- 17 Ağustos 2011
- 241
- 51
- 123
- 39
sana bizim araba ile yolculuklarımız anlatayım canım.. ankara kayseri arası 5 saat. Biz 6 saatte gideriz. EŞimle gırgır şamata olur her yolculugumuz.. Bİr termos çay demlerim.. Yanımıza bol bol atıstırmalık. Dolmalar falan. Kısır bile götürdüm birinde.Her turlşu ıvır zıvır bol bol su ile çıkarız yola. Ben elimde çatal kaşık servis yaparım. Eşim bi yandan arabayı surer bir yandan yer.. Çayımızı içeriz. Buldugumuz her cesme basında mola veririz. Arkada bi yastık arada ben uzanırım. Arda eşim geçr oraya ben direksiyona. Sende cıkarsın boyle yola bişey olmaz hayırlısıyla. Ama yola cıkmadan önce muayene ol bence doner donmezde muayene ol. Sarsıntılı yollara gırmemeye özen gösterin. Hayırlısı deyip cıkın yola. Strees yapmazsan dogumada baslamazsın yolda ama oncesinde yapacagın muayene cok önemli. Doktorun heran dogum baslayabilir derse hiç çıkma. Bence hiçş çıkmada sen istiyorsun diye anlatıyorum. Bide eşine uzuldum şimdi adama askerden gelecek senin lohusa triplerinle uğrasacakneyse oda hamile triplerinden yırttıgına dua etsin.. Cok zor olmustur senin için canım yaaa..
Süper bir yolculuk hikayesi canım. İnş. bizimde böyle geçer. Elim mecbur gidicem kendimi düşünmüyorum artık. Doğumu adana da yaparsam doğumdan hemen sonra gitmem gerekicek oğlum helak olcak yolda. O olmasın ben helak olmaya razıyım. Giderken de muayene olucam gittiğimde de muayene olucam. Bütün hamilelik sıkıntısını ben çektim azıcık değil baya bir lohusa tribine de katlanacak sevgili kocacığım
uçakla gitme şansın yok dimi fazla sürmüyo ya durumun zor ama inan herkesin farklı problemleri var
benim eşimde doğumumdan 2 gün sonra şehir dışına çıkcak 1 yıllığına mecburi doğumu bekliyo görüp
gideyim diyo nyaaplım bir şekilde hallolur sen sıkma canını adanada hangi dr gidiyosun bende adanadayım
evet canım ama spor yapmıyorum sadece çocuklara hareketi gösteriyorum bi de aile genetiği var çok yemek yemem ben o süt olsun diye herşeyi de yemedim gerekli şeyleri yedim o kadar
anaaaaa ben de adanadayımmm kime gidiyorsun ben şimdi cüneyt evrükeye gidiyorum çok seviyorum ama 4000lira istedi metroda ferhat erol varmış ona da gitcem aynı anda iki dr gideceğim doğuma kadarrrr
yok yaaaa bana da karnın küçük karnın aşağıda erken doğum mu yapacaksın ne diyorlar ilki olsa tedirgin olacağım ama ilki de böyleydi diyorum
Canım uçakla gitmek için büyüdük almazlar diye düşünüyorum. Senin işinde zor ama senin yanında teselli olucak bir yavrun olucak. Benim eşim gittiğinde yanımda kimsem yoktu kuzum karnımdaydı. Annemlerin yanına gitmekten başka çarem yoktu. Allaha çok şükür oğlum çok üzmedi beni. Ben adana da çok umursamadım doktoru doğumu sivasta yapacağım için. Numune araştırma hastanesine selim beye gidiyorum. Çok da memnunum devlet hastanesi olmasına rağmen gayet temiz gayet güzel muamele gösteriyorlar.
Bugün doktor kontrolümüz vardı. Geçen haftadan bu yana bebeğim hiç kilo almamış . Tansiyonum da 16/10,5 du.Alfamet e başladım. Bir de plasente kireçlenmesi varmış. Genelde son haftalarda oluyormuş ama benim erken başlamış. Sanırım -ki büyük ihtimal - benim erken doğum sezeryan olacak. Eşim 38 haftayı bulur mu dedi. Keşke bulsa dedi. Ciğerlerini geliştirmek için bir iğne yapıp alabilirlermiş bebeğimi. Dinlen ilaçlarını iç. 3 gün sonra beni ara tansiyon gidişatın hakkında bi,lgi ver dedi. Haftaya tekrar gideceğim. Buı arada birçok şey saydı. Bunlardan biri dahi yaşansa hemen beni ara dedi. Evin nerede diye sordu. Yakın oturuyormuşuz .
