ben o kötü haber tellalcısı dokturu varyaaa.. okurken ben bile nasıl gerildim yaa. Nasıl bu kadar rahat bir şekilde söyler bunları aklım almıyor. bir de kendinden emin şekilde konuşuyor. Allah onun eline düşürmesin bir daha canım ne diyim.
Selam kızlar..
Size bir şey sormak istiyorum, bebişimin sağlığı sıhhati yerinde çok şükür ve bi konuda çok kararsızım..
Dr.um 17 haftadan sonra saçını boyatabilirsin demişti. Zaten beyazlarımdan dolayı boyatıyorum ve yıllardır kendi rengime boyatıyorum.. Yani renk açıcı falan kullanmadım hiç ama doğum fotoğraflarımda falan bu şekilde beyaz saçlı olmak istemediğimden son 1 ay kala yani önümüzdeki ay boyatmayı düşünüyorum saçlarımı.
Önerebileceğiniz güvenilir bitkisel bir boya markası falan var mı ?
senin kız fazla numaracıymış. çok ilgi arsızı oluyor çocuklar. Ben de çocukluğumda öyleydim. İlgi gösterilsin isterdim annemden babamdan hep ilgi beklerdim. kedi gibi sırnaşırdım hep :))) o yüzden çocukların bu halleri garip gelmiyor bana.
Allah öyle bir koca verdi ki o benden bile daha ilgi arsızı. Biz her dakika yanak yanağayız. eğer bir soğukluk hissederse hemen trip atıyor :)))
Bizden çıkacak çocuk da kesin senin kız gibi ilgi arsızı olacak:)))
benim saçlarımda çok beyaz inatla bayatmayacağım dedim 20 hafta kontrolümde doktorum neden saçlarını boyatmıyorsun dedi çok şaşırmıştımben iyi bir prof.a gidiyorum ve 12. haftadan sonra hiç bir sorun olmaz git boyat dedi çıkar çıkmaz kuaförede buldum kendimi ve bitkisel değil her zaman boyadığım boyayla boyadım inan özgüvenim yerine geldi neydi o beyaz beyaz hasta gibi 2 hafta önce de 2. boyamı yaptırdım muhtemelen doğuma 1 hafta kala bir son boyamı da yaptırırım olur biter diye düşünüyorum doktorum bana bitkisel diye aranma şart değil demişti zaten bende ki beyazları da hiçbir bitkisel boya kapatamazdı sende bence doktoruna danış bitkisel şart değil derse beyazlarında varmış hiç uğraşma
Merhaba canım. Benim ilk çocuğum 33 yaşında ivf ile oldu. Her şey normal olduğu sürece ( çocuğun pozisyonu, doğum zamanı vs ) normal doğum önermişti benim doktorum. Ancak yumurtalığımdaki portakal büyüklüğündeki kist ve çook küçükken olduğum ve vücudumda çok derin izler bırakan apandisit ameliyatı nedeniyle sezeryan oldum. Sezeryan'da kisti de aldılar.
Sezeryan daha risksiz gibi görünüyor olabilir belki ama, daha öncede bahsetmiştim ivf olduğundan kıymetli gebelik olarak değerlendirilen ve son ana kadar her şeyi çok normal olan kızım, sezeryan yüzünden solunum apnesi yaşadı, ilk gün 6-7 kez nefesi durdu, morardı vs. Kısacası ölümden döndü. Bu benim tecrübem herkesin böyle olacak diye bir şey söz konusu değil tabiki. Ama naçizane fikrim her iki doğum şeklinde de belirli riskler var. Ivf gebelik diye kendini sezeryana şartlandırma. Özetle sezeryan her şeyin mükemmel gittiği hiç bir riskin olmadığı bir doğum şekli değil.
Günaydın kızlar...
İnanılmaz uykum var gene uyuyamadım.Sağa dön sola dön... Döndüğüm yanlarım ağrıyor.
Kızlar size bir sorum var. Benim 38. haftamda 8 saatlik bir araba yolculuğu yapmam gerekiyor. Sizce bu ne kadar doğru ?
En son kaçıncı haftamda uzun araba yolculuğu yapsam sorun olmaz ?
Günaydın kızlar...
İnanılmaz uykum var gene uyuyamadım.Sağa dön sola dön... Döndüğüm yanlarım ağrıyor.
