Gebeliğimin en başından beri bebeğin kilosu hep ki hafta önden gidiyordu. İk üç ay her akşam yediklerimi çıkarıyordum buna rağmen 3 ay bitiminde toplam 7 kilo alınca doktor çok çok acil olarak şeker yüklemesi istedi. Sizler bu testi 24 haftada yaparken ben 19. Hafta yaptım. Şeker tavan yapmış. Eşim "ben nasıl oldu da anlamadım" diye uzun süre söylendi. Benim doktorum da aynı seninki gibi konuştu. Kendi eşimden de biliyorum doktor hep en kötü olasılığı söyler. Çok küçük ihtimal de olsa olumsuz bir durumun gerçekleşme ihtimalini öyle bir anlatır ki kanın çekilir. Mutsuz çıkarsın o odadan. Hepsi öyle. Çünkü iyi ihtimali söyleyip hasta ona inanınca ve olumsuz birşey olursa herkes doktou suçlar. Ama seni en kötü ihtimale hazırlayıp iyi olan gerçekleşirse kimse doktoru bizi iyiye hazırladın diye suçlamaz. Benim doktorum hep oluösuz konuştu. Serklaj da var, bebeğin kilosunun fazla olması rahim ağzına baskı yapar doğuverirsin valla... Ne uyarılarda bulundu bir bilsen! Korkudan titredim. Diyetisyene gittim. Ertesi gün diyete başladım. Sabah ve akşam yemeklerden önce ve yemeklerdn bir saat sonra şekerimi ölçtüm. Günde 4 defa kanıma baktım. Bir hafta boyunca... Bu hastanın profilini çıkarmak için sart. Diyete hemen cevap verdim. Seker düştü, bebeğin gelişimi iki haftadan da önde idi, seninki gibi, bir buçyk ay sonra 10 gün öndeydi. Ona da olabilir dedi. Artık bebek büyüdüğünde baş popo ölçemiyorlar, bacak kemiğinden ve karın ve baş çevresinden ortalama bir boy ve kilo çıkarıyorlar. O da her hafta değişebiliyor. İki hafta önce bebeğin boyuna 40 cm demişti. Ondan bir hafta sonra 39 cm dedi. Oradan anladım. Kilo da öyle. Bir miktar oynama olabiliyor. Bbeğe iyice baktıktan sonra '" artık bebeğin bu boy ve kilosu diyabetten değil, çok iyi baktığından. Biraz da genetik. Bebeğin karın çevresindeki ödemi gitmiş, sağlıklı büyüyor" dedi.
Bir düşündüm butt, ben diyet sayesinde hayatımda ikdefa düzenli süt içmeye ve yoğurt yemeye başladım. Öğle be akşam yemeklerinde mutlaka et ile sebzeyi dengelemeye ve salata yemeye bşladım. Ekmeğe elveda dedim. Rejime başladıktan on gün sonra burnum küçülmüştü. Çok güldüm. Fotolarda çok netti. Ödem olduğu gibi gitmiş. Hiç moralini bozma, senin öyle mükemmel bir bedenin var ki bebeği korumak için sen 3 çaba harcıyorsan o 10 çaba harcıyor. Yterki diyete uy. Bu arada 19. Haftadan bu yana toplam 1 kilo 200 gram almışım. Yani sağlıklı beslenmek seni değil bebeği büyütüyor, geliştiriyor, boyunu uzatıyor. Ben bunu anladım. Hal böyle olunca motivasyonum hiç düşmedi. Hevesle rejimi yapıyorum. Hiç kafanı takma doktoruna. O özellikle öyle konuşuyor. Laf aramızda etkili de oluyor. Sen diyetine başla. Gözlerine inanamayacaksın. Ama çok iyi bir diyetisyen bul. Benimki canavar gibi. Gözünden hiçbirşey kaçmıyor. 73 kiloyla başladım 8 ay bitti. Ve ben 81 kiloyum. Son bir kiloyu da son 4 ayda aldım. Diyet hem bebeğine hem de sana çok iyi gelecek. Aklına birşey takılırsa mutlaka sor.
bu arada sevgili çalışma bakanımız konuşmuşlar, doğum izni rafa kalkmış gibi görünüyor arkadaşlar. 16 hafta olduğu gibi kalmış, 18 e bile çıkartmayacaklarmış çünkü işverenler rahatsız olmuşmuşkaç yıldır konuştular umut verdiler 2 hafta bile uzatmıyorlar, Allah bildiği gibi yapsın bunları, çok sinirlendim yaaa
Kafanı karistirmak için yazmadım bunları. En iyi kararı doktorun verecek tabiki. Senin durumunda daha acil bisey vardır belki.istersen daha donanımlı bir hastaneye görün. 9. Ay olayı ise erken doguma sebep olsa bile zaten doguma az kalmış olması ve bebegin bundan etkilenmemesi.ben biraz daha bekleme kararı aldım.Sana da cok büyük geçmiş olsun canım yaa.Bana hiç 6 aydan falan bahsetmemişti, sınıra yaklaşmış demişti sadece. Hamile oldugundan kesin nedenini anlayamiyoruz demisti buyumenin. Eger cok ilerlerse once stent gibi biseyle idrar yolundan girip bakiyoruz biyerde tikaniklik varsa tas vs gibi onu aliyoruz bobrek rahatliyor ama tikaniklik yoksa o stenti yerlestiriyoruz idrar yolu ve bobrek arasina demisti. Ama dediğin gibi eğer 6 aylık bi süreç varsa doğumdan sonraya bırakılabilir, zaten doğumdan sonra bicok kişinin büyümesi durup küçülüyormus. Ya bide şimdi aklıma takıldı, o arkadasin 9.ayda olsan takardim niye dediki madem 6 ay dayanabiliyor doğum sonrasına bırakmaknmantıklı değil mi? Off ya kafam allak bullak oldu
bu arada sevgili çalışma bakanımız konuşmuşlar, doğum izni rafa kalkmış gibi görünüyor arkadaşlar. 16 hafta olduğu gibi kalmış, 18 e bile çıkartmayacaklarmış çünkü işverenler rahatsız olmuşmuşkaç yıldır konuştular umut verdiler 2 hafta bile uzatmıyorlar, Allah bildiği gibi yapsın bunları, çok sinirlendim yaaa
Eki Görüntüle 919940 Eki Görüntüle 919941
31. haftadayım bu hafta bişeyler almaya başladım. Gerçekten zormuş alış veriş işi yoruluyosunuz. Bence fazla geciktirmeyin. bunlar bizim uyku setimiz ve ilk kıyafetlerimiz
Herkese iyi haftasonları dilerim. Burda doğum çantası konusu konuşulmuştu. Peki tüm bu eşyaları hastaneye nasıl götürmeyi düşünüyorsunuz? Anne ve bebek için ayrı çanta hazırlamak daha mı iyi olur? Şu sert kapaklı valizlerin küçüğünden mavi renk oğluma almak istiyorum ama uygun fiyat bulamıyorum Ankara'da. Sizler nasıl çantalar aldınız?
Güzel günlerde kullanın canım
Ben de bugün alışverişe başlıyım dedim ama beceremedim kadife beyaz 0-3 ay tulum almak istiyorum yok bulumadım sanırım haftaiçi sabah gitmeliyi ya bir kız arkadasla ya da annemle
Eşimle olmicak sıkılıyo
Kizlarr gunaydin sabah sabah yazmamin sebebi canim cok aciyoo sag gogsumun altinda mideme denk geliyo galiba inanilmaz bi aci var dokunamiyorum bide bi sertlik geliyo elime bole bisey yasayan varmi kizlarrrrr
bendede var ilginç bir acı.sanki acı biber sürmüşsünde yeri acıyo gibi tarif edemiyorum tam olarak. ama sebebini bende bilmiyorum.özellikle yatarken hissediyorum.
Günaydın kızlar...
İnanılmaz uykum var gene uyuyamadım.Sağa dön sola dön... Döndüğüm yanlarım ağrıyor.
Kızlar size bir sorum var. Benim 38. haftamda 8 saatlik bir araba yolculuğu yapmam gerekiyor. Sizce bu ne kadar doğru ?
En son kaçıncı haftamda uzun araba yolculuğu yapsam sorun olmaz ?
aa aamrgi bende de serklaj var ve izne ayrıldım ben de artık..hem de kan pıhtılasması mevcut.. ben ayaga kalkınca asagı dogru cok baskı hissediyorum, bebegimin kafası da asagıdaymıs.. Dr.2. bebeklerde daha cok hissedilir rahim agzına baskı dedi, hatta yatakta donuslere kasıkta agrı falan da hissedilirmiş ki ben hepsini hissediyorum.-(
Kizlarr gunaydin sabah sabah yazmamin sebebi canim cok aciyoo sag gogsumun altinda mideme denk geliyo galiba inanilmaz bi aci var dokunamiyorum bide bi sertlik geliyo elime bole bisey yasayan varmi kizlarrrrr
31. haftadayım bu hafta bişeyler almaya başladım. Gerçekten zormuş alış veriş işi yoruluyosunuz. Bence fazla geciktirmeyin. bunlar bizim uyku setimiz ve ilk kıyafetlerimiz
Kendi arabanla yola çıkacaksan sorun olmaz bence, eşimle biz cuma günü sabah 5buçukta kütahyadan kayseriye gittik oradan ankaraya geçiş yaptık aynı gün toplamda 1000 km yol yapmışız :) 2 saatte bir mola verdik petrollerde yürüyüş yaptım,çoğunlukla uyudum , 680km sonrasında kayserideydik üstüne gezdim dolaştım ,ankaraya dönüşte zavallı eşim uyusun diye 1 saat aracı ben kullandım , gayet eğlenceli bir yolculuktu , ya sonrası 2 gün geçti ben kendime hala gelemedim heryerim ağrıyor :))
sagol cnm sen ist anadolu yakasında nerde diyetisyene gidiyosun adı ne nekadr muayenesi ben ataşehirdeyim yakınsa gidererim
Kafanı karistirmak için yazmadım bunları. En iyi kararı doktorun verecek tabiki. Senin durumunda daha acil bisey vardır belki.istersen daha donanımlı bir hastaneye görün. 9. Ay olayı ise erken doguma sebep olsa bile zaten doguma az kalmış olması ve bebegin bundan etkilenmemesi.ben biraz daha bekleme kararı aldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?