2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Bugün ruyamda bebegim kiz olmasına ragmen erkek doguruyordun ayni esime benziyordu biran korktum

Esime benzedigi icin degil o kadar hazirlik yaptik hep pembe kirmizi falan oglum olursa pembis pembis giyer artik

Aaah sorma emel kocamı zor tuttu kaynım gidip o adama yedirecekti kendi doktorumdan aldığım ultrason kağıdını.
BIde ben zaten sana ilk defa gelmişim buradaydik bi görmek istedik ondan geldik demişim sen gelişimini oyunu buyunu bilmedigin bi hasta için nasıl bu kadar peşin karar verebilirsin. EĞer öyle olduğunu düşünüyorsan bile uygun bir dille kendi doktoruna git bi baksın yanlışlık olmuş olabilir falan de yıkıcı değil yapıcı ol. SÜRekli takip altında olmalısın riskli bi durum falan güm diye söylenir mi. AAh çok sinirlendim çok. ALLaha şükür turp gibi bebeğim büyümüşde ne güzel 1760 gram olmuş ALlahtan sağ sağlım kucağıma almaktan başka birşey istemiyorum...

Günaydın kızlar...
İnanılmaz uykum var gene uyuyamadım.Sağa dön sola dön... Döndüğüm yanlarım ağrıyor.

Kızlar size bir sorum var. Benim 38. haftamda 8 saatlik bir araba yolculuğu yapmam gerekiyor. Sizce bu ne kadar doğru ?

En son kaçıncı haftamda uzun araba yolculuğu yapsam sorun olmaz ?

Selam kızlar..
Size bir şey sormak istiyorum, bebişimin sağlığı sıhhati yerinde çok şükür ve bi konuda çok kararsızım..
Dr.um 17 haftadan sonra saçını boyatabilirsin demişti. Zaten beyazlarımdan dolayı boyatıyorum ve yıllardır kendi rengime boyatıyorum.. Yani renk açıcı falan kullanmadım hiç ama doğum fotoğraflarımda falan bu şekilde beyaz saçlı olmak istemediğimden son 1 ay kala yani önümüzdeki ay boyatmayı düşünüyorum saçlarımı.
Önerebileceğiniz güvenilir bitkisel bir boya markası falan var mı ?

kızlarrr nasılsınızz bebişleriniz nasıl dün akşam işten geldim kahverengi bi akıntı geldi parçalr döküldü sanki çok korktum doktorumu aradım o da suyun gelirse kan gelirse sancın başlarsa hemen hastaneye git dedi dedikleri olmadı hemen sabahtan yanına gittik. kasılmalar varmış açıklık var mı diye muayene etti açılma silinme yokmuş oğlum 44 cm 2030 gram dedi çok şükür o iyi ama çok korkuttu bizi

Son düzenleme:

benim saçlarımda çok beyaz inatla bayatmayacağım dedim 20 hafta kontrolümde doktorum neden saçlarını boyatmıyorsun dedi çok şaşırmıştım ben iyi bir prof.a gidiyorum ve 12. haftadan sonra hiç bir sorun olmaz git boyat dedi çıkar çıkmaz kuaförede buldum kendimi ve bitkisel değil her zaman boyadığım boyayla boyadım inan özgüvenim yerine geldi neydi o beyaz beyaz hasta gibi 2 hafta önce de 2. boyamı yaptırdım muhtemelen doğuma 1 hafta kala bir son boyamı da yaptırırım olur biter diye düşünüyorum doktorum bana bitkisel diye aranma şart değil demişti zaten bende ki beyazları da hiçbir bitkisel boya kapatamazdı sende bence doktoruna danış bitkisel şart değil derse beyazlarında varmış hiç uğraşma

benim kız çok cadı allah mutluluğunu eksik etmesin sağlıklı olsunlarda bizim kızda az bişey eksildimi ilgi söyler
çekinmez benimle ilgilenin küserim bak

Bende ilk zamanlar daha dr umla konuşmadan yok boyatmam falan diyodum.. Sonra benim dr umda aynı şekilde yaklaştı bana,kendini nasıl mutlu hissediyorsan onu yap bebeğin sen mutluysan mutlu dedi.. Açıkcası bitkisel mi normal mi hiç sormadım dr ma ama dediğin gibi insan kendini hasta gibi hissediyor böle olunca. Saçı beyaz olmayan anlamaz bunu..
Aybaşında hemen kuaföre gidicem inşallah oğluşumu güzel güzel karşılayayım Çok saol canım içim rahatladı gerçekten..

