eşime baby shower ne biliyo musun diye sordum duş jelimi dedi
amanın
Benim 90 günüm kalmış! Tam 3 ay:)bakalım bebek ne zaman gelecek???
kızlar uçağa binebilir raporu matbu bi evrak mıdır bazı arkadaşlarım havayolundan gidip alıyosun doktoruna onaylatıyosun diyolar bilemedim :26:
bak esmercim biz ne yaptık;
önce ablamın beşiğini odama kurduk, bambu kocaman bir beşik ama 6 aylık kadara kadar kullanılır, gösterişli yani. klasik bebek beşiği yay seklinde ayaklar yarım ust kapama falan. bu beşiği 3 ay odam da kullandım.
sonra bir oda takımı aldım- 3 aya kadar yatak ustunde alt değiştirmek, bebeğin eşyalarını herhangi bir dolapta saklamak sorun olmadı. takımda dolap, beşik, extra oyuncak dolabı ve komidin vardı. satıcı alt değişir komidinde dedi. çok yorulmuştum çok dusunmeden aldık, eve kuruldu. ancak bebek alt değiştirme için ikeadan en basit alt değiştirme unitesini eklemek zorunda kaldık takıma. oğlan 3-14 ay arası bu takım beşiğinde uyudu. ama ayaklanınca fark ettikki yeterince aşağıya inmiyor yatak. yukarda kaldığı için parmaklıklara tırmanıp sarksa yaklaşık 1 metreden yere düsecek .
hop seyahatler için 80 liraya aldığım park yatağı en alt pozisyonda kurduk bu kez. 14-40 ay arası park yatakta yatırdım. aklım kalmadı ama hiç. çunku içinden çıkamadı. cıksada tehlikesi çok kalmadı. odası çok buyuk olduğu için iki yatak bizi daraltmadı. taşınınca işler karıştı.
tekrar takımın beşiğine dönduk. bu kez korkuluğu soktum. ama hala dusme tehlikesi var. ikeadan bir separatör aldık yatağın yanına takılan 60 cm uzunluğunda 20 cm yuksekliğin de. ona rağmen 1 defa düştü ama sonra alıştı. suan yıllar sonra yatağında yatıyor. ama yatak 120 oğlan 105 civarı yani 6 aya sıkışacak. buyumeyen karyola olduğu için kullanılamayacak.
uzun uzun anlattım çünkü aslında bayaaa ip ucu var içinde. mobilya alırken gerçekten düzgün seçmek gerekiyor. yatak kesinlikle baya asağıya inebilmeli bebek en azından 3 yaşına kadar guvenle uyuyabilmeli. 2. alt dğiştirme. alt değiştirme unıtesinin yan seperatörleri olmalı sakın kanmayın soylenenlere ve baya geniş olmalı. standart bir komidinde çok zor iş. ilk aylar sallanan bir yatak gerekli ama 6 aydan sonra gerek yok. bebğiniz de yardım ederse uyuması için farklı şeyler gerekiyor (meme, ritüel vs).
çok para harcamayım diyorsanız bir park yatak alabilirsiniz. bu anlattığım yataklar arasında aslında en ucuzu park yatak. 80 lira yatak 110 lira iç yatağı tutmuştu. her gezimize götürdük. nerde uyuyacak derdimiz olmadı özellikle uzun tatillerde. ayrıca bebeğinize gönlünüze göre bir oda yaptığınızda onu yine gerçek işlevi için emekli edersiniz, seyehatler için.
ben bu sabah güzel bir kahvaltı yaptım. yağsız kaşar peyniri ceviz domates yumurta yeşillik doya doya yedim valla. ekmeği az tükettim yanında da şekersiz çay doydum valla. zaten dahiliyeci ana öünlerini normal şekilde ye dedi karbonhidratsız şekersiz ve yağsız besinler tüket dedi. 2 saat sonra ara öğün ye dedi. 2 saat doldu şimdide ayran ve meyve yiyeceğim. yanındada iki tane şekersiz tarçınlıı elmalı bisküvi. tarçın şekeri dengeliyormuş sanırım. birde kızlar aklınızda bulunsun nar ekşiside şekerin yükselmesini engelliyor. her öğünden sonra yarım çay kaşığı nar ekşisi alıyorum ben. dünde yemekte tavuk döner yedim. benim şekerimin yüksek olmasının nedeni ekmek ve şekerdi. hatta birgün eve geldim kek yapmıştım akşamdan muzlu. bir dilim 2 dilim derken 1 tepsi keki yedim. 1 ekmekle 1 tava mmenemeni yiyordum doymuyordum. şimdi o alışkanlıkları bıraktığım için kilo alımım yavaşladı ve şekerim normale döndü. ama insan çok rahatlamış hissediyor kendini şeker tuz ve ekmeği azaltınca.
kuzum ben 4 yıl havayollarında çalıştım,iyi biliyorum.Geçen hafta da rapor alıp uçağa bindim.