Çok üzgünüm , canım sıkkın. 1800 gr a ulaşırsa korkma dedi doktorum . 1560 gr şimdi. 31+3 haftası. . Sanırım ben 1 ay içinde doğum yapacağım.
Canım benim çok geçmiş olsun canını hiç sıkma. Tıp o kadar gelişti ki prematüre bebeklerimiz artık çok erken haftalarda bile yaşatılabiliyor. Allaha sığın ona bırak kendini canım benim. O her şeye kadirdir.
doktoruna sor canım mutlaka ama ben kendimden örnek vereyim. ben 20. haftamda arabayla 8saatlik bir yolculuk yaptım. yollar çok güzel olduğu halde sancılandım. muhakkak sarsıyor. uçaklar 36. haftaya kadar kabul ediyorlar. benim bir arkadaşım 38. haftasında 36. hafta göstererek uçağa binmişti. ülkemizde mesafeler kısa uçakta doğum başlasa bile hastaneye çok çabul ulaşırsın. uçakla gitmeyi dene derim ben. yolda doğum başlarsa perişan olursunuz. seni üzmek istemiyorum ama iyice düşün uçak imkanın varsa değerlendir lütfen
36. haftada alıyorlar mı uçaklar gerçekten bilmiyordum. Alıyorlarsa harika olur onu bir araştırayım bakalım.Benim bildiğim almıyorlar ama bilemiyorum. Bir de eşim geldiğinde 38. haftaya giriceğim.
Maşallah subhanallah
Dün kontrolümüz vardı. Bebek hala yan duruyor. Doktor bu normalde iatenilmeyen bir durum olsa da sende belki de en büyük avantajımız dedi. Başı sağda, poposu solda ayakları da aşağıda. Yani rahim ağzına herhangi bir baskı yok. Boy oldukça uzun, kilo alımı çok iyi. 10 gün önden gidiyor dedi. Hatta ekledi, erken gelmezse zamanında doğarsa yenidoğan kıyafetleri asla olmaz dedi. Beni en çok kilosu mutlu etti. 2530 kg olmuş. Bir de bu sabah eşim doktorumun da isteği ve ısrarıyla kortizon iğne yaptı. Eğer erken gelirse akciğerlerinin gelişimini hızlandırmak için. Yarın yine yapacak. O dombili parmaklarıyla elinde enjektör, olmayan iğne korkusu yerleşiyor bende. Bu arada oğlum pipisi dışında hiçbir yerini göstermedi. Dolayısıyla elimizde bir pipi fotoğrafı var. Bu arada oğlumun perdesi ve nevresimi geldi, yıkandı ütülendi. Asıldı. Dün yatağı geldi kuruldu. Az önce fotosunu çekmeye çalıştım ama ışığı ters taraftan aldığından iyi çıkmıyor. Akşam çekip sizlerle paylaşacağım. Moralim iyi anlayacağınız.
Maşallah oğluşunaa
Günaydın kızlar sabah gelir gelmez bi hasta geldi yerime bakacak kız da hastadan ödeme istedi ( bizde ödeme çıkışta yapılır ) kadın açtı ağzını yumdu gözünü daha doktoru görmeden ödeme istiyosunuz çok çirkin bir tavrınız var hakaret üstüne hakaret ben duydum bunları gidip durumu toparlamaya çalıştıkça bana da bağırdı kadın en son parayı fırlattı alın paranızı falan allahım delirdim kadını mı sakinleştiriyim kız gitti içeri ağlıyor onu mu yoksa kendimi mi yoksa seslerden beni tekme manyağı yapan oğlumu mu allahım bu nasıl kabus kurtar beni !!!
Allahım sabırlar versin canım benim... Az kaldı izininize sabretmeye çalışın.
Bende başlıycam artık ilk defa bebek kıyafetleri yıkıcam çok değişik bir duygu olcak gibime geliyor asarken falan ağlamasam bari
Vallahi annem bugün astı oğluşumun cicilerini. Kadın geç kaldı çıktım baktım konuşa konuşa asıyr napıyorsun anne dedim kızım şunların içine nasıl gircek seve seve asıyorum işte dedi. Gözleri dolu dolu...
Kizlar iyi aksamlar
Onceden konusuldu mu hatirlamiyorum ama erkek bebegi olacaklar kulotlu corap giydirecek misiniz? Yani en azindan ilk zamanlar icin :))) esim ölürüm de giydirmem diyor da
Vallahi ben giydireceğim canım o kadar soğuk ki oğluşumun totosunu üşütemem
Çok şüküe serumlar igneler haplarr.... geride kaldı şimdi tekrar aranızdayım
Geçmiş olsun canım
Son düzenleme: