2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
:))))))
valla kızımı kokmasın diye tuzlucaklar yaw :))) ama öyle tuzla marine etmicekler tuzu suya koyup onla yıkıcaklar:)))
sonrası zaten normal duş hali. bekletilmez zaten canı yanar kuzumun

okudum o tuzlama mevzusunu ben hiç duymadım bizimkilerde belki de ailede ya da yakın çevrede yeni bebek hiç yoktu ondan görmemişimdir bir soriyim akşam annemlere eğer işe yarıyorsa yapalım gitsin nolcak 20 sinden 30 undan sonra değil de en başından turşusunu kurmuş oluruz bebişlerimizin

sağol canım benim daha iyiyim çok şükür ağır bir grip atlatıyoruz ana oğul ama zor dönemi geçirdik şimdi vitamin bombardımanıyla hızla iyileşmeye çalışıyorum

teşekkür ederiz düşünmen yeter hamiş halinle kıyamam senle de hemen hemen benzeşiyoruz biraz kendinden başka herkesi düşünen fedakar anaç bir ruhun var sanki öyle geldi bana ben de senin çocuksuz halindim çalışmadan evvel misafir gelicek kimseden tek yardım istemeden halletmeye çalışır başkalarına da misafir gelince evde hiç yorulmuyomuş gibi hizmet beklemek yerine hizmet ederdim herkese insanların yüzünde küçücük tebessüm belirsin diye kendimi paralardım ...
ama şimdi haftanın 6 günü çalışınca kimse iş beklemiyo benden

ahahahaha çok güldüm eşineee
vallaa ısırsaydı eğer ne gülerdik kocamla yaaa ahahaha
okut yazdıklarımı ısırmıyo görmüyoo temas dahi etmiyooo
tecrübeyle sabitttirrr hamilelikte daha da artan cinsel aktivitelerimize dayanarak söylüyorumm

oyyyy pozlara bak pozlara yirim ben onun göbüşünü :))
çok güzeller canım maşallah sana elinin emeğine maşallah:))

göbüşlüdür benm kızz üzerinize afiyett
tşk ederim canım

tşk ederim canım umarım oda şanslı olduğunu düşünür ilerleyen yaşlarında

haahah kız sizin ailede yoksa bile tulza bak
hani bi yararı olmasa bilee zararı yokki
eğer iyi olursa karda olursun değilse zararın yok neticede
zaten tuzla ovulmuyo bebek tuzlu suyla yıkanıyo sadecee

ya bnm hamılelıkte hıııııc cnm ıstemıyor resmen yerlere dusuyorrrrrrr

canım allahtan acil şifalar diliyorum çok üzüldüm umarım bir an önce iyileşir (amin)

Kızlar rüyalarınızda bir artış var mı ? Ben sabaha kadar çok sayıda rüya görmeye başladım. Çoğu da kabus gece ağlayarak kalkıyorum. Ne yapacağım bilmiyorum.

ayyy canım o zmn kesin aynıyızzzz
bende yaaa daha haftasonu misafirim vardı
kimseden yardım isstemeden hem hamile hem çocuklu halimle
hazırlığımı yaptım misafir ağırladım
ama beni çağırsa biri evine elim boş gitmem illaki bi yardımım dokunsun derim
ama seviyorum böylee olmayıı herşeye yetebilmek hoşuma gidiyo
yapı meselesi eksiğim olmasını sevmiyorum herşey tam olucak sorunsuz olucak
Allah güç kuvvet versinn
aslında böyle olunca genelde suistimal ediliyo insan ama naparsın
can çıkar huy çıkmazzz ben aynen deavm ederimm

sinirlenmicem üzülmicem diyorum ama arkadaş bu nedir ya bu ay felaket ayımıdır nedir??? beni işten cıkartacaklarmış bunu direk patronum söylemedi ama ben duydum... ya patronum kötü bir insan değildir. hatta ben cıktıktan sonra sigortamı bile devam ettirecekti. ama karda kışta Alevi getiremem buralara bişey olsa sorumluluk alamam demiş kaç gündür saatim dolmadan hadi sen cık diyordu. eşime anlattım o seni zor durumda bırakmaz verir paranı diyor. ama en cok bozuldugumda neden ondan değil baskasından duyuyorum. ilk benim bilmem gerekmezmiydi

