2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463
Arkadaşlar gebelige bağlı böbrek genişlemesi yaşayan var mı? benimki son evreye gelmiş acil katater takalim diyorlar. Üniversitedeki doktor arkadaşlar ise son ana kadar bekleyelim katater işlemi erken doğuma sebep olabilir diyorlar. Böyle bir durum yaşayan var mı

Gebeliğimin en başından beri bebeğin kilosu hep ki hafta önden gidiyordu. İk üç ay her akşam yediklerimi çıkarıyordum buna rağmen 3 ay bitiminde toplam 7 kilo alınca doktor çok çok acil olarak şeker yüklemesi istedi. Sizler bu testi 24 haftada yaparken ben 19. Hafta yaptım. Şeker tavan yapmış. Eşim "ben nasıl oldu da anlamadım" diye uzun süre söylendi. Benim doktorum da aynı seninki gibi konuştu. Kendi eşimden de biliyorum doktor hep en kötü olasılığı söyler. Çok küçük ihtimal de olsa olumsuz bir durumun gerçekleşme ihtimalini öyle bir anlatır ki kanın çekilir. Mutsuz çıkarsın o odadan. Hepsi öyle. Çünkü iyi ihtimali söyleyip hasta ona inanınca ve olumsuz birşey olursa herkes doktou suçlar. Ama seni en kötü ihtimale hazırlayıp iyi olan gerçekleşirse kimse doktoru bizi iyiye hazırladın diye suçlamaz. Benim doktorum hep oluösuz konuştu. Serklaj da var, bebeğin kilosunun fazla olması rahim ağzına baskı yapar doğuverirsin valla... Ne uyarılarda bulundu bir bilsen! Korkudan titredim. Diyetisyene gittim. Ertesi gün diyete başladım. Sabah ve akşam yemeklerden önce ve yemeklerdn bir saat sonra şekerimi ölçtüm. Günde 4 defa kanıma baktım. Bir hafta boyunca... Bu hastanın profilini çıkarmak için sart. Diyete hemen cevap verdim. Seker düştü, bebeğin gelişimi iki haftadan da önde idi, seninki gibi, bir buçyk ay sonra 10 gün öndeydi. Ona da olabilir dedi. Artık bebek büyüdüğünde baş popo ölçemiyorlar, bacak kemiğinden ve karın ve baş çevresinden ortalama bir boy ve kilo çıkarıyorlar. O da her hafta değişebiliyor. İki hafta önce bebeğin boyuna 40 cm demişti. Ondan bir hafta sonra 39 cm dedi. Oradan anladım. Kilo da öyle. Bir miktar oynama olabiliyor. Bbeğe iyice baktıktan sonra '" artık bebeğin bu boy ve kilosu diyabetten değil, çok iyi baktığından. Biraz da genetik. Bebeğin karın çevresindeki ödemi gitmiş, sağlıklı büyüyor" dedi.
Bir düşündüm butt, ben diyet sayesinde hayatımda ikdefa düzenli süt içmeye ve yoğurt yemeye başladım. Öğle be akşam yemeklerinde mutlaka et ile sebzeyi dengelemeye ve salata yemeye bşladım. Ekmeğe elveda dedim. Rejime başladıktan on gün sonra burnum küçülmüştü. Çok güldüm. Fotolarda çok netti. Ödem olduğu gibi gitmiş. Hiç moralini bozma, senin öyle mükemmel bir bedenin var ki bebeği korumak için sen 3 çaba harcıyorsan o 10 çaba harcıyor. Yterki diyete uy. Bu arada 19. Haftadan bu yana toplam 1 kilo 200 gram almışım. Yani sağlıklı beslenmek seni değil bebeği büyütüyor, geliştiriyor, boyunu uzatıyor. Ben bunu anladım. Hal böyle olunca motivasyonum hiç düşmedi. Hevesle rejimi yapıyorum. Hiç kafanı takma doktoruna. O özellikle öyle konuşuyor. Laf aramızda etkili de oluyor. Sen diyetine başla. Gözlerine inanamayacaksın. Ama çok iyi bir diyetisyen bul. Benimki canavar gibi. Gözünden hiçbirşey kaçmıyor. 73 kiloyla başladım 8 ay bitti. Ve ben 81 kiloyum. Son bir kiloyu da son 4 ayda aldım. Diyet hem bebeğine hem de sana çok iyi gelecek. Aklına birşey takılırsa mutlaka sor.

