2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

Bir de psikolog olacaklar yaaa. Para insanın benliğini bile satın alıyor resmen.Az kaldı canım hem de çok az kaldı sonrasında sefa sürme sırası sende olacak canımm:))

Bizim şirketin bu aşamada politikası süper. Doğum parasını rapor günü veriyor normalde yani 16 haftanıb bitiminde yatırıyor sgk. Eğer öyle olsaydı bizi çok zorlardı evkredisi ve bebegin masrafları tek maaşla karşılanmazdi. Bizim şirketin ik ile konuştum ve benim maaşim 4 ay boyunca çalışıyormuşum gibi yatacakmış. Sgk parayı yatırdığında da şirkete verecekmişim parayı:)))
Bunu duyunca çok sevinmistim:))

merhaba kızlar eşimle bugun doktora gittik muayene gunumdu 9.30daydı içeri girdik bide kahvaltı etmedik yani,hiç iyi şeyler soylemedi şekerimi daha onceden baktırdım sınırdaydı diyet yapmadım oyle yani.bugun doktorum muyane etti 2.500olmuş bebegin kilosu şekerden iri yani bugun 32+6gunluk olmam gerekirken ultrason 34+5günlük gözüküyor 2hafta onden gidiyor dikkat etcen dedi 10gun sekerini ölçucen dedi sabah aç bide 1saat sonra tok karnına dedi egerki bu 10gun içinde 200u gecerse hemen gel ogunu bekleme dedi.diyet yapıcan az sık yicen dedi arkadsımın 37haftada kızı 2500du sinirim bozuluyo hatırlayınca aglayasım geldi benim şimdiden 2500se daha nekadar var naparım 38.haftada ani ölum olabiliyormuş sekeri olan annelerin bebekleri allah korusun yaaa kafam allak bullak oldu

Bende şekerden korkuyorum sınırda idi diyet yapmıyorum bu hafta doktora gidecegim korkudan bakmıyorum sekere

Masallah ne guzel

Ahhh bee canım şekerini ölç 10 gün bakalım ne olacak baksana zorlu dönemi atlatmışsın 35. Haftaya girmişsin 36yı da atlattın mı artik tehlikeli dönemi de atlatmış olacaksın. Diyet yap sıkı sıkı
Ondan sonra bak nasıl normale dönecek hersey. Lütfen daha önlemlerini almadan hemen karamsarlığa düşme
Burda 34. Haftayı atlatmak için dua eden bir kaç tane anne adayı var onlar emin ol senin yerinde olmayı o kadar çok isterlerdi ki. Lütfen elinden geleni yapıp sonrasını Allaha bırak yani tevekkül et o zamam nasıl için rahatlayacak gör.

Bir de psikolog olacaklar yaaa. Para insanın benliğini bile satın alıyor resmen.Az kaldı canım hem de çok az kaldı sonrasında sefa sürme sırası sende olacak canımm:))

Psikolog da olsa önce insan olması gerek ne diyim allaha havale ediyorum böyle şeyler yaşadıkça daha da yorgun düşüyor vücudum ahhh emelim geçse keşke artık çünkü dayanamıyorum artık

Psikolog da olsa önce insan olması gerek ne diyim allaha havale ediyorum böyle şeyler yaşadıkça daha da yorgun düşüyor vücudum ahhh emelim geçse keşke artık çünkü dayanamıyorum artık

Seni çok iyi anlıyorum canım eskiden çalıştığım bankada da bu tarz insan görünümlü mahlukatlarla çalışmıstım. Aynı baskıları gördüm kendimi preslenmiş gibi hissediyodum artık.Ama kurtuldum ordan ve şimdi ki çalıştığım banka insana çok önem veriyor
İnşallah sen de değerinin bilindiği çok güzel bir iş bulursun canım benim

biliyorum okuyorum dua ediyorum onlarada ama normalinde 32+6 yarın 33hafalık olmam gerekiyo hadi diyo ultrasona gore 5gunu atayım yanılma payı 34haftalık desen şuna allah sagsalim dogurmayı nasip etsin evet diyet yapcam az az sık sık yicem sabah 8.230 et kahvaltını diyo ben nerde 10.30 yapıyodum bide akşam yiyodum aradada meyve yiyodum akşam bide işte diyo doktor en çok yapılan hata diyo bebek alışamıyor bi an yukseliyor bian dusuruyosun sekerini diyo.19subatla 23subat dedi dogum için daha çok var bebek ilerden gidiyo diye erken dogucak diye bişey yok diyo doktor anlamadım ben yaa