28.haftaya kadar raporsuz uçabilirsin.Sana uçağa geçerken kaç haftalıksın derler,28'den az söylersen rapor sormazlar.Senin sözün doğru kabul edilir.
28-32.hafta arası da doktorunun vericeği raporla uçarsın.Raporda doktorun belirtir"şu kadar haftalık gebedir,uçağa binmesinde sakınca yoktur,X-ray cihazlardan geçmesi sakıncalıdır"gibi.32.haftadan sonra da raporlu dahi uçamazsın.
Sana demişler ya havayolundan onaylatılır vs diye.Öyle bişey yok.Senin doktorunun verdiği kağıt yeterli,mümkünse fotokopisini de al,dönüşün de hemense,yine kullanırsın.1 haftalık geçerli o rapor.Yine sorarsın doktoruna geçerlilik süresini.
Ben 26 haftalıkken aldım raporu,o da nolur nolmaz diye aldım ama 26 haftalığım diyince kimse istemedi rapor,göstermedim bile.Hatta göbeğimi görmedi bile hostesler.
ben de abimlerden sepet beşik alıcam,onların bebiş büyüdü,onunla ilk 3 ay odalarında yatırmışlar,salona taşıması da kolay.
Karyolası da hediye geldi,sonra onda yatırırım diyorum.Hatta boşta park yatak da var arkadaşımda,ama onu almıyım artık di mi? Sen ne dersin ?
Alt değiştirmeyi de arkadaşım almıştı ikea'dan kendine,aldığım en güzel ürün bu bebek için dedi.Hem derli toplu bütün banyo vs malzemeleri onda duruyo.Bana da yenisini hediye etti sağolsun.Bizim kız bereketli maşallah.
kızlar merhaba,
birçoğunuz kadar aktif olmasam da fırsat buldukça ben de yazmaya çalışıyorum size. bu ara canım inanılmaz sıkkın. 1 ay sonra doğumunu beklediğimiz yeğenime rutin kontrolünde hidrosefali (beyinde su birikmesi) teşhisi konuldu. doğmadan tam olarak bizi neyin beklediğini bilemiyoruz. ailecek zorlu bir süreçten geçeceğimiz kesin. yine buna da şükürler olsun, kanama yokmuş. Allah dermansız dert vermesin kimseye.
iş yerinde de problemler var. saçma sapan basit insanlarla uğraşmaktan çok sıkıldım. işler deseniz tatmin etmiyor beni. ama elim kolum bağlı en azından doğum iznim bitene kadar.
son 1 haftam berbat geçiyor, dua ediyorum herşeyin temize ulaşması için Rabbimin hepimize iç ferahlığı vermesi için. hiç birşey yapmak gelmiyor içimden. oğlum da 1 haftadır çok fazla hareket ediyor, büyüdü de alanı daraldı o yüzden mi yoksa benim sıkıntım stresim yüzünden mi bilmiyorum ama endişe ediyorum. kontrolüm de ay sonunda.
dualarım hepimizin bebekleri için...
sağol canım Anadolu Jet'in sitesinde 28den 35.haftanın sonuna kadar raporla diyo, sen 32 diyince korkmuştum çünkü zaten analık iznine 32nin sonunda ayrılıyoruz ya uçağa almazlarsa dedim ki zaten Batmandada sanmıyorum ki kontrol etsinler
sağol canım Anadolu Jet'in sitesinde 28den 35.haftanın sonuna kadar raporla diyo, sen 32 diyince korkmuştum çünkü zaten analık iznine 32nin sonunda ayrılıyoruz ya uçağa almazlarsa dedim ki zaten Batmandada sanmıyorum ki kontrol etsinler
Anadolu jet 28-36 aynı yani.35 değil.
kizlar hala hastanedeyiz. Bugün e kadar cok daha iyi idik ama bugun bir tuhafiz.az onceden beri akintim var.bakacaklar suyumu die..off korkuyorum. .bacagima dogru vuran agrim da var...sekerim insilun ile duzelttiler.ama bebegim daha cok kücük. mevlam korusun onu
28 Şubatta iznime ayrılıyorum 1 Marttada Ankaraya uçuyorum kısmetse
kizlar hala hastanedeyiz. Bugün e kadar cok daha iyi idik ama bugun bir tuhafiz.az onceden beri akintim var.bakacaklar suyumu die..off korkuyorum. .bacagima dogru vuran agrim da var...sekerim insilun ile duzelttiler.ama bebegim daha cok kücük. mevlam korusun onu
aklımız sende,inşallah güzel haberler verirsin,suyun değildirkizlar hala hastanedeyiz. Bugün e kadar cok daha iyi idik ama bugun bir tuhafiz.az onceden beri akintim var.bakacaklar suyumu die..off korkuyorum. .bacagima dogru vuran agrim da var...sekerim insilun ile duzelttiler.ama bebegim daha cok kücük. mevlam korusun onu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?