Ben 1 kez alıp senelerce kullanmak istiyorum aldığım ürünü.
Şimdi ilk bebeğimiz diye böyle havaya para saçmakta istemiyorum aslında.
Beni 3-4 sene idare edecek kullanışlı, göze hoş gözüken içime sinen bir beşik alayım diyorum.
Sonra zaten kısmetse odasını yapacağım.
Kendi evimi dizerken fena bir bütçe çıkartmışım farkında olmadan
Şimde ne gerek vardı diyorum...
Herşeyin en iyisini aldım ama bir ev taşıdım içime cuk diye oturdu verdiğim paralar.
Özellikle beyaz eşyalarımda hep ezilme falan olmuştu.
Şimdi ister istemez herşeye dikkat ediyorum.
doula burcu ergin canım ankarada
valla benım eşim girmezde zaten bayılır kalır daha şimdiden korkuyor bana destek olacağına köstek olur korkudan
ayy bende de var bunlar.doktor en son aşama ameliyat dedi.sorunları ameliyattan sonra düzeldi mi? ben nerdeyse bacagımı yarım kullanıyorum.
aynen benim eş de bayılır şimdiden ben korkmuyorum o korkuyor :)
kuzum hastaneye gittiğinde bi sorar mısın sezeryan doğumlara eşlerde girebiliyo mu diye :26:
abla Yücelin dizi ters döndü bildiğin son aşamanında ötesiydi yani, şimdi iyi aksama ya da ağrı sızı yok ama tabi ki maç yapmak falan artık hayal orijinali bozuldu bi kere
hmmm benimkisi çarpma.dolmuş kaza yapıca bende dizimi çarptım.
yarın gidicem uçağa binmek için rapor vericek doktor unutmam inşaallah sorarım tatlım varsa başka sorun alayım
doğum videosu falan izleme sakın...ben bile bakarken korkuyorum...benim ilk gittiğim doktora söylemiştim ben doğumdan korkuyorum diye...bende anneyim dedi...ve ben hamileyken kıtır kıtır sezaryen yapıyordum ...korksam ben korkarım dedi...ama senin durumun farklı...kim bilir öyle bir ruh halinde olursun ki o an ,hiç belli olmaz normal doğurursun...allah gönlüne ferahlık verir kimseye ihtiyacın bile kalmaz belki...benim eşim çapraz bağ kopması ve menisküs yırtığından ameliyat olmuştu 2 tane vidası var bacağında o yüzden ameliyathane ortamına aşina ve sakindir ben velveleciyim normal doğumdan korkuyorum sezeryan istiyorum ama bikaç gündür ondanda korkmaya başladım atak geliyo bikaç gündür yolda bayılacak gibi oluyorum
aynen benim eş de bayılır şimdiden ben korkmuyorum o korkuyor :)
Kizlar hastanedeyim doktorumu bekliyorum 3 tane dogumu varmis 2-3 saat gecikecekmis cafesine indim bi guzel yemek yedim sistim ustune cay ustune su simdi beni tarttiginda kesin 1 kilo fazla cikacagimakil edemedim ama 2 saatte ac bekleyemezdim yani ( neyse dua edin bize 1 aydir gormuyordum kuzumu cok ozlemisim cok heyecanliyim dokunsalar agliciimmm 😢😢
İnsaallah hersey yolunda gider
doğum videosu falan izleme sakın...ben bile bakarken korkuyorum...benim ilk gittiğim doktora söylemiştim ben doğumdan korkuyorum diye...bende anneyim dedi...ve ben hamileyken kıtır kıtır sezaryen yapıyordum ...korksam ben korkarım dedi...ama senin durumun farklı...kim bilir öyle bir ruh halinde olursun ki o an ,hiç belli olmaz normal doğurursun...allah gönlüne ferahlık verir kimseye ihtiyacın bile kalmaz belki...
bence harika birşey...beşikse beşik...park yatak bunun biraz daha doğada geç yok olanı plastik her yeri neredeyse...hem iyisinden nevresim takımı falan alayım desen aynı paraya geliyor...çokta şık bence allı güllü renkler içinde bebek kayboluyor...bende park yatak alıcam ama kamp çadırı gibi tabi bunun yanında...
Beşiği alacak kişiye de şöyle dersin...
