2014 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti nedir?

• Ankete Katılan
    463

Allah sabır versin canım.çok üzüldüm

ben her ay ağdaya devam ediyorum canım.sadece 2 ay öncekinde biraz tahriş oldu,sanırım hassaslaştı diye.geçen ay döyledim kuaförüme ona göre davrandı.hiç de bişey olmadı.kuaförümün 3 tane hamile müşterisi var şu an.1 si 7 aylıkmış,ağda yaparken karnında hareketlerini izleyip gülüyoruz diyor :) sorun olacağını sanmıyorum.bi de ağdadan sonra jilet hiç çekilmez yahu

ah biz pimpirikli kadınlar ne yapacağız bilmem içimi rahatlattınız teşekkür ederim

canım çok üzüldüm
nasip değilmiş
şefaatçin olsun meleklerin inşallah
çook geçmiş olsun
biraz dinlen sağlığın yerine gelsin inşallah rabbim yine nasip eder

Ben de aynı şeyi araştırmaktaydım arkadaşım, en bilindik olanı TOBB Etü'nünki, onun dışında internetten iki yer tespit ettim; Ankara Hamile Eğitim Merkezi (467 7573) ve Güven Hastanesi Hamile Eğitim Merkezi ( 4687220) ama bunlar henüz aramadım çünkü sanırım eğitimleri son 3 ayda almak gerekiyor. Sorun şu ki bu eğitimler sanırım 2-3 saatlik bilgilendirmeler, oysaki ben daha uzun süreli ve kapsamlı bir eğitim istiyorum (mesela İstanbul'da "İstanbul Doğum Akademisi"nin çok güzel eğitimleri var)

Bir de hamilelikle ilgili kitaplar okuyor musun?

Allah sabır versin, bir daha böyle günler göstermesin, güzel evlatlar yetiştirmenizi nasip etsin, bizim de dualarımız sizinle

ayyy şimdi kafam karıştı amaaa

yani şimdi bilemedim ben de ama benim epilasyoncu tanıdık yani çalıştığım hastanede yaptırıyorum seninki tanıdık falan mı bilmem ama aklıma birşey geldi: şimdi sana jiletle al dedi ya sen aldıkça kıllar eski haline dönücek doğumdan sonra daha çok epilasyona gitmen gerekecek bu da oraya daha fazla para kazandırıcan anlamına gelir :)

1 saattir onu araştırıyorum.Buna benzer bişeyler okudum evet haklı olabilirsin.Madem ara vericek bari jilet yapsın oohhh gelsin seanslar

Erkek anneleri yenidogan sunneti dusunuyomusunuz
yeni doğunca değil ama 40ı çıkınca yaptırmayı düşünüyorum....

kız ben seni gördüm sanırım tavandan sarkan süsler falan varmıydı odanda ??????

kızımın şansına milupadan bebiş çantası,mamalar ve hediye çekleri geldi.sadece üye olmuştum. çok sevindirdi beni.iş yerimdeki arkadaşlar bayıldılar

Ne güzel güle güle kullanırsınız inş :) Böyle milupa dışında üye olduğunuz ve hediye gönderen firmalar var mı bildiğiniz?

Teşekkürler arkadaşım, tahmini doğum günümüz de aynıymış :)
Eğer senin önceden haberin olursa paylaşırsan ben ve benim gibi hamile arkadaşları sevindirmiş olursun

özge canım ne diycemi bilemiyorum okuyunca yaşadıklarımı hatırladım biliyosun bizimde ikizdi birinin kalbi 8. haftasında durmuştu .....

elbette senin acınla kıyaslanmaz ama hala aklıma geldikçe içim yanıyo kendimi tutamıyorum ağlıyorum sonra karnımdaki aklıma geliyo toparlanıyorum allahım sanada bugünlerini unuttursun ....allahım kimseyi evlat acısıyla sınamasın yaşanmadan bilinmiyo....

Teşekkürler arkadaşım. Ben de Tobb'u aradım ama sürekli meşgul idi :s İstanbul'da belediyelerin bile bu tarz eğitimleri var, İstanbul'dan geldiğim için Ankara'da zorlanıyorum. Eğer bulursan paylaşırsan sevinirim.

Hmm kitap gebelik ile ilgili almıştım fakat doyurucu gelmedi. Geçen gün biraz araştırdım, bi siteden şu kitapları sipariş edeceğim:
Annelik Sanatı, Bebeğinizin Beyin Eğitimi, Bebek Bakımı ve çocuk Eğitimi, Bebek Gelişiminde Oynayarak Öğrenme, doğal Ebeveynlik ve Erkek bebek Bakımı

sizlerin de okuduğunuz memnun kaldığınız kitap tavisyelerinizi bekleriz

HypnoBirthing - Marie F. Mongan
Emzirme Sanatı - La Leche League
Mahallenin En Mutlu Bebeği - Harvey Karp
Bilinçli Bebek - Aletha Solter
Yeni Annelere Mucize Çözümler - Tracy Hogg
Bebek Bakımı Sorunlarına Mucize Çözümler - Tracy Hogg

Yaptığım uzun araştırmalar sonucu şiddetle tavsiye edilen kitaplar bunlar şimdilik...
Yani en azından bebeklerimiz 6. aylık olana kadar bunlar. Sonra ek gıda ve oyun konuları filan devreye giriyor.
Ben daha almadım ama kısmetse alıp yavaş yavaş ders çalışır gibi okuyup notlar çıkartmaya başlamak istiyorum...

kızlar sabah tetanoz aşısı oldum demiştim yavaş yavaş kolum ağrımaya başlamıştı şuan ağrı tavan yaptı çok fenayım acayip bi halsizliğim var bir de bayılacak gibiyim :2:

Teşekkürler arkadaşım, tahmini doğum günümüz de aynıymış :)
Eğer senin önceden haberin olursa paylaşırsan ben ve benim gibi hamile arkadaşları sevindirmiş olursun

tabiki payşaşırım canım bende cok bilinçlenmeye öğrenmeye çalışıyorum. Kitap olaraqkda şimdilik hamilelikle ilgili olanlardan haftalık değişimleri anlatan kitaplar aldım. Onları takip için kullanıyorum ama yeni doğan bakımı ve anne karnında eğitim ile ilgili kitaplarda almam gerek. Bide içgüdüsel doğum isimli bi kitap var onu alcam bakalım.

inşallah bir şey olmaz canım. ben de cuma giricem umarım her şey yolundadır

Ben de bebek odası yapma fikrimi şimdilik ertelemeye karar verdim.
Başlarda 6 aylık olana kadar sallanan beşik alırım, yatak odamızda uyur sonra uyku eğitimi sırasında kendi odasına geçiririm diyordum.
Öncelikle sallanan 6 aylık olana kadar kullanılan beşiklerin aslında o kadar da kullanışlı olmadığını öğrenip bu konudan vazgeçtim.
Yatak odası konusu da bebişler doğduktan sonra bir 6 ay daha zamanımız var diye düşünmeye başladım. Park yatak da hiç istemediğimi fark ettim. Sonra onu araştır bunu araştır derken ikea'nın şimdilik en mantıklı çözüm olduğuna karar verdim.

Ayrıca evim şahanede olduğunuz bölümün bir linki varsa izlemek çok isterim. Belki zaten izlemişimdir : )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…