valla 94 kilo nerende ben de anlamadım, gayet hoş duruyosun şekerim. ben de 30+2 deyim göbeğim kocaman oldu, artık büyüyecek ne yapalım, canını sıkma:)
hayır canım gayet normal, çok da güzel görünüyosun sen beni görsen kndimi 9 aylık gibi hissediyorum
negüzel işte bebişlerimiz büyüyor öyle düşün herhalde de geççç
Kızlar geçen biri göbeğim için 8 aylık gibi dedi bugün sağlık ocağındaki hemşirede baya çıkmış deyince iyice sinirim bozuldu doktora gidince sorucam ama bi baksanıza fazla mı büyük 29. Hafta için, tamam 94 kilomuz farkındayım ama korktum azıcık çok mu büyük acaba????
Eki Görüntüle 917914
Aaah sorma emel kocamı zor tuttu kaynım gidip o adama yedirecekti kendi doktorumdan aldığım ultrason kağıdını.
BIde ben zaten sana ilk defa gelmişim buradaydik bi görmek istedik ondan geldik demişim sen gelişimini oyunu buyunu bilmedigin bi hasta için nasıl bu kadar peşin karar verebilirsin. EĞer öyle olduğunu düşünüyorsan bile uygun bir dille kendi doktoruna git bi baksın yanlışlık olmuş olabilir falan de yıkıcı değil yapıcı ol. SÜRekli takip altında olmalısın riskli bi durum falan güm diye söylenir mi. AAh çok sinirlendim çok. ALLaha şükür turp gibi bebeğim büyümüşde ne güzel 1760 gram olmuş ALlahtan sağ sağlım kucağıma almaktan başka birşey istemiyorum...
kızlarrr nasılsınızz bebişleriniz nasıldün akşam işten geldim kahverengi bi akıntı geldi parçalr döküldü sanki çok korktum doktorumu aradım o da suyun gelirse kan gelirse sancın başlarsa hemen hastaneye git dedi dedikleri olmadı hemen sabahtan yanına gittik. kasılmalar varmış açıklık var mı diye muayene etti açılma silinme yokmuş oğlum 44 cm 2030 gram dedi çok şükür o iyi ama çok korkuttu bizi
Oyyy yerim ben onu:))benim kız çok cadı allah mutluluğunu eksik etmesin sağlıklı olsunlarda bizim kızda az bişey eksildimi ilgi söyler
çekinmez benimle ilgilenin küserim bak
2 yasındsa anne yalnız kalmak istiyorum yaaa..... bende ondan istiyorum işte.... Allah bagıslasın canım.. Maasallah diyelim....
canlarr su konuyu bi acıklık get,relim mi?
1 çatı nedir?
2 çatı nerede bulunur?
3 çatı muayenesi nerede nasıl ne zaman ne şekilde olur
4 şimdiye kadarki muayenelerimizde bilnir miydi?
5 bu catı yenilir mi içilir mi?? Yoksa bakılşır mı? NEdir????
anneeeeeeeeeeeeee imdatrttttttttttttt korkuyorum benn nnnnnn yaptırmam onuuuuuuuuuuuuuu....................
ya bende cok korkuyorum ama sezeryandanda korkuyorum. Bide sezeryan olduktan sonra göbek gitmiyormus. Kalıyomus oylece... Of offfff hemm korkuyorum hemde normal dogum yapabilirim sanki... Aslında sancısından korkmuıyorum.. Evimde geçireceğim hatta sancıyı..Sadece ıkınma anından korkuyorum. Ama sezeryanın herseyinden korkuyorum ben... Off yaaa napacaksam.. Aslında epidural normal dogum en mantıklısı galiba. Gözümü karartıp bi kerede olsam mı su muayeneyı bilmiyorumki...
Öyle bir adet mi varmış kayınvalide kalir diye ala ala. Sen kime nazın geciyorsa onun yanında olmasını istersinAynen oyle yapacagım canım zaten.. Hastanede kalma olayınada şimdiden bişey demem ben kotu olurum dersem ama o gun o duygusallıkla annem kalacak dersem eşim bana kıyamaz benim dedğim olur zaten
Kızlar benim kv yi anlamaya bosyere calışmayın.. Garip enteresan birisi.. Hayır sadece kotu niyetli oldugu için oyle yapıyo.. Yoksa eltim dogum yapalı 2 ay oldu cocugu özleyip biz her hafta gidiyoruz o daha 3 kere falan gitti. Ama eltimin anneswi aglayarak gelir 2 gun gormesin. Şimdi hangisine inanacaksın. Benim annem şimdiden hevesle o kadar ugrasırken bu hatun hiçbişey yapmıyo.. Amaaannn dugunumdede hiçbişey yapmadılar zaten ben gelinliğimi bile kendim aldım.. Bide guzelmiş diye yorum yaptılar utanmadan.. O kadının diyebilecek sozu yok benim yanımda. Allahtan yaz geliyo yaz gunu cocuga örme şeyler mi gıydırcem.. Ohh giderim bide annemlerin yanına. Kalırım 2 hafta falan sonra yıne giderim... Çatlasın buda.... YA ben sevmiyorum bu kadını yaaa. Hayatı oyun bunun yaaa.. Bİ anlatsam daha neler var neler.. ki hayatım boyunca birisine bu demedim ama hakediyo gerçekten....
