Merhaba foruma katilim ypamasanda takip edenlerdenim. dogum ypcgmz tarihler ayni. Ve bnde son 3 gndr ayni drumdayim hele aksamlari.. carpinti flnda oluo bnde tabii ytrkende zorlnyrm artik. Bnde sali gnu gdcm dr a da sorcm. Snrm zamn yklastkca agrlasioruz
günaydın zuzu valla ben de aynı durumdayım senle doktora sordum gebeliğin ilk ve son trimesterleri birbirine benzer ilk 3 ay neler yaşadıysan son 3 ay da aynı şeyleri yaşayabilirsin dedi ben de öyle bir durumdayım halsizlik uyku hali yorgunluk kemiklerim ağrıyor
bende de öyle eve gittiğimde nerdeyse yattığım yerde kalıyorum. Kendimi koalaya benzetiyorum bu halimle
sen çalışıyor musun bilmiyorum da benim işler bu aralar çok yoğun onun yorgunluğundan da olabilir tam bilmiyorum :)))
aynı durum bende de var.zor yürüyorum.tansiyonum hep düşük gibi.hep uyumak isityorum ama yatağa girdiğimde de bi sağa bi sola dönüyorum rahat edemiyorum hiç. yürürken flaan dikkat etmek lazım. yılbaşı gecesi banyo yapacaktım duş kabini ıslaktı ayağıum bir kaydı bir düştüm.popomun üstüne düştüm Allahtan.kolum ve bacağım mosmor vaziyette.bebeğe bişey olmadı çok şükür.bu dönemlerde denge kaybı fazla yaşanıyormuş hepimiz dikkat edelim arkadaşlar
dr hiç sormadım oğlumda da boyatmadım beyazlarıma aldı başını gitii uçlar sarı ortalar kahverengi dipler siyah beyaz rengarengim yaniii
bir arkadaş ruj kalemlerden bahsetti ruj gibi saçlara sürüluyormuş yıkayınca çıkıyormuş ona da gerek duymadım ben
2 yasındsa anne yalnız kalmak istiyorum yaaa..... bende ondan istiyorum işte.... Allah bagıslasın canım.. Maasallah diyelim....
canlarr su konuyu bi acıklık get,relim mi?
1 çatı nedir?
2 çatı nerede bulunur?
3 çatı muayenesi nerede nasıl ne zaman ne şekilde olur
4 şimdiye kadarki muayenelerimizde bilnir miydi?
5 bu catı yenilir mi içilir mi?? Yoksa bakılşır mı? NEdir????
Ayy evet :) Bebişinin cinsiyeti nedir ?
Bizimki biraz iri bi bebiş o yüzden nasıl olacak doğum bilmiyorum.. Normal doğum çok istiyorum dr umda normal doğumdan yana ama hiç alttan muayene olmadım o yüzden daha belli değil bakalım..
Canım peki dr un falan nerde ? Yani farklı bir dr da mı doğum yapacaksın.. Bence annenlerin yanında olman daha iyi olur yada onlarda seninle gelsin siz önden gidin evinize eşinde direk kendi evinize gelsin :)
Canım bu soruyu biz sana soralım?? Sence sen bu haftalarda bile bu kadar sıkıntılı iken 38. haftanda o kadar uzun yolu gidebilir misin? Herşeyi geçtim tuvaleti napacaksın.. Mide yanmaların nolacak. O kadar hareketsiz kalınca tansıyonun nolacak..Şişeceksin deli gibi. .. Ellerin kolların bacakların cok agrıyacak. Hadi onuda geçtim dogumun yoldda baslarsa nolacakk... yani bence gitme... Gidemezsinde zaten... uçaklar bile o haftalardaki hamile bayanları almıyorlar artık.. iyi düşün..
ÇATI MUAYENESİ (PELVİS MUAYENESİ, PELVİK MUAYENE)
Çatı muayenesi gebeliğin son haftalarında (37 haftadan sonra) annenin pelvis kemiklerinin (çatı kemiklerinin) yani doğum yolunun değerlendirilmesi için yapılır. Bu muayeneye göre doğum yaklaşmadan önce normal doğumun gerçekleşebilme ihtimali değerlendirilir. Doğumun sezaryenle gerçekleşeceği kesin olan bir hastada çatı muayenesi yapılmasına gerek yoktur, örneğin daha önce sezaryen olmuş veya bebeğin eşi doğum yolunu kapatıyorsa veya ikiz, üçüz gebelik gibi..
