2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

canım, ben doktoruma sordum dediği şey şu: normal doğum 16-17 saat sürer, sezeryan 5 dakika:)
eğer ısrarla normal doğum yapacağım dersen de bişey demem dedi ama ben risk almak istemem dedi...doktor öyle deyince sen de ister istemez risk almak istemiyorsun. normal doğumda da sezeryanda da belli başlı riskler vardır, ama tüp bebek olunca işin rengi biraz daha değişiyor işte. eğer doktorum beni biraz olsun cesaretlendirseydi ben de normal doğum yapabilirim diye düşünürdüm ama artık düşünemiyorum hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

kızlar bişey sorcam; 3 gündür aşırı halsizim.taş taşıdım sanki öyle bir yorgunluk...iş yapmak zulm gibi...yarın dr a gidicem ama size soriim önce dedim.

aynı durum bende de var.zor yürüyorum.tansiyonum hep düşük gibi.hep uyumak isityorum ama yatağa girdiğimde de bi sağa bi sola dönüyorum rahat edemiyorum hiç. yürürken flaan dikkat etmek lazım. yılbaşı gecesi banyo yapacaktım duş kabini ıslaktı ayağıum bir kaydı bir düştüm.popomun üstüne düştüm Allahtan.kolum ve bacağım mosmor vaziyette.bebeğe bişey olmadı çok şükür.bu dönemlerde denge kaybı fazla yaşanıyormuş hepimiz dikkat edelim arkadaşlar

gece rahat uyuyamayan bi benmiyim diyordum tek değilmişim...sağa dön sola dön gecede 3-4 kere tuvalete kalk derken nasıl sabah oluyo anlamıyorum..

dün yazmıştım bunu alıntı yapıyorum gözden kaçmış olmalı fikri olan varsa bugün yazar belki:2: ben konu hakkında bilgim olsa da sizlerden fikir almadan rahat edemiyorum güzel hamişler..

geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkür ederim kızlar.
bugün bizimde kontrolümüz var oğluşumu görcem çoookkk heyecanlıyım :)

dün yazmıştım bunu alıntı yapıyorum gözden kaçmış olmalı fikri olan varsa bugün yazar belki:2: ben konu hakkında bilgim olsa da sizlerden fikir almadan rahat edemiyorum güzel hamişler..
Canım ben sana özelden yazmıştım önceden bende de çıktı şeker ben açlık ve 1. saat tokluk ölçüyorum 2. saati demediler bana 1. saatte sınır 150 dedi doktorum ama 1. saat internette 140 2. saat internette 120 yazıyor diye gördüm.

evet evet hatırladım canım .Benim doktorum yemekten 2 saat sonra dedi sınır 140 dedi...Dün akşam ölçtüm 2 saat sonra 110 çıktı açlık da 88 çıktı senin kaç çıktı peki??

merhaba yarenn bendede gebelik şekeri var doktorumun bana dediği tokluk 1. ssat 140 'ı tokluk 2. saat 120 yi geçmeyecek.
Açlık ise 110 'u geçmeyecek.

Sen neler yapıyorsun şeker ile ilgili??

evet evet hatırladım canım .Benim doktorum yemekten 2 saat sonra dedi sınır 140 dedi...Dün akşam ölçtüm 2 saat sonra 110 çıktı açlık da 88 çıktı senin kaç çıktı peki??

cnm ya yalnış anlamış olmayasın.eğer tokluk 2. ssat 140 geçmesin diyorsa o değere göre anca tokluk 1. ssat 160-170 olmalıki 2. ssat 140 ın altına düşsün oda fazla geldi sanki bana

oyyy maasalaah ne guzel buyumus...Ya ben en son 24. haftada gitmiştim. O zamanda 756 gr dı. O kadar buyudu mu benim bebeğimde.. Kocaman olmuslar.......Yerim ben onları yaa...... Hle o yuzden bu kadar cok dayak yıyorum.. Kızımmm bi görseydim bende yaaa. BU arada eşimle kızımı videoya alıyorum artık. Eminim cok guzel hatıra olacak... Bİri konusuyo biri tekme atıyo cok tatlılar...
merhaba ben de ürgüplüyüm Kayseride büyüdüm şimdi Konyadayım