Kızlar size bir sorum var. Benim 38. haftamda 8 saatlik bir araba yolculuğu yapmam gerekiyor. Sizce bu ne kadar doğru ?
canım 38. haftadan o sekilde riskli bir yolculuga girme bence....Hatta 34.den sonra o kadar uzun yolculuga cıkmamanı oneririm, artık dogumun yaklastıgı haftalardayız.. tabi gene de sen dr.una bir sor.
bana hiç çatıya bakılmadı canım hamile kalmadan önce enfeksiyon için gitmiştim o zaman baktılar o zaman ankaradaki prof yarın bir gün hamile kalırsan sakın normal yapma parçalanırsın dedi sonra kendi dr kontrole başladım hamile kalınca doğum öncesi bana sakın benle normal doğum diye pazarlık yapma çatın çok dar parçalanırsın deyince sezeryan oldumÇok sağol loveli benim de yaş 36 ve ivf çatıya kaçıncı hafts bakıyorlar belki otomatikman sezeryan der dr:)
ben bunu büyük oğlumda yaşadım 7. ayımda sancım tuttu 2 saat geçmeyince dr aradım ilçede olduğumu bildiği için bana önce orda bir dr görün beni ara dedi gittim devlet hastanesine girdik bir dr üstü başı kasap gibi kanlı bir önlük var ultrasona girdim demez mi doğum başlamak üzere bebek gelişmini tamamlamış artık alınması lazım yoksa ölür diye allah korusun ben de nasıl olur daha 2 gün önce kontrolum vardı dr bana daha çok var dedi başladı o dr ne bilecek dedi adam prof dedim yok yanlış bakmış falan deyince durun dedi hemen yarına size yer ayarlıyım dedi bir baktık özel hastenin birini aradı yer ayırdı yarın gelin yatış yapalım dedi biz de baktık kaçamıyoruz tamam dedik dr aradım anlattım hemen gel dedi gittik baktık dr daha 2 gün önce burdaydın nasıl olur dedi hayretle bir baktık ultrasona oğlum kuzu kuzu yatıyor içerde deli mi ne dedi bu dr dedi rahat ol daha bebişin gelmesine çok var dedi .hadi ben bilinliydim ya bilinçsiz olanlar başka hastaya yapıldı bu ve o doğurdu sezeryanla daha günü dolmamış bebeği ve malesef etrafın tüm baskılarına rağmen anne dr dinledi sonuç kötü oldu dr bile şikayet etmedi allahın takdiri deyip yas tuttu sadece anne o yüzden her zaman için 2. bir dr şarttır diyorumKIzlar bugün ömrümden ömür gitti on yaş yaslandım yemin ediyorum...
ELtim kadın hastalıkları için doktora gidecekti yanında bende gittim. KAynım ben eltim semt poliklinigine gittik. KAynım gelmişken bebeğede bakalım dedi bende olur dedim aldık sırayı girdik içeri.
DOKtor baktı ölçtü bebek 1 hafta geride 1440 gram dedi. BEnde 29+0 da 1390 gram 5 gün ilerde idi 30+6 da 13 günde 50 gram mi aldı dedim.
DOktor eğer öyle ise bebeğin gelişimi durmuş organlarında bi sorun olabilir sürekli gözetim altında olman lazım dedi basimdan aşağı kaynar sular döküldü. HEmen çıktık oradan kaynım eşimi aradı abi bebeğin gelişimi durmuş dedi doktor diye pat diye kocama söyledi. KAlbine inmiş canım kocamın. HEmen kendi doktoruma gittik doğumda imiş bide onu bekledik iki saat o ruh haliyle dolandım gözümden yaş dinmedi.
En son doktorum geldi aldı beni hemen içeri baktı. Herşeyine detaylıca. ALlahıma bin şükür çok sağlıklı yavrum herşeyi tam. Iki gün önde bile çıktı.
30+6da 1760 gram. 13 günde 370 gram almış. DOktor kilo alışı gayet normal hiçbirşey yok dedi. Boynuna sarılıp opesim geldi o an doktoru. EŞim allah sizden razı olsun diye diye bi hal oldu.
ANlayacağınız bebeğim 30+6 da 1760 gram 40.5 cm
Allah kimseyi evladıyla sinamasin...
çok güzellerrrrrrr
dr bağlı olarak değişiyor ama genelde öyle oluyor sanırımiyi akşamlar kızlarr
bişey dicem ultrasonda gelişimi 1-2 hafta önde giden bebekler sata göre olan muhtemel tarihten 1-2 hafta öncemi doğuyor. gelişiminin önde olması demek bebiş beklenenden öncemi gelcek demek ?
ortalama değer onlar canmmerhaba hanımlar az önce doktordan geldim bu imzamızda gecen kilolar doktorla uyumlu çıkıyormu? benimki daha fazla çıkıyor doktor kilosunu söyleyince çok şükür geride değil ilerde galiba dedim yoo uyumlu dedi.uyumluysa bu imzadakiler mi geri.
kan değerlerin düşmüş olabilir olur bu dönemlerdekızlar bişey sorcam; 3 gündür aşırı halsizim.taş taşıdım sanki öyle bir yorgunluk...iş yapmak zulm gibi...yarın dr a gidicem ama size soriim önce dedim.
hemen büyüyorlar maşallahoyyy maasalaah ne guzel buyumus...Ya ben en son 24. haftada gitmiştim. O zamanda 756 gr dı. O kadar buyudu mu benim bebeğimde.. Kocaman olmuslar.......Yerim ben onları yaa...... Hle o yuzden bu kadar cok dayak yıyorum.. Kızımmm bi görseydim bende yaaa. BU arada eşimle kızımı videoya alıyorum artık. Eminim cok guzel hatıra olacak... Bİri konusuyo biri tekme atıyo cok tatlılar...
