2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
En eğlenceli kısım da buydu sahiden. Malumunuz sizin aranızda sanırım en beceriksizi benim o yüzden elle yapmaya cesaret edemediğim şeylere baktım. Kapı süsünü eşimle birlikte yapmayı denicez ama büyük ihtimalle yapamıcaz. Kayınvalideden de yardım alıcaz o yüzden :)))

Bebek sabunu

Hastane ve oda kapısı süsü

Hastanede ve evde dağıtılacak çikolata

Kapı süsü çok iyi ya, güzel renklerle yapılmış bez bebek aslında alt tarafı..
Yani bez bebek nasıl yapılır diye araştırıp cool renkler ve inci gibi aksesuar seçerseniz olur bu iş :)))

günaydın göbüşdaşlarım,

Dün akşam eve gitti biraz kestirdim derken kocişim geldi. Sesim kotu oldugu için aglıyorum sanmış günboyu üzülmüş. Eve gelince bana bi baktı. Bende sulugoz tabi hemen basladım su koyuvermeye sen bana dün kotu davrandın dedim. Gece yaptıklarını anlattım. Özür diledi. Meğer hiçbirini hatırlamıyormus. Duymamış benim dediklerimi. Sonrada tabi tum gece naz yaptım. Nedense ben iyileştikden sonra kayınvalideme gitme kararı aldı. Orda kalalım sen cok hassassın artık cok hasta oluyosun bende sana yeterince iyi bakamıyorum annem güzel bakar dedi. Buyur burdan yak. Hımmm olabilir dedim ama tabiki olmaycak oyle bişey:))Kayınvalidem cok ıyıdır ama evlilik hayatım biter. Yalnız kalamayız.Neyse hallettik ama cok sukur... Loveli canım cok sevindim senin adına..Emelcim ben bebek hakkında hiçbişey bilmiyorum ya o yuzden daha fazla okuyorum galiba. Bide ünide zooloji derside almıştık. Mesleki olarak da insan sağlığına gıda söz konusu oldugunda neyin nasıl iyi gelebileceğini biliyorum.. Umarım işime yarar bu bilgiler bebeğimde...

Kızlar bide bebeğimizin zeka gelişimi napıyorsunuz müzik dinletmekten baska. 2. anadil öğretimi düşünüyor musunuz??

Son düzenleme:

Günaydın Codulucummm, çok sevindim bir şekilde birbirinizi anlamış olmanıza.

Ben aslında ikinci dil istiyorum. Ama bu konuya daha tam emin olamıyorum. Çünkü ikinci dili öğretecek kişinin sadece o dilde konuşması gerekiyormuş yanılmıyorsam. Yani ben bebişimle sürekli ingilizce konuşurken, babası da türkçe konuşacak gibi...
Benim bir arkadaşımın kızı hem ingilizce hem türkçe harika konuşuyor. Ama evde mürebbiye var ve kadın yabancı. Üstelik baba da sürekli ingilizce konuşuyor...

İyi okuyup iyi araştırmak gerekiyor yani...

Kapı süsü çok iyi ya, güzel renklerle yapılmış bez bebek aslında alt tarafı..
Yani bez bebek nasıl yapılır diye araştırıp cool renkler ve inci gibi aksesuar seçerseniz olur bu iş :)))

aslında sadece kafası bez gövde kısmı bildiğim tül:))
ben de çok beğendim çok orjinal ve çok sade bir model.
Kayınvalideme gösterdim hiç istifini bozmadan yaparız biz bunu dedi:)))

Hastane / Doğum Çantası kategorilerimiz;

Ortak kullanım;

Anne;

Bebek;

Baba (Refakatçi);

aslında sadece kafası bez gövde kısmı bildiğim tül:))
ben de çok beğendim çok orjinal ve çok sade bir model.
Kayınvalideme gösterdim hiç istifini bozmadan yaparız biz bunu dedi:)))

İnşallah yaparsınız ya..
Bir de kolay gelirse, sonra bu işe girermişsiniz :)))
Çünkü böyle güzel kapı süsleri 120-150 tl arası :)))

ohh beee aranızın düzelmesine çok sevindim. seni sulu göz seni kıyamadın kocana dimiii :))
ben de hiç birşey bilmiyorum aslında o yüzden durmadan neyi araştırabilirim acaba diye durmadan kendi kendimi sorgulama halindeyim. O yüzden çok iyi yapıyorsun.
2. dil konusuna gelince ben yaşıtları ile öğrenmesini istiyorum. Yani anaokuluna gittiğinde biraz aklı erdiğinde belki özel bir kursla halledebilirim.
Çünkü çevremde yaşanmış bir örnek var. Bir akrabamız ingilizce öğretmeni ve oğlu doğduğunda temelden ingilizceye başlamış öğretmeye. Anaokuluna gittiğinde adapte olamamış iyi de ben bu konuşulanları zaten biliyorum diye. Yani okul onun için gereksiz bir yer halini almış.2. çocuklarına hiç bir şekilde öğretmediler ingilizceyi.

Ben de o yüzden yaşıtlarıyla öğrenmeye çalışsın zaten eninde sonunda öğrenecek o dili.

