Benim annem 3 tane yelek ördü, eskilerin bildikleri yaptıkları daha sağlıklı gibi geliyo bana.. O yüzden polar falan almadım almıycamda sanırım.. Battaniyede bi tane örgü bi tane polar var yeter.. Kaloriferli ev sonuçta çok sıcakta iyi değilmiş bebek için.
canım hastaneler o kadar sıcak oluyor ki penyenin bence çok ideal ve sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Dışarı çıkarken de zaten bir iki battaniye ile hallederiz diye düşünüyorum. Yani ben de kadifeyi sevmiyorum. Normalde de kadife kumaşa dokunamam zaten tikim var:))
İdeal oda sıcaklığı bebekler için 19 derece deniyor.
Bizim ev genelde 22 derece.
Tshirt ile oturulacak şekilde oluyor.
Bebeklerimize biz ne giyiyorsak onun bir kat fazlası yeterli.
Tshirt ile oturulacak bir mekanda, içine zıbın üstünde penye tulumu yeterli olacaktır.
Bebekleri üşütmekten korkma.
Anladığım kadarıyla onlar bizden biraz daha soğuk bir ortama ihtiyaç duyuyor.
Hastane çıkışı için de; zıbın, penye body, penye tulum, üstüne de battaniye düşünüyorum. (şapka eldiven dahil)
Bizimki 36. haftadan itibaren nst dedi.
Ultrasonla bebeği kontrol ediyor. O kadar.
Kıslar cevaplar için çooook teşekkürler çok faydalı oldu benim içinEger evler kaloriferli her oda ayni isidaysa alttan citcitli ve citcitlinin alt pijamasi uzerine bi takim kiyafet giydiricem aksamlari yikayinca uzerine bir yelek tamamdir fazla giydirince rahatsiz oluyo bebisler bunaltici sicaga ne gerek var bide terledikce daha cok hastaliga davetiye.hast.cikisim penye uzerine kalinca pattaniye sarip arabaya bincez bisey olmaz allahin izniyle
Benim kızımın ki yokKizlar butik bebede isim yazili yastiklar var bayildim bi goz atin isterseniz hemen burak yazili yastigi aldim oglumun odasini suslucek
Canım nişan doğumun başlangıcı diye biliyorum, Allah korusun, iltihap falandır o...Kızlar aklıma ne takıldi. İki gün önce sabah uyandığımda gelen saydam yumurta beyazı gibi sümüksu akıntı nisanmiydi o zaman. Ertesi günü 1 cm açılma olduğunu öğrenince aklıma ilk gelen şey oydu.
Eğer öyleyse nisan saydamda olabiliyor sanırım. Yada nisan gelmeden de rahim açılabiliyor.
Farkındayım kafa karıştırıcı oldu biraz, ilk doğum cahilligi işte
varis çorabı vermediler mi bana verdiler onu giyiyorum şimdiHerkese selam lovelinin de uyarmasıyla gidip ultrason çektirdim dün vakit buldum anca ultrasonda fıtık olmadığı çıktı ama ordaki kitlenin ne olduğunu doktorumla bakmak istedi ultrasondaki doktor doktorumla görüştüm vakti yoktu ilgilenemedi falan bugün kontrol vardı zaten ultrason doktoruyla görüştü doktorum sonra kendi de baktı ve kasığımda varis olduğunu söylediler normal doğum yapabilirmişim bu vaziyette ama devamlı kontrol edecekmişim büyüme sertleşme falan olursa hemen söylicekmişim çok şükür ki en azından fıtık değil varis de kötü ama fıtık kadar değil beklicez bundan sonra doğuma kadar umarım bi değişiklik olmaz
benim çanta 4 yıllık yıkadım hehehhe abiden kalma kullanamadım büyük geliyordu ağırdı bi de şimdi iki çocuk olunca bavul misalikullanacağımDoğum çantası içine koymak için hani ped filan demiştik ya, bir de hasta bezi varmış, Depend marka, onu da çok tavsiye ettiler.
Aklımdayken paylaşayım dedim.
Bir de bebek bakım çantamızı da yıkayacak mıyız?
golkan ferat eroldan randevu aldım bakalım ne olacakgünaydın annişleeerya biliyorum hepimizin çeşitli sıkıntıları var, zamanda azaldıkça ağrılar sancılar daha da arttı ama dün burda okuduklarımdan o kadar etkilendim ki, daha önce böyle olmamıştım hiç:18: kasılmalar, erken doğum riskleri, açılmalar, şu kadar daha beklesin bebişinler fln, allahım bütün gece stersten karnım taş gibiydi, ödüm koptu erken doğum fln düşüncelerinden biliyorum herkes sıkıntısını paylaşıyo paylaştıkça rahatlıyo zaten bu forum biraz da onun için ama benim hassas bi günümdü galiba:44: magnezyum içmiyordum hiç, dün başladım tekrar bu kasılmalar için hatta bi kutuda yanıma aldım iş yerine getirdim daha düzenli içeryim diye o derce yani:26: neyse uamrım herkes için herşey yolunda gider son ana kadar, bebişler gelmeleri gereken zamandan önce gelmezler, sağlıkla gelirler umarım, hepimiz için hayırlısı, bebişlerinizi öperim
şimdi nasıl ağrın sızın cvar mıııBasurum oluştu demiştim ya size kızlar. Her gece uyumadan biraz büyükçe zeytinyağlı pamuk koyuyorum basurumun üzerine sabah uyandım lavaboya gittim pamuğu çıkardım ki ne göreyim kan dolmuş:18: nereden geldiğini anlayana kadarvaklım çıktı
Sabah saat 6 da suyum geldi apar topar hastaneye geldik bebeğin durumu çok şükür iyi ama suyum çok az doğumu durdurmaya çalışıyor doktorlar erken doğum olacağı kesinleşti 5 hafta daha beklemek gerek doğum gerçekleşene kadar yatıcam gelişme olursa yazıcam moral anlamında çöktüm suyum hala geliyor dualarınıza ihtiyacım var nolur dua edin bebeğim ve benim için...