Bende Kozaklılıyım.. İki turistik yer... TOprağımm..
Ben normal dogumdanda sezeryan dogumdan korkuyorum ne yapcam bilmem

Bende bendee..........

ya hiç sorma canım... Bu fatura olayı ozellikle cok canımı sıkıyo hastane ile ilgili. doktorumda oyle super bişey olmayınca acaba mı dıyorum..

Doğrudur göbüşdaşım... Ama sitede gerçekten pahalı... Pusetlere baktım. Burdan bicok arkadasın 399 tlye aldıgı puset orada 466 tl. 200 tlye satılan ev tipi ana kucagı orda 299 tl. indirim yazan ürünlerde indirim falan yok. Sen dogru yoldasın bacım bu kadın ilk sizxi kazıklamak istiyo galiba..Cok haklısın sen bacımm.........

Ya benim kızımda öz guveni yuksek, kendini cok guzel ifade eden ve bizi yonlendiren bi cocuk olsun istiyorum.. Boyle bilmiş bilmiş konussun... Bıcır bıcır sevdirsin kendni zorla. Yaramazlık yaptıgında oyle zekice davransınki kızamayalım.. Bana yeni seyler öğretsin. Kendimi değiştirmek zorunda kalayımö istiyorum... Ayhhhh aminnnnnnnnnnnn......

merhaba yarenn bendede gebelik şekeri var doktorumun bana dediği tokluk 1. ssat 140 'ı tokluk 2. saat 120 yi geçmeyecek.
Açlık ise 110 'u geçmeyecek.

Sen neler yapıyorsun şeker ile ilgili??

1 haftadır diyetisyenin verdiği günlük 2000 kalorilik diyeti uyguluyorum canım .Dün yemekten 2 saat sonra ölçtüm 110 çıktı açlık da 88 çıktı.10 gün sonra dahiliyeye gitmemi söyledi doktorum.Sen gittin mi dahiliyeye diyetisyene ? Bir de evde yapılan ölçümler ile hastanedeki farklı çıkar mı acaba evde ölçüme güvenebilirmiyiz.....

Canım sabunları nerden sipariş verdin bende sabun fikrine sıcak bakıyorum.Onları keselere koyup öyle etiketlemeyi düşünüyorum. Yardımcı olursan sevinirim. Teşekkürler.

kızlar dun aksam kv ler geldi aksam oturmasına. Neyseki evde yılbası için hazırladıgım seylerden vardı. Onlardan ikram ettim. Sevdiler kızıma aldıgım cicileri gosterdim. Benim verdiğim örmeleri neden koymadın dedi. Yer yokya onlar bazanın içinde gibi bi yalan kıvırdım hemen. Kırmak istemedim ben sevmiyorum örmeleri desem alınırdı. Sonra basladı eltimin dedikodusunu yapmaya. YOk annesinin aldıgı kıyafetleri gıydırıyomus yok kv ninkileri giydirmiyormus. Yok iyi bakmıyomus yok bunlara gitmiyomus falan içim şişti.. Kırk mevludu istediği gibi olmamaış.Oğlan evi yaparmıs kızın annesi cok karısmıs. Hastanede ilk gece kv yada gorumce kalırmıs.. Allahım bana guya şimdiden eğitm veriyo. Hele o gun bi gelsinde bu gelin napıyo bi gorsun bakalşım. Hastanede esimle annem kalacak kesinlikle.. Mevludunu istediği gibi yapsın.. Zaten annem sehir dısında biz Kayseride yaparız bidaha.. Kıyafetleride artık o geldiğinde giydiririm.. Napalım artık. kırmayalım yınede.. ama adi şeyler alırsa gıydırmem. Organık olmalı hepsi..