Çatı muayenesi nasıl yapılır?
Çatı muayenesi normal jinekolojik muayene masasında ve aynı şekilde jinekolojik muayene pozisyonunda yapılır. Doktor iki parmağı ile çatı kemiklerinin durumunu değerlendirir. Bebeğin kilosu ile doğum yolunun darlığını - genişliğini kıyaslayarak normal doğum mümkün olabilir mi diye değerlendirmek yapar. Doğum başkamadan önce gebeliğin son haftalarında yapılan çatı muayensinde rahim ağzı kapalı olduğu için bebeğin kafasına veya diğer organlarına temas edilemez.
Çatı darlığı:
Eğer pelvik muayenede çatı darlığı (pelvik darlık) olduğuna yani doğum yolunun normal doğuma imkan vermeyecek derecede dar olduğuna karar verilirse normal doğum hiç denenmeden sezaryen ameliyatı planlanır. Ancak bu herzaman mümkün olmaz, yani çatı muayenesi herzaman doğum şeklini kesin belirleyemeyebilir bu durumda normal doğum denenir ve doğumun ilerlemesi esnasında yapılan muayeneler ile daha net karar verilebilir. Doğum sırasında rahim ağzı açık olduğu için hem rahim ağzının açılma miktarı ve durumu hem de bebeğin kafasının pozisyonu, durumu değerlendirilebilir bu nedenle doğum esnasında yapılan çatı muyenesi daha net bilgi verir. Ancak doğumdan önce gebeliğin son haftalarında yapılan çatı muayenesi de ön fikir vermesi için ve belki de normal doğum yapamayacak hastalaların normal doğum denenmeden farkedilmesi için gereklidir.
Çatı muayenesi sırasında veya sonrasında ağrı, kanama olur mu?
Çatı muayenesi ağrılı bir muayene değildir. Hamileliğin son haftalarında vajina dokusunda esneme olduğu için gebe olmayan kadınlara göre daha rahat bir şekilde vajinal muayene yapılabilir. Kanama genellikle hiç olmaz, bazen lekelenme veya az miktarda pembe, kırmızı kanama olabilir. Kanama olsa dahi çatı muayenesinin bir zararı veya riski yoktur, aksine faydası vardır.
jinekoloji ve gebelik. com
aynı durum bende de var.zor yürüyorum.tansiyonum hep düşük gibi.hep uyumak isityorum ama yatağa girdiğimde de bi sağa bi sola dönüyorum rahat edemiyorum hiç. yürürken flaan dikkat etmek lazım. yılbaşı gecesi banyo yapacaktım duş kabini ıslaktı ayağıum bir kaydı bir düştüm.popomun üstüne düştüm Allahtan.kolum ve bacağım mosmor vaziyette.bebeğe bişey olmadı çok şükür.bu dönemlerde denge kaybı fazla yaşanıyormuş hepimiz dikkat edelim arkadaşlar
benimki de erkek canım, benim de kontrol yarın, bakalım nasılmıs, 2. oglusum olcak insallah...benim ilki sezeryan oldugu için bu da oyle olcak..tabi canım ilk cocuksa dogum sekline karar vermek için erken daha, 2-3 hafta sonra dr.unla netleştirirsiniz.
anneeeeeeeeeeeeee imdatrttttttttttttt korkuyorum benn nnnnnn yaptırmam onuuuuuuuuuuuuuu....................
Evet canım ilk 3 ay zaten evimdeydim. Ordaki doktorumda doğumu yapmayı düşünüyorum. Bütün belgelerimi biriktiriyorum ki zorluk olmasın diye...
Anladım canım hayırlısı olur inşallah.. Kendine çok dikkat et ve dediğim gibi mümkünse 1-2 hafta öne çekebilirsen gidişini yolculuğun sorun olacağını sanmıyorum..
kızlar bebeğininin kilosu ve boyu önden giden var mı sorun yaratır mı.....
anneeeeeeeeeeeeee imdatrttttttttttttt korkuyorum benn nnnnnn yaptırmam onuuuuuuuuuuuuuu....................
