptıracak aklında soru işareti olanlar içinde bir ön fikir olmuş oldu

Herkese selamlar ,hanımlar benim bir sorum olacak ama umarım içinizde bana yardımcı fikirler verenler olur. Benim kızımda Kasım 2014 doğumlu, çok şükür sağlığı ,gelişimi yerinde. İlk doğduğu zamandan beri sağolsun beni hiç üzmedi, gece uykuları gayet düzenli, yemek yeme düzeni ve iştahıda çok şükür ki iyi. Fakat bizim derdimiz çekmeceler :)

Evde karıştırılmadık çekmece kalmıyor, mutfak,banyo, salon, yatak odası kendi odası çıldırmak üzereyim. Mutfakta ki 15 dakikalık işim oluyor fakat mutfak savaş alanına dönüyor. Hani acaba içindekileri merak mı ediyor dedim, öyle çıkartıp incelemiyor da, resmen fırlatıp atıyor çekmece boşalana kadar. Kendi odasında ki kıyafetleri, makyaj malzemelerim, öyle bir hırsla çekip çıkartıyor ve fırlatıyor ki gözlerime inanamıyorum. Ya da örneğin, telsiz telefonu alıyor eline, annecim bırak hadi onu yerine falan diyorum paatt diye fırlatıyor,atıyor. Hee bir de çöp karıştırma huyu, çöptekileri çekmecelere yerleştiriyor, çekmecedekileri çöpe atıyor. Tahta kaşıklarım kayıp, sanırım çöpe attı bende fark etmedim.İnanın evden kasırga geçmiş gibi oluyor.

Kapalı olan tüm çekmecelere karşı aşırı ilgisi var, ona özel bir çekmece hazırlamıştım. Üzerine yapıştırma falan yapıştırdım, bu senin istediğin gibi karıştırabilirsin gibilerinden, ama yoookkk...

Bir fikri olan var mı,neler yapabilir.

Benim kizimda ayni cok sever kurcalamayi hayir diye diye birakti biraz cokda ustune gitmiyorum cunku daha cok aksileniyor.dolap kapaklari cekmecelere ozel kilit satiliyor onlardan alabilirsin.

ALLAH ASKINA YETER ARTIK YEMINLE OKUYAMIYORUM BI KONU ANCAK BU KADAR UZALTILABILIR KAPATMAYA CALISTIKCA UZATIYORSUN AMACIMIZ BURDA COCUKLARIMIZI KONUSMAK IKIMIZIN SACMA SAPAN DIYALOGUNU MILLETE OKUTMAK DIIL ONLARINDA HAKKINA GIRIYORUZ BIRAKALIM HERKES NE YAPARSA YAPSIN HERKES KENDI COCUGUNDAN MESUL.. SENIN BENIM DEMEMLE DEGIL DOKTORLARIYLA EN GUZEL KARARI ALACAKTIR HERKES ZATEN

Benim kizimda ayni cok sever kurcalamayi hayir diye diye birakti biraz cokda ustune gitmiyorum cunku daha cok aksileniyor.dolap kapaklari cekmecelere ozel kilit satiliyor onlardan alabilirsin.

Evet üstüne gidince gerçekten sinirleniyor bu sefer, kızmamaya çalışıyorum bu yüzden. Hoş zaten kızınca da dudaklarını büzüp öpmek için eğiliyor bende birşey diyemiyorum. Hatta birgün oturdum yanına onunla beraber boşalttım, ne varsa çekmecede attık dışarı , sanırım delirtiyor beni :)

Benim kizim cok ama cok inatci.burcundan olsa gerek ayni donem dogan tanidiklarimin cocuklari da oyle.inadindan kafasini yere koltuklara nereye denk gelirse vuruyor.vurma yapma dedikce daha cok yapiyor bazen gormemezlikten geliryorum o zaman daha cabuk pes ediyor.yinede gozum ustunde zarar vermesin diye napcagimi sasiriyorum.
Bende bazen acarim cekmeceyi ona zarar vercek birsey varsa alirim icinden.zaten kendin actinmi cekmeceyi bir sure sonra cekiciligi gidiyor onun icin ve cekmece acmayi birakiyor dene derim.kendin ac izin ver sonra zamanla bu huyu gidecek

Zaten zararlı olabilecek ne varsa kaldırdım ulaşamayacağı yere, ama işte kendi kıyafetleri, nevresim takımları artık çekmecelerde ne varsa dışarıda. Bakalım bir süre daha böyle gidecek anlaşılan. Teşekkürler.