Canım karnın gayet normal. En yakın arkadaşlarımdan biri, ben ve yengem birer gün farkla hamileyiz. Emin ol seninki gayet normal. Hatta fitsin bana göre :) sağlık ocağındaki hemşire bana hamileler penguene benziyor demişti de ne kadar bozulmuştum. Hemşire olması densizlik katsayısını azaltmıyor maalesef.

cok ıyı yaaa...Bende aynı durumdayım.. Ama bildiğim kadarıyla dilekçe verip aylık olarak alabiliyomusuz. Umarım oyledir yoksa yandık valla bizde..

evet canım cocuk ilerden gidiyo diye erken dogacak diye bişey yokmus bunu bana 2 doktor soyledi hemde. Ama korkma bundan sonra daha cok dikkat edersin bide canım bu sadece kilo ile alakalı değilki. Yani devlet hastanesine git bence bi. Uğrasırsın biraz ama riskli gordugu için seni baska yerlere yonlendirr. Bebeğin organ gelişimlerine yada kalbıne bakarlar yeniden. İçin rahat eder hemde. Bİ doktra daha sor canım bence..

Son düzenleme:
dün okuldaki müdür yardımcısına sordum 32 hafta çalışma raporu alsam okul kapanmadan 5 hafta aktarabilir miyim dedim yok dedi tatiller sayılmıyor 3 haftasını aktarabilirsin dedi.

arkadasim bende ogretmenim ve ben ilk dogumumda dogum oncesi bes haftam yaz tatiline denk geldi ve ben calisabilir raporu aldigim icin bes haftayida dogum sonrasina aktardim.bilgin olsun.subat tatilindeki iki hafta da aktarilabilir yani.

merhaba amargi bu konuda beni bilgilendir seninle aynı gun dogumlar gözüküyor hemen hemen yani 2marttı sonra bebek iri diye 19subatla 23subata cekti gunumu.bugun gittim bende 2500kilosu seninle aynı ama bana hiç iyi seyler demedi sekerden fazla kilosuda boyuda dedi 10gun sabah aç 1saat sonra tok ölcucen 200u gecerse gel hemen dedi takip altında tutmamız gerek sekerini dedi dikkat etcen diyet yapcan dedi benimki bebege iri derken seninki nasıl normal diyo anlamadım yardım lutfen

evet p.tesi gidicen devlette arkadşım çalışıyor kadın dogumda bilgi işlemde o yardım eder tanıdıgı doktor vardır sorarız nedir neyapmam gerek diye kafamda birsuru soru işareti var

kızlaar mide yanmasına çözüm buldumm:) umarım sizde de işe yarar karpuz çekirdeğini yatmadan önce baya yiyorum ve gece cok daha az uyanıyorum ilaç içmek için hatta gün arasındada yandıkça yiyorum umarım sizde işe yarar en azından zararıı yyokk sevgili hamişlerrrr:)

kızlar ayaklarım ellerim şişmeye başladı benim normal mi bu zamanda erken değil mi yaa birde bugün eski fotoğraflarıma baktım ne kadar zayıfmışım diyorum ya çok fitmişim meğerse hamilelik boyunca 14 kilo aldım. çok yemediğim halde. zayıflar daha çok kilo alıyormuş diyorlar ama off ya canım sıkıldı normalde bunları hiç dert etmezdim ama bugün bi bunalımdayım. eşim beni beğenmezse ya eski halime dönemezsem diye durup durup kuruyorum kafamda

karpuz cekirdeğimi??? Nerden buldun kız onu... YOkda ben onu yerken eşimi dusunemiyorum ne biçim dalga geçer varya..

