2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
valla 94 kilo nerende ben de anlamadım, gayet hoş duruyosun şekerim. ben de 30+2 deyim göbeğim kocaman oldu, artık büyüyecek ne yapalım, canını sıkma:)

Saol cnm valla bende anlamıyorm nerde bu kilolar şaka bi yana bacaklarım çok etli butlu oldu burda pantalon siyah çok belli olmuyor...

kızlar ya maşallahınız var size yetişemiyorum ne çok yazışmışsınız
geçmişi okumaya gidiyorummmm

hayır canım gayet normal, çok da güzel görünüyosun sen beni görsen kndimi 9 aylık gibi hissediyorum
negüzel işte bebişlerimiz büyüyor öyle düşün herhalde de geççç

Evet canım sizin de benim gibi olduğunuzu duyunca rahatladım Arka arkaya iki kişi söyleyince Allah Allah dedim bende mi gariplik bebiş büyüsünde inşallah seneye çok fit anneler olup acısını çıkartalım bu günlerin

ben 160 boyla 13 kg aldım
her gören çok ağırlaştın sen diyo
daha önümde 2 ay var ne olurum bilmem dam yuvağı derler bizim oralarda aynen öyleyim

O üzüntüyle geçen saatlerinin hesabı çıksın ondan
Bana eğer böyle birşey yaşatsaydı doktor onu dogduguna pişman ederdim beni üzdü ama başkasını üzmeden önce bir düsünsün diye.

Çok geçmiş olsun canım cok korkmuşsunuzdur kesin(
Senin miniğe söyle zamanında gelsin yerinde rahat dursun:)))

benim kız çok cadı allah mutluluğunu eksik etmesin sağlıklı olsunlarda bizim kızda az bişey eksildimi ilgi söyler
çekinmez benimle ilgilenin küserim bak
Oyyy yerim ben onu:))
Kesinlikle ilgi arsızı ve sevdiğini belli eden bir evlat olsun isterim ben de aynı seninki gibi:)))

Çatı denilince catımdan aşaği kaynar sular dokuluyor yeminlen:)))
Çatı tam olarak bilmemekle veya eksik bilmekle birlikte sanırım bebeğin kafasınin gececeği kemik boyutunu gibi bir yer rahimden sonraki kisım. Doktor 34 veya 36
Haftadan sonra eliyle oynuyor orayla ve çatının durumuna bakıyor. Yani normal doğum için öncelikli şart çatı ile bebeğin kafa çapinın birbiriyle uyumlu olması. Eger bebeğin kafası çatıdan geçemicek kadar büyükse sezeryan öneriliyor
Bu benim bildiklerim. Başka bir detay var mi bilmiyom ki ben:))

Sezeryan da göbek gitmiyormuş konusu tamamen savsata. Benim sezeryan olup sonrasında cok fit kalan arkadaşlarım var
Eritemeyenler bence tembelliklerine versin bunu
Ama şunu duymuştum kesi yerinde bir hissizlik oluyormuş bir kaç ayrı kişiden bunu duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum:))

Öyle bir adet mi varmış kayınvalide kalir diye ala ala. Sen kime nazın geciyorsa onun yanında olmasını istersin
Ya da dogumdan sonra yanında kalmayı kafasına koyduysa eğer her dk emirleri yağdırıp kıçını 1 dk bile yere koydurmazsın ki bu da senin benin gibilerin yapacağı şeyler değil. Senin nazını bir tek annen çeker tatlım o yüzden eşini kv ni ikna için çeneni bile yorma

Bu göbege takılanlara da ayrı sinir oluyorum ben de yaaa. Sanki her ay standart bir bel göbek ölçüsü olmak zorunda. Bence gayet normal canım. Hiç moralini bozmaya değmez

Canım zor bir durum elbette ki ama öncelikle sakın aklına kötü şeyler getirme. Benim bir arkadaşımın da aynı seyler geldi başına ve bebeği erken alındı az kilo ile doğdu ama şuan 5 yaşında miss gibi bir kız.
senin de buna inanıp gönlünü ve bebegini rahatlatman lazım
Bebeğinun senin motivene ihtiyacı var

aynen karart gözünü...lovelide dedi;1 dakika bile sürmeyecek o muayene.bana da epi normal doğum mantıklı geliyor.eğer bi problem olmazsa tabi....

gayet iyi görünüyorsun tatlım.seninkinin yanında benimki tam 9 aylık :)) boşver he de geeeççç :)))

canım aynı dert bende de var.üstelik benim 28. haftadan beri var.
dr um; tansiyonunu 2 günde bir ölç;14/9 olursa haber ver ver dedi.kilonu haftalık kontrol et;haftada 2,5 yada daha fazla kilo alırsan hemen haber ver dedi.özellikle sabah kalktığında el ve yüzünde şişme varsa hemen haber ver dedi.bol bol kalsiyum al dedi.erken doğum riskin yükseldi ama aşırı değil dedi.muayenelerim 2 haftada bire düştü.bu arada doğumum normal olacak.diyeceğim şu;bunları ben de yaşıyorum ama sakın moralini bozma.bebişlerimiz kocaman artık,hiçbirşey olmaz.sen kendine dikkat et yeter.bol bol dinlen.