Hastanede uzun gecelik sorun olur mu dersiniz?
Uzun derken ayak bileğime kadar...
Çok şık duruyor ama işte...
Hijyen filan?

merhaba gesma bende akdeniz anemisi taşıyıcılığı var hep değerim 10 civarında çıkıyor doktor günde 2ye çıkarttı kan ilacını.açıkçası ben kullanmıyordum kuru üzüm yiyordum sen kan ilaçlarını düzgün kullanıyormusun bu taşıyıcılıkla alakalı mı hep değerimiz düşük.bu arada ilk gebeliğimde düzenli kullandığım halde yinede düşüktü

çok kolay oldu mor reçete ilk senden duydum cnm.özeldeki doktor indirekt coombs testini yaptı özelde yatış ücreti ödemen lazım istersen devlette ücretsiz orda yaptır dedi.4 gün sonra özelden test sonuçlarını aldım devlete gittim eşimin ve benim ehliyet fotokopisiyle beraber (kan grubu yazan herhangi bir belge).doktor yatış verdi kadın doğum servisine çıktım dosyam açıldı hemen tedavi odasına gec dediler iğnem yapıldı 10dk işim bitti.

kıslar söylediğiniz model arena modeli olabilir mi? bize de bunun yeni çıktığını söylediler özellikleri aynı fiyatı 300 lira, ancak henüz kraftın sitesinde bile göremedim bu modeli ben ondan biras şaşkınım:44: fiyatı aynıysa o modeldir sanırım[/QUOTE]

:44: olabilir çünkü bende kraftın sitesinde o modeli bulamadım evet fiyatı o civarlarda 290 - 300 aralığı

Hijyen filan?

sorun olur gibi benim araştırmamda etrafımda deneyimli hamileler zaten gerek görmüyor altına illaki bişey giymek gerek vs. o yüzden gerek yok diyorlar rahat ve özellikle üst kısmı düğmeli bir alt üst takım işimizi görecektir

bebegim icin
alt acma bezi ve battaniye takim
oto koltugu
prima premium care 1 numara
cam biberon steril
10 lu hastane cikis seti 1 adet
5 li hastane cikis seti 1 adet
yanimiza getirirlerken giydirmeleri icinde cok tatli kadife tulum ic zibin kendinden eldivenli termal zibin cicekli sapka
polar battaniye
kendim icin sabahlik gecelik takimi 1 adet
pijama sabahlik takimi saten 1 adet

emzirme sutyeni. atleti. gogus pedi.ped. sweet.corap ic camasiri.
suslu terlik lohusa taci sac duzlestiricim sampuanim islak mendil yedek sarj aketi dis macunu ve firca makyaj malzemekerim nemlendirici esofman takimi spor ayakkabi
kocama
corap.esofman takimi deodorant terlik sweet dis fircasi sarj aleti para
cikolata spor ayakkabi
yeter heralde varni eksik yada fazla kizlar

Makyaj çantası?
Bir de bence şampuana gerek yok.
Zaten odada banyo vardır ve otel gibi düşün, en azından bir banyoluk idare edeceğin bir şampuan vardır.
Litrelik 2 şişe su ve sağlıklı atıştırmalık bir şeyler de olmalı.
Su en çok gereken oluyor.

Of inşallah içime sinen bir şey bulurum...

Dün kontrolümüz vardı. Herşey yolunda. Artık 34 haftayı görebilirsem her an doğuma hazır olacakmısım ve 1 hafta 1 hafta doğumu gittiği yere kadar erteleyecekmişiz. Oğlum artık yüzünü hiç göstermiyor. Doktor ultrasonla bakarken çok rahatsız oldu. Doktoru sürekli tekmeledi. Doktor da bir bakayım şurada neyi var ki böyle vurup duruyor dedi. Bakın orada ne buldu: tabii ki dünyanın en tatlı ayağını...

prima premium care çok tavsiye etmiyorlar pamuk olduğu için genelde sızdırma vs kullanışlı olmadığı onun yerine yine primanın yenidoğanları daha mantıklı deniyor ben ondan alıcam
doğumun nasıl olacak bilmiyorum ama orkid(gece) haricinde ayrıca ilk kullanım için hasta bezi daha mantıklı olacaktır
kendin için terlik almayı da unutmamalısın
el sabunun
bebeğin için özel hazırlayacağın yada alacağın agız bezi
kendin için havlu
ayrıca kağıt havlu
kendin için tabii istersen (kaşık çatal tabak bardak)
ayrıca kırmızı bir saç bandı yada kurdela
:) aklıma gelen ilaveler şuan bunlar

Hijyen filan?

Sorun olmaz ama senin kendi rahatın açısından doğum sonrası klozete oturup kalkmak falan belki sıkıntı olabilir. İstersen bir tane de diz boyu götür, yanında bulunsun.

Of inşallah içime sinen bir şey bulurum...

bulursun hiç merak etme
bende birkaç hafta önce çıktığımda bakmıştım hamile ve lohusalar için bir sürü çeşit var ancak durumumuz bu konumda olunca fiyatlarıda uçuyor bende hal böyle olunca sadece bu şartlarda değil herşekilde yani daha sonrada kullanabileceğim pamuklu şirin bir pijama takımı aldım üstü yarı kısma kadar düğmeli altı normal pijama ama beli biraz yükseküst kısmıda biraz uzun spor şirin bişey öyle olunca direk hamile ve lohusa grubunda olmadığından daha uyguna da geldi diyebilirim. bitane de alt üst kalın üstü çıtçıtlı bir takım aldım sonuçta doğum zamanımız yine soğuklara denk geliyor hastaneden çıkarken onu giyerim diye düşünüyorum

Ooooooofff gercekten cooook tatli ayak ve bezelye parmaklarrrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…