2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

ayy çook güzel olmuşşş çok beğendim canım

Kizlar dogum cantanizi hazirladiniz mi hazirladiysaniz neler koydunuz hem bebise hem kendinize

Aman TAnrııııııım doğum çantası mı:):) of of biz daha oğlumuza bişey alamadık ki yani bana da dolayısıyla eşya yok çanta da yok. İnşallah sürpriz yapmaz bebeğimiz

Ya bende hazirlamakla hazirlamamak arasinda kaldim 29 haftalik oldugum icin erken oldugunu düşünüyorum ama birde ya bebek erken gelirse diyorum offf bencedeee zaman yaklastikca biryandan heyecan basiyor biryandan korku stresss offfff ki ne of

Kizlar hic erken demeyin 2 gundur buragimin kiyafetlerini yikiyip utuluyorum ama acimi anlatamam sirtin tutuldu iki is yapiyom uzaniyom bide incik cincik cok yoruyor baslayin valla anca yerlesirsiniz

Kizlar dogum cantanizi hazirladiniz mi hazirladiysaniz neler koydunuz hem bebise hem kendinize

ben herşeyi hazırladım, ayırdım sepetimde duruyor, çantamızı da yıkadık, kurudu, yarın içine yerleştireceğim inşallah

bebek çantamıza:

1 tane 10 lu+ 1 tane 5 li hastane çıkışı+ çorap+ şapka+eldiven
2 tane içlik+ 1 tane çıtçıtlı atlet ( belki lazım olur diye çok şart değil aslında)
bebek bezi+ yenidoğan ıslak mendili+ 1 tane bebek kaşığı( şart değil ama mama verirlerse lazım olabilir önlem olsun diye)
kadife battaniye

anne çantasına: 2 takım pijama+ 2 tane kilot+ 2 tane atlet+ emzirme sütyeni+ 2 çift çorap+ 1 tane hırka+ hasta bezi+terlik+ tarak+ lohusa tacı+ erken doğum olmazsa eğer makyaj malzemleri+ fotoğraf makinesi+ süt sağma makinesi ( şart değil ama ben önlem olsun diye koyacağım)

tanrı ismi diye nerde geçiyor yahuu, benim oğlumun adı uras olacak Allah nasip kısmet ederse, anlamı çok hoşuma gittiği için, alıştık ailecek, duan herkes te çok güzelmiş diyor, hiçöyle garip bakan kimseyle de karşılaşmadım,ama tanrı manasına geldiğini ilk kez senden duyuyorum, nerdne çıktı bu bir kaynak gösterir misin?

Valla forumlarda denk geldim cnm bende begeniyorum İsmi .. Forumda hititlerde ateş tanrısı diye yazıyordu..googleden aradım ama net bi bilgi bulamadım doğrusu.. Sonuçta sende araştırmışsındır..ya insanlar olağan isimlere alıştığından sanırım benim çevremdekiler garipsedi..bEnde hep uras diye seviyorum oğlumu.. Neyse cnm millet ne derse desin biz doğurucaz sonuçta içimize sinsin yeter..

evet şimdi ben de araştırdım, net bir bilgi olmamakla beraber sümerlerde bereket tanrısına verilen isimmiş, ama çok ayrıntılı bir bilgi yok, efsane de olabilir, ayrıca uras ismini araştırıdğında google amca tam 2 sayfa şans mutluluk anlamını çıkartıyor, ve Allah da kalbimi biliyor ki biizm şansımız mutluluğumuz olduğu için bu ismi koydum, aras düşünüyordum ama aynı google amca 1 sayfa at kılı manası çıkarınca anında vazgeçtim Uras olmalı dedim, 8 ay boyunca Uras diye sevdik, şimdi bu saatten sonra net olmayan bir bilgi nedeni ile değiştiremem oğlumun adını.

Ay kızlar ocak annelerini bi hevesle takip ediyorum şuan. HErgün bi doğum haberi. Doğuranlar, gün alanlar, normaller sezeryanlar, sütü gelenler gelmeyenler, göğüs ucu yaraları emzirgrken acı çekmeler ama buna rağmen bebeğini besleyenler, sancılar nişanlar, çatı muayeneleri vs. VS...
ŞURada şafaklara bakılırsa 50 gün sonra başlayacak bizim forumdada bu muhabbetler. Çok heveslendgm çok heyecanlı

Harika bir isim bence. Öztürkçe olan tim kelimeler duru ve açıktır anlamları. En önemli referans tdk'nın sözlüğüdür. Ayrıca farzedin ki tanrıya da bu isim verilmiş, eeee? Ne oluyor ki öyle olunca. Benim kullandıım nick name eski anadolu uygarlıkları arasında bazılarının kadın tanrıçalarına verdiği ismdir. Amargi, ninursag...vs dolu. Bu kötü bür şey değil ki! Çok eskiden anadoluda yaşayanlar topluluklardan az da olsa bazıları ateşi kutsal kabul ederlermiş, ne yapalım ismi ateş olanlar ne yapsın? Bence isimlerin farsça ve arapça olması çok çok daha uzaktır bana. Anlamını anlamadığım şeyi benimsemek de zor oluyor. Ama deniz, yiğit, vs gibi türkçe isimler bana hep daha yakınmış gibi hissetmişimdir. Bence uras harika bir seçim.

En sonunda biz de karar verdik kızımın adına MELİS , diğer kızımın adı da MİNEL Allah sağlıklı hayırlı ömürler verin hepsine inşallah isimleriyle yaşasınlar . Bizim de kayınvalide kayın peder beğenmediler hiç ama ses çıkarmadım. Sonuçta kendi istediğimiz olacak

Sorma ya bende bakıyorum arada anında nabız yükseliyor bende, napıcam o günler geldiğinde bilmiyorum aşırı heyecanlanıyorum....

Ama olmaz ki çok heyecanlandım. Hepimizin doğumu sorunsuz kolay ve heyecan dolu olsun. Forumda mutlu anlardan başka paylaşacak birşey bulamayalım. Benim çok az zamanım kaldı. Aşağıdaki takvimimde yazan günden ortalama 15-20 gün önce gelecek oğlum. Bakalım neler olacak...

İnsan beğenmese bile belli etmez yahu, sonuçta onun için en güzelini isteyen sizden başkası olamaz dimi...

29. haftamdan beri alıştım artık doğum fikrine, sadece olabilecek en geç zamanda doğsun diye dua ediyorum rabbime, ben heyecanını yaşayamıyorum korkularım yüüznden ama siz keyfini çıkarın doyasıya

Geçenlerde ben de Aralık annelerini okudum doğum hikayelerini faln nasıl etkilendim pskolojik olarak bir bilsen , karnıma belime ağrılar falan girdi ya erken doğum olursa faln diye aldı mı beni bi panik:18: bi daha okumamaya karar verdim etkileniyorum

OOo amargi açılış senden desene şafak 40 civarı senin ay biran önce gelse artık o günler yaa :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…