2014 Nisan Anneleri

MINIK BEBEKLERIMIZIN CINSIYETLERI ?

• KIZ

OY: 250 45,4%
  • ERKEK

OY: 283 51,4%
  • IKIZ ERKEK-ERKEK

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-KIZ

OY: 4 0,7%
  • IKIZ KIZ-ERKEK

OY: 10 1,8%

• Ankete Katılan
    551

Mutlaka ilaçlarını da iç ama tek başına güzel beslenmekte yetmiyor bazen,, ben alıştım artık demir eksikliği ve yan etkileriyle yaşamaya o yüzden etkilemiyor desem doğrudur

Arkadaşlar merhaba..
Bu haftalarda kasık ve bel ağrısı böyle heran değil de ara ara yaşayan var mı ???
Bana gece yatarken bile oluyor ...
Doktor plesantan biraz aşağıda önümüzdeki haftalarda yukarı çıkacaktır demişti ve geçen kontrolde progestan vermişti...
Bebekimi sağlıkla ve zamanında ! kucağıma almak istiyorum inşallah ...

Aynı haftalardayız malum benim 25. haftada başladı bu ara ara belde ağrı , kasıkta batma ...
Bir yandan da düşünüyorum yaşayan var mı bu durumu ..
Kimsenin beli , kasıkları ağrımıyor mu acep

Çok geçmiş olsun canım. Hissettiklerini tahmin edebiliyorum, üzülmemek elde değil ama en azından tedavisi olan bir durum. Rabbim dermansız dert vermesin. Erken tedavi ile bebeğin sağlığına kavuşur inşallah

Kızlar dişim fena ağrıyor =(
Nefret ediyorum diş ağrısından.

Geçmiş olsun gülüm. İhmal etme doktoruna görün mutlaka, özellikle eğer diş eti sorunu ise...

benim de plasentam doğum kanalına yakın. evet bende de var bel ağrısı. kasıklarım çok ağrımıyor ama ara ara olabiliyor. ama ayakta durduğum ve biraz iş yaptığım zaman belim çatlayacak gibi oluyor. ilacını ihmal etme cnm. ben de kullanmıştım progestan. sende kanama yada lekelenme var mı?

aramızda fazla yok bizim ama çok şükür ben böyle bişe ile henüz karşılaşmadım senin plesantanın aşağıda olması ile ilgili bişe olabilir, kasıklarımda ve belimdeki ağrıları ben temizlik yaptım mı hissediyorum kırılacak gibi oluyor, birde sabit oturduğumda ağrılar oluyor ama pozisyon değiştirdiğim aman sıkıntı kalmıyor, kontrolde doktoruna sor ayrıntılı şekilde

Şuan için yok onlardan şükür ki ...Aslında geçen kontrolde doktorum çok rahattı ...Hatta ikinci kere girdim odasına istirahat edeyim mi ne yapayım ben tehlikelii bir durum mu dedim ...Yok dedi olsa ben söylerdim dedi ...İyi hoş da o zaman niye günde 3 defa progestan alıyorum di mi ama ...
Şimdi de atamam çıktı Adana'ya gitmem gerek en azından bir gün bile olsa çalışmam gerek ...
O nedenle yarın randevum var doktorla ...
Sorucam ayrıntılı riski var mıdır vs..? Hiçbir şey bebeğimden önemli değil ...
İlacı ihmal etmiyorum haklısın canım benim ...Sen de çok temizlik yapma e mi ...Boşver 2 , 3 ay pis dursun evlerimiz misafir gelmeyiversin ...Yorulunca hakikaten artıyor çünkü ağrı ...

merhaba arkadaşlar ben mutlu,

35 yaşındayım, ikinci oğlum yolda. hastane duzenleme danışmanlığı ve mimarlık yapıyorum. ama şuan iş almıyorum.

2 numara 1 mayısta gelecek. ancak ilk bebeğim 34 hafta 5 gunluk doğduğu için nisan ayı içinde anne olmayı bekliyorum.

oğlumun adı dalokay ve 3.5 yaşında, normal doğum ile yaklaşık 3 saat içinde doğdu. erken doğmasına rağman (maşallah) kuveze girmedi 2800 gr ve 48 cm idi. ancak emzirmek zorlu bir sureç oldu. savaşı bırakmayarak 27 ay emzirmeyi başardım.

herkese sağlıklı bir hamilelik ve sağlıkla bebeklerine kavuşmalarını dilerim.