Cirozcum çok teşekkür ederim paylaştığın için Allah sağlıklı mutlu uzun ömürler versin bebeklerine bebeklerimize
Hayırlısını diliyorum artık şartlar yönlendiriyo insanı sanırım bi şekilde
Sezeryan ya da nırmal sağlıkla atlatalım inşallah
Planlı olmak mı akışına bırakmak mı daha az strese sokuyor onu da bilemedim öte yandan:)

canım 38. haftadan o sekilde riskli bir yolculuga girme bence....Hatta 34.den sonra o kadar uzun yolculuga cıkmamanı oneririm, artık dogumun yaklastıgı haftalardayız.. tabi gene de sen dr.una bir sor.

Benim dr um 35. haftadan sonra uzun yolculuk riskli olur demişti.. Yani 35-40 arası doğum olma olasılığı olduğu için..

Bence çok mecbur değilsen öne çek yada iptal etmeye çalış..

canım 38. haftadan o sekilde riskli bir yolculuga girme bence....Hatta 34.den sonra o kadar uzun yolculuga cıkmamanı oneririm, artık dogumun yaklastıgı haftalardayız.. tabi gene de sen dr.una bir sor.

Bana da riskli gibi geliyor ama eşim evimde doğum yapmamı çok istiyor. Şimdi annemlerin yanındayım. Eşim askerde gelince hemen gitmemizi istiyor evimize o da 38. haftamıza denk geliyor. Ne yapacağımı şaşırdım anlıyacağınız.Kırmak istemiyorum bir yandan bir yandan da annemlerin yanında doğum yaparsam hem ben helak olucam evime giderken hem de oğlum helak olcak yollarda...İzin de alamıyor ki biraz kalalım dinlenelim askerden hemen geldikten sonra işe başlıyacak. Yani aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık...Dr ma sorucam da hep unutuyorum. Hep bir sorun çıkıyor onu soruyorum.

Çok sağol loveli benim de yaş 36 ve ivf çatıya kaçıncı hafts bakıyorlar belki otomatikman sezeryan der dr:)
bana hiç çatıya bakılmadı canım hamile kalmadan önce enfeksiyon için gitmiştim o zaman baktılar o zaman ankaradaki prof yarın bir gün hamile kalırsan sakın normal yapma parçalanırsın dedi sonra kendi dr kontrole başladım hamile kalınca doğum öncesi bana sakın benle normal doğum diye pazarlık yapma çatın çok dar parçalanırsın deyince sezeryan oldum
ben bunu büyük oğlumda yaşadım 7. ayımda sancım tuttu 2 saat geçmeyince dr aradım ilçede olduğumu bildiği için bana önce orda bir dr görün beni ara dedi gittim devlet hastanesine girdik bir dr üstü başı kasap gibi kanlı bir önlük var ultrasona girdim demez mi doğum başlamak üzere bebek gelişmini tamamlamış artık alınması lazım yoksa ölür diye allah korusun ben de nasıl olur daha 2 gün önce kontrolum vardı dr bana daha çok var dedi başladı o dr ne bilecek dedi adam prof dedim yok yanlış bakmış falan deyince durun dedi hemen yarına size yer ayarlıyım dedi bir baktık özel hastenin birini aradı yer ayırdı yarın gelin yatış yapalım dedi biz de baktık kaçamıyoruz tamam dedik dr aradım anlattım hemen gel dedi gittik baktık dr daha 2 gün önce burdaydın nasıl olur dedi hayretle bir baktık ultrasona oğlum kuzu kuzu yatıyor içerde deli mi ne dedi bu dr dedi rahat ol daha bebişin gelmesine çok var dedi .hadi ben bilinliydim ya bilinçsiz olanlar başka hastaya yapıldı bu ve o doğurdu sezeryanla daha günü dolmamış bebeği ve malesef etrafın tüm baskılarına rağmen anne dr dinledi sonuç kötü oldu dr bile şikayet etmedi allahın takdiri deyip yas tuttu sadece anne o yüzden her zaman için 2. bir dr şarttır diyorum
Ben de bunlara bayildim :)))