Bende Kozaklılıyım.. İki turistik yer... TOprağımm..
Bende bendee..........
ya hiç sorma canım... Bu fatura olayı ozellikle cok canımı sıkıyo hastane ile ilgili. doktorumda oyle super bişey olmayınca acaba mı dıyorum..
Doğrudur göbüşdaşım... Ama sitede gerçekten pahalı... Pusetlere baktım. Burdan bicok arkadasın 399 tlye aldıgı puset orada 466 tl. 200 tlye satılan ev tipi ana kucagı orda 299 tl. indirim yazan ürünlerde indirim falan yok. Sen dogru yoldasın bacım bu kadın ilk sizxi kazıklamak istiyo galiba..Cok haklısın sen bacımm.........
Ya benim kızımda öz guveni yuksek, kendini cok guzel ifade eden ve bizi yonlendiren bi cocuk olsun istiyorum.. Boyle bilmiş bilmiş konussun... Bıcır bıcır sevdirsin kendni zorla. Yaramazlık yaptıgında oyle zekice davransınki kızamayalım.. Bana yeni seyler öğretsin. Kendimi değiştirmek zorunda kalayımö istiyorum... Ayhhhh aminnnnnnnnnnnn......
oy kızım sana söylüyorum gelinim sen anla hesabı sen nasıl rahat edersen öyle yapkızlar dun aksam kv ler geldi aksam oturmasına. Neyseki evde yılbası için hazırladıgım seylerden vardı. Onlardan ikram ettim. Sevdiler kızıma aldıgım cicileri gosterdim. Benim verdiğim örmeleri neden koymadın dedi. Yer yokya onlar bazanın içinde gibi bi yalan kıvırdım hemen. Kırmak istemedim ben sevmiyorum örmeleri desem alınırdı. Sonra basladı eltimin dedikodusunu yapmaya. YOk annesinin aldıgı kıyafetleri gıydırıyomus yok kv ninkileri giydirmiyormus. Yok iyi bakmıyomus yok bunlara gitmiyomus falan içim şişti.. Kırk mevludu istediği gibi olmamaış.Oğlan evi yaparmıs kızın annesi cok karısmıs. Hastanede ilk gece kv yada gorumce kalırmıs.. Allahım bana guya şimdiden eğitm veriyo. Hele o gun bi gelsinde bu gelin napıyo bi gorsun bakalşım. Hastanede esimle annem kalacak kesinlikle.. Mevludunu istediği gibi yapsın.. Zaten annem sehir dısında biz Kayseride yaparız bidaha.. Kıyafetleride artık o geldiğinde giydiririm.. Napalım artık. kırmayalım yınede.. ama adi şeyler alırsa gıydırmem. Organık olmalı hepsi..
1 banane,
2 ne giydirdiginden sanane
3 neden bana eltimin dedikodusunu yapıyosun
4 bana onunkini yuaptıgına göre benimkinide ona yapıyosun demekki
5 biz salakmıyız gelinim obürüne soyluyorum sen anla yaptıgını anlamıyomuyuz..
onu dr sonr canım o daha iyi biilirGünaydın kızlar...
Selam kızlar..
Size bir şey sormak istiyorum, bebişimin sağlığı sıhhati yerinde çok şükür ve bi konuda çok kararsızım..
Dr.um 17 haftadan sonra saçını boyatabilirsin demişti. Zaten beyazlarımdan dolayı boyatıyorum ve yıllardır kendi rengime boyatıyorum.. Yani renk açıcı falan kullanmadım hiç ama doğum fotoğraflarımda falan bu şekilde beyaz saçlı olmak istemediğimden son 1 ay kala yani önümüzdeki ay boyatmayı düşünüyorum saçlarımı.
Önerebileceğiniz güvenilir bitkisel bir boya markası falan var mı ?
Sorma canim gece wc icin saat 2.5 ta bi uyandim sabaha kadar uyuyamadim saga don sola don bel agrisi basladi bide bende ben uyyamayinca bebisim de uyanikti sabaha kadar ALlahtan evdeyim sabah oglene kadar uyudum ALlah calisan annislerin yardimcisi olsungece rahat uyuyamayan bi benmiyim diyordum tek değilmişim...sağa dön sola dön gecede 3-4 kere tuvalete kalk derken nasıl sabah oluyo anlamıyorum..