canım diyet yapacaksın diyetine uyacaksın bu kadar
KAHVALTI;
ST 08.00
1 bardak süt
2 dilim beyaz peynir veya lor peyniri
bol yeşillik,salatalık
2 dilim tam tahıllı ekmek
haftada 3-4 kez 1 yumurta

ARA ÖĞÜN
ST 10.30 1 tane meyve (1 küçük elma.1 portakal,1o tane çilek olabilir ) ,15 fındık veya 15 tane badem

ÖĞLE;
st 12-12.30
1 kase çorba
1 porsiyon ızgara köfte, veya tavuk şiş veya 1 orta boy balık veya 1 tabak sebzeli etli yemek veya 4-5 dilim beyaz peynir
bol salata
2 dilim kepek veya çavdar ekmek

ARA ÖĞÜN
ST 15.30 -16.00 1 bardak süt veya yoğurt veya ayran ,yanında 4 grissini veya 2 dilim kepek arası kaşarlı tost

AKŞAM;

ST 19.00
1 kase çorba
8-10 kaşık kıymalı veya etli sebze yemeği,2-3 köfte veya tavuk veya 2 dilim peynir
1 kase yoğurt
2 dilim ekmek

ARA ÖĞÜN
ST 21.00 2 porsiyon meyve (1 küçük muz ve 1 mandalina olabilir) yanında 1 avuç fındık veya ceviz.

Kan şeker takipleriniz ve bebeğinizin büyümesi normal gidiyorsa, bu diyete haftada 1 gün sütlü tatlı 2 günde bir, ara öğünde kek ve süt eklenebilir. Yine haftada bir börek , makarna, pilav , etli sebze yerine baklagil yemeği önerilebilir. Gebelik şekeri takibi mutlaka doktor kontrolünde yapılması gereken önemli bir durumdur.

Şekerden 1 hafta önde olmaz diye düşünüyorum. Bbu forumdaki birçok annenin bebekleri ortalama 1 hafta 10 gün önde çıkıyor.
Sabah
60 gr beyaz peynir, 1 yumurta, sınırsız domates salatalık, 2 dilim kmek(hazır ekmek dilimi boyutlarında). Ben sabah çok aç olduğumdan bazen 3 tade de yiyebiliyorum. 1 tam ceviz, 2-3 zeytin (08:30'a kadar yapmış oluyorum)
Kuşluk
100 ml süt ve 100 gr elma veya armut veya bir tam mandalina
Öğlen
Bol miktarda salata az yağlı limonlu, 150-200 gr et-tavuk-balık, 2 dilim ekmek ( çorba içeceksem ekmek yiyemem)
İkindi (4:30-5:00)
200ml süt ve 1 elma
Akşam
Bol salata, 150-200 gr et, 5 kaşık sebze yemeği ve yine çorba varsa ekmek yok.
Gece (en geç 21:30)
100 ml süt ve 1 mandalina ( meyveler aslında aynı olmuyor. Akşamları genelde küçük boy portakal yiyorum) gece canım birşey atıştırmak istediğinden gündüz sütünü iki böldük.
Meyveler elma, armut, mandalina ve portakal gibi düşük fruktoz
burda amargini ve benim bulduğum liste var bunlardan faydalan diyetine uy canım karalar bağlama hemen
arkadasim bende ogretmenim ve ben ilk dogumumda dogum oncesi bes haftam yaz tatiline denk geldi ve ben calisabilir raporu aldigim icin bes haftayida dogum sonrasina aktardim.bilgin olsun.subat tatilindeki iki hafta da aktarilabilir yani.
yaaaaaa ben büyük oğlumda 32 hafta çalışamaz rapuru aldım bilmiyordum kimse de demedi aktarma işini

öyle düşünmen normal ilk hamilelikte oluyor ikinci de aklına bile gelmiyor hehheehe beni beğenir mi beğenmez mi diye sıkıyorsa beğenmesinnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…