Az önce kadının randevulu olduğu 1,5 senedir birlikte çalıştığım psikolog odasına çağırdı beni ve hamile değilmişim sanki beni hiç tanımıyormuş gibi kadını savundu bana ben de hiç altında kalmadan çatır çatır cevabını verdim en son da hatta elimde olsa o attığı parayı kıvırıp onun münasip bi yerine monte yapardım dedim size de helal olsun herşey para demek değil ama bu mantık sizde yok
Bizim şirketin bu aşamada politikası süper. Doğum parasını rapor günü veriyor normalde yani 16 haftanıb bitiminde yatırıyor sgk. Eğer öyle olsaydı bizi çok zorlardı evkredisi ve bebegin masrafları tek maaşla karşılanmazdi. Bizim şirketin ik ile konuştum ve benim maaşim 4 ay boyunca çalışıyormuşum gibi yatacakmış. Sgk parayı yatırdığında da şirkete verecekmişim parayı:)))Alamazsın canım ne yazıkki.. son yılda 120 iş gunu çalışmış olman gerekli.
Arkadaslar dogum parası devletin dogum yapan kadınlara verdiği para gibi görülüyor ama öyle değil. Nasıl normal çalışırken hastalandıgımızda rapor aldıgımız surenın parasını devlet bize bizim maasımızdan dustugu ödeneklerden ödüyorsa dogumda aynı. Raporluyuz dolayısyla rapor paramızı alıyoruz. Tek fark dogurmus oldugumuz için oluşuyor. yoksa özel heyet raporları ile anca alırız bu kadar uzun raporu. Ödeme yapmaz devlet. Ama şimdi doğum yaptıgımız için heyet raporu olmadan devlet ödeme yapıyor. Senin şahsına söylemiyorum cnaım bunuda sanki devlet bize para hibe ediyormus gibi bi izlenim var bazı arkadaslarda bu izlenim kaybolsn diye yazıyorum.. Sen sormusken benimde aklımdayken yazayım dedim..
merhaba kızlar eşimle bugun doktora gittik muayene gunumdu 9.30daydı içeri girdik bide kahvaltı etmedik yani,hiç iyi şeyler soylemedi şekerimi daha onceden baktırdım sınırdaydı diyet yapmadım oyle yani.bugun doktorum muyane etti 2.500olmuş bebegin kilosu şekerden iri yani bugun 32+6gunluk olmam gerekirken ultrason 34+5günlük gözüküyor 2hafta onden gidiyor dikkat etcen dedi 10gun sekerini ölçucen dedi sabah aç bide 1saat sonra tok karnına dedi egerki bu 10gun içinde 200u gecerse hemen gel ogunu bekleme dedi.diyet yapıcan az sık yicen dedi arkadsımın 37haftada kızı 2500du sinirim bozuluyo hatırlayınca aglayasım geldi benim şimdiden 2500se daha nekadar var naparım 38.haftada ani ölum olabiliyormuş sekeri olan annelerin bebekleri allah korusun yaaa kafam allak bullak oldu
Dün kontrolümüz vardı. Bebek hala yan duruyor. Doktor bu normalde iatenilmeyen bir durum olsa da sende belki de en büyük avantajımız dedi. Başı sağda, poposu solda ayakları da aşağıda. Yani rahim ağzına herhangi bir baskı yok. Boy oldukça uzun, kilo alımı çok iyi. 10 gün önden gidiyor dedi. Hatta ekledi, erken gelmezse zamanında doğarsa yenidoğan kıyafetleri asla olmaz dedi. Beni en çok kilosu mutlu etti. 2530 kg olmuş. Bir de bu sabah eşim doktorumun da isteği ve ısrarıyla kortizon iğne yaptı. Eğer erken gelirse akciğerlerinin gelişimini hızlandırmak için. Yarın yine yapacak. O dombili parmaklarıyla elinde enjektör, olmayan iğne korkusu yerleşiyor bende. Bu arada oğlum pipisi dışında hiçbir yerini göstermedi. Dolayısıyla elimizde bir pipi fotoğrafı var. Bu arada oğlumun perdesi ve nevresimi geldi, yıkandı ütülendi. Asıldı. Dün yatağı geldi kuruldu. Az önce fotosunu çekmeye çalıştım ama ışığı ters taraftan aldığından iyi çıkmıyor. Akşam çekip sizlerle paylaşacağım. Moralim iyi anlayacağınız.