Günaydın kızlar...
Bana da riskli gibi geliyor ama eşim evimde doğum yapmamı çok istiyor. Şimdi annemlerin yanındayım. Eşim askerde gelince hemen gitmemizi istiyor evimize o da 38. haftamıza denk geliyor. Ne yapacağımı şaşırdım anlıyacağınız.Kırmak istemiyorum bir yandan bir yandan da annemlerin yanında doğum yaparsam hem ben helak olucam evime giderken hem de oğlum helak olcak yollarda...İzin de alamıyor ki biraz kalalım dinlenelim askerden hemen geldikten sonra işe başlıyacak. Yani aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık...Dr ma sorucam da hep unutuyorum. Hep bir sorun çıkıyor onu soruyorum.
bana hiç çatıya bakılmadı canım hamile kalmadan önce enfeksiyon için gitmiştim o zaman baktılar o zaman ankaradaki prof yarın bir gün hamile kalırsan sakın normal yapma parçalanırsın dedi sonra kendi dr kontrole başladım hamile kalınca doğum öncesi bana sakın benle normal doğum diye pazarlık yapma çatın çok dar parçalanırsın deyince sezeryan oldum
ben bunu büyük oğlumda yaşadım 7. ayımda sancım tuttu 2 saat geçmeyince dr aradım ilçede olduğumu bildiği için bana önce orda bir dr görün beni ara dedi gittim devlet hastanesine girdik bir dr üstü başı kasap gibi kanlı bir önlük var ultrasona girdim demez mi doğum başlamak üzere bebek gelişmini tamamlamış artık alınması lazım yoksa ölür diye allah korusun ben de nasıl olur daha 2 gün önce kontrolum vardı dr bana daha çok var dedi başladı o dr ne bilecek dedi adam prof dedim yok yanlış bakmış falan deyince durun dedi hemen yarına size yer ayarlıyım dedi bir baktık özel hastenin birini aradı yer ayırdı yarın gelin yatış yapalım dedi biz de baktık kaçamıyoruz tamam dedik dr aradım anlattım hemen gel dedi gittik baktık dr daha 2 gün önce burdaydın nasıl olur dedi hayretle bir baktık ultrasona oğlum kuzu kuzu yatıyor içerde deli mi ne dedi bu dr dedi rahat ol daha bebişin gelmesine çok var dedi .hadi ben bilinliydim ya bilinçsiz olanlar başka hastaya yapıldı bu ve o doğurdu sezeryanla daha günü dolmamış bebeği ve malesef etrafın tüm baskılarına rağmen anne dr dinledi sonuç kötü oldu dr bile şikayet etmedi allahın takdiri deyip yas tuttu sadece anne o yüzden her zaman için 2. bir dr şarttır diyorum
çok güzellerrrrrrr
dr bağlı olarak değişiyor ama genelde öyle oluyor sanırım
ortalama değer onlar canm
kan değerlerin düşmüş olabilir olur bu dönemlerde
hemen büyüyorlar maşallah
benim oğlan öyle mesela hemen sevdirir kedini şımarık değildir bıcır bıcır konuşur 2 yaşında bişeye kızdı odasına gitti yatağına oturdu gittim yanına ne oldu oğlum dedim beni yalnız bırak anne yalnız kalmak istiyorum dedi ve çıktım odadan düşün maşallah akıllı oğlum ben oğluma hiç bebek gibi konuşmadım cız uff atta demedim biz nasıl konuştuysak onunla da öyle konuştum çok konuşurdum bebekken onunla sohbet ederdim etkisi vardır ya da genetik yeğenlerim de erken konuştular ama onlar kız
oy kızım sana söylüyorum gelinim sen anla hesabı sen nasıl rahat edersen öyle yap
ben 2 gün kaldım ilçedeydim o zaman sonra evime geçtim kvlerde mevlüt yaptık aldığı herşeyi giydirdim valla beğenmediğimi evde beğendiğimi dışarda organik falan bakmadım valla çok hassas olmasın diye almadım ben
onu dr sonr canım o daha iyi biilir
dr hiç sormadım oğlumda da boyatmadım beyazlarıma aldı başını gitii uçlar sarı ortalar kahverengi dipler siyah beyaz rengarengim yaniii
bir arkadaş ruj kalemlerden bahsetti ruj gibi saçlara sürüluyormuş yıkayınca çıkıyormuş ona da gerek duymadım ben
smasher, bekledigimiz dogum tarihi aynı seninletabi ben sezeryan olacagim için o tarihten once olacaktir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?