Ben bir beşik gördüm çok beğendim, bayıldım... Onu almak istiyorum...senin bütçene de kıyamıyacağım...beşiği sen almak istiyordun ama bu biraz pahalı gibi duruyor...falan cinsinden en azından fiyatın bir kısmını vermek için teşvik etmiş olabilirsin...(fiyatı duyunca ...o zaman ben başka bir eksiğini alayım demezse tabi)
bak esmercim biz ne yaptık;
önce ablamın beşiğini odama kurduk, bambu kocaman bir beşik ama 6 aylık kadara kadar kullanılır, gösterişli yani. klasik bebek beşiği yay seklinde ayaklar yarım ust kapama falan. bu beşiği 3 ay odam da kullandım.
sonra bir oda takımı aldım- 3 aya kadar yatak ustunde alt değiştirmek, bebeğin eşyalarını herhangi bir dolapta saklamak sorun olmadı. takımda dolap, beşik, extra oyuncak dolabı ve komidin vardı. satıcı alt değişir komidinde dedi. çok yorulmuştum çok dusunmeden aldık, eve kuruldu. ancak bebek alt değiştirme için ikeadan en basit alt değiştirme unitesini eklemek zorunda kaldık takıma. oğlan 3-14 ay arası bu takım beşiğinde uyudu. ama ayaklanınca fark ettikki yeterince aşağıya inmiyor yatak. yukarda kaldığı için parmaklıklara tırmanıp sarksa yaklaşık 1 metreden yere düsecek .
hop seyahatler için 80 liraya aldığım park yatağı en alt pozisyonda kurduk bu kez. 14-40 ay arası park yatakta yatırdım. aklım kalmadı ama hiç. çunku içinden çıkamadı. cıksada tehlikesi çok kalmadı. odası çok buyuk olduğu için iki yatak bizi daraltmadı. taşınınca işler karıştı.
tekrar takımın beşiğine dönduk. bu kez korkuluğu soktum. ama hala dusme tehlikesi var. ikeadan bir separatör aldık yatağın yanına takılan 60 cm uzunluğunda 20 cm yuksekliğin de. ona rağmen 1 defa düştü ama sonra alıştı. suan yıllar sonra yatağında yatıyor. ama yatak 120 oğlan 105 civarı yani 6 aya sıkışacak. buyumeyen karyola olduğu için kullanılamayacak.
uzun uzun anlattım çünkü aslında bayaaa ip ucu var içinde. mobilya alırken gerçekten düzgün seçmek gerekiyor. yatak kesinlikle baya asağıya inebilmeli bebek en azından 3 yaşına kadar guvenle uyuyabilmeli. 2. alt dğiştirme. alt değiştirme unıtesinin yan seperatörleri olmalı sakın kanmayın soylenenlere ve baya geniş olmalı. standart bir komidinde çok zor iş. ilk aylar sallanan bir yatak gerekli ama 6 aydan sonra gerek yok. bebğiniz de yardım ederse uyuması için farklı şeyler gerekiyor (meme, ritüel vs).
çok para harcamayım diyorsanız bir park yatak alabilirsiniz. bu anlattığım yataklar arasında aslında en ucuzu park yatak. 80 lira yatak 110 lira iç yatağı tutmuştu. her gezimize götürdük. nerde uyuyacak derdimiz olmadı özellikle uzun tatillerde. ayrıca bebeğinize gönlünüze göre bir oda yaptığınızda onu yine gerçek işlevi için emekli edersiniz, seyehatler için.
İnşallah herşey yolundadır canım benim sıkma canını...Kizlar hastanedeyim doktorumu bekliyorum 3 tane dogumu varmis 2-3 saat gecikecekmis cafesine indim bi guzel yemek yedim sistim ustune cay ustune su simdi beni tarttiginda kesin 1 kilo fazla cikacagimakil edemedim ama 2 saatte ac bekleyemezdim yani ( neyse dua edin bize 1 aydir gormuyordum kuzumu cok ozlemisim cok heyecanliyim dokunsalar agliciimmm 😢😢
İnsaallah hersey yolunda gider
kızlar uçağa binebilir raporu matbu bi evrak mıdır bazı arkadaşlarım havayolundan gidip alıyosun doktoruna onaylatıyosun diyolar bilemedim :26:
normal doğuramam canım panik atak insana ilk nefes darlığı ile gelir ardından çarpıntı başlar o durumda nefes alamıyosun ki ıkınasın ama içime ferahlık gelsin nolur Rabbim feraha çıkarsın ne diyim
sen nispeten iyi durumdasın abla benim adam bildiğin yamulmuştu
bide Seda Hanım çok mu yoğunmuş onu merak ediyorum
beşiğin çok guzel ve kullanışlı zaten, park yatağın tek artısı sana sağa sola giderken yanına alabilmen. ama bebeğin yol gösteriyor onda da, benimki örneğin benimle uyumaz hiç. zorunda kalırsak tam bir işkence oluyor. dokunulmasını sevmiyor uyurken. belki senin bebeğin seninle uyur ve park yatak derdiniz olmaz...Öyle yaparım artık =)
Çok sağol canım...