Cok normal her çocuk bunu yapiyor birak dagitsin ben hic karismiyorum beyefendiye. Ben mutfaktayken o da kendine bi iş bulmaya calisiyo onlarla oyalaniyor. Cocuklu evin toplu kalmasi mümkün degil zaten ben onu anlayali hic ellemiyorum dağınık ve mutluyuz

Tabi ki ev sürekli toplu dursun, kızımda köşe yastığı gibi otursun demiyorum. Fakat ben çalışıyorum, kızıma kv ve annem bakıyor dönüşümlü. Onların evde talan oluyor, yetmiyor misafirliğe gittiğimiz yerde de insanların çekmecelerini boşaltmaya çalışıyor. 1 dk oturamıyorum, eve kesinlikle çocukların keşfetme heveslerinin kırılmaması taraftarıyım. Aşırı sert bir engelleme de yapmıyorum kesinlikle, bir dolu oyuncağı varken neden çekmece ? işte bu takılıyor aklıma

Şuan mutfağın halini görsen inanamazsın, inanır mısın çıkartmadık tek bir tencere, tava vs kalmadı. Hepsi yerde. Bunu da en fazla 5 dk içinde yapıyor. Mutfakta bi iş yaparken adım atacak yer bırakmıyor. Toplamasını geçtim, alıp alıp atıyor, birbirlerine vurup sesler çıkarıyor. Montesssori gibi birşey sanırım, kendi kendilerine araştırarak öğreniyorlar.. Keşke dağıttıktan sonra bir de toplasalar.. Bir de elinin ayarı yok sıpanın, arada bize de vurmak istiyor

Heh işte aynen, ya iki dakika yemeği ısıtıp sofraya koyacağım mutfakta adım atacak yer kalmıyor. Geçen gün unu boşaltmış bembeyaz olmuştu, dün akşamda paket içinde tuz vardı patlatmış her yer tuz. Sakinliğimi korumaya çalışıyorum, ama hangisi doğru yol kafam karışıyor artık.

canım aynı durum bizde de var. hepsine kilit yaptırdım. aç diye ağlayıp diretiyor.O gün parka götürdüm o kadar oyuncak falan var gitti çöp tenekesine boş cam kola şişesini buldu dibini yalıyor . elinden zor aldım. yeni trendimizde fişli ne var ise götürüp prize takmaya çalışıyor. sanırım bunu çaresi yok.hayatı böyle keşfediyorlar deyip teselli oluyorum

carputi merhaba

Yamanın durumu nasıl. sünnet sonrası sedece ağrı kesici ve botikon mu kullanıyorsun. malum bizimde az kaldı.

Sen benim çocuğum genel anesteziyle sünnet oldu diye beyin hücreleri öldü dedin hanfendi burdan çıktı bu yorumlar boş boş şeyler yazmıyorum senin yüzünden benden cesaret alıp sünnet ettirecek arkadaşlar panik yapmış olabilir işin içinde olmasam çocuğumun hücreleri öldü diye ne hale gelirdim şimdi madem bir din adamısın safsatalarla hurafelerle kimsenin beynini yıkama öğrenmeden atıp tutma asıl bu kul hakkıdır günahtır ağzından çıkan laflara dikkat et engelledim seni bundan sonra yazdıklarını görmicem bu nasıl bir zihniyet valla pes

carputi merhaba

Yamanın durumu nasıl. sünnet sonrası sedece ağrı kesici ve botikon mu kullanıyorsun. malum bizimde az kaldı.
İyi çok şükür arkadaşım ağrı kesici nerdeyse hiç kullanmadık bugün kontrole götürdüm doktor iyi Dedi sünnet külodu bacaklarını tahriş ediyordu takma Dedi bactroban diye bir krem yazdı sabah akşam sürücem batikonu günde bi defa damlat yeter Dedi baya toparladı teyzesi darısı başınıza inşallah

Kizlar selam. Benim cinler gene tavan. Emir hicbirsey yemiyo. Önüne koyup o yesin diyorum. Hepsini alip tek tek asagi atıyor. Eliyle mincikliyor. Kaşık varsa kaşığı tabağa vuruyor. Dayanamayip yedirmeye çalışıyorum reddediyor. Sabah sadece yumurta yedi ve hala hicbirsey yemedi. Napacam ben bu çocukla yaw..

Seni Allaha havale ediorm konuyu bole carptiggin icin kucuk beynini topla ve yazdiklarimi tekrar oku bn ne senn cocugunn beyin hucresi oldu dedim nede dinle ilgili bi konuya getirdim konuyu .. Gozlerini acarak okursan bana verilen senn bebeginin narkozu ayni diil dedim senn amacin ne biliormsn soz duelleso yapip begeni toplamak basariosnda aferim devam et.. Sen gibilern oldugu ortamda bnmde isim olmas

Su begeni yapan arkdslari anlamiorm amaclari ne arkdslarni korumak mi hadi sen yazdiklarimi anlamiorsunda onlarda kor olmus sabah beri konuyu kapatmaya calisiorm bu yonde ara bulucu olacaklarina yerli fisekliyorlar sizden Allah ayrica razi olsun

Su begeni yapan arkdslari anlamiorm amaclari ne arkdslarni korumak mi hadi sen yazdiklarimi anlamiorsunda onlarda kor olmus sabah beri konuyu kapatmaya calisiorm bu yonde ara bulucu olacaklarina yerli fisekliyorlar sizden Allah ayrica razi olsun
Beğeni yapılarak fisekleme yapıldığını ilk defa duyuyorum. Kimin neyi ne için beğendiği sizi pek alakadar etmez... yazdiklarinizi begenenler yok diye ortalığı karıştırmaya çalışmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…