Kızlar yemek saatleri çok önemli benim diyet listemde hep saatler var onlara uymaya çalışıyorum mesela sabah 8de kahvaltı ama hafta sonları 9a kaydırıyorum doğal olarak diğer öğünleride 1er saat kaydırıyorum. karanfil 10.30 kahvaltı demiş o çok geç bence saate dikkat ederseniz sorun olmaz.

sagol barbie cim

Kızımın örgüleri 0-3 0-6 ay cicileri tamam teyzeleri...

şimdi depark yatak,nevresim takımı alt degiştirme, bakım ürünleri zamanı

acaba nerelerde bulabilirim burası küççücük bir yer internetten alıcam mecbur sizin aldıgınız memnun kaldıgınız ürünler ve adresleri söyler misiniz..

sizleri hep en arkadan takip ediyorum son hamiş benim çünkü

Bende şekerden korkuyorum sınırda idi diyet yapmıyorum bu hafta doktora gidecegim korkudan bakmıyorum sekere
Canım benimde 1. Saat sınırda 2. Saat sınırın altında çıktı hiç diyet yapmadım aksine çok tatlı bile yemişimdir, acaba farkında olmadan çıkarıyormuyuz şekerimizi nasılsa yok derken daha kötü olmasın???
Gerçekten densizmiş o hemşirede bi de bunu bir hamileye söylüyor, nerdeyse kıskanmış dicem
Cnm ya çok etkilendim özellikle son 4 ayda 1 kilo alma kısmından sanırım ben son 4 ayda 10 kilo aldım ilk 3 ay hiç almamıştım sonra bir saldım kendimi rica etsem diyetini yazabilir misin bende yapmak istiyorum, bugün eşim öğrenci gibi besleniyorsun dedi sanırım haklıda ne bulsam onu yiyorum düzen yok saat yok ara öğün yok süt bir var bir yok böyle olunca midm de çok şişiyor hazımsızlık yapıyor nefes daralmaları yaşıyorum 81 le hamile kaldım şuan 94,5 kiloyum hemşire böyle gidersen 100 ü geçicen dedi

Canım sende de mi rahim ağzı yetmezliği var?

Bugün kızıma nuk emzik 2 adet 0-6 ay
Avent biberon 0-6 ay bir büyük bir küçük boy birde
Dalin alt açma aldım eksiğimiz kalmadı sayılır yalnız bir tanıdığımız banyo ihtiyaçlarını ben alırım sen alma dedi 4 ay önce hala ses yok inşallah doğuma kadar alır son dk havlu küvet file aratmasa bari, ya da hiç söylemese ben alsaydım daha iyiydi, soramıyorum da ne zaman alcan die ..
Hıı dedemizde yaş çerçevesiyle çıngırağını aldı, çok şeker yaaa Allah'ım elinde şıkır şıkır oynadığı günleride göstersin inşallah....

büyük oğlum tam zamanında doğdu boyu 48 cmdi düşün 39 haftalıktı doğduğunda şimdi boyu yaşıtlarından uzun maşallahh
Ya bende zarat verme kısmını düşünüyorum makinede bebek ayarı var baktım şimdi 60 dereceymiş fazla olmaz mı 60? Minnacık şeyler zaten daha da küçülmesin :)
60 çok 30 yeter
valla bilmiyorum canımmm
Kizlar iyi aksamlar
Onceden konusuldu mu hatirlamiyorum ama erkek bebegi olacaklar kulotlu corap giydirecek misiniz? Yani en azindan ilk zamanlar icin :))) esim ölürüm de giydirmem diyor da

ben giydiriyorum valla testislerini sıkmıyor ki o kadar çekmiyorum kışın ne giyecekler ki başka siyah gri lacivert külotlu çorapları var üşürrr oğluşummmm yaa

bence al ne olur ne olmaz canım aklında kalacağına yanınd kalsın ddimiii

Bak notive olmak için çok geçerli bir nedenin var. Diyete başlarsan ilk iki üç hafta iki kilo verebilirsin. Korkma, onlar ödem. Sonra beden kendini sabitliyor. Tuhaftır, kilo almıyorsun. Ama lütfen saatelere göre ye. Artık bende takıntı olmuştu. Alarm kuruyordum. Bir ara forumda paylaşmıştım. Dur bir bulmaya çalışayım.

Canım sende de mi rahim ağzı yetmezliği var?