1 banane,
2 ne giydirdiginden sanane
3 neden bana eltimin dedikodusunu yapıyosun
4 bana onunkini yuaptıgına göre benimkinide ona yapıyosun demekki
5 biz salakmıyız gelinim obürüne soyluyorum sen anla yaptıgını anlamıyomuyuz..

Son düzenleme:
arkadaslar haftaya raporluyum, sonraki haftada 32. haftam ve erken dogum riskim sebebi ile dogum iznine ayrılıyorum... umarım hepimiz zamanında dogum yapariz, erken gelmesin kuzucuklar..

çok güzel olmuş keçeden vazgeçip sipariş verebilirim hemencecik

tam kızıma dıyorum sen anla olmus hee:)) amaaan yapsın mevludu bosver ama ılk gece yanında kesın ve kesın senın yakının bırı kalsın... nazının gececegı bırısı olsun:)

hala bebek hediyeliklerine karar vermediyseniz instagramdan tomrisinatolyesi ne bir göz atın derim :)

Ben de RNA TASARIM ı önerebilirim, göz atabilirsiniz.

Ayrıca doğum konusunu konuşmuşsunuz, normal doğum ve sezaryan konuları, bu konuda ben de fikirlerimi paylaşmak istedim. Ben kızımı normal doğumla dünyaya getirmiştim. yaşayan biri olarak eğer bana sorarsanız, sancılarım ve doğumum 12 saat sürmesine ve biraz zor olmasına rağmen, yaşanması gereken keyifli bir tecrübe derim. Artık filmlerde doğum sahnesi izlerken, ya da birileri doğum hikayelerinden sancılarından bahsederken ne demek istediklerini anlamak da keyifli oluyor :) Ama özellikle şunu belirtmek de isterim, SAĞLIK en önemlisi. Bence eğer bir engel yoksa, çatıda, bebeğin kilosunda bir problem vs... o kısımları doktorlar bilir... hem bebek hem anne için normal doğum güzel olanı, ama eğer risk varsa o zaman doktor ne derse o tabiki! Dediğim gibi ben normal doğumla dünyaya getirdim kızımı, doğumun son 10-15 dk sına eşim de girmişti, ben bağırırken o başucumda beni telkin etmeye çalışıyordu ''Tamam hayatım, nefes al hayatım...'' :) sezeryan olsaydı ameliyat olduğu için eşimi alamayacaklarını söylemişti doktor. çok şükür ki bunlar gönlümden geçen şeylerdi ve yaşayabildim. Kısacası inşallah sizin de herşey gönlünüzce ve sağlıkla olur! Ama herşey normalken acı ve sancıdan korkup normal doğumdan vazgeçmeyin, sancının yanında keyfi de var çünkü :) Hem artık sancıyı hafifleten epidural diye birşey de var

Benim açlıklar 70-90 arası tokluklarda 90-110 arası gibi

Bana diyetisyen 26+5 günlükken 1600 kalorilik diyet verdi aç gibi hissettim kendimi 2 gün yaptım ölçtüm değerlerimi ve hastanede de Hb1AC bakıldı 3 aylık şeker ortalaması normal çıktı ölçümlerim de normaldi, yeni diyetisyen vardı o kaloriyi az buldu 2100 kalorilik yaptı, şimdi haftada 2 gün ölçüyorum şekerimi aç ve 1. saat tokluk çok şükür değerler ii gibi. Yüksek çıkarsa ertesi gün yine ölç dedi. Hastane sonuçları biraz daha yüksek olurmuş ama sonuçta bunu doktorlar bilmeli.

Kızlar midemi üşüttüm sanırım sabah terli terli camı açtım bunaldım şimdide bi kaç saattir midem rahatsız ağrıyo gaz var rezene içtim başka ne yapabilirim nane limon falan mı yapıp içsem önerisi olan varmı (

Nane limon değilde bolca limonlu ıhlamur iç iyi gelir. Naneden uzak dur bence. Geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…