canım sana bısey daha sormak ıstıyorumm:) bıktırmadım ınsallahh hehe ben sımdı bu stıckerlarda kopyaladım falan fılan wordde bır sayfaya ındırdım ama boyutlarının kac olması lazım o mınık şişeler için 45-45 yaptım paıntte olculer ne olmalı

benim popom acıyor ve belim ağrıyor ne yazıkki. hiçbirşeyi uzun yapmamak sart. uzun sure oturmak, uzun sure ayakta kalmak yurumek hatta yatmak bile...

ilk doğumda bebek doğum kanalına yerleşip hiç kıpırdamadı. belki 3 ay dönmedi.zaten 35 hafta dolamadan da doğdu. sanırım kuyruk sokumum incindi. hamilelikten önce de uzun oturmalardan sonra ağrı oluyordu.

dayanıcaz sonrası içinde çok yorulmamak sart.

hoşgeldiin,Amiin sağlıkla kavuşalım hepimiz.

Ben de 33ümde ilkini bekliyorum,2.ye çok mu geç kaldım diyodum,sevindim seni görünce

maşallah 34+5'te sağlıkla gelmiş.Sebebi neydi peki erken doğumun? 27 ay emzirmeye de maşallah,sabır işi valla.
Dalokay da çok ilginç bir isim,hiç duymamıştım.

iyi cnm kanaman yoksa. benim 18. haftamda lekelenmem olmuştu doktorum bana 40 gün rapor verdi istirahat ettim. şimdi bende iyiym çok şükür. ama hala plasentam doğum kanalına yakın duruyor. bakalım normal yerine çıkacak mı?
doktoruna da iyice sor tabi yolculuk için riskli bi durum var mı diye. progestanı önlem olarak vermiştir kanama olmasın diye. ağır bişeyler kaldırma yüksek yerlere uzanma cnm dikkat et:)geçmiş olsun!

sağol canım boşuna ne yesem diye düşünmeyeyim o zaman bu akşam başlarım haplara inşallah normal seviyeye gelir hepimizinde

erken doğumun nedenlerinden bir tanesi selviks kısalması, doğumda tamamen silinir zaten. benimde 22 haftalık detaylı ultrasonda peritanalog uyarmasına(2.5 cm demişti ki bu haftalarda 5 cm civarı olmalıymış) rağmen kendi drum, benim rahim boyumu dıştan ölçüp birşey yok demesi bir neden olabilir.

2. si ise ben o dönem medikalpark bahçelievlerde düzenleme yapıyordum. hastanede çalışmak gerçekten zor. enfeksiyondan bir türlü kurtulamadım bir ara antibiyotik iğne ile tedavi olmaya çalıştım. gizli enfeksiyon çok ama çok önemli bir nedenmiş erken doğum için o yuzden rahimden örnek alınarak test yapılması varsa enfeksiyon derhal tedavi edilmesi gerekiyor.

oğlumun adı öz turkçe, dal gibi uzun, ok gibi doğru, ay gibi guzel anlamında... başlarda herkes tuhaf bulsa da zamanla alıştılar. 2. ye isim bulmakta zorlanıyoruz şimdi de. dalokayı çok sevdik ne koysak severdik o da ayrı...

Hmm, asi seni etkilemis. İkinciden sonra ateslenilebiliomus da, haberin olsun. Madem kacis yok, onceden kotusune hazirlikli olalim, insallah olmaz diye umalim gecmis olsun simdiden.

2. dozu oldum az önce ve su an kolum üstüne yatıp uyuya kalmışım gibi uyuştu büyük ihtimal bi kaç saatede ateşlenirim kötüsüne hazırladım kendimi allahtan bugün cuma 2 gün yatarım artık

sanırım kontrolde
biraz evham yaptı sanırım inşallah Allahın izniyle yoktur birşey.

canım öyledir bızde onun yerinde olsak onun gibi olurdu sanırım kolay değil inşallah güzel haberlerle gelir ben şimdi cıkmak zorundayım artık akşam eşimin cepten gırerım allaha emanet olun iyi tatıller hepinize

Son düzenleme:
şimdi bir yazı okudum,

bebeğinize 2 isim vermenin zararları uzerine. 1. ye mehmet(dedenin adı) ve dalokay isimlerini koyduk. eşimin ailesinin geleneğiymiş ilk erkek torun dedenin adını ve ikinci bir ismi alıyor 4-5 kuşaktır devam ediyormuş. yazı şöyle;

Uzman Pedagog Sevil Yavuz çocuklara iki isim koymanın dezavantajlarını anlattı.
Değişen sosyoekonomik yapı ile birlikte daha az çocuk sahibi olma isteğinin ve özellikle tek çocuklu çekirdek aile sayısının artmasıyla birlikte çocuklara iki isim koyma eğilimi de arttı. Özellikle son 10 yıldır çocukların kimliklerinde iki isim konması çok sık yaşanıyor. Önceden göbek adı olarak konulan kimliğe yansımayan ikinci isimler artık kimliklere de yansıyor ve bu durum çeşitli zorlukları da beraberinde getiriyor.

