2014 Kasım Anneleri

Canim benim oğlum da gece çok uyanıyor bildiğin gibi değil sen yataktan mi diyorsun?

Canim benim oğlum da gece çok uyanıyor bildiğin gibi değil sen yataktan mi diyorsun?
Canim valla bizimki ayagi fileye degdidi an uyaniyor. Bizim yatağa yatirdim uyuyor mis gibi. Ilk önce bizimle uyumak istiyor sandım. Ben onun yatagina yattim alışamasin diye. Yok uyanıyor. Ayağını fileye sürte sürte uyaniyor. Ben ondan olduğunu düşünüyorum. Çünkü yerde yatirdigim zamanda iyi uyuyor. Ben yataktan oldugu kanisina vardim. Seninde böylemi bilemiyorum tabii...

Ameliyata gelen hastalarımıza anestezi aydınlatılmış onam formalarını bazen biz imzalatmak durumunda kalıyoruz kişiden imza alırken neyin altına imza attığının bilgisini verebilmem için o konuda yeterli bilgiye sahip olmam gerekir gerek okulda ki eğitimlerim de gerek sahada işim gereği yeterli bilgi birikimine sahip olduğumu düşündüğüm için yazmıştım çünkü afaki konuşmaktan hoşlanmam bilmediğim konu Hakkı'nda geri durur yeterli kaynaklardan araştırma yaptıktan sonra cevap vermeyi uygun görürüm -bir sağlık çalışanı olmadığımı düşünürsekte bir anne olarak oğlum sünnet olurken anestezi doktoru anestezinin riskleri Hakkı'nda bizi yeterli şekilde bilgilendirdi-

Anestezi alacak hastalarda en çok bize sorulan sorular bir daha uyanmazsam veya beynim hasar görür mü oluyor anestezi ilaçları günümüzde son derece gelişmiş olduğundan bir Yenidoğana bile uygun dozlarda güvenle uygulanıyor bilimsel olarak anestezi yapılan hastada hücre ölümü olduğuna dair bir bilgi yok

Anestezi 3 şekilde yapılıyor -genel anestezi -bölgesel anestezi -lokal anestezi

Oğlunuza sünnet yapılacak bölge etrafına lokal anestezi uygulandığını biliyoruz bu da oğlunuz bir anestezi türünü vücuduna almış olduğunu gösteriyor

Burda lokal anestezinin genel anesteziden bir üstünlüğü olduğunu söylemek yanlış olur önemli olan çocuğun konforudur sizin oğlunuz daha küçük aylarda yapıldığı için lokal uygulanmış benim oğlum daha hareketli bir dönemde olduğu için anestezi hekimiyle beraber genel olması yönlünde karar verdik

Kuyruk sokumu bölgesine yapılan bir analjezi den bahsetmiştim kuyruk sokumu belde oluyor herhalde diye sormuşsunuz -hayır kuyruk sokumu omurların en son kısmı kabaca tarif etmek gerekirse oturduğunuz bölgeye denk gelir bu bölgeye yapılan kaudal blok tan bahsetmiştim ben 6 saat boyunca Ağrı'yı bloke ediyor -görüntü dosyası olarak daha iyi anlamak için resim gönderdim oradan inceleyebilirsiniz-

Kendinizde anestezi sonrası unutkanlık olduğundan bahsetmiştiniz ben yine bir sağlık çalışanı olarak kanda b12 vitamininin hangi seviyede olduğuna baktırmanızı tavsiye edicem zira doğum ve emzirme dönemi çocuklarla ilgilenirken yeterli ve kaliteli beslenememe b12 eksikliğine neden olmuş olabilir ki en önemli belirtisi unutkanlık

Sizinde söylediğiniz gibi araştırdığınız kaynakları gönderirseniz bende incelemek bilgi sahibi olmak isterim

Eklentiler

• image.webp
    11,8 KB · Görüntüleme: 60
Arkadaslar fikre ihtiyacım var ikinci yatak ve bebek arabasi hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yağız Selim ile kardeşinin arası iki yas olacak ikiz bebek arabalarından mi alsam acaba yatak içinde ne yapsam bilmiyorum
canım iki sene sonra yağız 4-5 yaş yeni bebek 2 yaşında olacak.hala ikisini de aynı arabada götüre bilirim diyorsan. o zaman ikiz arabası ala bilirsin. ben tek bebek arabasını kullanırken zorlanıyorum sen ikiz arabayı kullana bilecek misin onu da düşün derim. yatak konusunda da sürekli taşınan birisi değilsen Yağızı karyolaya ayrı bir odaya yeni bebeği de park yatakta kendi odanıza alın. tabi ki bu benim fikrim.

canım az bile yazmışsın. ben de senin yaşadıklarına benzer şeyleri yaşadım. bizim yaşadıklarımızı yaşayan birisinin bu şekilde tepki vermesi bence çok normal. Allahım inşallah bize de hayırlısı ile 2 inci-3 üçüncü bebeği de nasip eder.