Maşallah bayağı uğraştırmış beşik işi sizi...
Bir park yatağa dönüyorum bir beşiğe..
Kararsızlaştım iyice.
Park yatak çok kullanan var aslında memnunlar da.
Yarın bir ablasıyla konuşayım da.
Netleşir kafamdakiler.
Çok sağol canım...
Sağlam fikirler aldım senden de..
İnşallah herşey yolundadır canım benim sıkma canını...
Bende dün bekledim doktorumu yemedim açlıktan midem gurulduyordu..
İyi yapmışsın birşeyler yemekle..
Hem sen odaklanma bunlara bak birazdan meleğini göreceksin
Benim öncesinden beri bir düşüklüğü var, hamilelikte de işte dikkat ediyor doktor her kontrole gittiğimizde.... Şekeri olan arkadaşlar diyet ve hergün düzenli yürüyüş yapıyor... Umarım sende kontrol altına alırsın... Dr sor ne yapman gerekiyorsa yap, Allah korusun olumsuz bişe olmasınins canım benımde hamılelıkte dusmus dıger sonuçlara bakıyoruz da .sekerim düşmüyor moralım cok bozuluyor sabah açlık yıne 109 çıktı gun ıcerısınde ıyı çıkıyor ama açlık hep yüksek
kızlar annişler hepinize günaydın nasılsınız bakalım bız kızımla işteyız yıne sabahları işe gelmek cok eziyet bana ya cok şükür 30 haftaya gırdık bugün son 2 ay rabbım sağlıkla kolay geçirmeyı nasip etsin inş. hepimize
Selam nisan ayının en güzel anneleri ve mis kokulu melekleri..
Cumadan beri gelemedim buraya umarım herkes iyidir..
filologum sen nasılsın? inşallah sende bebişinde iyisinizdir..
sayfaları tek tek okuyamadım çok birikmiş..
bizde dün şeker yüklemesi için hastaneye gittik ve gitmişken şikayetlerimizi anlattık..
meğer bizim yaramaz doğum pozisyonu almış o yüzden o kadar ağrım sancım varmış..
önce ilk kanımızı verdik..
daha sonra usg ye girdik bebişe ve açıklık olup olmadığına baktılar..
bebişimiz çok iyiymiş sağlığında falanda bi sıkıntı yokmuş..
980 gr 35 cm olmuş sıpamız..
sonra nst ye bağlandık çok şükür ordada sancı falan çıkmadı..
2.kanımızı verdik ve ayrıldık hastaneden..
öğleden sonra sonuçlara baktım sınır 140 ya benimki 141 çıkmış..
sizce tekrar isterler mi kızlar?
kızlar doğum fotoğrafçısı ayarladım gebelık +doğum+doğumdan 15 sonra evde çekim 50 adet poz 400 tl anlaştık
ayrıca doğumda cekeceği pozlar hediye
hayır canım doktorun yazıp veriyor ıstersen bır ucak fırmasını arayıp öğren ama ben doktor veriyor bılıyorum
yok guzelim, bence zamanında olursa doğum zaten telaş etmek yerine zamanı geldi bebeğime kavusuyorum diye sevineceksin, ağrı başladığında zaten neyaptığını pek bilemiyorsun ağrıyı atlatmaya çalışıyorsun, tek düşündüğün ağrı oluyor. ve vucudunsana yardım ediyor. nefesin, kasların, organların bile...
beşiğin çok guzel ve kullanışlı zaten, park yatağın tek artısı sana sağa sola giderken yanına alabilmen. ama bebeğin yol gösteriyor onda da, benimki örneğin benimle uyumaz hiç. zorunda kalırsak tam bir işkence oluyor. dokunulmasını sevmiyor uyurken. belki senin bebeğin seninle uyur ve park yatak derdiniz olmaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?