benim de bugün kontrolüm vardı.bebişim 1372 gr 35 cm olmuş gelişmesi devam ediyor çok şükür.şimdilik herşey gayet iyi dedi dr um.kızım inat etti çok göstermedi yüzünü :) ama bir kaç saniyeliğine kolunu yüzünden çekti,gözlerini kırpıştırarak baktı; ağladım tabi

Çok geçmiş olsun canım.. Umarım bebişin 1800 hatta 2000grı geçer en kısa zamanda, sakın sende strese girip üzme kendini malum onlar bizden daha fazla etkileniyor böle durumlardan. Dualarım seninle..

Allah yardımcın olsun canım duadan başka çare yok
ama başka bir dr a daha mı gitsen bazen birbirlerinden farklı şeyler söylüyorlar

Balkaymak canım stresli olmadığında ve dinlenmiş vaziyetteyken tansiyonunu ölç cnm. Benim doktorum hem hemşireye ölçtürüyor, hem de kendi ölçüyor genelde. Önce dinlendiriyor tabi ki. Evdeyken de dinlenmiş vaziyette ve fısfıslı olan tansiyon aleti ile ölçüyorum. Koldan dijital vardı hamilelikte yanıltıcı olabilir diye doktor bize fısfıslı aldırttı.
Kızlar bugün çok üzüldüm ama iyi düşünmeye çalışıyorum. Hemen valizimi hazırladım sadece. Sadece bebeğime birşey olur diye korkuyorum. Bebeğim yaşasın sağlıklı olsun da inşallah ben her türlü sıkıntıya razıyım.Kilosu da artsın inşallah. Şu 35. haftayı tamamlarım inşallah kızlar dua edin.Bütün tavsiyelerinize uyacağım. Teşekkür ederim verdiğiniz güzel moraller için :)

Tansiyon dışında plasenta yaşlanması da denmişmiydi cnm sana?
Tansiyonu günde 3-4 kez ölç demişti bana canım. Tansiyon sıkıntısı 3. ayda başaldı canm benim hep sınırdaydı. Arada yükseliyordu. Özellikle çalışmamamı istedi. Evdeyken düşmeye başladı ve bebeeğin gelişimi ilerlemeye başladı.Son 1 aydır yükseldi.
Hatta son hafta çok yükseldiği oldu. HAfiflekelenmen dahi olsa , karnın ağrırsa sertleşirse,tansiyonun 160/110 ve üzeri olursa, gözlerde bulanıklık, etrafta kelebek uçuşması olursa,bebeğin hareketlerinde azalma olursa, aşırı şişme ödem olursa hemen beni ara dedi.Ben başından beri 3 haftada bir gidiyordum. Sonra 2 haftaya düştü . Son 3 randevu da haftada 1 oldu canım. Asıl şişme diz altında olursa önemliymiş.
Protein ağırlıklı beslen,ilaçlarını düzenli kullan özellikle osteocare ve corasprini unutma dedi. Tabi ki tansiyon ilacı bir de.
Karnımın sol tarafına doğru bir rahatsızlık hissi var genelde. Ama epeydir var bebeğin hareketleri ile ilgili değil. Hafif batma gibi.Sanırım bu kireçlenmeden kaynaklanıyor.
Tansiyonun yükselince de baş ağrısı oluyor ama ağrıdan ziyade genelde başımda bir yoğunluk hissi oluyor.
Bunları yazıyorum kızlar siz de dikkat edin.

benim tansiyon problemim yok zaten.bana direkt erken plasenta yaşlanması dedi.
benim dr um ayaklarda gün sonuna doğru olan şişmeler normal dedi.sabah saatlerinde el ve yüzde olanlar tehlikeli dedi .senin tansiyon prblmin de olduğu için daha farklı demek.benden istedikleri plasenta rahimden erken ayrılırsa yaşayabileceğim belirtiler aslında.yani gebelik zehirlenmesi yada erken doğum...kanama su gelmesi sancı bunları da takip ediyorum tabi...
ben başından beri sadece demir hapı kullanırorum.kalsiyumu bile gıdalardan al dedi.ama dediğim gibi önce önemli olan senin moralin.moralini bozarsan tansiyonun daha çok çıkar.bebişin de etkilenir hem.Allah hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.

Muz ve kivide bebege kilo aldiriyor diye duymuştum
muzu bende duymuştum canım, hatta komşum muzu bol bol ye bebeğe iyi kilo aldırıyor demişti ben yemedim, şimdi o komşumun bebeği doğdu 4 kilo üzeri olduğu için mecbur sezeryan oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…