Kızlar geçen biri göbeğim için 8 aylık gibi dedi bugün sağlık ocağındaki hemşirede baya çıkmış deyince iyice sinirim bozuldu doktora gidince sorucam ama bi baksanıza fazla mı büyük 29. Hafta için, tamam 94 kilomuz farkındayım ama korktum azıcık çok mu büyük acaba????
Eki Görüntüle 917914
Canım zor bir durum elbette ki ama öncelikle sakın aklına kötü şeyler getirme. Benim bir arkadaşımın da aynı seyler geldi başına ve bebeği erken alındı az kilo ile doğdu ama şuan 5 yaşında miss gibi bir kız.Bugün doktor kontrolümüz vardı. Geçen haftadan bu yana bebeğim hiç kilo almamış . Tansiyonum da 16/10,5 du.Alfamet e başladım. Bir de plasente kireçlenmesi varmış. Genelde son haftalarda oluyormuş ama benim erken başlamış. Sanırım -ki büyük ihtimal - benim erken doğum sezeryan olacak. Eşim 38 haftayı bulur mu dedi. Keşke bulsa dedi. Ciğerlerini geliştirmek için bir iğne yapıp alabilirlermiş bebeğimi. Dinlen ilaçlarını iç. 3 gün sonra beni ara tansiyon gidişatın hakkında bi,lgi ver dedi. Haftaya tekrar gideceğim. Buı arada birçok şey saydı. Bunlardan biri dahi yaşansa hemen beni ara dedi. Evin nerede diye sordu. Yakın oturuyormuşuz .
Çok üzgünüm , canım sıkkın. 1800 gr a ulaşırsa korkma dedi doktorum . 1560 gr şimdi. 31+3 haftası. . Sanırım ben 1 ay içinde doğum yapacağım.
ya bende cok korkuyorum ama sezeryandanda korkuyorum. Bide sezeryan olduktan sonra göbek gitmiyormus. Kalıyomus oylece... Of offfff hemm korkuyorum hemde normal dogum yapabilirim sanki... Aslında sancısından korkmuıyorum.. Evimde geçireceğim hatta sancıyı..Sadece ıkınma anından korkuyorum. Ama sezeryanın herseyinden korkuyorum ben... Off yaaa napacaksam.. Aslında epidural normal dogum en mantıklısı galiba. Gözümü karartıp bi kerede olsam mı su muayeneyı bilmiyorumki...
Eki Görüntüle 917914
Bugün doktor kontrolümüz vardı. Geçen haftadan bu yana bebeğim hiç kilo almamış . Tansiyonum da 16/10,5 du.Alfamet e başladım. Bir de plasente kireçlenmesi varmış. Genelde son haftalarda oluyormuş ama benim erken başlamış. Sanırım -ki büyük ihtimal - benim erken doğum sezeryan olacak. Eşim 38 haftayı bulur mu dedi. Keşke bulsa dedi. Ciğerlerini geliştirmek için bir iğne yapıp alabilirlermiş bebeğimi. Dinlen ilaçlarını iç. 3 gün sonra beni ara tansiyon gidişatın hakkında bi,lgi ver dedi. Haftaya tekrar gideceğim. Buı arada birçok şey saydı. Bunlardan biri dahi yaşansa hemen beni ara dedi. Evin nerede diye sordu. Yakın oturuyormuşuz .
Çok üzgünüm , canım sıkkın. 1800 gr a ulaşırsa korkma dedi doktorum . 1560 gr şimdi. 31+3 haftası. . Sanırım ben 1 ay içinde doğum yapacağım.
Tuz diyetini başından beridir uyguluyorum canım.Protein ağırlıklı besleniyorum. Tansiyonla başa çıkmasını öğrendim sayılır ama kreçlenme canımı sıktı. Duygucum plesanta kreçlenmesi plasentanın yaşlanması cnm. Sanurum Aybüke de aynı dertten müzdaripti.
Zaten son haftalarda 37 den sonra oluyormuş ama benimki 31 de başladı. Normali beklesem bile erken gelir ki normal zaten olmayacak. Ben de istemem zaten artık. Ivf gebelik zaten benimkisi. Sanırım kilosu 1800 ü geçerse , tansiyon 16/11 in üzerine çıkıp, kreçlenme artarsa hemen doğuma alacak. Hepsinin sınırımdayım. İnşallah 35 haftayı doldururum. Kuvöz sıkıntısı yok bizim hastanede dedi doktorum. İnşallah gerek kalmaz. Geldiğimden beridir başım ağrıyor
Çok geçmiş olsun canım.. Umarım bebişin 1800 hatta 2000grı geçer en kısa zamanda, sakın sende strese girip üzme kendini malum onlar bizden daha fazla etkileniyor böle durumlardan. Dualarım seninle..