Ahhh bee canım şekerini ölç 10 gün bakalım ne olacak baksana zorlu dönemi atlatmışsın 35. Haftaya girmişsin 36yı da atlattın mı artik tehlikeli dönemi de atlatmış olacaksın. Diyet yap sıkı sıkımerhaba kızlar eşimle bugun doktora gittik muayene gunumdu 9.30daydı içeri girdik bide kahvaltı etmedik yani,hiç iyi şeyler soylemedi şekerimi daha onceden baktırdım sınırdaydı diyet yapmadım oyle yani.bugun doktorum muyane etti 2.500olmuş bebegin kilosu şekerden iri yani bugun 32+6gunluk olmam gerekirken ultrason 34+5günlük gözüküyor 2hafta onden gidiyor dikkat etcen dedi 10gun sekerini ölçucen dedi sabah aç bide 1saat sonra tok karnına dedi egerki bu 10gun içinde 200u gecerse hemen gel ogunu bekleme dedi.diyet yapıcan az sık yicen dedi arkadsımın 37haftada kızı 2500du sinirim bozuluyo hatırlayınca aglayasım geldi benim şimdiden 2500se daha nekadar var naparım 38.haftada ani ölum olabiliyormuş sekeri olan annelerin bebekleri allah korusun yaaa kafam allak bullak oldu
Bir de psikolog olacaklar yaaa. Para insanın benliğini bile satın alıyor resmen.Az kaldı canım hem de çok az kaldı sonrasında sefa sürme sırası sende olacak canımm:))
Psikolog da olsa önce insan olması gerek ne diyim allaha havale ediyorum böyle şeyler yaşadıkça daha da yorgun düşüyor vücudum ahhh emelim geçse keşke artık çünkü dayanamıyorum artık
Ahhh bee canım şekerini ölç 10 gün bakalım ne olacak baksana zorlu dönemi atlatmışsın 35. Haftaya girmişsin 36yı da atlattın mı artik tehlikeli dönemi de atlatmış olacaksın. Diyet yap sıkı sıkı
Ondan sonra bak nasıl normale dönecek hersey. Lütfen daha önlemlerini almadan hemen karamsarlığa düşme
Burda 34. Haftayı atlatmak için dua eden bir kaç tane anne adayı var onlar emin ol senin yerinde olmayı o kadar çok isterlerdi ki. Lütfen elinden geleni yapıp sonrasını Allaha bırak yani tevekkül et o zamam nasıl için rahatlayacak gör.
Haklısın cnm ama söyleyenlerden biri sağlık ocağındaki hemşire olunca takıldım işte, neyseki burda rahatlıyorum çok faydalı oluyor kendimle aynı veya yakın şeyleri yaşayan insanlarla paylaşım yapmak, iyi ki var burası...
Bizim şirketin bu aşamada politikası süper. Doğum parasını rapor günü veriyor normalde yani 16 haftanıb bitiminde yatırıyor sgk. Eğer öyle olsaydı bizi çok zorlardı evkredisi ve bebegin masrafları tek maaşla karşılanmazdi. Bizim şirketin ik ile konuştum ve benim maaşim 4 ay boyunca çalışıyormuşum gibi yatacakmış. Sgk parayı yatırdığında da şirkete verecekmişim parayı:)))
Bunu duyunca çok sevinmistim:))
biliyorum okuyorum dua ediyorum onlarada ama normalinde 32+6 yarın 33hafalık olmam gerekiyo hadi diyo ultrasona gore 5gunu atayım yanılma payı 34haftalık desen şuna allah sagsalim dogurmayı nasip etsin evet diyet yapcam az az sık sık yicem sabah 8.230 et kahvaltını diyo ben nerde 10.30 yapıyodum bide akşam yiyodum aradada meyve yiyodum akşam bide işte diyo doktor en çok yapılan hata diyo bebek alışamıyor bi an yukseliyor bian dusuruyosun sekerini diyo.19subatla 23subat dedi dogum için daha çok var bebek ilerden gidiyo diye erken dogucak diye bişey yok diyo doktor anlamadım ben yaa
dün okuldaki müdür yardımcısına sordum 32 hafta çalışma raporu alsam okul kapanmadan 5 hafta aktarabilir miyim dedim yok dedi tatiller sayılmıyor 3 haftasını aktarabilirsin dedi.