Arkadaslar fikre ihtiyacım var ikinci yatak ve bebek arabasi hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yağız Selim ile kardeşinin arası iki yas olacak ikiz bebek arabalarından mi alsam acaba yatak içinde ne yapsam bilmiyorum

Canım benim oğlum dogdugunda kızım 3.5 yasındaydı buyuk olmasına ragmen bebek arabasını paylaşmak istemedi ilk başta. (Biz cok dısarı cıkan yolculuk yapan bi aileyiz cocukları bırakacak yakınımız yok o yUzden dısarda uyudukları da oluyor. Bebek arabasına herzaman ihtiyacım oluyor.) yoruldugu zaman ben binicem dediğinde onu da ağlatmak istemedik bir süre sling tasıdık yanımızda. Kızım yoruldugunda bebeği slinge aldık. Zamanla zaten kabullendı. Ikı yada ıkız bebek arabası tasımak zor. Zaten tek basına ıkısyle zor olacak cıkman bir süre.
Sling yada kaliteli bir kanguru al bence. Babasling aldım ben cok rahat kullandım şimdiye kadar.
Yatak içinse ben kızımı 2.5 yasından beri kenar korumalı genç yatagında yatırıyorum. Öyle birsey alabilirsin ama buyuduklerınde ıkısıne birlikte takım oda alırım dıyorsan park yatak al.
Biraz uzun yazdım galiba kusura bakma :)

Iyi gozlemlemissin çünkü benimki de fileye çok sürüyor ayaklarını yanında yatarken de kısa aralıklarla uyanıp meme alıp uyuyor ama bu seferde ben bütün gece yana yatik vaziyette kaliyorum

Canim çok mu ağır olur diyorsun? Ben kullanmadım hiç biraz arastirdim onlü arkali olanlar var cok sevimli gerçi su an yağız selimin bile bebek arabasi ağır geliyor kardeşi sorunca illa binmek ister mi acaba dedim
Yatak konusunda ise hep su arabali yataklara ozenmisimdir ondan alsam bu sefer küçüğüme de büyüyünce ondan alman gerekecek bu sefer su sorun doğuyor bir kac sene sonra ranzaya geçmem gerekmeyecek mi? O arabali yataklar ne olacak off kaçan cokkarisik

Canim fikirlerin için teşekkürler okumaktan zevk alıyorum evimde idareten kullanabileceği bir yatagim yok aslında arabali yataklara ve ranzalara ozeniyorum arabali alsam sonra ranza alınca onlar çöp mu olacak ?
Galiba haklısın bebek minik iken kanguru kullanmak mantıklı olacak yağız selim o dönemde arabasi paylaşır umarım ama yagizim da daha küçük kıyamıyorum hiç
hamileliginde verdiği duygusallık hat safhada

Canim bak daha oncede belirttim bi saglikci diilm senn suan saydigin kadar madde madde siralayamam ama emin ol seni alt etme cabasindada diilm bilmiorm bana cok mantikli gelmior orn sezeryan amiliyatlari eskiden buyuk bi cogunluklu genel anestsyle uygulanirken simdi bi sorun yoksa cogunlugu lokal uygulanmiormu kii onunda tehlikesinden bahsedioar snradan bel agrisi birakio vs die madem genel anestesizi bu kadar zararsiz birsey neden artik doktorlar tarafindan bile tercih edilmemeye baslandi ? Oglunuz hareketlidr bu sizin tercihinizdr bzi hic ilgilendirmes siz annesinz eminm o dogrusunu secmisinzdr.. Burda oglunza kuyruk sokumuna igne olmustr deyince bizimkinin farkli bi bolgede oldugunu anlatmak icin ole bi soru yonelltim.. Unutmadan oglumda b12 eksikigu var dediniz gibi anneden mi gecmiio dendi gecen hafta kan verdim hic bi sorun cikmadi sukur kii bu unutkanlikdan bir ben diil cevremdn cogu kiseden duydum ama tabi bana ona verilen anestsyke oglununuzu muhakkah ayni oranda diildir