Cnm çok geçmiş olsun, ben her Dr gidişimde tansiyonum yüksek çıkıyor ama evde düşüyor acaba öyle birşey mi? Bunu anlaman için stresten uzak durmak gerek bu şartlarda zor da olsa kendini rahatlatmaya çalış, geçen tansiyonumu ölçüyordum eşim beni gıcık etti tam o sırada 15e 13 çıktı, alette kafayı yedi yani, sakin olmaya çalış, inşallah herşey iyi olur canım, hayırlı haberlerini bekliyoruz
yumurta beyazı bebeğe en cok kilo aldıran seymiş cnaım.. Bide kırmız et tuket bol bol.. Sorun yasamazsın umarım.. Bebeğin küçük doğsa bile erken farkettiğiniz için akciğer solunumunda sorun yasamaz.. Onu geliştirmeye çalışacak doktorun. COk geçmiş olsun xcanımm..
canım çok üzüldüm ama allaha şükür bebeğin yaşayabilecek haftaya kadar sağ sağlım gelmiş. 32. HAFtadan sonra çok korkma bence. TAmam kuvez sıkıntılı bir süreç bebeğinedn ayrı kalmak falan ama bol dua et. INŞallah tansiyonunda euzene girer...
Allah yardımcın olsun canım duadan başka çare yok
ama başka bir dr a daha mı gitsen bazen birbirlerinden farklı şeyler söylüyorlar
Canım zor bir durum elbette ki ama öncelikle sakın aklına kötü şeyler getirme. Benim bir arkadaşımın da aynı seyler geldi başına ve bebeği erken alındı az kilo ile doğdu ama şuan 5 yaşında miss gibi bir kız.
senin de buna inanıp gönlünü ve bebegini rahatlatman lazım
Bebeğinun senin motivene ihtiyacı var
aynen karart gözünü...lovelide dedi;1 dakika bile sürmeyecek o muayene.bana da epi normal doğum mantıklı geliyor.eğer bi problem olmazsa tabi....
gayet iyi görünüyorsun tatlım.seninkinin yanında benimki tam 9 aylık :)) boşver he de geeeççç :)))
canım aynı dert bende de var.üstelik benim 28. haftadan beri var.
dr um; tansiyonunu 2 günde bir ölç;14/9 olursa haber ver ver dedi.kilonu haftalık kontrol et;haftada 2,5 yada daha fazla kilo alırsan hemen haber ver dedi.özellikle sabah kalktığında el ve yüzünde şişme varsa hemen haber ver dedi.bol bol kalsiyum al dedi.erken doğum riskin yükseldi ama aşırı değil dedi.muayenelerim 2 haftada bire düştü.bu arada doğumum normal olacak.diyeceğim şu;bunları ben de yaşıyorum ama sakın moralini bozma.bebişlerimiz kocaman artık,hiçbirşey olmaz.sen kendine dikkat et yeter.bol bol dinlen.
benim de bugün kontrolüm vardı.bebişim 1372 gr 35 cm olmuşgelişmesi devam ediyor çok şükür.şimdilik herşey gayet iyi dedi dr um.kızım inat etti çok göstermedi yüzünü :) ama bir kaç saniyeliğine kolunu yüzünden çekti,gözlerini kırpıştırarak baktı; ağladım tabi
Tansiyon dışında plasenta yaşlanması da denmişmiydi cnm sana?
Tansiyonu günde 3-4 kez ölç demişti bana canım. Tansiyon sıkıntısı 3. ayda başaldı canm benim hep sınırdaydı. Arada yükseliyordu. Özellikle çalışmamamı istedi. Evdeyken düşmeye başladı ve bebeeğin gelişimi ilerlemeye başladı.Son 1 aydır yükseldi.
Hatta son hafta çok yükseldiği oldu. HAfiflekelenmen dahi olsa , karnın ağrırsa sertleşirse,tansiyonun 160/110 ve üzeri olursa, gözlerde bulanıklık, etrafta kelebek uçuşması olursa,bebeğin hareketlerinde azalma olursa, aşırı şişme ödem olursa hemen beni ara dedi.Ben başından beri 3 haftada bir gidiyordum. Sonra 2 haftaya düştü . Son 3 randevu da haftada 1 oldu canım. Asıl şişme diz altında olursa önemliymiş.
Protein ağırlıklı beslen,ilaçlarını düzenli kullan özellikle osteocare ve corasprini unutma dedi. Tabi ki tansiyon ilacı bir de.
Karnımın sol tarafına doğru bir rahatsızlık hissi var genelde. Ama epeydir var bebeğin hareketleri ile ilgili değil. Hafif batma gibi.Sanırım bu kireçlenmeden kaynaklanıyor.
Tansiyonun yükselince de baş ağrısı oluyor ama ağrıdan ziyade genelde başımda bir yoğunluk hissi oluyor.
Bunları yazıyorum kızlar siz de dikkat edin.
muzu bende duymuştum canım, hatta komşum muzu bol bol ye bebeğe iyi kilo aldırıyor demişti ben yemedim, şimdi o komşumun bebeği doğdu 4 kilo üzeri olduğu için mecbur sezeryan olduMuz ve kivide bebege kilo aldiriyor diye duymuştum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?