canım bende yaptırmak istemiyorum, doktorum hadi çatı muayenesi yapacağız derse yapmayın ben zaten sezeryan olmak istiyorum diyecem , bildiğim kadarıyla keyfi yere yapılacak sezeryanlarda ücret artıyor ama ne yapayım korkuyorum normalden :18:
İnan kvne haksızlık etmemek için beynimi zorladım hastanede kalan kv tanıdığım var mı diye ama yok, bulamadım :) arkadaş gb ya da annen gb bi kv olur da tamam dersin ama böle laf dokundurduğuna göre öle de değil.. Bence sen yavaştan başla yanında anneni istediğini söylemeye kadın gelmesin sonra doğumda elinde pijamaları geceleği :)) kıyafet olayını da en azından o geldiğinde öle bi üstüne at istersen ( akıl vermek için diil :d )kızlar dun aksam kv ler geldi aksam oturmasına. Neyseki evde yılbası için hazırladıgım seylerden vardı. Onlardan ikram ettim. Sevdiler kızıma aldıgım cicileri gosterdim. Benim verdiğim örmeleri neden koymadın dedi. Yer yokya onlar bazanın içinde gibi bi yalan kıvırdım hemen. Kırmak istemedim ben sevmiyorum örmeleri desem alınırdı. Sonra basladı eltimin dedikodusunu yapmaya. YOk annesinin aldıgı kıyafetleri gıydırıyomus yok kv ninkileri giydirmiyormus. Yok iyi bakmıyomus yok bunlara gitmiyomus falan içim şişti.. Kırk mevludu istediği gibi olmamaış.Oğlan evi yaparmıs kızın annesi cok karısmıs. Hastanede ilk gece kv yada gorumce kalırmıs.. Allahım bana guya şimdiden eğitm veriyo. Hele o gun bi gelsinde bu gelin napıyo bi gorsun bakalşım. Hastanede esimle annem kalacak kesinlikle.. Mevludunu istediği gibi yapsın.. Zaten annem sehir dısında biz Kayseride yaparız bidaha.. Kıyafetleride artık o geldiğinde giydiririm.. Napalım artık. kırmayalım yınede.. ama adi şeyler alırsa gıydırmem. Organık olmalı hepsi..
1 banane,
2 ne giydirdiginden sanane
3 neden bana eltimin dedikodusunu yapıyosun
4 bana onunkini yuaptıgına göre benimkinide ona yapıyosun demekki
5 biz salakmıyız gelinim obürüne soyluyorum sen anla yaptıgını anlamıyomuyuz..
kızlar dun aksam kv ler geldi aksam oturmasına. Neyseki evde yılbası için hazırladıgım seylerden vardı. Onlardan ikram ettim. Sevdiler kızıma aldıgım cicileri gosterdim. Benim verdiğim örmeleri neden koymadın dedi. Yer yokya onlar bazanın içinde gibi bi yalan kıvırdım hemen. Kırmak istemedim ben sevmiyorum örmeleri desem alınırdı. Sonra basladı eltimin dedikodusunu yapmaya. YOk annesinin aldıgı kıyafetleri gıydırıyomus yok kv ninkileri giydirmiyormus. Yok iyi bakmıyomus yok bunlara gitmiyomus falan içim şişti.. Kırk mevludu istediği gibi olmamaış.Oğlan evi yaparmıs kızın annesi cok karısmıs. Hastanede ilk gece kv yada gorumce kalırmıs.. Allahım bana guya şimdiden eğitm veriyo. Hele o gun bi gelsinde bu gelin napıyo bi gorsun bakalşım. Hastanede esimle annem kalacak kesinlikle.. Mevludunu istediği gibi yapsın.. Zaten annem sehir dısında biz Kayseride yaparız bidaha.. Kıyafetleride artık o geldiğinde giydiririm.. Napalım artık. kırmayalım yınede.. ama adi şeyler alırsa gıydırmem. Organık olmalı hepsi..
1 banane,
2 ne giydirdiginden sanane
3 neden bana eltimin dedikodusunu yapıyosun
4 bana onunkini yuaptıgına göre benimkinide ona yapıyosun demekki
5 biz salakmıyız gelinim obürüne soyluyorum sen anla yaptıgını anlamıyomuyuz..
arkadaslar haftaya raporluyum, sonraki haftada 32. haftam ve erken dogum riskim sebebi ile dogum iznine ayrılıyorum... umarım hepimiz zamanında dogum yapariz, erken gelmesin kuzucuklar..
benimde tansiyonum hep düşük kızlar yaaa. Her zaman 9-4 buna alıştımda 8-3 oluyo bazen nevrim donuyo o zaman resmen. Ayaga kalkamıyorum. Ama dusuk olmadı iyiymiş.aHH AHHH su raporu bi alsaydım yaaa..
Kızlar özellikle 2.kez anne olacak arkadaslar. Sezeryan dogum sonrasında göbek kalıyomus dogru mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?