Beni alt etme çabasında olduğunuzu yazmadım -sağlık calisani olman anestezi hakkinda yetrli bilgiye sahip oldugunu gostermiyo olabilirms demekki- ben sağlık çalışanı değilim ama iyi
bir araştırmacıyım dediğiniz için ben kendi bilgilerimi sizle paylaştım sorularınızı cevapladım sizden de hangi kaynaklardan araştırmalarınızı yaptığınızı sordum çevresel kaynaklar anladığım kadarıyla eş dost gözlemleyerek anestezi Hakkı'nda bilgiler edinmişsiniz yalnız bir şey Hakkı'nda kesin hüküm verirken bunları bilimsel verilere dayandırmak lazım eğitiminiz hangi yönde bilmiyorum ama işin ehli olan hekimlere bırakalım
Sezaryenler lokal değil bölgesel anestezi olan spinal veya epidural anestezi ile yapılıyor bu yöntemlerde yine hastanın yaşı genetik hastalıkları kan değerleri göz önünde bulundurularak hekim tarafından karar veriliyor son dönemlerde artmasının bir nedeni de kişilerin bebeğini doğar doğmaz görme ve ten tene temas kurma isteği yoksa yan etkilerini belki daha bile fazla özellikle baş ve bel Ağrı'sından çok şikayetçi olan kişiler oluyor

Geçen sağlık bakanımızın da bahsettiği gibi artık insanlar doktora başvurduğunda kendi kendine teşhis koymuş ilacını düzenlemiş bana bu ilacı yaz diye geliyor çünkü artık sağlık parkta altın günlerinde konuşularak herkesin doktor olduğu bir meslek dalı oldu yıllarca eğitim alan insanlar dinlenmiyor kendi kendilerine ilaç başlayıp olmadık Zaman'larda yarım bırakıyorlar

Örnek vermek gerekirse ilerde bende çocuğumu okula gönderdiğimde öğretmenden çok öğretmen olmak istemem benim alanım değil kulakta dolma laflarla işine karışmam

ayy o pijama indirme bizdede oluyor:))cok fenalaryaa sipalar Gecen evde misafir var gitmis bizimki dolaptan benim. İc camasirini almis ceke ceke geliyor nasil firladim.ustune cocugun anlatamam:)onun alamaycagi bir yerdeydi biranlik dikkatsizligi es gecmiyorlar:)

Daha bunlar bizi çok Rezil eder bacım sanki beni sünnet ettiler fır dönüyor evde valla yetişemiyorum yaş olmuş 31 benimde daha erken doğurmak lazımdı

Daha bunlar bizi çok Rezil eder bacım sanki beni sünnet ettiler fır dönüyor evde valla yetişemiyorum yaş olmuş 31 benimde daha erken doğurmak lazımdı
haha aynen zaman gosterecek İnşallah:)bende oyle .düşünüyorum bazen 30da cocuk fasli bitmeliymis yada 25:) cidden insanin.enerjisii yetmiyor yaa siZi sunnet carpti cocuk agirligindan kurtuldu hafifledi daha zaptedemezsin sen onu:)

Amin cnim insAlhh Allh bize de nasip eder 2.hatta 3.cocuklarimiz kardessiz kalmaz haktan hayirlisi..yani dün tutamadim kndimi 5 dakikalik bir haz icin cana kiyilir mi ypmdn once dusuncktm madem hazir degilsin kldi ki maddiyati gectim manevi olrk hazd degilm diyr ee ney tekim yanimda kimse yok diyr krdesim burda bir arkds var hatta 2 iki kisi ycl ve planerra arka arkya cocuklri olmus ve clisiyrlar ve kimselri de yok yakinlarinda bildgm kdryla ne yani sorun bklim onlara mis gibi de bakiyorlar ya bana ne derseniz deyin gerkafali benim hytim vs.. kürtajın aciklamasi yok Allhin verdgi cana kiymak bi müslümana yakismaz olmaz olamaz Allh veriyor rizkini da beraber vrriyr bn bu arkdsa su lfina cok kizdim dogurmucam dogurmyi dsnmuyrm aldricm ne kadar raht yazms sanki karnindaki robot ayy arkdslrim hkkinzi helal edim bn okdgmdan beri cok sinirliyim kndi tedavi surecm o bthcgyi bklyisim efndim embriyolrim 3 4 5 bolundu yasasin blastokist transfer edilck annm belki bu defa tutar diyisim bnimle beraber tedaviye gln binbir hyt hikayesi keske bir tane olsa arkmdn dua edeck bir evlt vs vs..cok uzar yani arkdsa diyorum ki sakin Y A P M A can alma can ver hepinizi opuyrm sevgiler