yıkarız dediğin gibi iyi olursa olur zaten olmazsa da tecrübeyle bir tabuyu da yıkmış oluruz :) ne benim ailemde ne de eşimin ailesinde ter kokana hiç rastlamadım ama olsun denemekte fayda var zarar yok :)

aynen öyle canım benim ben artık yapmıyorum yani herkese yapmıyorum çünkü çok suistimal edildim artık enayi gibi hissediyorum kendimi kişiden kişiye değişir ama yine de en sevmediğimin evine gitsem bile yine eli boş gitmem hizmet beklemem o ayrı dediğin gibi can çıkar huy çıkmaz :))

vallaa evliliğim süresince hiiç yerlerde olmadı desem yeridirrr

bizim de libido çok yüksek tavan yaptı çok enerjiğiz vuuuuuuuuuuuuuuu

bızde sendenız ama ınan benım ıs ev eve gel cocuk zaten yorgun oluyorum guuum yatak:)[/QUOTE]

eşim yeterki istesin asla hayır demem ama gel gör ki korkuyor napim :)

sizin patronunla aranız iyi anladığım kadarıyla bebeğim haklısın ilk senin duyman gerekirdi ama sen hamilesin ya belki seni üzmeden nasıl söyler onu düşünmek için başka biriyle paylaşmıştır ve tüm haklarını da verir sana zaten vermek zorunda hamile birini işten çıkarmak demek tazminatını vs göze almak demek sonuçta sinirlenme de üzülme de bi arkadaş yazmıştı az önce okudum bu ay kaza aksilik ayıymış bol bol la havle de dua et

evet aramız cok iyi cnm ama cidden kalbim kırıldı. ben subata kadar calısırım diyordum. tazminat değil ama verir o bana maasımı biliyorum huyunu zor durumda bırakmaz ama yine de kendimi dıslanmıs gibi hissettim ya ben o kadar emek verdim bu işe benim fikrimi bile almadan ansıl karar verir aklım almıyor!!!!

selam kızlar dr geldik oğlumu gördük 1135gr olmuş bir hafta ileri giitmiş ama şekerden dolayı olabilir dedi 100lük istedi bi de daha önce de gebelik şekeri çıktığında kontorl istedi ayrıca ayaklarımda da damarlarım morarmaya başladı ona da baktır dedi bi de ksağımda şişlik var demiştim ya o da kas fıtığı olabilir ona da baktıracağım velhasıl endokrin ve genel cerrahiye görünücem önlem almalıyız dedi

Çok geçmiş olsun canım.Umarım kızın en kısa sürede iyileşir.

Bende bu haberleri duyunca çok üzülüyorum.Artık haberleri izlemeye korkar oldum.Bebeğim doğmadan endişeleniyorum.O çocuk içinde çok üzüldüm.Kim bilir nasıl bir travmadır.

Canım ben tuzlamayı düşünmüyorum.Bence tuzlamanın ter kokması ile bir ilgisi yoktur.Sonuçta bebeklerin cildi çok hassas.Herkesin kendi tercihi tabi ki.Bence bir doktora sorup yaparsanız daha iyi olur.Aşağıda bununla ilgili bir yazı okudum.Eklemek istiyorum.

Tuzlama: Yenidoğan bebek tuzlu su ile yıkanır veya tuzla ovulur. Bu uygulamada tuzun bereket ve uğur vereceğine inanılır. Ayrıca bazı yörelerde bebeğin büyüdüğünde terinin korkmaması için bebeği tuzlamak gerektiği inancı da vardır. Bebeklerin vücuduna sürülen tuz, cildi çok hassas olan bebeklerde yanıklara neden olabilir. Ayrıca yoğun tuz, sıvı kaybına, kanda tuz oranının artması ile beyin kanamasına yol açabilir.
Anne Bebek Dergisi | Bir Nesil Bizimle Büyüdü ...

Dr. Özkan, hastanede 100 anne üzerinde yapılan geriye dönük sorgulamada, sadece 35 bebeğin doğumdan sonra tuzlanmadığını, kalanların ilk yıkama suyuna çeşitli miktarlarda tuz konulduğunu ya da tuza yatırıldığını tespit ettiklerini söyledi.

