2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

bende normalde yüzüstü yatıyordum. ama şu sıralar yan yatıyorum, sırtüstü uyanıyorum, çok bel ve sırt ağrım var. bence karınlarımız henüz kan akışını kesecek kadar büyümedi. büyüdüğü zaman zaten 1 taraftan diğerine kolay kolay dönemeyiz

ben herşeyden tiksinmiştim
yavaş yavaş normale dönüyorum.
gıda ürünleri hariç hiç bişeyden tiksinmedim: )
sen aşmışsın,mutfaktan banyoya

Bana da doktor sola yatıcaksın dedi yatıyorum ama daha sonra uyku esnasında falan sağa dönüyorum ya da sırtüstü yatabiliyorum sürekli de insan solda rahat edemiyor kii...

Her zaman böyleydi, aslında bizim bütün kavgalarımız problemlerimiz ailesi yüzünden çıkıyor. onun ailesi bize çok yakında oturuyor benimkiler başka bir ilde, annesi inanılmaz düşkün oğluna, 2.5 yıldır evliyiz ilk zamanlar tüm tatillerimizi onunla geçirelim istiyordu, Avrupa seyahati yapmayı istiyoruz annesi ben de geleyim diyor ; İstanbula gitmek istiyoruz benim koca annem de gitmek istiyordu onlar da gelsin diyor... ben kendimi çok önemsiz hisseddiyorum böyle olunca. bebek beklerken birşeylerin değişmesini isterdim ama malesef değişmiyor. Dün akşam İstanbul'a gitti eşim üniversiteden arkadaşlarıyla plan yaptılar ben 2 ay önce demiştim iyice ağırlaşmadan İstanbula gitsek biraz başbaşa kalsak gezsek diye, hiç çekemem İstanbul demişti... Dahası giderken bana İstanbuldan istediğin birşey var mı diye sormadı ama annesine benim yanımda sordu!!! zaten geçen haftasonundan beri kırgındık birbirimize yine ailevi nedenlerle!! dün akşam o gitmeden yine adım atan buzları kırmaya kalkan ben oldum da dargın ayrılmamış olduk...

arkadaşım trt de bir profdan dinlemiştim;28. haftadan sonra sırt üstü yatmak kordon dolanmasına sebep olabiliyormuş.kordon dolanmasının yüzde 80 nedeni yatış bbiçimiymiş...
profun ismini hatırlayamadım ama ''anne elimi tutsana'' da dinlemiştim.
bana mantıklı geldi ama uygulamak cidden zor

Son düzenleme:
Bu arada ne kadar hızlısınız kızlar yetişemiyorum size, gün içinde foruma girme fırsatım pek olmuyor akşamları da okuycam diye canım çıkıyor :)) EML senin psikolog olman lazımmış demedi deme

olayın içeriği nasıl bilmiyorum ama ilk kez ailesinin yanında sana bu şekilde davrandıysa bence küsmek yerine bunu detaylıca konuşmanız ve bir daha böyle birşey yapmamasını isteyebilirsin. ama hep böyle davranıyorsa işte o zaman iş değişir kesinlikle özür dilemesini bekle ki hatasıın bir şekilde anlasın kırıldığına inansın..
öncelik çocuğun herşey eminim eskisi gibi güzel olacak sen hiç tasalanma arada ilişkilerde böyle çalkantılar oluyor. Her şey güllük gülistamlık olmuyor kimsenin hayatında. Eşiyle mutlu olan işinde mutlu olamıyor her durumda iyi olan ailesiyle geçinemiyor.. Bunlar insanlar için.
sen de kendini fazla üzme düzelecektir sadece biraz zaman

bi ton eğilip kalkıyoruz bi ton gerektiğinde iş yapıp yoruluyoruz. bişey olmuyor da yatış pozisyonunda mı bişey olacak. Her durumda tehlike söz konusu inşallah sağlıklı sıhhatle dünyaya gelirler. Zaten biraz daha karınlar şişince öyle kolay kolay sağdan sola da dönülmeyecek:)))

ben herşeyden tiksinmiştim
yavaş yavaş normale dönüyorum.
gıda ürünleri hariç hiç bişeyden tiksinmedim: )
sen aşmışsın,mutfaktan banyoya