Gunaydin hanimlar.herhalde bi 10 gun oncesi yazmistim.sonra bildirim gelmeyince konusmadiginizi zannettim.bi bakayim dedim napiyor bizim kasim anneleri ne goreyim meger surekli konusma halindeymissiniz okuyabildigimi okudum.
Yavrucuklarinizi opuyorum

Anestezi sadece sinirleri bloke eden birşeydir ve hucre ölümü yapmaz hucrelere dokulara zarar vermez ki..Senin unutkanligin dogumdan kaynaklaniyor olabilir canim çünkü cok yogun bir süreçten geçiyoruz ve bu kadar seyle ugrasirken unutkanlasmamiz cok normal.. sen de aneztezi yaptirmissin zaten lokal yada genel etki mejanizmasi neredeyse ayni..

Cok iyi yazmissin herkes anlayamaz ama işte. Insanin icinde merhamet kalmadiysa ne soylesen bos. Hamile kalirim dogurmam diye sokaklarda bas bas bağıran insanlarin turedigi bi zamanda yaşıyoruz. Gecen kibrista yedi aylik bebeklerin kurtaj edildigi haberi cikmisti ki o zamandan beri aklima geldikce agliyorum. Eskileri düşünüyorum da arka arkaya dogurup buyutuyolardi o yoksullukta onca işin içinde. Ne makine var ne hazir bez. Evler sobali.. bazen diyorlar ayy ne zor oluyodur küçük cocukla hamilelik vs. Inan onlar oyle derken aklima eski annelerimiz geliyo utanıyorum. Bazen yemek bile yapmadigim oluyor diyorum ne kadar rahatim aslında hic sikayet etmeyeyim.. neyse Allah kalplerimize yumusaklik versin.. bu arada bende bundan 24 sene evvel ablasi henüz üç aylikken annesinin rahmine düşen ve aldirilmaktan son anda vazgecilen bir bebektim

canım benim söylediklerin de çok haklısın benim halam ve teyzem 20-25 senelik evliler maalesef çocukları olmadı onların neler çektiğini en iyi ben biliyorum Allah kimseyi evlatsız bırakmasın, aratmasın bu dua yı o kadar çok seviyorum ki, bende kendimden korkuyordum ya benimde çocuğum olmazsa genetik bi durum olursa diye o yüzden evlendiğimizden beri hiç korunmadım iki çocuğumuda isteyerek doğurdum Allah izin verirse 3.yüde düşünüyoruz bi süre sonra... inan rızkıyla geliyolar onların doğumuyla evim daha bereketli oldu ilk doğumdan sonra araba ikinci doğumdan sonra ev aldık, arkadaş ilk çocuğuna haksızlık edeceğini söylüyor ama çocuğunu kardeşsiz bırakarak asıl haksızlığı o zaman yapmış olacak farkında değil inşallah kıymamıştır bebeğine...sanada hayırlısıyla 2.bebeğinde nasip olsun inşallah canım

Sen arkadasim cok dolmusun bosalacak yer ariorsun anladigim kadariyla Bu senin dogrularindir bunlar benim dogrularimdir birbirimizin fikrine saygi duyup kapatalim konuyu istersen .. Emin ol soylecek lafim olmadigimdan diil soylenecek cok soz var egitimimi sormusun onu soylemeden gecemeyecem konya lisans ilahiyat mezunuyum onemli olan okul egitim diil bence cok okuyan mi cok gezen mi hesabi egitim seviyenizi bilmiorm ama 4 yillik saglik meslek lisesi okuyup saglikci olunabiliio artik sonucda sizde bi doktor diilsnz herkes birbirinin isine karismayacaksa.. ii bi arastrmanzz bu onuda tebrik ediorm sizi ama emin ol bnde bos konusan birisi diilm.. Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…