Ailelerin iki isim koymayı tercih etme nedenlerinden biri tek çocuk sahibi olmayı tercih ettiği için anne babanın bir isim konusunda karar vermeyince her ikisi de seçtiği isimleri bebeğe koymak istemesi olabiliyor. Diğer neden ise aile büyüklerini kırmamak için aile büyüğünün seçtiği isimi de koymak istemesi olabiliyor. Başka bir neden ise ailede kaybedilen yakın akrabanın ismini (Dedenin, babaannenin, anneannenin ismini) koymak istenmesidir.
Kafa karşıklığına sebep oluyor

Bebeğe iki isim konulması çeşitli problemlere de neden oluyor. Bebeğe iki isim koyulduğunda ailenin bir kısmı bebeğe birinci ismi ile hitap ederken, diğer bir kısmı 2. ismi ile veya iki ismi ile birlikte hitap ederek çocuğun kafasını karıştırabiliyorlar. İki isim konması sadece ailede zorluk çıkarmıyor. İki isim resmi kayıtlarda karışıklığa neden olabiliyor.

En önemlisi iki isim konması çocuğun kimliğinin oturması, yani kimlik gelişimi açısından da sorun yaratıyor. Okulda çocuğa birinci ismi ile hitap edilirken, ailede ikinci ismi ile hitap ediliyor veya tam tersi oluyor. Çocuk büyüdüğünde ise hangi ismi isterse onu kullanmak istiyor ailenin hitap ettiği ismi değil. Çocuk 3 farklı ismime, 3 farklı kişiliğe sahip olmuş gibi oluyor: 1. İsmi, 2. İsmi ve 2 ismimin birlikte hitap edilmesi şeklinde. Bu durum çocuk için oldukça zor bir hal alıyor.

Bu nedenle anne babaların bir tek isimde uzlaşıp o ismi tercih etmeleri çok önemli. Özellikle kız çocuklarına iki isim konması daha da problemli oluyor. İki isim yanında birde evlendiğinde kızlık soyadı, eşinin soyadı ve kariyerindeki titre derken en az 5 isimi birden taşımak ve resmi yerlerde bu beş ismi birden yazmak zorunda kalıyor. Kısacası iki isim olması hem çocuğun kimlik gelişimi için uygun değil hem de günlük hayatında resmi yerlerde zorluk çıkarması açısından uygun değildir.
İsimlerin anlamına dikkat
Diğer yapılan yanlış ise çocuğa çok garip isimlerin konması. Aileler çocuğunu daha doğmadan sıra dışı olması üzerine yatırım yapıyor ve bunun sonucu olarak bebeğe en zor, duyulmamış, hatta anlamsız isimleri koyuyor. Çocuğunuz üstün bir varlık değil, herkesin çocuğu gibi bir çocuk tabi ki özel bir kişilik. Ama sıra dışı olmak adına telaffuzu çok zor, anlamı bilinmeyen, hatta anlamsız isimler koymakta doğru değil. Bebeğinizin normal sağlıklı ve mutlu bir çocuk olarak büyümesini istiyorsanız önce ebeveyn olarak sizin uç noktalara gitmemeniz gerekir. Bebeğinize herkes gibi tek isim ve bilindik isimler koymaya özen gösterin.

ikinciye ne koysak diyordum yine iki isim koyacağız, ama korkarım uzman pedegoga göre cıldırtıcı bir isim olacaktır.

Selam güzel annelerr
Kilo durumunuz nasıl ?? Mesela ben 52 ile başladım şuan 64 kilodayım hızlada almaya devam ediyorum.Benim sebebim tatlıya ve çikolataya olan düşkünlüğüm :) Sizde durumlar nasıl peki

yazıya anlatılanlara tamamen katılyorum. iki isim koymayı hiç istemezdim ama biz de iki isim koyacağız galiba. bakalım daha 3 ay var belki fikirler değişir:)

Selam güzel annelerr
Kilo durumunuz nasıl ?? Mesela ben 52 ile başladım şuan 64 kilodayım hızlada almaya devam ediyorum.Benim sebebim tatlıya ve çikolataya olan düşkünlüğüm :) Sizde durumlar nasıl peki

ben de senin gibi çok kilo aldım aynen ben de tatlı çikolata delisiyimhiç ekşiili şeyler canım çekmedi:)aman sonra veririz kiloları boşver:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…