:)))) deterjanı kayınvalideme verdim ondakini de ben aldım şimdi de kayınvalidemlere gittiğimde ve banyoya girdiğimde öğürüyorum :))))
kadın nereye saklıcanı şaşırdı deterjanı. yüz kremini de sürdükten sonra eşime diyorum ki bu yüz kremi sucuk gibi kokuyo :)))
ama sen iyice abarttın demişti adam bir keresinde dayanamayıp..
Yumurtadan tiksindim diye evde yumurta yapılmıyor 5 aydır. Her eve geldiğimde eşime diyorum ki ben yokken yumurta yemişsin sen yumurta kokuyor ev :)))
iyice manyağa bağlamıştım artık

sağa yatmadan ömür geçermi okadarda değil bence,sırtüstü yatmamak gerek sadece,oda yattınmı bebeğe bişey olacak manasına gelmiyorki

bizim evde de 5 aydır tavuk pişmiyor,
kaldıki tavuk delisi,görse canlı canlı hayvana saldıracak kadar çok seven bir eşim var
ben dersanedeyken yapıyor,sonrada ortalığı havalandırıyor çakmayım diye ama çöpteki kemik kokularından anlıyorum hemen
yumurtaya normalde de çok düşkün değilim sadece melemen içinde yiyorum.
umarım geçer artık ya...
şöyle doya doya yemek yemeyi özledim.

wooowww bir kayınvalide vakası daha.. çevremde o kadar fazla ki bu kayınvalidenin oğlunu bir kadınla paylaşamama sıkıntısı olacak gibi değil. şimdi anne bu atsan atılmıyor satsan satılmıyor. sonuçta o da sen de ana kuzususunuz.. Arayı eşin dengede tutması gerekiyor. Ama demekki eşinin annene karşı müthiş bir düşkünlüğü var.. Bu düşkünlüğe karşı çıkarsan sen kötü olursun.. Benim annem de abimin eşine öyle maalesef. aynı apartmanda oturuyolar müsaitler mi değiller mi diye hiç sormaz hemen gider onlara.. Kaç kere uyarmışızdır ama bir türlü dinletemiyoruz orası benim oğlumun evi diyip duruyor. Bu tür insanlar kayınvalideyle aynı evde yaşamış insanlar ve bu tür fikirleri asla değiştiremezsin bir yaştan sonra sabit fikirli oluyolar.. Sen de eşini annesiyle paylaşmak istemiyorsun ve sürtüşmeler bu sebeple oluyor. en iyisi tüm ailelerden uzak yaşamak haftada 1 kere bir senin ailene bir onun ailesine gitmek ve sonrasını birbirinize ayırmak..
Kayınvalidenle iyi anlaşmasan bile annesiyle ilgili eşinle tartışma bence çünkü seni asla anlamayacaktır.. O sebeple hep sen üzülen olursun (

Bu arada ne kadar hızlısınız kızlar yetişemiyorum size, gün içinde foruma girme fırsatım pek olmuyor akşamları da okuycam diye canım çıkıyor :)) EML senin psikolog olman lazımmış demedi deme

:)))) benim arkadaşlarım arasındaki lakabım zaten güzin abladır:))) evli olduğumu unutup gecenin 12sinde derdini anlatmak için arayan arkadaşlarım hala mevcut ki eşim bu konuda fazlasıyla rahatsız:)))
seviyorum insanlara yardımcı olmayı ve yanlış bir meslek seçtiğimin farkındayım. benim gibi birinden bilişimci olmaz yaw :)))

kızlar aşerdiniz mi hiç?
yav sorun bende mi acaba ben hiç birşey aşermiyorum :26:
eşimle dün bunu konuşuyorduk,diyor sen niye bişey istemiyorsun,
ben tabi durur muyum
dedim şunla bi oyun oynayım: )
''nünü canım bi yandan muz yemek,muzu yerkende ağzıma çilek tadı gelsin istiyor'' dedim,
adam bakakaldı,o ne yaw diye
tuttu dolaptan mandalinayla muzu getirdi,çilek bulmam zor ama muz yerken mandalina tadı gelse olur mu diyor