buarada kızlar size kısaca başımdan geçenleri anlatayım geçen sabah her yerimde sivilce çıktı kaşınıyorum demiştim o gün akşama kadar kaşındım vücudum kızarıp şişti bebeğimin hareketlerini de hissetmiyordum baya endişelendim akşam acile gittim tahlil falan yapmadan bana ğine verdi yaptırmadım bende eve geldim gece sabaha kadar kaşındım halsizlik bulantı titreme de cabası sabah yüzüm heryerim balon bi şekilde hatanedeyim tahlillerden sonra cildiyeye gittim kullandığım enfeksiyon ilacı alerji yapmış kurdeşen olmuşum yani iğne ilaç verdi şimdi daha iyiyim ilk defa nst ye girdimkalp atıları yavaş dediler sonra ultrasonda baktı dr um bebeğin gayet iyi olduğunu 1300gr 35cm boyunda ve hareketleri normal dedi enfeksiyon olan arkadaşlara ilaca ağırlık vermektense bol bol su içmelerini öneririm zira ben o ilacı ve benzerlerini hayatım boyunca kullanamayacam sonuç ölümcül olur dedi dr um şimdi sadece su içiyorum enfeksiyon için
dr.dan geldim kızlaarr
bebişimin maşallahı varmışşş
1950 gr boyu
44 cm boyu
haftasıyla gayet uyumlu dedi dr.
artık kontrollerimiz 3 hafta da bir olucak
ayın sonuna tekrar çağırdı
çatı muayenesini sordum 37. haftanın bitiminde yapıcam dedi
herşeyi iyiymiş çok şükürrr
Sabah saat 6 da suyum geldi apar topar hastaneye geldik bebeğin durumu çok şükür iyi ama suyum çok az doğumu durdurmaya çalışıyor doktorlar erken doğum olacağı kesinleşti 5 hafta daha beklemek gerek doğum gerçekleşene kadar yatıcam gelişme olursa yazıcam moral anlamında çöktüm suyum hala geliyor dualarınıza ihtiyacım var nolur dua edin bebeğim ve benim için...
nerdeyse 15 gündür forma girmedim sabah heyecanla yazdım birinizde hoşgeldin demediniz
çok tatlısın canım.. HOŞGELDİN ... seni soran olmuştu önceki sayfalarda nasılsın canım? 15 gün neden yoktun? o kadar oldu mu ki :44: günler çabuk geçiyor yaa
nerdeyse 15 gündür forma girmedim sabah heyecanla yazdım birinizde hoşgeldin demediniz
ohh be en sonunda soran oldu :) cnm ya beni işten cıkarttıılar ya ben bunalıma girdim ev hanımlığı cok zormus yataktan hiç kalkmadan hep yattımbaya bi bunaldım hala daha alışamadım evde vakit geçmiyor yapacak hiçbirşey bulamıyorum. yemek yapmaya verdim kendimi dolabı doldurdum oda biyere kadar... ne yapsam bilemedim valla... sen nasılsın geçmişi okumaya çalışıyorum. ama maşallah yetişmek mümkün değil...
kızlar elleri ayakları şişen varmı ben gibi.idrarda protein cıktı bende
golkan ferat eroldan randevu aldım bakalım ne olacak
sen sadece doğum için gidceksin galiba sana tavsiyem ortadoğunun doğumunu çok beğeniyolar her anlamda
metro hast. ilgili pek iyi şey duymadım iyice araştır derim doğumu yaptırcaklarda önemli sonuçta benim dr
doğumuna güveniyorum oyüzden bırakmadım
şimdi nasıl ağrın sızın cvar mııı
demeeeee :18::18::18::18::18::18::18fffff keşke dr yapsa offfffffff offfffffff
ohh be en sonunda soran oldu :) cnm ya beni işten cıkarttıılar ya ben bunalıma girdim ev hanımlığı cok zormus yataktan hiç kalkmadan hep yattımbaya bi bunaldım hala daha alışamadım evde vakit geçmiyor yapacak hiçbirşey bulamıyorum. yemek yapmaya verdim kendimi dolabı doldurdum oda biyere kadar... ne yapsam bilemedim valla... sen nasılsın geçmişi okumaya çalışıyorum. ama maşallah yetişmek mümkün değil...
yok dr iyi hastane anlamında dedim ben gereksiz yere bebekleri küveze katıyolar çocuk dr ları öyle duydum
2 kişiden biri komşumuzun torunu pek iyi şeyler demediler sen yinede araştır dr iyice konuş böyle böyle
duydum dersin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?