çok güzellerrrrrrr
dr bağlı olarak değişiyor ama genelde öyle oluyor sanırım
ortalama değer onlar canm
kızlar bişey sorcam; 3 gündür aşırı halsizim.taş taşıdım sanki öyle bir yorgunluk...iş yapmak zulm gibi...yarın dr a gidicem ama size soriim önce dedim.
kan değerlerin düşmüş olabilir olur bu dönemlerde
hemen büyüyorlar maşallah
benim oğlan öyle mesela hemen sevdirir kedini şımarık değildir bıcır bıcır konuşur 2 yaşında bişeye kızdı odasına gitti yatağına oturdu gittim yanına ne oldu oğlum dedim beni yalnız bırak anne yalnız kalmak istiyorum dedi ve çıktım odadan düşün maşallah akıllı oğlum ben oğluma hiç bebek gibi konuşmadım cız uff atta demedim biz nasıl konuştuysak onunla da öyle konuştum çok konuşurdum bebekken onunla sohbet ederdim etkisi vardır ya da genetik yeğenlerim de erken konuştular ama onlar kız
oy kızım sana söylüyorum gelinim sen anla hesabı sen nasıl rahat edersen öyle yap
ben 2 gün kaldım ilçedeydim o zaman sonra evime geçtim kvlerde mevlüt yaptık aldığı herşeyi giydirdim valla beğenmediğimi evde beğendiğimi dışarda organik falan bakmadım valla çok hassas olmasın diye almadım ben
onu dr sonr canım o daha iyi biilir

dr hiç sormadım oğlumda da boyatmadım beyazlarıma aldı başını gitii uçlar sarı ortalar kahverengi dipler siyah beyaz rengarengim yaniii
bir arkadaş ruj kalemlerden bahsetti ruj gibi saçlara sürüluyormuş yıkayınca çıkıyormuş ona da gerek duymadım ben

gece rahat uyuyamayan bi benmiyim diyordum tek değilmişim...sağa dön sola dön gecede 3-4 kere tuvalete kalk derken nasıl sabah oluyo anlamıyorum..
Sorma canim gece wc icin saat 2.5 ta bi uyandim sabaha kadar uyuyamadim saga don sola don bel agrisi basladi bide bende ben uyyamayinca bebisim de uyanikti sabaha kadar ALlahtan evdeyim sabah oglene kadar uyudum ALlah calisan annislerin yardimcisi olsun

Canım bu soruyu biz sana soralım?? Sence sen bu haftalarda bile bu kadar sıkıntılı iken 38. haftanda o kadar uzun yolu gidebilir misin? Herşeyi geçtim tuvaleti napacaksın.. Mide yanmaların nolacak. O kadar hareketsiz kalınca tansıyonun nolacak..Şişeceksin deli gibi. .. Ellerin kolların bacakların cok agrıyacak. Hadi onuda geçtim dogumun yoldda baslarsa nolacakk... yani bence gitme... Gidemezsinde zaten... uçaklar bile o haftalardaki hamile bayanları almıyorlar artık.. iyi düşün..

Canım peki dr un falan nerde ? Yani farklı bir dr da mı doğum yapacaksın.. Bence annenlerin yanında olman daha iyi olur yada onlarda seninle gelsin siz önden gidin evinize eşinde direk kendi evinize gelsin :)

2 yasındsa anne yalnız kalmak istiyorum yaaa..... bende ondan istiyorum işte.... Allah bagıslasın canım.. Maasallah diyelim....

canlarr su konuyu bi acıklık get,relim mi?
1 çatı nedir?
2 çatı nerede bulunur?
3 çatı muayenesi nerede nasıl ne zaman ne şekilde olur
4 şimdiye kadarki muayenelerimizde bilnir miydi?
5 bu catı yenilir mi içilir mi?? Yoksa bakılşır mı? NEdir????

smasher, bekledigimiz dogum tarihi aynı seninle tabi ben sezeryan olacagim için o tarihten once olacaktir..

Ayy evet :) Bebişinin cinsiyeti nedir ?
Bizimki biraz iri bi bebiş o yüzden nasıl olacak doğum bilmiyorum.. Normal doğum çok istiyorum dr umda normal doğumdan yana ama hiç alttan muayene olmadım o yüzden daha belli değil bakalım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…