Dün kontrolümüz vardı. Bebek hala yan duruyor. Doktor bu normalde iatenilmeyen bir durum olsa da sende belki de en büyük avantajımız dedi. Başı sağda, poposu solda ayakları da aşağıda. Yani rahim ağzına herhangi bir baskı yok. Boy oldukça uzun, kilo alımı çok iyi. 10 gün önden gidiyor dedi. Hatta ekledi, erken gelmezse zamanında doğarsa yenidoğan kıyafetleri asla olmaz dedi. Beni en çok kilosu mutlu etti. 2530 kg olmuş. Bir de bu sabah eşim doktorumun da isteği ve ısrarıyla kortizon iğne yaptı. Eğer erken gelirse akciğerlerinin gelişimini hızlandırmak için. Yarın yine yapacak. O dombili parmaklarıyla elinde enjektör, olmayan iğne korkusu yerleşiyor bende. Bu arada oğlum pipisi dışında hiçbir yerini göstermedi. Dolayısıyla elimizde bir pipi fotoğrafı var. Bu arada oğlumun perdesi ve nevresimi geldi, yıkandı ütülendi. Asıldı. Dün yatağı geldi kuruldu. Az önce fotosunu çekmeye çalıştım ama ışığı ters taraftan aldığından iyi çıkmıyor. Akşam çekip sizlerle paylaşacağım. Moralim iyi anlayacağınız.
evet canım cocuk ilerden gidiyo diye erken dogacak diye bişey yokmus bunu bana 2 doktor soyledi hemde. Ama korkma bundan sonra daha cok dikkat edersin bide canım bu sadece kilo ile alakalı değilki. Yani devlet hastanesine git bence bi. Uğrasırsın biraz ama riskli gordugu için seni baska yerlere yonlendirr. Bebeğin organ gelişimlerine yada kalbıne bakarlar yeniden. İçin rahat eder hemde. Bİ doktra daha sor canım bence..
kızlaar mide yanmasına çözüm buldumm:) umarım sizde de işe yarar karpuz çekirdeğini yatmadan önce baya yiyorum ve gece cok daha az uyanıyorum ilaç içmek için hatta gün arasındada yandıkça yiyorum umarım sizde işe yarar en azından zararıı yyokk sevgili hamişlerrrr:)
Bende şekerden korkuyorum sınırda idi diyet yapmıyorum bu hafta doktora gidecegim korkudan bakmıyorum sekere
canım diyet yapacaksın diyetine uyacaksın bu kadarmerhaba kızlar eşimle bugun doktora gittik muayene gunumdu 9.30daydı içeri girdik bide kahvaltı etmedik yani,hiç iyi şeyler soylemedi şekerimi daha onceden baktırdım sınırdaydı diyet yapmadım oyle yani.bugun doktorum muyane etti 2.500olmuş bebegin kilosu şekerden iri yani bugun 32+6gunluk olmam gerekirken ultrason 34+5günlük gözüküyor 2hafta onden gidiyor dikkat etcen dedi 10gun sekerini ölçucen dedi sabah aç bide 1saat sonra tok karnına dedi egerki bu 10gun içinde 200u gecerse hemen gel ogunu bekleme dedi.diyet yapıcan az sık yicen dedi arkadsımın 37haftada kızı 2500du sinirim bozuluyo hatırlayınca aglayasım geldi benim şimdiden 2500se daha nekadar var naparım 38.haftada ani ölum olabiliyormuş sekeri olan annelerin bebekleri allah korusun yaaa kafam allak bullak oldu
yaaaaaa ben büyük oğlumda 32 hafta çalışamaz rapuru aldım bilmiyordum kimse de demedi aktarma işiniarkadasim bende ogretmenim ve ben ilk dogumumda dogum oncesi bes haftam yaz tatiline denk geldi ve ben calisabilir raporu aldigim icin bes haftayida dogum sonrasina aktardim.bilgin olsun.subat tatilindeki iki hafta da aktarilabilir yani.
kızlar ayaklarım ellerim şişmeye başladı benim normal mi bu zamanda erken değil mi yaabirde bugün eski fotoğraflarıma baktım ne kadar zayıfmışım diyorum ya çok fitmişim meğerse hamilelik boyunca 14 kilo aldım. çok yemediğim halde. zayıflar daha çok kilo alıyormuş diyorlar ama off ya canım sıkıldı normalde bunları hiç dert etmezdim ama bugün bi bunalımdayım. eşim beni beğenmezse ya eski halime dönemezsem diye durup durup kuruyorum kafamda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?