:))) aynı şekilde yaaa o kadar ortak şeyler yaşıyoruz ki eşim şuan işten geldi canı yumurta çekmiş sen yokken yapim delilleri de temizleyip olay mahalini terkedeyim diyo:)))
artık eskisi kadar değilim çok şükür ama yeme konusunda hala sıkıntılıyım.. Yemekleri koklayarak yemek kadar sinir bozucu bir durum yok..
Senin gibi düşünüyorum doya doya omletli krepli kahvaltı yapmayı özledim. Kahvaltım sadece zeytin ve peynirden ibaret(
Nutella bile yiyemiyorum sevmiyorum artık ((

Desteğin için teşekkürler. Ben de genelde herşey insanlar için diye düşünürüm ama eşimle aramın kötü olmasından çok etkileniyorum. Bide şu an duygusal olarak en çok destek beklediğim insan o. O yüzden bu kadar taktım kafama. Aslında arada böyle soğukluk olması bazen daha iyi oluyor. Bu son tartışmamıza kadar her an patlayacak bir bomba gibiydik. Küçük şeylerden dolayı tam tartışacakken uzatmadan tatlıya bağlıyoduk ama herhalde son damlaya kadar daha da gerildik birbirimize karşı. Bu durumlardan sonra genelde birbirimizi özleyip, daha çok sarılıyoruz birbirimize. Bakalı bu defa ne olacağını bekleyip göreceğiz. Bu arada ilgin için de desteğin için de tekrar teşekkürler

bu arada yatma meselesi gündemde onuda yazayım
ben hep yüzüstü yatan biriyimdir.
sırtüstü hiç yatamadım hayatımda,sanki üstüme bişey düşecek gibi hissedip dönüyorum hemen
zaten sırt üstü yatınca kızımda kıpırdanmaya başlıyor,sevmiyor o da anası gibi: )
sola yatmak iyidir diye bende duydum ve hep sola dönük yatıyorum.
karnım hala belli olacak kadar çıkmadı o yüzden yüzüstüde yatabiliyorum ama tam değil hafif dönük şekilde.

Canım bize eğitimde en iyisi sola yatmak ama sağa yatmanınsa zararı yok dediler. Sadece sırt ustu yatma yeter. Ama yatsan bile kendiliğinden rahatsız olup donermişin cunku tansıyonun dusermiş. O yuzden kendini kasma yat bildigin gibi. Doktor oyle dedi valla.

:))))))))))))))) çok güldüm yaaa senin aşerme bir olmuş pir olmuş sahiden. Muz yerken çilek tadı gelsin oyyyy adamın sigortaları yanmamış iyi ki:)))
eşinin de senden aşağı kalır yanı yokmuş cevap konusunda :))) iyi olmuş bu..
bizim bütün sülale tetikte ne aşersem yapacak durumdalar o derece yani. Hatta eşim beni kullanarak annesine su böreği bile yaptırtmaya kalkmıştı bir keresinde..Görümcem kayınvalidem durmadan kızıyolar sen ne biçim hamilesin kızım hiç bişey mi istemiyon diyor.
Bazen istiyor ama durup dururken değil. Ya kokuyu alınca ya da tv de izleyince falan canım çekiyor ama deli gibi burnuma kokmuyor yiyince 1 kg yemiyorum :))

he he: ))e zor hatunlarız vesselam sadece biz değil eşimizde hamile mübarek
şakayla karışık hep laf sokuyor,5 aydır yemeğe hasretim yemeğe,hadi sen yemiyon bana niye yedirtmiyon anlamadım,bırak yiyeyim gizliden diyor,olmaz diyorum asla.biz bu yola beraber çıktık
sen hele bi doğur o zaman görürsün evde tavuk partisi vereceğim diyor
benim mutfakla tüm bağlarım koptu artık.
bulaşıkları makineye dizme,geri yerleştirme,temizlik,yemek hep eşimde.
giremiyorum bile.
tüm gün tek yaptığım ortalığı toparlayıp ders çalışmak.
adam pişman olacak yakında hamile olduğuma bu gidişle
bende peynire çok yüklendim,tulum,örgü ne varsa yiyorum.zeytinde aynı şekilde.
birde bol bol meyve,hurma...
çikolatayı çok severdim ben ama hamileliğimden beri soğudum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…