Ben geçn. Yıl 18 haftalık bebek kaybı yaşadım. Plesentayı kürtajla aldılar. Bir iki ay sonra ameliyat oldum. Üst üste çok girişim yaşadığımdan doktorum rahim ağzının açılmış olduğunu ve olası bir hamilelik durumunda da dikiş atılmasının gerekli olduğunu söylemişti. Öyle de oldu. Bu gebelikte 19 hafta kanama ile hastaneye gittim. Rahim ağzı 1 cm açılmış. Acil serklaj yapıldı. Ucundan döndük anlayacağın. Sonrasında da hep yattım. Hala yatıyorum

ben de kayıtlı dur ekliyimmm
Sabah
60 gr beyaz peynir, 1 yumurta, sınırsız domates salatalık, 2 dilim kmek(hazır ekmek dilimi boyutlarında). Ben sabah çok aç olduğumdan bazen 3 tade de yiyebiliyorum. 1 tam ceviz, 2-3 zeytin (08:30'a kadar yapmış oluyorum)
Kuşluk
100 ml süt ve 100 gr elma veya armut veya bir tam mandalina
Öğlen
Bol miktarda salata az yağlı limonlu, 150-200 gr et-tavuk-balık, 2 dilim ekmek ( çorba içeceksem ekmek yiyemem)
İkindi (4:30-5:00)
200ml süt ve 1 elma
Akşam
Bol salata, 150-200 gr et, 5 kaşık sebze yemeği ve yine çorba varsa ekmek yok.
Gece (en geç 21:30)
100 ml süt ve 1 mandalina ( meyveler aslında aynı olmuyor. Akşamları genelde küçük boy portakal yiyorum) gece canım birşey atıştırmak istediğinden gündüz sütünü iki böldük.
Meyveler elma, armut, mandalina ve portakal gibi düşük fruktoz

Loveli ile listelerimizi paylaşmıştık. Ben de ondan çok motive olmuştum. İlk gebeliğinde kilosunu diyetLe sabitlemişti. Çok heves etmiştim. Benim liste onda kayıtlıymış. Ekledi gerçi ama bir de ben ekliyeyim.

ben de kayıtlı dur ekliyimmm
Sabah
60 gr beyaz peynir, 1 yumurta, sınırsız domates salatalık, 2 dilim kmek(hazır ekmek dilimi boyutlarında). Ben sabah çok aç olduğumdan bazen 3 tade de yiyebiliyorum. 1 tam ceviz, 2-3 zeytin (08:30'a kadar yapmış oluyorum)
Kuşluk
100 ml süt ve 100 gr elma veya armut veya bir tam mandalina
Öğlen
Bol miktarda salata az yağlı limonlu, 150-200 gr et-tavuk-balık, 2 dilim ekmek ( çorba içeceksem ekmek yiyemem)
İkindi (4:30-5:00)
200ml süt ve 1 elma
Akşam
Bol salata, 150-200 gr et, 5 kaşık sebze yemeği ve yine çorba varsa ekmek yok.
Gece (en geç 21:30)
100 ml süt ve 1 mandalina ( meyveler aslında aynı olmuyor. Akşamları genelde küçük boy portakal yiyorum) gece canım birşey atıştırmak istediğinden gündüz sütünü iki böldük.
Meyveler elma, armut, mandalina ve portakal gibi düşük fruktoz

Saolun kıslar deniycem hem daha sağlıklı beslenmiş olurum kuşuma da daha çok vitamin gider ancak ben 7 aydır ete balığa ve tavuğa dokunamıyorum başkası pişirirse yiyorum ama çiğnerim dokunamıyorum elim gitmiyor, yerine baklagil yemekleri de olur herhalde değil mi???

Son düzenleme:
kızlar çok uzun zamandır sayfayı takip edemiyorum, geçmişi okuyamadım şuan da çok yorgunum bugün baby shower'ımız vardı çok yoruldum sadece sizinle birkaç fotoğraf paylaşmak istiyordum ama hepsini çok büyük buldu nasıl paylaşabilirim biliyor musunuz? bu arada hepinizi de çok özledim :)

Canım fotoları keserek küçültebilirsin ya da ben telden kendime mail atıyorum maile yüklerken soruyor gerçek boyut mu orta mı küçük mü diye ordan ayarlıyorum belki başka yöntemide vardır ama benim bildiklerim bunlar, fotolarını çok merak ediyorum cnm:))

Ben artık iyice kendimi kötü hissettiğimden foto koymaya cesaret edemiyorum:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…