Bazı ailelerin, bebeğin ilk yıkama suyuna 1-2 çay kaşığı tuz kattıklarını belirten İlker Özkan, İşi daha da ileri boyutlara götüren bazı aileler, bebeğin tüm vücudunu tuza batırıyor, hatta ağzına tuz veriyor dedi.

Tuzlanan bebeğin büyüyünce terinin kokmayacağı inancının bilimsellikten uzak olduğunu anlatan Özkan, şunları kaydetti: Ter bezi salgıları ergenlik çağında gelişmeye başladığı için tuzlamanın, ter kokusunun giderilmesi konusunda hiçbir yararı yoktur, üstelik bebeğin sağlığı açısından ciddi yan etkilere sahiptir.

Tuzlanan bebeklerde önemli boyutlarda su kaybı, kandaki tuz oranının yükselmesine bağlı havale geçirme, tansiyonun yükselmesine bağlı beyin kanaması, böbrek yetmezliği gibi ciddi sorunlar görülebilmektedir.

Göbeğe tuz dökülmesi sonucu kana mikrop karışması ve nadiren olsa da tetanos görülebilmektedir. Tuzlamanın bir diğer olumsuz sonucu ise deri üzerindeki kimyasal tahrişe bağlı cilt reaksiyonu ve pişiklerin oluşmasıdır.
http://www.hekimce.com/?kiid=2034

Çok geçmiş olsun canım.İyi ki çok ciddi sonuçları olmamış.Eşini de takdir ettim.Öncelikle seni düşünmesi çok güzel.

Canım ben bu konuya çok özen gösteriyorum.Arkadaşlarımın veya yakınlarımın 2. bebeklerini görmeye gittiğimde mutlaka diğerlerine de hediye alıyorum.Böylece onlarda mutlu oluyorlar.

Geçmiş olsun canım.Havalar çok soğudu.Kendine dikkat et.

selamlar bi kaç gündür doğru dürüst bakamadım konu ya üzerimde öle bi üşengeçlik varki kızlar anlatamam haliyle ne paylaşıp neler kaynattığınızı okuyamadım ama şu cinsellik konusnda biriki kelime ededeyim bari benim eşimde korktuğu için nadiren ve daha kısa sürerdi ama sonbir iki defadır canım acıyor istemiyorum yani bu son 3 ayda bikere daha ya olur ya olmaz

Dün oğlumla kontrolümüz vardı. Doktor şu ana kadar ne yapıp da bu gebeliği bu haftaya kadar getirdiysen bundan sonra da devam et dedi. Yani yatmaya sdevam edeceğim. Her ne kadar yatmaktan sıkılmış da olsan doktor beni çok gaza getirdi. Hatırlıyor musunuz bilemiyorum, başında çok sayıda kanamam olmuş ve çok sayıda hastanede yatmıştım. Sonra rahim ağzı 1 cm açılmış ve acilen dikiş atılmıştı vs. Doktor bana "açıkçası ben buraya kadar geleceğini beklemiyordum. Şimdi ise senin en az 34 haftayı bitirebileceğini düşünüyorum" dedi. Hatta 38 haftayı bile tamamlayabilirsin dedi. Bebeğin boy ve kilosu iki hafta önden gidiyor. Bu hem iyi hem kötü dedi. Yani bebeğin zamanından büyük olması rahim ağzına basınç yapıp erken doğum tetikleyebilir dedi. Öte yandan zaten erken doğum yapma riski olan annnelerde bebeğin iri olması hayatta kalmasında çok çok önemliymiş. Kısacası kontrolümüz iyi geçti.
Doktor ultrason aletini karnımda nereye gezdirse oğlum tam oraya vurdu. Doktor çok güldü. Oğlum rahatsız oldu anlayacağınız. Anlayacağınız oğlum çok tatlıydı, çok güldürdü bizi.

Canım umarım kasığındaki şişlik ve damarlarındaki morarma ile ilgili önemli bir şey çıkmaz.Eltimin ablasının hamileliğinde kasıklarındaki damarlar şişmiş varis gibi.Sonra geçmiş.Damarlarındaki morarma da acaba pıhtılaşmadan olabilir mi.Hatırladığım kadarıyla pıhtılaşma sorunun vardı.Belkide bu tür bir şeydir.Gebelik şekeri için zaten dikkat ediyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…